Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Kauppatorista verkkokysely asukkaille

24.1.2019 08:47 | Toimitus

Joensuun kaupunki selvittää kaupunkilaisten näkemyksiä Kauppatorista verkkokyselyllä. Vastauksia käytetään kaavahankkeen tukena. Kaavan muutoksella ratkaistaan kauppahallin sijoittumista torille. Valtuuston päätettäväksi kaavaehdotus tulee luultavasti loppuvuodesta, mutta rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuonna.

Joensuu keskikastissa kuntaverovertailussa

24.1.2019 08:44 | Toimitus

Joensuu sijoittuu keskikastiin maakuntakeskusten kuntaverovertailussa. Veronmaksajain Keskusliiton selvityksestä ilmenee, että kevein verottaja on tänä vuonna Helsinki. Kireimmin kuntalaisiaan verottaa Kokkola. Tänä vuonna puolisoiden maksettava euromääräinen kiinteistövero on Helsingissä kaksinkertaistunut Joensuuhun nähden.

Kirkon polttamisen korvaukset jäänevät saamatta

24.1.2019 08:41 | Liina Mustonen

Kiihtelysvaaran kirkon polttamisesta määrätyt noin kolmen miljoonan euron korvaukset jäävät todennäköisesti maksamatta. Tuomitun 30-vuotiaan miehen avustaja pyysi oikeudessa korvaussumman sovittelua. Tähän käräjäoikeus ei suostunut. Korvauksi hakivat vakuutusyhtiö ja Joensuun evankelisluterilainen seurakuntayhtymä. Valtio ei korvaa vahinkoja.

Jokipojat hävisi rankkarikisan Heinolassa

23.1.2019 21:10 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt voittolaukauskilpailussa Heinolassa. Jääkiekon mestisottelu Peliitat – Jokipojat päättyi 5-4VL (2-1 , 0-2 , 2-1 , 0-0 , 1-0). Suurin osa ottelun maaleista syntyi erikoistilanteissa, kuten alivoimalla, ylivoimalla tai vasta videtarkistuksen jälkeen.

Peräänajossa yksi loukkaantui

23.1.2019 13:44 | Liina Mustonen

Kontiolahdella on kuski loukkaantunut peräänajossa. Onnettomuus sattui Ilomantsintiellä, kun Joensuusta päin tullut pakettiautoilija ei ehtinyt saada autoaan pysähtymään, vaan törmäsi kääntymässä olevan henkilöauton perään. Henkilöautossa oli mieskuljettaja, joka kuljetettiin ambulanssilla hoidettavaksi keskussairaalaan. Pakettiautossa oli mieskuljettajan lisäksi 4-vuotias poika ja koira, jotka eivät loukkaantuneet törmäyksessä. Autot kärsivät peltivahinkoja.

Pelti rytissyt pitkin Joensuuta

23.1.2019 13:36 | Liina Mustonen

Joensuussa on ajettu useita peltikolareita puolen päivän aikana. Noljakassa sattui henkilöauton ulosajo, Niinivaaralla henkilöauton ja pakettiauton kylkitörmäys ja Karhunmäellä aura-auton sekä farmariauton kylkitörmäys. Kaikissa onnettomuuksissa säästyttiin henkilövahingoilta, mutta ajoneuvot kärsivät lieviä peltivaurioita, kerrotaan pelastuslaitokselta

Rattijuoppo puhalsi yli viisi promillea

23.1.2019 13:10 | Liina Mustonen

Lieksassa kiinni jäänyt rattijuoppo on puhaltanut yli viisi promillea. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu viime yönä kello neljän jälkeen Lieksan keskustassa tapahtuneesta henkilöauton törmäyksestä pysäköityyn autoon. Lieksalaisen 40-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen henkilöautolla. Poliisipartio oli tavannut miehen kotiosoitteestaan. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 5,25 promillea.

Joensuun kauppatorilla kisaillaan jäätaidemestaruudesta

23.1.2019 12:32 | Toimitus

Joensuun uudella torilla pidetään helmikuussa Pohjois-Karjalan jäätaidemestaruus-kilpailut. Kilpailijoiksi on kutsuttu mm. viime vuoden jääveiston suomenmestari ja jääveiston huippuja Euroopasta sekä Kauko-idästä. - Tapahtuman aikana torille rakennetaan lapsille kaksi liukumäkeä ja näiden toivotaan kestävän torilla jopa kuukauden tai kaksi, kertoo Jäälinna ry:n puheenjohtaja Tuomo Jantunen

Riveriassa suoritettiin lähes viisisataa tutkintoa

23.1.2019 12:12 | Liina Mustonen

Riveriasta valmistui syksyn aikana lähes viisisataa tutkintoa. Eniten opiskelijoita valmistui rakennusalan perustutkinnosta talonrakentajaksi. Ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista eniten suoritettiin lähiesimiehen ammattitutkintoa. Tutkintoon valmistuminen, samoin kuin opintojen aloittaminen, on tänä päivänä joustavaa. Valmistumispäiviä Riveriassa on kaksi kuukaudessa lukuvuoden ympäri, ja entistä useampi valmistuu omaan yksilölliseen tahtiinsa.

Lue lisää

Joensuun kaupungille vihreän edelläkävijän palkinto

23.1.2019 09:46 | Liina Mustonen

Joensuun kaupungille onn myönnetty vihreän edelläkävijän palkinto. Kuntarahoituksen myöntämä palkinto on tunnustus toimijalle, jonka ympäristöajattelu ja -teot inspiroivat ja toimivat esimerkkinä ympäristöystävällisessä rakentamisessa. – Palkinnolla haluamme nostaa esiin toimijoita, jotka ovat asettaneet kunnianhimoisia tavoitteita ja ovat esimerkillisesti integroineet ympäristöajattelun kaikkeen toimintaansa, Kuntarahoituksen toimitusjohtaja Esa Kallio kertoo. Palkintona on ympäristötaideteos.

Lue lisää

Sirkkalan puistossa rokataan lisää!

23.1.2019 08:21 | Toimitus

Joensuun Sirkkalan puistossa järjestetään ensi elokuussa uusi Rock in the City -festivaali. Aikuisyleisölle suunnatulla kaksipäiväisellä festivaalilla esiintyy muun muassa Nightwish-tähti Marco Hietala, Eppu Normaali, Stratovarius ja Sonata Arctica. Kyseessä on useissa eri kaupungeissa kiertävä festivaali.

Valtimon kunnanjohtajan virkaa haki viisi

23.1.2019 07:41 | Toimitus

Valtimon kunnanjohtajan virkaan haki viisi henkilöä. Määräaikainen virka kestää maaliskuusta ensi vuoden huhtikuuhun. Kunnanjohtajan virkaan ovat hakeneet Rauli-Jan Albert Valtimolta, Jari Palosaari Porista, Jorma Pietiäinen Limingalta, Jussi Tuovinen Kuopiosta ja Jaana Vasankari Kuhmosta. Rautavaaran kunnanjohtaja Unto Murto ilmoitti tänään vetäneensä hakemuksensa pois. Kunnanhallitus valitsee haastateltavat ensi maanantaina.

Hukanhaudan vanha puukoulu myytävänä

23.1.2019 07:37 | Toimitus

Joensuussa Hukanhaudan vanha puukoulu on myytävänä. Vuonna 1914 valmistuneen rakennuksen hinta on 140 000 euroa. Myynti-ilmoituksen mukaan noin 550-neliöinen koulurakennus on välttävässä kunnossa. Vuoteen 2005 saakka käytössä ollut Hukanhaudan puukoulu on suojelukohde.

Neljä vangittu Outokummun ampumistapauksen vuoksi

23.1.2019 03:34 | Liina Mustonen

Nekjä miestä on vangittu Outokummun ampumistapauksen vuoksi. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi eilen neljä henkilöä epäiltyinä Outokummussa viime lauantaina (19.1.2019) tapahtuneeseen tapon yritykseen. Vangitsemiset tehtiin todennäköisin syin. Vangitut ovat kaikki miehiä ja iältään 25 - 38 vuoden välillä. Kolme vangituista on Outokummusta ja yhden virallinen osoite on Kuopiossa. Uhrin, 30-vuotiaan miehen tila on poliisin tietojen mukaan vakaa.

Lue lisää

Lieksan pihasudelle tuomio

22.1.2019 14:46 | Liina Mustonen

Poliisi on määrännyt Lieksassa pihassa liikkuneen suden lopetettavaksi. Lopettamispäätöksestä uutisoi Iltalehti. Susi oli vieraillut pihassa useita kertoja ja käynyt lähimmillään muutaman metrin päässä talon ovesta.

Kirkonpolttajan vahingonkorvausvaade jopa 3 miljoonaa

22.1.2019 14:46 | Liina Mustonen

Kiihtelysvaaran kirkonpolttajalle vaaditaan vähintään kahden vuoden vankeusrangaistusta. 30-vuotias paikallinen mies tunnusti teon esitutkinnan lisäksi myös käräjäoikeudessa tänään. Yhteensä syytetyltä vaaditaan vahingonkorvauksina lähes kolmea miljoonaa euroa.

Kiihtelysvaaran kirkon poltosta epäilty tunnusti oikeudessakin

22.1.2019 09:56 | Liina Mustonen

Kiihtelysvaaran kirkon tuhopolttoa käsitellään oikeudessa tänään. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus käsittelee tänään Kiihtelysvaaran kirkon syksyistä tuhopolttoa. 30-vuotiasta joensuulaismiestä syytetään törkeästä vahingonteosta. Mies tunnusti heti oikeudenkäynnin alussa, että poltti Kiihtelysvaaran kirkon, kertoo Karjalainen. Sanomalehti Karjalainen seuraa oikeudenkäyntiä verkkosivuillaan.

Sää lauhtuu - ajokeli huononee

22.1.2019 07:54 | Liina Mustonen

Sää lauhtuu lähipäivinä P-K:ssa. Ilmatieteen laitoksen lähipäivien ennusteen mukeen lämpötila kohoaa ja pakkaslukemat ovat tänään ja huomenna lähempänä 15 astetta. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Tuli tuhosi omakotitalon purkukuntoon

22.1.2019 07:49 | Liina Mustonen

Viinijärvellä on palanut yöllä omakotitalo. Hätäkeskukseen tehtiin hälytys palosta puoli yhden aikaan yöllä. Omakotitalo tuhoutui palossa purkukuntoon. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan asunnossa ei ollut sisällä ketään.

Poliisi jäädyttänyt tiedottamisen Outokummun ammuntapauksessa

21.1.2019 14:57 | Heikki Rasanen

Poliisi jatkaa Outokummun ammuntatapauksen selvittämistä. Jutun tutkinta on siinä vaiheessa, ettei uutta tietoa anneta tutkinnan turvaamiseksi. Poliisilta saadun tiedotteen mukaan uutta tietoa julkaistaan huomenna ennen kello 15. Tutkinta liittyy viikonloppuna tapahtuneeseen ammuntatapaukseen Outokummussa, jossa yksityisasunnossa ammuttiin miestä. Asiaa tutkitaan taponyrityksenä.

Lue lisää

Yksi vangittu tapon yrityksestä

21.1.2019 13:20 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut liperiläisen miehen huoltoaseman piha-alueella tapahtuneesta taponyrityksestä. Mies vangittiin poliisien vaatimuksesta. Kaksi toisensa tuntenutta seuruetta tapasivat huoltoaseman piha-alueella Joensuussa, josta oli sovittu etukäteen. Tapaamisen yhteydessä syntyi riitaa, jonka yhteydessä yksi rikoksesta epäilty löi joensuulaista asianomistajaa kirveellä useita kertoja eri puolille vartaloa. Asianomistaja on jo päässyt pois sairaalahoidosta. Syyte asiassa on nostettava viimeistään huhtikuun alussa.

Lue lisää

Joensuussa kehitetylle kiipeilykengälle innovointirahoitus

21.1.2019 11:58 | Heikki Rasanen

Joensuussa kehitetty Genetta-kiipeilykenkä on saanut merkittävän kaupallistamisrahoituksen EU:n Horisontti 2020-ohjelmasta. Kaupallistamishanke vie Genettan seitsemään Euroopan maahan ja tarjoaa mahdollisuuden esitellä ja kehittää tuotetta hyvin monenlaisissa ympäristöissä. Horisontti 2020 on Euroopan unionin kaikkien aikojen merkittävin tutkimuksen ja innovoinnin ohjelma.

Lue lisää

Taitajat kisaavat Joensuussa - semifinaalit alkamassa

21.1.2019 11:30 | Heikki Rasanen

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitaja -finaaliin Joensuuhun pääsevien karsinta on alkamassa. Semifinaaleissa karsitaan ensi viikolla pääsääntöisesti kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta Taitaja-kilpailun finaaliin toukokuussa Joensuussa. Osassa lajeissa on pari- tai tiimityöskentelyä eli finaaliin pääseviä on useampia. Taitaja2019 finaalin järjestämisestä vastaa Riveria yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry.

Lue lisää

Joensuun McDonalds digitalisoituu

21.1.2019 09:57 | Heikki Rasanen

McDonalds uudistuu ja aloittaa pöytiintarjoilun Joensuussa. Pikaruokaravintolassa tehdään mittava remontti, jonka myötä se saa myös uuden ilmeen. Remontissa asennetaan digitaaliset tilauskioskit, joiden avulla asiakkaat voivat valita haluamansa tuotteet, tilata sekä maksaa tilauksensa digitaalisilta näytöiltä. Asiakkaan tilaama ruoka valmistetaan aina heti tilauksen jälkeen, ja tarjoillaan suoraan pöytään. Ravintola suljetaan remontin ajaksi 21. päivä ja avataan jälleen 25. päivä.

Lue lisää

Pokalille uusi yksilövalmentaja

21.1.2019 09:12 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan Liikunta ry on palkannut yhdistyksen työllisyyshankkeelle uuden yksilövalmentajan. Tehtävään on valittu kasvatustieteen kandidaatti Jouni Lehtimäki. Lehtimäki aloittaa tehtävässään 4.2.2019. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. erityisopetuksen- ja opiskelijahuollon koordinaattorina, erityisopettajana sekä toiminnanjohtajana ja päävalmentajana jalkapalloseura Jippo ry:ssä ja Jippo-juniorit ry:ssä. Työllisyyshankkeen hankekoordinaattorina toimii Tarja Hakulinen.

Lue lisää