Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Lieksassa 31,7 astetta pakkasta

21.1.2019 08:37 | Seppo Mustonen

Pohjois-Karjalassa on ollut paikoin erittäin kylmä yö. Lieksan Lampelan mittausasemalla mitattiin aamuvarhain 31,7 astetta pakkasta. Ilmatieteenlaitoksen Juuan Niemelän mittausasemalla päästiin lähes yhtä kylmiin lukemiin, kun elohopea laski 31,3 aamulla kuuden aikoihin. Parissa tunnissa lämpötila on noussut viitisen astetta.

Tuomo Tormulainen on kuollut

21.1.2019 07:33 | Heikki Rasanen

Kohtiolahtelainen kansalaisaktivisti Tuomo Tormulainen on kuollut. Asiasta kertoi Karjalainen verkkouutisissaan. Tormulainen menehtyi torstaina nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli kuollessaan 64-vuotias. Jakokoskella asuneelle Tormulaiselle ympäristönsuojelu oli tärkeä asia. Hän toimi Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiirissä ja kampanjoi näkyvästi paikallisia uraanikaivoshankkeita vastaan. Tormulainen oli mukana myös poliitikassa ja oli ehdokkaana Vasemmistopuoleen riveissä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Lue lisää

Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle vahvistus viestintään

21.1.2019 07:27 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos on saanut uuden osa-aikaisen viestintäsuunnittelijan. Tehtävään on valittu Mari Vuotilainen. Vuotilaisen tehtävänä on erityisesti pelastuslaitoksen johdon viestinnän tukeminen sekä rekrytointiviestinnän kehittäminen, ja hän toimii jatkossa pelastuslaitoksen viestinnän yhteyshenkilönä median ja yhteistyökumppaneiden suuntaan. Voutilainen työskentelee Joensuun paloasemalla sijaitsevasta Liikenneturvan toimipisteestä käsin ja jatkaa edelleen myös Liikenneturvan yhteyspäällikkönä.

Lue lisää

Kylmä yö luvassa Pohjois-Karjalaan

20.1.2019 20:47 | Toimitus

Pohjois-Karjalaan on luvassa kylmä yö. Pakkanen kiristyi sunnuntai-iltana Lieksan Lampelassa jo 30 asteeseen. Yhtä kylmää oli aamulla Juuan Niemelässä. Muualla maakunnassa on pakkanen vaihdellut 24-27 asteen välillä. Lapissa on sunnuntaina mitattu jo runsaat 35 asteen pakkaslukemia.

Kataja voitti komeasti kotonaan

20.1.2019 19:44 | Toimitus

Kataja on ottanut komea kotivoiton. Korisliigan ottelu Kataja Basket – Seagulls Helsinki päättyi joensuulaisten voittoon lukemin 102-80. Kentän tehokkaine oli Katajan Topias Palmu 31:llä pisteellään.

Pakkanen paukkuu Pohjois-Karjalassa

20.1.2019 11:17 | Toimitus

Pohjois-Karjalassa on ollut kylmä aamu. Pakkanen kiristyi Juuassa 30 asteeseen aamulla. Lieksan kylmin lukema oli 28 ja Valtimolla samoin. Joensuussa elohopa laski 25 asteeseen ja lentoaseman mittari näytti asteen kylmempää. Kireä pakkanen jatkuu sääennusteiden mukaan ainakin alkavan viikon ajan.

Palokuntaa tarvittiin yöllä Joensuussa kahdesti

20.1.2019 09:42 | Toimitus

Palokuntaa on tarvittu yöllä Joensuussa kahdesti. Niinivaaralla rivitalossa asunnon takka lakkasi vetämästä ja savu tunki sisään. Palokunta joutui tyhjentämään takan ja huoneisto tuuletettiin. Rantakylässä Latolankadulla oli naapuri herännyt aamuyöllä palovaroittimen ääneen, joka kuului alakerran asunnosta. Paikalle soitettu palokunta pääsi huoneistoon kiinteistönhoitajan avaimilla ja tarkasti huoneiston jossa ei ollut ketään. Asunnossa oli vikaantunut palovaroitin alkanut soimaan. Palokunta jätti asukkalle viestin tapahtuneesta.

Jokipojilla niukka tappio Lempäälässä

19.1.2019 19:20 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt niukan tappion Lempäälässä. Jääkiekon Mestis-ottelu Lempälän Kiekko – Jokipojat päättyi kotijoukkueen voittoon 3-2 (0-0 , 2-2 , 1-0). Joensuulaiset johtivat peliä puoliväliin asti, mutta LeKI tuli ensin tasoihin toisen erän lopulla ja päätöserän alkuminuuteilla kotijoukkue siirtyi johtoon.

Amerikkalaisia sotilaita Pohjois-Karjalaan

19.1.2019 11:27 | Toimitus

Amerikkalaisia sotilaita harjoittelee keväällä Pohjois-Karjalassa. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) kertoi Ylen Ykkösaamussa, että harjoitusta johtaa kuitenkin Suomi. Ministeri Niinistö kommentoi myös Lemmenjoen kohuharjoitusta ja arvosteli median tehneen kärpäsestä härkäsen.

Outokummussa ammuttu miestä

19.1.2019 10:59 | Heikki Rasanen

Outokummussa on sattunut ampumistapaus. Asiasta kertoi ensimmäisenä verkkouutisissaan Karjalainen. Poliisi sai lauantaina ennen seitsemää ilmoituksen ampumistapauksesta yksityisasunnossa Outokummussa. Miestä oli ammuttu asunnossa, ja tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Mies ei poliisin mukaan loukkaantunut vakavasti. Asunnossa oli useita ihmisiä ja poliisi etsii heitä. Itä-Suomen poliisin mukaan tilanne on yhä epäselvä ja kiinniottoja on määrä tehdä.

Lue lisää

Ilomantsintien rampissa rytisi kahdesti

19.1.2019 09:32 | Heikki Rasanen

Ilomantsintien rampissa kolaroitiin kahdesti perjantaina. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. Risteyksessä tapahtui ensin kolari kaupungin sekä etelän suunnasta tulleiden autojen välillä, kun etelänsuunnasta tullut auto oli tullut kärkikolmion takaa kaupungista tulleen auton eteen. Pelastuslaitoksen ollessa vielä paikalla selvittämässä tilannetta kun samalla etelän suunnasta tulevalla rampilla tapahtui kahden muun auton välinen perään ajo. Molemmissa tapauksissa selvittiin henkilövahingoitta.

Lue lisää

Outokummussa käynnissä poliisitehtävä

19.1.2019 09:29 | Heikki Rasanen

Outokummussa on käynnissä usean poliisipartion voimalla tehtävä poliisitehtävä. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. Alustavien tietojen mukaan poliisilla on ollut aamulla tehtävä todennäköisesti Outokummussa, jossa on tarvittu useita poliisipartioita, Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta on kerrottu Karjalaiselle kello 8 jälkeen. Poliisi tiedottaa asiasta lisää myöhemmin, poliisin tilannekeskuksesta ilmoitetaan.

Lue lisää

Jokipojat voitti maali-iloittelun Tampereella

18.1.2019 20:53 | Toimitus

Jokipojat on voittanut suurinumeroisesti Tampereella. Jääkiekon Mestis-ottelu KooVee – Jokipojat päättyi joensuulaisten voittoon 3-8 (1-3 , 0-2 , 2-3). Sarjajumbon jälkeen joensuulaiset saavat huomenna vastaansa Lempäälässä LeKin, joka on sarjan kärkipään joukkue.

Vaimon potkija vangittiin

18.1.2019 17:42 | Toimitus

Vaimoaan toistuvasti pahoinpidellyt mies on vangittu Joensuussa. -Saimme tiedon toissapäivänä 16.1. iltapäivästä, että Joensuun ruutukaavalla sijaitsevassa yksityisasunnossa on mies pahoinpidellyt aviopuolisoaan ja ladellut hänelle samalla tappouhkauksia. Tapahtumapaikalla kävi ilmi, että mies oli pahoinpidellyt vaimoaan muun muassa lyömällä ja kuristamalla häntä. Mies otettiin kiinni ja toimitettiin Joensuun poliisivankilaan, kertoo poliisi.

Eilen suoritetuissa vaimon kuulusteluissa kävi ilmi, että aviomies on pahoinpidellyt vaimoaan toistuvasti muun muassa lyöden ja potkien kahden viimeisen vuoden aikana ja koska vaimo on pelännyt miestään, hän ei ole uskaltanut käydä lääkärissä tai kertoa tapauksista aiemmin poliisille.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi hetki sitten poliisin vaatimuksesta rikoksesta epäillyn vuonna 1976 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä lukuisista vaimoonsa kohdistuneista väkivaltarikoksista.

Syyte asiassa on nostettava viimeistään huhtikuussa.

Karhennettujen rintaimplanttien asentaminen on lopetettu Siun sotessa

18.1.2019 13:08 | Liina Mustonen

Kohuttujen rintaimplanttien asentaminen on lopettettu Siun sotessa. Kuluvalla viikolla on uutisoitu rintaimplantteihin mahdollisesti liittyvästä syöpäriskistä. Useat sairaanhoitopiirit ovat lopettaneet karhennettujen rintaimplanttien asentamisen. Siun sote luopui kyseisten implanttien asentamisesta vuosi sitten. Anaplastinen suurisoluinen lymfooma on harvinainen imusolmukesyövän alatyyppi. Suomessa tapauksia on tähän mennessä todettu alle kymmenen. Sairauden ja rintaimplanttien yhteyttä on selvitetty ja selvitetään kansainvälisesti, jotta saataisiin riittävästi tietoa päätöksenteon tueksi.

Lue lisää

Stora Enson kesätyöhaku käynnissä

18.1.2019 12:49 | Liina Mustonen

Stora Enso tarjoaa Pohjois-Karjalassa noin 90 kesätyöpaikkaa. Kesätöiden hakuajat päättyvät helmikuussa. Tyypillisimmin Stora Enson kesätyöntekijät työskentelevät uusiutuvien materiaalien tuotannon prosessityöntekijöinä tai esimiestehtävissä, logistiikan tehtävissä, laboratoriossa, myynnissä, puunhankinnassa ja kunnossapidossa. Kesätöitä on tarjolla Pohjois-Karjalassa Enocellin tehtaalla, Uimaharjun ja Kiteen sahoilla sekä alueen puunhankinnassa.

Lue lisää

Kolilla kaikki rinteet auki

18.1.2019 11:18 | Liina Mustonen

Kolilla on saatu viimeinkin kaikki rinteet auki. - Tänä talvena sääolosuhteet ovat olleet erittäin vaihtelevat. Ensin pakkasia jouduttiin odottamaan, sitten kelit ovat sahanneet milloin plussalle ja milloin miinukselle. Tästä syystä lumetus on jouduttu useaan kertaan keskeyttämään ja aloittamaan uudestaan, kertoo rinnepäällikkö Janne Jetsonen. Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän rinnettä ja neljä hissiä. Ensimmäiset rinteet avautuivat joulukuun puolessa välissä.

Lue lisää

Tapon yritystä edelsi joukkotappelu

18.1.2019 09:33 | Liina Mustonen

Joensuun eilistä tapon yritystä edelsi joukkotappelu. Poliisi on tiedottanut yhden henkilön loukkaantumiseen johtaneesta tapauksesta tarkemmin tänään. Uhri on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Poliisi otti jo eilen Joensuun keskustasta, autosta kolme henkilöä kiinni epäiltynä tapon yritykseen. Tapon yritystä epäillään mm. tekotavan ja asianomistajan saamien vammojen vuoksi. Tapahtumalla oli runsaasti ulkopuolisia silminnäkijöitä ja poliisi kuulusteli heitä eilen myöhäiseen iltaan asti. Epäiltyjen kuulustelut aloitetaan tänään.

Lue lisää

Öllölässä hirvikolari yöllä

18.1.2019 09:31 | Liina Mustonen

Henkilöauto on törmännyt hirveen Öllölässä Tuupovaarassaviime yönä. Onnettomuus sattui kello yhden aikaan Öllöläntiellä Lapinjärven kohdalla. Poliisin mukaan autossa yksin ollut mies ei ehtinyt reagoida tilanteeseen pimeyden ja sankan lumisateen vuoksi. Henkilövahingoilta vältyttiin törmäyksessä.

P-K:ssa aloitetaan palotarkastukset taloissa

18.1.2019 07:46 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos aloittaa asuinrakennusten palotarkastukset tammi-helmikuun kuluessa. Valvontaa kohdennetaan edellisen vuoden tavoin kotitalouksiin, joissa asuu yli 75- vuotiaita. Valvontakäynneillä tavoitellaan 500 kotitaloutta. Perinteisten palotarkastusten lisäksi Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen toimialueella uutena valvontamenetelmänä otetaan käyttöön paloturvallisuuden itsearviointi.

Lue lisää

Mies yritettiin tappaa Joensuussa

17.1.2019 18:52 | Toimitus

Joensuussa on tehty taponyritys. Vakavaan pahoinpitelyyn osallistui iltapäivällä kolme miestä, jotka poliisi otti kiinni tapahtumapaikan, Siihtalan ABC-aseman lähistöltä. Pahoinpitely on tehty lyömäaseella, mitä poliisi ei ole tarkemmin yksilöinyt. Uhri toimitettiin hoidettavaksi P-K:n keskussairaalaan. Poliisi otti tapauksen vuoksi lähistöltä kiinni kolme henkilöä ja tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Tapahtuman selvittelyssä ja kiinniotoissa oli mukana useita poliisipartioita. Poliisi tiedottaa tapahtumasta lisää perjantaina aamupäivällä

Leader-hankkeille yhteensä lähes 82 000 euroa

17.1.2019 15:06 | Liina Mustonen

P-K:n Leader-hankkeille on myönnetty lähes 82 000 euroa. Lisäksi yhteensä viisi yritystä on saanut myönteisen Leader-yritystukiesityksen. Julkisen tuen lisäksi hankkeissa on mukana hakijoiden omaa, yksityistä rahoitusta ja osin talkootyötä. Rahoituksella Tohmajärven kunta kehittää ja edistää rajanylityspaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Cafe Niiralan toimintaa. Joensuun seudulla Polvijärven kunta ja kontiolahtelainen Selkien kyläyhdistys kunnostavat asukkaiden toiveiden mukaan vapaa-ajanviettopaikkoja. Hankehaku on Leader-ryhmissä jatkuva. Rahoitusta haetaan sähköisesti Hyrrä-palvelussa.

Koululaisille maksuton keskiviikkoklubi

17.1.2019 14:01 | Liina Mustonen

Joensuun pääkirjastolla alkaa koululaisten keskiviikkoklubi. 9-12 vuotiaille suunnattu keskiviikkoklubi aloittaa toiminnan ensi viikolla (23.tammikuuta). Viikoittain järjestettävä klubi pidetään koulun jälkeen iltapäivisin (klo 14.15-16.00). - Keskiviikkoklubissa vietetään aikaa kirjojen, elokuvien ja pelien parissa, kertoo klubia vetävä kirjastovirkailija Henna Karttunen.

Lue lisää

Kaupunki hakee kortteleita ilmastotyöhön

17.1.2019 12:02 | Liina Mustonen

Joensuun kaupunki hakee kortteleita mukaan kokeilemaan uudenlaista ilmastotyötä. Ilmastokorttelit ovat Joensuussa sijaitsevia korttelimaisia kokonaisuuksia, yrityksiä, kotikatuja, yhteisöjä tai järjestöjä, joiden kanssa aletaansuunnitella ilmastoystävällisiä uusia kokeiluja kuten kierrätyksen kehittäminen tai ilmastoystävällinen ruoka. Joensuun kaupungin ilmastotavoite olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä ja ilmastokorttelit ovat osa tavoitteeseen pyrkimistä.

Lue lisää

65-vuotias paikallislehti muistuttaa paikallispalveluista

17.1.2019 09:31 | Liina Mustonen

Lieksan Lehti tempaisee paikallispalveluiden puolesta. Lehti täyttää tänä vuonna 65 vuotta. Sen kunniaksi tänään alkaa Lupausnappi-kampanjan, joka muistuttaa omalta seudulta ostamisen tärkeydestä. Lehden tavoitteena on jakaa kuluvan vuoden aikana 3 000 Ostan Lieksasta -rintanappia. -Kampanjan myötä haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, miten tärkeää on hankkia tuotteet ja palvelut omalta paikkakunnalta, sanoo Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsä.

Lue lisää