Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Työllistymisessä valon kajo

Pohjois-Karjalassa on työllistetty hankkeen kautta. KAJO-keskus aloitti toiminintansa puolitoista vuotta sitten. Sata asiakasta on ohjattu työhön ja koulutukseen. Lisäksi useat asiakkaat ovat siirtotyössä tai työkokeilussa. -Yleisesti työllisyystilanne näyttää parantuneen, ja se näkyy myös KAJO-keskuksen asiakkaiden siirtymisessä työelämään. Työnetsinnän näkökulmasta työpaikkoja on ollut enemmän tarjolla, kuin mitä asiakkaita on ollut niihin ohjattavana, kertoo yritystyöllistämisen kehittämispäällikkö Timo Hartikainen.

Yli sata ihmistä ohjattu työhön ja koulutukseen KAJO-keskuksen kautta

Sadan työhön ja koulutukseen ohjatun ihmisen raja ylitettiin toukokuussa Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen työllisyyspalveluita tarjoavassa KAJO-keskus -hankkeessa. Hanke alkoi 1.1.2016. Tämän lisäksi useat hankkeen asiakkaat ovat parhaillaan siirtotyössä tai työkokeilussa, ja moniin työmahdollisuuksiin etsitään vielä tekijöitä.

”Olemme hyvin tyytyväisiä tulokseen. Yleisesti työllisyystilanne näyttää parantuneen, ja se näkyy myös KAJO-keskuksen asiakkaiden siirtymisessä työelämään. Erityisesti teollisuuden puolella näkyy vahvasti positiivinen vire. Työnetsinnän näkökulmasta työpaikkoja on ollut enemmän tarjolla, kuin mitä asiakkaita on ollut niihin ohjattavana”, toteaa KAJO-keskuksen yritystyöllistämisen kehittämispäällikkö Timo Hartikainen. ”Haasteellista työllisyystoiminnassa on työelämän nopeatahtisuus ja siihen reagoiminen.”

KAJO-keskuksen kautta työllistytään niin yritys- kuin yhdistyskentälle. ”Yhteistyö yhdistysten kanssa mahdollistaa sen, että tarjolla on laaja kirjo erilaisia työtehtäviä maakunnan eri osissa”, painottaa yhdistystyöllistämisen kehittämispäällikkö Johanna Seppänen. ”Yhdistyskentällä on ollut hienoa nähdä joustavia mahdollisuuksia myös opiskella työn ohessa. Yhdistyksissä on tarjolla hyviä työtehtäviä, jotka vievät ihmistä aidosti eteenpäin”, kommentoi työhönvalmentaja Marika Myllynen.

KAJO-keskus -hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan TE-toimisto sekä kumppanikunnat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Lieksa, Nurmes, Kitee, Valtimo, Outokumpu, Polvijärvi ja Ilomantsi.