Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Poliisi valvoo hiihtolomaliikennettä tehostetusti

Poliisi valvoo hiihtolomaviikkojen liikennettä tehostetusti. Hiihtolomaliikenne painottuu pääteistä Itä-Suomessa pääasiassa valtateille 5,6,9 ja 23. Liikennettä on runsaasti myös hiihto- ja laskettelukeskusten läheisyydessä. Poliisin tehtävänä on valvonnallaan varmistaa sujuva ja turvallinen hiihtolomaliikenne liikenteen ollessa vilkkaimmillaan. Hiihtoloma liikenne ajoittuu tänä vuonna perjantaista alkaen kolmelle viikolle. Hiihtolomaviikkojen alkamisen ja päättymisen ajankohtina liikennemäärät ovat huomattavasti normaalia viikonloppuliikennettä suuremmat.

Poliisin tiedote:

Hiihtoloma liikenne ajoittuu tänä vuonna 16.2.- 11.3. väliselle ajalle (viikot 8-10). Hiihtolomaviikkojen alkamisen ja päättymisen ajankohtina liikennemäärät ovat huomattavasti normaalia viikonloppuliikennettä suuremmat.

Hiihtolomaliikenne painottuu pääteistä Itä-Suomessa pääasiassa vt 5,6,9 ja 23:lle. Liikennettä on myös enemmässä määrin hiihto- ja laskettelukeskusten läheisyydessä. Poliisin tehtävänä on olla näkyvällä valvonnallaan varmistamassa sujuva ja turvallinen hiihtolomaliikenne liikenteen ollessa vilkkaimmillaan.

Valvonta tullaan ajoittamaan erityisesti viikonloppuihin perjantai-iltapäivään ja -iltaan klo 13 - 22 välisenä aikana, lauantaipäivään klo 10 - 20 välisenä aikana ja sunnuntaina iltapäivään klo 11 - 20 välille, jolloin otaksutaan edellisvuosien tapaan liikenteen olevan vilkkaimmillaan Itä-Suomen korkeudella. Kovimmat ajonopeudet osuvat tavanomaisesti yön hiljaisille tunneille klo 01 - 03 välille. Erityisiä "pullonkauloja" ei Itä-Suomen teillä pitäisi olla.

Automaattisella nopeusvalvonnalla tuetaan perinteistä valvontaa. Käytössä oleva kamerakalusto on valjastettu mahdollisimman moneen kameratolppaan onnettomuusalttiuden ja liikennemäärien mukaan. Myös automaattivalvontakameroilla varustetut autot ovat liikenteessä.

Liikenteen sujumista Itä-Suomessa voi seurata sosiaalisessa mediassa:
Facebook: www.facebook.com/PKpoliisi
Twitter: www.twitter.com/PoliisiIS
Instagram: www.instagram.com/Poliisi_IS

Poliisin neuvot hiihtolomaliikenteeseen:

MALTTIA LIIKENTEESEEN! Ruuhkaliikenteessä ohittaminen on turhaa, koska ajallisesti säästöä syntyy vähän, mutta vaaratilanteita sitäkin enemmän. Malttia tarvitaan etenkin ohituskaistoilla, missä jonoa ohittamalla aiheutetaan kaistojen lopussa ruuhkaa ja jonojen hidastumista ja jopa pysähtelyä.

Riittävä etäisyys edellä kulkevaan ajoneuvoon antaa kuljettajalle aikaa tehdä oikeita ratkaisuja ja peräänajon riski pienenee. Ennakoiva ja muut tienkäyttäjät huomioiva ajotapa on turvallisen liikenteen lähtökohta.

Kuljettajaksi asettuu siis kokenein ja harkitsevin kuljettaja. Auto lastataan oikein; tavarat sijoitellaan oikein, etteivät ne pääse ajon aikana lentämään äkkijarrutuksissa tai muusta syystäkään. Kaikki autossa olijat käyttävät turvavöitä ajon aikana. Auton kunto on tietenkin tarkistettu ennen liikkeelle lähtöä; ilman paineet renkaista ja nestesäiliöt täytetty tuulilasinpesunesteellä ja jäädytysnesteellä.

Matkustusmukavuutta ajatellen auton sisälämpötila säädetään sopivan viileäksi ajovireyden säilyttämiseksi.

Tiukkoja aikatauluja on turha laatia itselle, vaan varataan aikaa rauhalliseen etenemiseen ja taukojen pitämiseen. Jokaisella tavoitteena on turvallinen perille pääsy.