Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Kataja hävisi bulgarialaisjoukkeelle

15.11.2018 00:49 | Liina Mustonen

Kataja Basket hävisi eilen bulgarialaisjoukkueelle. FIBA Europe cupin ottelu Joensuussa päättyi Lukoil Levskin voittoon 102-95.

Jokipojat hävisi rankkareilla

14.11.2018 20:57 | Seppo Mustonen

Jokipojat on kärsinyt niukan tappion Rovaniemellä. Jääkiekon Mestis-ottelu RoKi – Jokipojat päättyi isäntien voittoon 2 - 1 VL Lappi-Areenalla vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Sekin meni vieraille vain 1-0. Ottelua seurasi runsaat 1100 katsojaa.

Finnair aikaistaa Joensuun aamulentoa

14.11.2018 14:55 | Heikki Rasanen

Joensuussa yöpyvän koneen lähtiaika uudistuu. Uudistus parantaa kansainvälisten jatkoyhteyksien tarpeita. Joulukuun alusta talvikauden loppuun uusi lähtöaika Joensuusta on klo 5.40. Aikataulumuutos mahdollistaa sen, että Joensuusta lentävät saavat kiinni aiempaa kattavammin koko Finnairin Helsinki-Vantaalta käynnistyvän Euroopan jatkoyhteyksien viuhkan. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen pitää aikataulujärjestelyä erittäin tervetulleena maakunnan kansainvälisen saavutettavuuden kannalta.

Lue lisää

Nurmes - Kuopio linja-autovuorot lakkautetaan

14.11.2018 14:40 | Heikki Rasanen

Nurmeksen ja Kuopion väliset linja-autovuorot lakkautetaan kokonaan. Asia selvää Savonlinja OY:n verkkotiedotteessa. Myös osa vuoroista Joensuun ja Kuopion välillä lakkautetaan. Aluejohtaja Teuvo Punavaaran mukaan kaukoliikenteen uudistuksessa yhdistyy liiketoiminnan järkevöittäminen ja asiakkaan palveleminen mahdollisimman fiksusti ja monipuolisesti. Punavaaran mukaan uudistuksia on suunniteltu pitkään, koska esimerkiksi autojen ja kuljettajien kierto on haluttu optimaaliseksi. Lisäksi toimialalla tapahtuvat jatkuvat muutokset edellyttävät mittavampia toimenpiteitä myös Savonlinjalla.

Lue lisää

Joensuun Demarinuorille uusi puheenjohtaja

14.11.2018 14:19 | Heikki Rasanen

Joensuun Demarinuorovat valinneet itselleen uuden puheenjohtajan. Puheenjohtajaksi valikoitui tiistaisessa syyskokouksessa Henri Kiiski. -On kunnia päästä johtamaan tätä upeaa joukkoa. Ensi vuosi on todellinen vaalien vuosi, joka on näytön paikka meille nuorille, 25-vuotias Kiiski linjaa. Kokous linjasi myös vuoden 2019 toiminnasta. Tulevana vuonna Joensuun Demarinuorten toiminnan painopisteet kietoutuvat koulutustoimintaan, järjestötoimintaan ja vaalitoimintaan.

Lue lisää

Kontiolahdella kansainväliset ampumahiihtokilpailut viikonloppuna

14.11.2018 14:13 | Toimitus

Kontiolahdella pidetään tulevana viikonloppuna kansainväliset ampumahiihdon GP-kilpailut.

Kilpailut ovat osa Puuilo-cupin avauskilpailua kaudella 2018-2019 (Sarjat MYL/NYL + M/N19-22) ja

kisat alkavat lauantaina 17.11 pikakilpailulla klo 11 ja jatkuvat sunnuntaina 18.11 klo 11 miesten takaa-ajokisoilla.

Kisoihin on katsojilla vapaa pääsy.

Valokuva: Marjut Söder

Ennätysmäärä osallistujia Karelia AMK-päivässä

14.11.2018 13:56 | Heikki Rasanen

Karelia-ammattikorkeakoulu järjestää AMK-päivän perjantaina. Tapahtumapaikkoina toimivat Karelian kampus Wärtsilä, Tikkarinne ja Tiedepuisto. Tapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä (600) osallistujia Pohjois-Karjalan lukioista ja ammatilliselta toiselta asteelta. AMK-päivä järjestetään yhtä aikaa Itä-Suomen yliopiston Abi-päivän kanssa.

Lue lisää

Joensuun ev.lut seurakuntayhtymä esittää laajan yhtymän muodostamista

14.11.2018 12:55 | Heikki Rasanen

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä on päättänyt kokouksessaan esittää laajan yhtymän muodostamista. Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan myös nykyisen yhtymän seurakuntien lausuntoja Siun seurakunta -hankkeesta. Vaara-Karjalan seurakuntaneuvosto hyväksyi ja Pyhäselän seurakuntaneuvosto hylkäsi esityksen laajasta yhtymästä. Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän ja Enon seurakuntaneuvostot totesivat, että Joensuun seudun seurakuntayhtymä tulee toteuttaa vain, jos Kontiolahti ja Liperi ovat siinä mukana. Lopulliset päätökset Joensuun seudun seurakuntayhtymästä tehdään seurakuntien ja yhtymän kirkkovaltuustoissa marras-joulukuun aikana.

Lue lisää

Kari Hotakainen ja Juha Lehtola Joensuussa

14.11.2018 10:20 | Heikki Rasanen

Joensuun ikäihmisten elokuvakerho Hopeatähden näytöksessä vierailee Kari Hotakainen ja Juha Lehtola. Hopeatähti on varttuneemmalle yleisölle suunnattu elokuvasarja. Vaikka esitykset on suunnattu ikä-ihmisille, ovat näytökset avoimia kaikille katsojille. Itse elokuva, Ihmisen Osa, on Lehtolan ohjaama. Innoituksensa elokuva on saanut Hotakaisen saman nimisestä menestysromaanista. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 21.12, mutta se nähdään Hopeatähdessä ennakkonäytöksenä Elokuvateatterikeskus Tapiossa ensi viikon keskiviikkona klo 10.

Lue lisää

Tanssien Tuttujen Kanssa -hyväntekeväisyystapahtuma Joensuussa

14.11.2018 09:17 | Heikki Rasanen

Joensuussa järjestetään valtakunnallisella mielenterveysviikolla hyväntekeväisyystapahtuma Tanssien Tuttujen Kanssa. Hotelli Kimmelin ravintola Riversidessa järjestettävässä iloisessa ja leikkimielisessä tanssikisassa PoKaTa ry:n tanssijat tanssittavat paikallisia julkisuuden henkilöitä, ja tilaisuuden lopuksi parketti on avoin kaikille. Tapahtumalla kerätään rahaa Joensuun seudun nuorten mielenterveyskuntoutujien tukemiseen itsenäisessä asumisessa ja arjen taitojen hallinnassa. Tapahtuma järjestetään ensi viikon keskiviikkona kello 18 alkaen.

Lue lisää

Maakuntakaava on luonnosvaiheessa Pohjois-Karjalassa

14.11.2018 08:57 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan maakuntakaava 2040 on luonnosvaiheessa. Maakuntahallitus hyväksyi kokouksessaan viime kuussa maakuntakaavaluonnoksen nähtäville ja lausunnoille. Kaava on nyt nähtävillä aina ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Palautetta voi antaa sähköpostilla, karttapalvelun kautta, postitse tai tulemalla paikan päälle kuntatilaisuuksiin.

Lue lisää

Riveria palkittu Lappeenrannassa

14.11.2018 07:54 | Heikki Rasanen

Joensuun Riveria on palkittu Taitaja2018 seminaarissa Lappeenrannassa. Seminaari järjestettiin tiistaina. Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä ammatillisen koulutuksen seminaarissa palkittiin ammattitaidon SM-kilpailussa menestyneitä koulutuksen järjestäjiä. Tilaisuudessa palkittiin kolme Taitaja 2018 kilpailussa parhaiten menestynyttä koulutuksen järjestäjää. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria oli toiseksi parhaiten menestynyt koulutuksen järjestäjä. Riveria nappasi kaikkiaan 14 mitalia, joista neljä kultaista.

Lue lisää

Kulttuuritoimelle kaksi uutta johtajaa Joensuussa

13.11.2018 15:24 | Heikki Rasanen

Joensuun kaupungin kulttuuritoimi saa kaksi uutta johtajaa vuoden vaihteessa. Joensuun kaupungin kirjastopalvelujohtajan tehtävässä aloittaa 1.1.2019 FM Suvi Pirnes-Toivanen ja Joensuun kaupunginorkesterin intendenttinä aloittaa samaan aikaan Mum (musiikin maisteri) Marjo Vattulainen. Kirjastopalvelujohtajan tehtävää haki kaikkiaan neljä henkilöä kahdella hakukierroksella. Orkesterin intendentin tehtävä oli myös kaksi kertaa haettavana ja hakijoita oli yhteensä 12. Molemmissa viroissa on kuuden kuukauden koeaika. Valintapäätökset teki hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Lue lisää

Kulmala: Muoviroskat pois Itämerestä

13.11.2018 14:41 | Heikki Rasanen

Kari Kulmala (sin.) haluaa muoviroskat pois Itämerestä. Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja nosti muoviroska-asian keskusteluun, kun Itämeren parlamentaarikkokonferenssin pysyvä komitea kokoontui Norjan Trondheimissa. Pysyvän komitean parlamentaarikot keskustelivat Kulmalan aloitteesta siitä, millä toimenpiteillä Itämeren muoviroskaantumista voitaisiin vähentää.Muoviroskia koskevan keskustelun lisäksi pysyvä komitea kuuli Trondheimissa asiantuntijoita miehittämättömistä laivoista, laivojen sähköistämisestä, uusiutuvasta merienergiasta sekä merten puhdistamisesta.

Lue lisää

Sakkotuomio rehtorin surmaamisuhkauksesta

13.11.2018 11:52 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut miehen laittomasta uhkauksesta sakkoihin. Tuomiosta kertoo mm. Iltalehti verkkouutisissaan. Vuonna 2016 tapahtuneessa välikohtauksessa mies oli sisarensa ja toisen miehen kanssa saapunut keskustelemaan sisaren lapsen kohtaamasta koulukiusaamisesta. Tapaamisessa hän uhkasi tappaa koulun rehtorin, koska heidän mukaansa koulu ei tehnyt tarpeeksi juuri esikoulunsa aloittaneen sisaren lapsen koulukiusaamisen lopettamiseksi. Käräjäoikeus tuomitsi hänet maksamaan sakkoa 150 euroa. Itä-Suomen hovioikeus ei myönnä enolle jatkokäsittelylupaa.

Lue lisää

NÄKY-teos lumoaa joensuulaiset Kirkkokadulla

13.11.2018 08:42 | Heikki Rasanen

Joulunavausviikolla Joensuun taidemuseon teokset heräävät hetkeksi eloon. Kuopiolainen taitelijapariskunta Partanen & Lamusuo työryhmineen tuovat taidemuseon teokset esille lumoavalla NÄKY-teoksellaan. 3D-videmäppäysesitystä joensuulaiset voivat seurata kadulta ja torilta, sillä jättikokoinen teos ilmestyy kerran päivässä museorakennuksen julkisivulle Kirkkokadulla. Teokset koostuvat usein moniaistisista osista, kuvista, äänistä, liikkeestä ja mielikuvitusta ruokkivista illuusioista. Ensimmäisen kerran NÄKY-teos nähdään tulevana sunnuntaina.

Lue lisää

Kuorma-auto törmäsi hirveen

13.11.2018 08:32 | Heikki Rasanen

Kuorma-auto on törmännyt hirveen Tohmajärvellä. Onnettomuus tapahtui eilen kello 15.30. Savonlinnalaismies oli ajanut valtate kuutta kohti Joensuuta, kun noin kolme kilometriä ennen Onkamon risteystä oli oikealta juossut hirvi ajoneuvon eteen. Hirvi oli menehtynyt tapahtumapaikalle ja kuorma-auto oli vaurioitunut etuosastaan. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue lisää

Joensuun ulkovalaistuksesta toivotaan palautetta

13.11.2018 08:21 | Heikki Rasanen

Joensuun kaupunki toivoo kaupunkilaisilta palautetta ulkovalaistuksesta. Eilen käynnistyneellä kysellyllä kaupunki haluaa tietää kuinka tyytyväisiä joensuulaiset ovat katujen ja puistojen valaistukseen tänä vuonna. Vastausten perusteella halutaan löytää ulkovalaistuksen keskeiset kehittämistarpeet ja samalla arvioida, kuinka ulkovalaistustyötä tekevät ovat onnistuneet toiminnassaan. Osallistumalla kyselyyn voi vaikuttaa oman asuinalueensa kehittämiseen ja samalla osallistua arvontaan. Palkintona on lippuja virkistysuimala Vesikkoon. Vastaamiseen kuluu parisen minuuttia ja vastaaminen on anonyymiä. Kysely on avoinna 7.12. saakka.Tavoitteena on saada noin 1 000 vastausta

Lue lisää

Liperin koulukuljetuksissa alkaa sopimuskausi

13.11.2018 08:12 | Heikki Rasanen

Liperin koulukuljetuten kilpailutus on päättynyt. Samalla asiasta on tehty hankintapäätös. Lopullinen reititys tehdään lukujärjestysten valmistuttua. Huoltajia tiedotetaan kevätlukukauden kuljetusreiteistäja aikatauluista Wilmassa ennen joulua. Sopimuskauden alkuun varataan lisäresurssia uusien reittien ja aikataulujen sujuvan käyttöönoton varmistamiseksi. Sopimuskausi alkaa vuoden vaihteessa ja jatkuu kevätlukukauden 2021 loppuun.

Lue lisää

AMK peruu yhden tutkinnon plagioinnin takia

12.11.2018 17:02 | Seppo Mustonen

Karelia AMK on tehnyt ratkaisut opinnäytteiden kopiointijupakassa. Tässä vaiheessa vain yksi tutkinnoista perutaan ja kahden tutkinnon opinnäytteen arvosanaa alennetaan. Neljäs tapaus menee oppilaitoksen ulkopuoliseen arviointiin, sillä opiskelija on kiistänyt esiselvityksen tulokset. Viidennen plagiointitapauksen esiselvitys on vielä kesken, kertoo rehtori Petri Raivo.

Lue lisää

Tapahtumaelämyksiä lahjoitetaan kaupunkilaisille

12.11.2018 15:04 | Liina Mustonen

Joensuun jouluajan tapahtumien järjestäjät ovat päättäneet lahjoittaa elämyksiä kaupunkilaisille. Kampanjassa mukana olevat tapahtumat lahjoittavat jaettavaksi yhteensä yli 150 pääsylippua järjestöjen kautta erilaisille ryhmille tai heidän toimintojensa kautta tavoitettaville ihmisille. – Joulumieli tulee jokaiselle omalla tavallaan. Yhden joulunodotus alkaa markkinoilla, toisen rokkikeikalla. Joensuun joulun avaavat tapahtumat tarjoavat tunnelmia jokaiseen makuun ja haluavat antaa elämyksiä lahjana, taustoittaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen. Joensuun joulun käynnistävät tapahtumat löytyvät Joensuun Tapahtumakalenterista: tapahtumat.joensuu.fi.

Lue lisää

Rattijuoppo ja kaahari kiinni

12.11.2018 13:57 | Liina Mustonen

Kontiolahtelainen 28-vuotias mies jäi kiinni törkeästä rattijuopumuksesta Joensuun Utrantiellä sunnuntai-iltana kello 20:n aikaan. Mies puhalsi alkometriin 1.47 promillea. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Joensuulainen 27-vuotias mies kuljetti henkilöautoa valtatie kuudella Reijolassa huomattavalla ylinopeudella sunnuntaina kello 17.15. Poliisi mittasi tutkalla henkilöauton nopeudeksi 164 km/h. Tieosuudella on nopeusrajoitus 100 km/h. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokortti otettiin poliisin haltuun.

Joensuun kulttuuriavustusten haku alkaa

12.11.2018 12:25 | Liina Mustonen

Joensuun kaupungin kulttuuri avustusten haku alkaa torstaina. Kulttuuripalvelut avaa vuodelle 2019 avustushaun viidelle avustukselle. Haettavana ovat kohdeavustukset yli 2 000 euroa ja teemakokonaisuudet, Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustus, vuosiavustus kulttuurikeskuksille, taiteen perusopetuksen avustus ja taiteilijan työskentelyavustus. Tulevalle vuodelle on tehty muutoksia kulttuuriavustusten hakuaikoihin. Alle 2 000 € kohdeavustuksia ja alle 1 000 € Kiihtelysvaaran kulttuurirahaston avustusta haetaan jatkossa kiinteillä hakuajoilla ja taiteilijan työtila-avustuksen haku on siirtynyt alkamaan tammikuussa.

Lue lisää

Joensuu vahvasti esillä Barcelonassa

12.11.2018 12:11 | Liina Mustonen

Joensuu korostaa metsä- ja biotalousosaamista kansainvälisessä tapahtumassa. Euroopan metsäinstituutti (EFI) ja Joensuun kaupunki järjestävät Biocities Forum 2018 -tapahtuman keskiviikkona 14.11.2018 Barcelonassa. Tapahtuma keskittyy metsien ja biotalouden ratkaisujen mahdollisuuksiin kestävien kaupunkien rakentamisessa. Yhtenä keskeisenä aiheena ovat puurakentamisen mahdollisuudet. Tapahtumaan odotetaan yli 150 osallistujaa ympäri maailmaa. Puhujia ovat mm. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson, Euroopan komission ympäristöasioista vastaavan pääosaston varajohtaja Joanna Drake ja myös Joensuun kaupungin strategiajohtaja Janna Puumalainen ja Euroopan metsäinstituutin johtaja Marc Palahi.

Lue lisää

Seurakunta on äänestänyt vilkkaasti

11.11.2018 19:08 | Toimitus

Seurakuntavaalien ennakkoäänesty on ollut Joensuussa viime vaaleja vilkkaampaa. Joensuun seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoilla kävi viiden päivän aikana lähes 3 100 äänestäjää. Annetuista äänistä Joensuun ev.lut. seurakuntiin osoitettiin noin 2 840 ääntä. Määrä on noin 6,5 prosenttia Joensuun seurakuntien äänioikeutetuista jäsenistä. Ennakkoäänestys oli alustavien tietojen mukaan vuoden 2014 seurakuntavaaleja vilkkaampaa. Viime vaaleissa yhtymän seurakuntien ennakkoäänestysprosentti oli 5,9.

Joensuun kuudesta seurakunnasta selvästi vilkkainta ennakkoäänestys oli Vaara-Karjalan seurakunnassa. Joensuun ennakkoäänestyspaikoista Vaara-Karjalaan kirjattiin noin 400 ääntä, mikä on reilut 16 prosenttia seurakunnan äänioikeutetuista jäsenistä. Viime vaaleissa Vaara-Karjalan seurakunnan ennakkoäänestysprosentti oli 9,2.

Alustavien tietojen mukaan näyttää siltä, että ennakkoäänestys on sujunut viime vaaleja vilkkaammin lähes kaikissa Joensuun seurakunnissa. Joensuun ennakkoäänestyspaikkojen äänestäjien määrän perusteella laskettuna Pielisensuun seurakunnan ennakkoäänestysprosentti olisi 6% (2014: 5,3%), Rantakylän 5,5% (2014: 4,9%), Pyhäselän 5,2% (2014: 5%) ja Enon 6,9% (2014: 6,8%). Ainoastaan Joensuun seurakunnassa tämän hetkisten tietojen perusteella ennakkoäänestysprosentti näyttää hieman laskeneen. Joensuussa äänestäjien määrän perusteella ennakkoäänestysprosentti olisi 6,1%, kun se vuoden 2014 vaaleissa oli 6,5%

Tähän mennessä laskuissa on mukana vain Joensuun ennakkoäänestyspaikoissa käyneet äänestäjät. Ennakkoon on voinut äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa riippumatta siitä, missä seurakunnassa on kirjoilla. Näin ollen Joensuun seurakuntiin voi vielä tulla ääniä myös muualta Suomesta. Äänestäjien äänioikeutta ei myöskään ole vielä vahvistettu.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 18.11.2018. Varsinaisena vaalipäivänä äänestäminen tapahtuu seurakunnan ilmoittamassa äänestyspaikassa. Joensuun seurakuntien äänestyspaikat löytyvät osoitteesta www.joensuunevl.fi/seurakuntavaalit.