Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Teollisuukylän uusi toimitusjohtaja tositoimiin

Lieksan Teollisuuskylän uusi toimitusjohtaja on aloittanut työssään. Harri Välimäen ensimmäisiä tehtäviä on valmistella kaupungin uuden kehittämisyhtiön toiminnan aloitusta. -Valmistelutyössä ja muutoinkin haluan kuunnella yritysten näkökulmaa; mitä yritykset odottavat kaupungilta ja uudelta kehittämisyhtiöltä ja ennen kaikkea mitä konkreettisia tarpeita niillä on eli jalkatyötä riittää, kommentoi tuore toimitusjohtaja. -Lieksan elintarviketeollisuus on voimakkaassa kasvussa yritysten panostaessa mm. erikoistuneeseen tuotantoon. Kaupungissa on monipuolinen yrityskanta ja suhteellisen paljon vientiin panostavia yrityksiä, havainnoi Harri Välimäki.

Tiedote:

Lieksan Teollisuuskylää luotsataan uusin voimin

Harri Välimäki aloitti yrityksen toimitusjohtajana

Pääsiäiseltä alkoi Lieksan Teollisuuskylä Oy:ssä uusi vaihe, kun yritystä pitkään johtanut Markku Vuorenmaa luovutti tehtävänsä Harri Välimäelle. –Tapahtuma on merkittävä, sillä Vuorenmaa on luotsannut yritystä jo yli 30 vuoden ajan. On hienoa, että Markku on vielä kesän ajan yrityksen käytettävässä – niin pitkään hän on talossa ollut ja paljon tietoa ja kokemusta on vielä siirrettävänä, korostaa tuore toimitusjohtaja Harri Välimäki

–Lieksa on hyvin mielenkiitoisessa vaiheessa ja paljon positiivista on tapahtumassa. Kaupungissa on ryhdytty sanoista tekoihin ja näyttääkin, että esimerkiksi Kevätniemen alueella tapahtuu nyt asioita, joita on odotettu vuosia ja osin jopa vuosikymmeniä. Lieksan elintarviketeollisuus on voimakkaassa kasvussa yritysten panostaessa muun muassa erikoistuneeseen tuotantoon. Kaupungissa on monipuolinen yrityskanta ja suhteellisen paljon vientiin panostavia yrityksiä, luettelee Välimäki ensimmäisiä havaintojaan alueen elinkeinoelämästä.

Ensimmäisiä tehtäviä Välimäellä on valmistella kaupungin uuden kehittämisyhtiön toiminnan aloitusta. –Valmistelutyössä ja muutoinkin haluan kuunnella yritysten näkökulmaa; mitä yritykset odottavat kaupungilta ja uudelta kehittämisyhtiöltä ja ennen kaikkea mitä konkreettisia tarpeita niillä on eli jalkatyötä riittää, Välimäki jatkaa.

Lieksa painottaa strategiassaan kasvupainotteista elinkeinopolitiikkaa. Uusi kehittämisyhtiö keskittyy jatkossa erityisesti yritystoimintojen kehittämiseen ja yrityskiinteistöihin liittyvät toiminnot keskitetään erilliseen kiinteistöyhtiöön. Kaupungin johtoryhmä on keskeinen toimija toteutettaessa näitä strategisia päätöksiä ja uusia linjauksia elinkeinojen kehittämiseksi. Kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen näkeekin, että Välimäen osallistuminen johtoryhmän työskentelyyn tuo siihen merkittävästi uutta osaamista ja näkemystä yritysten kehittämistoiminnasta.

Yritysten kehittämistoiminta vahvistuu merkittävästi kevään aikana, kun Lieksan Teollisuuskylä Oy aloittaa uudenlaisen yhteistyön lieksalaislähtöisen Samuli Taposen vetämän Future Missions Oy:n kanssa. Yhteistyön painopisteenä on mikro- ja pienyritysten kasvuhakuinen neuvontatyö sekä yritysten hallitustyöskentelyn vauhdittaminen. Toimintamallilla tavoitellaan suoraviivaista ja joustavaa toimintaa, jolla varmistetaan yritysten kehittämistoiminnan tehokas toteutus kaupungissa –jatkaa vielä toimitusjohtaja Välimäki.