Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Myräkkää odotetaan edelleen

17.1.2019 07:37 | Liina Mustonen

Etelä-Suomea riepottelevaa lumimyräkkää odotetaan vielä Pohjois-Karjalaan. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia maakunnassa autoileville, joista yksi on voimassa huomiseen aamuun asti. Etelä-Suomeen odotetaan vuorokauden aikana jopa 20 cm lunta. Itä-Suomessa ei aamuun mennessä ole satanut kuin muutamia senttejä. Lumimyräkän ennakoidaan vaikeuttavan kuitenkin kaukojuna- ja lentoliikennettä.

Karjalaisen jakelu viivästyy

17.1.2019 07:18 | Liina Mustonen

Sanomalehti Karjalaisen jakelu on myöhässä tänään. Syynä on Karjalaisen painokoneen tekninen vika, jonka takia lehden painaminen viivästyi yöllä useilla tunneilla. Lehden jakelu myöhästyy koko maakunnassa. Digi-lehti toimii normaalisti.

Jokipojat kärsi kirvelevän tappion kotonaan

16.1.2019 20:53 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt kirvelevän tappion kotonaan Imatran Ketterälle. Jääkiekon Mestiksen sarjataulukossa peräkkäin olevat itärajan joukkueet pelasivat Joensuussa 2-3 (0-1 , 1-0 , 1-2).

Rannikko ratkaisi - Vilpas voitti Joensuussa

16.1.2019 20:26 | Toimitus

Joensuussa on pelattu korisliigan todellinen jännäri. Kataja ja Salon Vilpas pelasivat kauden tasaisimman ottelun, joka ratkesi vasta toisen jatkoajan jälkeen vieraiden eduksi 121–128 (27-29,23-24,21-21,33-30, 17-24). Ottelun ratkaisi Salon Teemu Rannikko, joka vei viime sekunneilla joukkueensa toiselle jatkoajalle ja sen lopulla kolmosellaan kasvatti johdon tavoittamattomiin.

Areenan asiakaspalvelu siirtyy Tiedepuistolle

16.1.2019 13:48 | Liina Mustonen

Joensuu Areenan asiakaspalvelu siirtyy Tiedepuistolle. Tilavaraukset ja muu asiakaspalvelu hoidetaan jatkossa osana liikuntapalvelujen ja tapahtumapalvelujen yhteisiä varaustoimintoja. Keskitetyt varaustoiminnot löytyvät Tiedepuistolta osoitteesta Länsikatu 15 (4A-rakennus, 3.krs). Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-15.

Lue lisää

Myräkkä iskee maakuntaan yöllä

16.1.2019 13:21 | Liina Mustonen

Lumimyräkkä iskee Pohjois-Karjalaan mahdollisesti jo ensi yönä. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen lumisateen vuoksi. Lumisateet jatkuvat tämän iltapäivän ennusteen mukaan huomisesta alkaen perjantai-iltaan asti.

Joensuulainen työnantaja syyllistyi työturvallisuusrikkomukseen

16.1.2019 13:04 | Liina Mustonen

Joensuulainen työnantaja on syyllistynyt työturvallisuusrikkomukseen. Työnantaja ei noudattanut työsuojelutarkastajan kehotusta tarkastaa nostolaite, joten työsuojeluviranomainen teki asiassa esitutkintapyynnön poliisille. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi yrityksen edustajan 10 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue muistuttaa, että kuormankäsittelylaitteistojen vauriot voivat aiheuttaa merkittävää vaaraa, joten siksi niiden kunnossapidosta ja tarkastuksista on säädetty erillissäädöksiä.

Lue lisää

Popsi popsi porkkanaa

16.1.2019 12:51 | Toimitus

Pohjois-Karjalan Martat kannustavat kasvisten käyttöön. Puutarhaliitto julkaisi tänään Kasvishaaste helmikuulle – kampanjan. Sen avulla toivotaan suomalaisten lisäävän päivittäiseen ruokavalioonsa kourallisen kasviksia, vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Pohjois-Karjalan Marttojen Viiri-hankkeen projektipäällikkö ja kotitalousasiantuntija Vappu Lasarov neuvoo, että lähes kaikkiin ruokiin voi lisätä kasviksia, juureksia tai marjoja ja saada näin helposti kampanjan tavoitteen täyteen. Puutarhaliitto haastaa tässä kampanjassa kaikki suomalaiset syömään reilun kourallisen kasviksia koko helmikuun ajan.

Kontiolahti avaa katujen kunnossapitoa

16.1.2019 11:54 | Liina Mustonen

Kontiolahti on avannut katujen kunnossapitoa seuraavan verkkopalvelun. Karttapohjalla näkee reaaliaikaisesti aurauksen, hiekoituksen ja polanteenpoiston edistymisen. Karttanäkymässä voi valita toimenpiteet piirtyväksi kolmen ajanjakson aikana. Tarkoituksena on tarjota tietoa kunnossapidosta keskustaajamien asukkaille. RoadInfo-ohjelmiston on kehittänyt joensuulainen Fluent Progress.

Lue lisää

Rattijuoppo kiinni Lieksassa

16.1.2019 09:46 | Liina Mustonen

Lieksassa on jäänyt kiinni rattijuoppo. Lieksalainen, 62-vuotias rattijuoppo jäi poliisin haaviin eilen illalla. Kuski puhalsi lähes 1,9 promillea.

Palon alku Utrassa

16.1.2019 09:43 | Liina Mustonen

Asukas on toimitettu lääkärin tarkistettavaksi savuisesta huoneistosta Joensuun Utrasta. Naapuri oli havainnut palamisen käryä porraskäytävässä kello seitsemän aikaan aamulla. Palokunta paikansi huoneiston, jossa oli asukas nukkumassa ja keittiössä oli ollut tulipalon alku. Palo oli onneksi sammunut itsekseen, eikä varsinaista huoneistopaloa päässyt syttymään. Asukas kuljetettiin ensihoidon toimesta keskussairaalaan tarkastettavaksi. Palokunta tuuletti huoneiston ja tarkasti tilat lämpökameralla.

Finnair parantaa Joensuun kesävuoroja

16.1.2019 07:43 | Liina Mustonen

Joensuun lentoyhteydet paranevat kesäkaudella. Finnairin keskikesän aikataulut ovat voimassa juhannuksesta elokuun puoliväliin. Joensuusta on kolme päivittäistä lähtöä maanantaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Muina päiviä lähtöjä on kaksi. Kolmena kesäaamuna ensimmäinen lento Joensuusta Helsinkiin lähtee jo kello 5.40.

Lue lisää

PKS saanut viat kuntoon P-K:ssa

16.1.2019 07:39 | Liina Mustonen

Sähkönjakelu on palaamassa normaaliksi P-K:ssa. Tohmajärven TIkkalaa eilen vaivannut sähkövika on korjattu. Hieman ennen puoltayötä lähes kaikki Tikkalan alueen asukkaat olivat sähkönjakelun piirissä yli 12 tuntia kestäneen katkoksen jälkeen. Illalla ilmeni uusi verkkovika Kiteellä Kiteenlahden, Korkeakankaan ja Potoskavaaran välisellä alueella. Aamuun mennessä sähköttä oli PKS:n jakelualueella vajaa sata taloutta Kesälahdella.

Tikkala sai virtaa – uusi katkos Kiteellä

15.1.2019 23:12 | Toimitus

Tohmajärven TIkkalaa tänään vaivannut sähkövika on saatu korjattua. Hieman ennen puoltayötä lähes kaikki Tikkalan alueen asukkaat olivat sähkönjakelun piirissä yli 12 tuntia kestäneen katkoksen jälkeen. Illalla yhdeksän aikoihin ilmeni uusi verkkovika Kiteellä Kiteenlahden, Korkeakankaan ja Potoskavaaran välisellä alueella. Ilman sähköä on runsaat sata asiakasta. Lumentulo jatkuu Pohjois-Karjalassa vielä pari päivää.

Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto turneella

15.1.2019 15:12 | Liina Mustonen

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahasto esittelee toimintaansa ja vuoden 2019 apurahojen hakua eri puolilla maakuntaa järjestettävissä tilaisuuksissa. Kiertue alkaa Lieksasta tänä iltana (klo 18.00) ja paikkana Lounasravintola Hurtan Holvi. Huomenna on vuorossa Ilomantsi. Tilaisuuksiin toivotaan osallistuvan mahdollisimman monia maakunnan kulttuuritoimijoita ja niihin on vapaa pääsy. Lieksan tilaisuudessa on mukana Pohjois-Karjalan rahaston hoitokunnan puheenjohtaja, professori Timo Tokola ja Ilomantsin tilaisuudessa hoitokunnan varapuheenjohtaja, professori Helmi Järviluoma-Mäkelä.

Kehuja Pohjois-Karjalan keskussairaalalle

15.1.2019 14:45 | Liina Mustonen

P-K:n keskussairaala on pidetty koulutuspaikka. Pohjois-Karjalan keskussairaala sijoittui viiden parhaan koulutuspaikan joukkoon Nuorten Lääkärien Yhdistyksen toista kertaa toteuttamassa Koulutuspaikkakyselyssä. Se pärjäsi keskussairaaloista parhaiten ja sijoittui korkeammalle kuin yksikään yliopistollinen sairaala. Nuorten Lääkärien Yhdistyksen mukaan parhaiksi arvioiduissa koulutuspaikoissa erikoistuva lääkäri sai työsuhteensa alussa nimetyn ohjaajan, jonka kanssa tapaamisille oli sovittu säännöllinen aika. Koulutuspaikkakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2018 yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa.

Lue lisää

Karhurock kaksipäiväinen ensi kesänä

15.1.2019 13:32 | Liina Mustonen

Kiteellä rokataan kesällä kaksi päivää Karhurockin tahtiin. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) järjestämä festivaali on elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. S-marketin ja ravintola Karhun pihapiirin rakentuvalla festarialueella esiintyvät mm. Arttu Wiskari ja Jorma Kääriäinen. Lipunmyynti on alkanut tänään.

Lue lisää

Outokummun vanhat talot avautuvat taas

15.1.2019 13:03 | Liina Mustonen

Outokummun vanhat talot avaavat ovet vieraille ensi kesänä. Heinäkuun lopulla pariinkymmeneen outokumpulaiseen taloon pääsee tutustumaan joko sisätiloihin tai puutarhoihin. Vierailukohteiden ytimessä ovat Outokumpu-yhtiön rakennuttamat talot, mutta joukossa on myös kohteita mm. maaseudulta. Tapahtuman asiantuntijaluennon pitää outokumpulaislähtöinen suomen kielen professori Marjatta Palander.

Lue lisää

Raitaselle kahdeksan ottelun pelikielto

15.1.2019 12:08 | Liina Mustonen

Jokipoikien Lassi Raitaselle on määrätty kahdeksan ottelun pelikielto. Pelikielto koskee laitataklaustilannetta Hermestä vastaan pelatussa jääkiekon Mestis-ottelussa. Kurinpitoryhmä katsoo taklauksen olleen tilanteeseen nähden ylimitoitettu ja heijastavan vastustajan kunnioituksen puutetta. Vastaavanlaisten taklausten voidaan pitää sisällään myös merkittävän loukkaantumisriskin, todetaan päätöksessä. Raitanen taklasi viime perjantain ottelussa Kokkolan Hermeksen puolustajaa Juho Korhosta sillä seurauksella, että tämä loukkaantui vakavasti.

edit klo 14.34 lisätty tiedot Juho Korhosesta

Uusien yhteismetsien perustamista selvitetään Pohjois-Karjalassa

15.1.2019 12:01 | Liina Mustonen

Yhteismetsiä halutaan perustaa myös Pohjois-Karjalaan. Suomen metsäkeskuksen hallinnoiman hankkeen tavoitteena on selvittää kuntien halukkuutta perustaa yhteismetsiä yksityisten metsänomistajien kanssa. Yhteismetsässä toiminnan perusajatus on kestävän ja kannattavan metsätalouden harjoittaminen osakkaiden hyväksi. Omistusmalli on koettu muualla maata toimivaksi. P-K:ssa on verrattain paljon kuolinpesien omistamaa metsää, jotka tulisivat tehokkaampaan käyttöön yhteisomistusmallin avulla arvioi Sanna Peltola
metsätilarakenteen asiantuntija Suomen metsäkeskuksesta.

Lue lisää

Kuski lääkärin tarkastettavaksi ulosajosta

15.1.2019 11:56 | Liina Mustonen

Joensuun Marjalassa on autoilija ajanut tieltä. Vanhemman mieshenkilön henkilöauto ajautui tieltä ulos lumipenkkaan Marjalan kohdalla Kuopiontiellä aamupäivällä. Kuljettaja toimitettiin lääkärin tarkastettavaksi keskussairaalaan. Auto säilyi ajokuntoisena.

Sekava kuski autoili vastaantulevien kaistalla

15.1.2019 09:36 | Liina Mustonen

Sekava kuljettaja on autoillut vastaantulevien kaistalla Polvijärvellä. Hätäkeskukseen ilmoitettiin eilen iltapäivällä vastaantulevien kaistalla ajavasta henkilöautosta. Poliisipartio tavoitti penkkaan ajaneen miehen Joensuuntien ja Syvälahdentien risteyksen läheltä. Autossa oli kuskin lisäksi yksi matkustaja. Mies puhalsi nollat, mutta hänenkäytös oli poliisin mukaan sekavaa. Kaavilaisen 42-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Outokumpulainen Finelcomp Oy Suomen Yrittäjien pörssivalmennukseen

15.1.2019 08:03 | Liina Mustonen

Outokumpulainen Finelcomp Oy päässyt mukaan Suomen Yrittäjien pörssivalmennukseen. 365 päivässä pörssiin -valmennusohjelmassa pk-yrityksiä autetaan valmistautumaan listautumaan Helsingin pörssiin Nasdaq First North -markkinapaikalle. - Finelcomp Oy:llä on mahdollisuus hypätä uudelle tasolle valmennusohjelman kautta, Pohjois-Karjalan Yrittäjien toimitusjohtaja Merja Blomberg toteaa. Finelcomp Oy on ainoa mukana oleva yritys Pohjois-Karjalasta.

Lue lisää

Enon kirjasto suljettuna pari päivää

15.1.2019 07:38 | Liina Mustonen

Enon kirjasto on suljettu remontin takia. Kirjastossa tehdään valoremonttia tänään ja huomenna. Omatoimiasiointi ei ole käytössä kumpanakaan remonttipäivänä. Lähin kirjasto Uimaharjussa palvelee tänään klo 13-19 ja omatoimiasiakkaita molempina päivinä (klo 7-21).

Lieksassa viemäriremppa päätökseen

15.1.2019 07:33 | Liina Mustonen

Lieksan Pankakosken ja keskustan paineviemärit on saatu kuntoon. Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos sai paineviemäririkot kuntoon jo eilen. Vesihuoltoliikelaitos seuraa korjaustöiden vaikutuksia jätevedenpuhdistamon tulovirtaamaan ja tarkentaa rikkokohteista aiheutunutta vuotoveden määräarviota.

Lue lisää