Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Enossa

28.1.2019 09:32 | Heikki Rasanen

Puolitoistakerroksinen omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa Enossa. Lähinnä vapaa-ajan käytössä ollut omakotitalo tuhoutui irtaimistoineen varhain maanantai aamuna. Palokunnan saapuessa paikalle oli rakennus täyden palamisen vaiheessa. Palon leviäminen hyväkuntoiseen ulkorakennukseen saatiin estettyä. Talo on jouduttu purkamaan kaivinkoneella. Henkilövahingoilta on ensiarvion mukaan vältytty.

Lue lisää

Ilomantsiin rakentuu aktiivihiililaitos

28.1.2019 09:03 | Heikki Rasanen

Sweco suunnittelee Ilomantsiin aktiivihiililaitoksen. EPCM-sopimuksella rakentuvan aktiivihiililaitoksen rakentaa Vapo OY. Vapo Carbons teki investointipäätöksen teknisiä hiilituotteita tuottavan laitoksen rakentamisesta Ilomantsiin joulukuussa 2018. Tuotantolaitoksella tavoitellaan merkittävää osuutta Euroopan kasvavilla aktiivihiilimarkkinoilla.

Lue lisää

Pakkanen paukkui Pohjois-Karjalassa

28.1.2019 08:22 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalassa on pakkanen paukkunut viime yönä. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. Lieksan Lampelassa pakkasasteita mitattiin 34,2 maanantaina kello 6:n jälkeen. Juuan Niemelässä lämpöasteita oli puolestaan -32,7 sekä Joensuun lentoasemalla -30,4. Pakkanen alkaa lauhtumaan tiistaina.

Lue lisää

Mika Törrö rikkoi kaksi ME-tulosta

28.1.2019 07:35 | Heikki Rasanen

Kontiolahtelainen Mika Törrö sijoittui kolmanneksi Strongman Champions Leaguen ensimmäisessä osakilpailussa Norjan Vinstrassa. Mika Törrö rikkoi 14 asteen pakkasessa ja hienoisessa lumisateessa käydyssä kisassa kaksi voimassa ollutta ME-tulosta. Strongman Champions Leaguen kotikisa odottaa Mika Törröä Joensuussa elokuussa.

Lue lisää

Kuivakaappi kärventyi Utrassa

28.1.2019 07:31 | Heikki Rasanen

Kärähtänyt kuivauskaappi aiheutti tarkistustehtävän Utrassa maanantaiaamuna. Hoitolaitoksen työntekijä oli laittanut pesuhuoneen kuivauskaapin päälle ja palattuaan hetken kuluttua takaisin huomannut, että laitteesta oli noussut savua. Työntekijä sammutti oikeaoppisesti kaapin ja teki sen virrattomaksi. Sisällä olleet vaatteet eivät ehtineet syttyä. Palokunta tarkasti tilat ja kaapin lämpökameralla, lopuksi tilat tuuletettiin. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue lisää

Kuorma-auto ja henkilöauto kolaroivat

27.1.2019 12:45 | Toimitus

Kuorma-auto ja henkilöauto ovat törmänneet Valtimolla. Henkilövahinkoja Karhunpäätiellä sattuneessa onnettomuudessa ei aiheutunut.

Rattijuopon sirkustemppu ei auttanut

27.1.2019 10:17 | Toimitus

Rattijuoppo on siirtynyt vauhdissa kuskin paikalta takapenkille matkustajaksi Joensuussa. Tohmajärveläisen 20-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen mm. törkeään rattijuopumukseen Tokmannin parkkipaikalla Joensuun Raatekankaalla sunnuntaina heti puolen yön jälkeen.

Poliisipartio oli päättänyt pysäyttää parkkipaikalla ajaneen henkilöauton ja näyttänyt autolle punaista pysäytysvaloa.

Pysäytysvalon kytkemisen jälkeen auto ajoi lumipenkkaan, poliisipartio oli välittömästi auton luona mutta kuljettajan paikalla ei ollut ketään, eikä kukaan poistunut autosta.

Tapahtumapaikalla selvisi että pysäytysvalon nähtyään auton kuljettaja oli auton vielä liikkuessa siirtynyt takapenkin keskipaikalle jolloin auto oli ilman kuljettajaa suistunut lumipenkkaan.

Kuljettaja puhalsi alkometriin 0,68 mg/l tuloksen joka vastaa noin 1,5 promillen lukemaa.

Kuljettajan lisäksi autossa oli neljä muuta henkilöä. Auton kuljettajalla oli hallussa luvaton kaasusumutin, lisäksi auton takajalkatilasta löytyi puinen pamppu jota kukaan autossa olleista ei myöntänyt omakseen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena, lievänä ampuma-aserikoksena ja kulkuneuvon luovuttamisena juopuneelle sillä auton omistaja oli matkustajana autossa.

Aseita löytyi 254, räjähteiden joukossa sakaramiina ja pikakivääri

27.1.2019 08:45 | Toimitus

Poliisin asekeräys on tuottannut jälleen runsaan sadon. Itä-Suomen poliisilaitos sai kuluneella viikolla päätökseen ase- ja räjähdekeräyksen. Alkuperäisenä tavoitteena oli päättää keräys marraskuussa ja ulottaa se ainoastaan Pohjois-Savon maakunnan alueelle, mutta kerättävää riittikin tammikuun lopulle saakka Etelä-Savoa ja Pohjois-Karjalaa myöten. Kaikkiaan keräysosoitteita kertyi yli 280 ja talteen saatiin 254 asetta, 323 kg patruunoita, 41 kg räjähdysaineita, 470 erilaista nallia sekä 63 metriä aikatulilankaa. Erilaisia sotilasaseita ja -räjähteitä löytyi yhteensä 25 kpl ja Puolustusvoimat avusti poliisia sekä tuotteiden keräys- että hävitysvaiheessa. Aseiden ja räjähteiden lisäksi poliisin haltuun luovutettiin runsaasti mm. kaasusumuttimia, ilma-aseita ja pyroteknisiä tuotteita.

-Tyypillisimmät siviiliaseet olivat haulikoita (140 kpl) ja -räjähteet dynamiittia tai ruutia. Sotilastarvikkeet vaihtelivat sakaramiinasta pikakivääriin. Jälkimmäinen, vuoden 1932 neuvostoliittolainen ase (paremmin Suomessa tunnettu Emma-nimellä) vastaanotettiin tammikuussa Savonlinnassa ja varastorasvassa olleen aseen mukana oli kolme täyttä rumpulipasta. Maanpuolustushenki ja -valmius ovat Itä-Suomessa edelleen kohdallaan, mutta tämäkin Puolustusvoimille kuuluva ase oli hieman väärässä paikassa, kertoo komisario Sami Joutjärvi.

Luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi jatkossakin luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille. Ns. armovuosimenettely ei ole sidottu tiettyyn ajankohtaan, mutta koskee ainoastaan em. esineiden laitonta hallussapitoa, niillä mahdollisesti tehdyt muut rikokset tutkitaan normaaliin tapaan. Oman turvallisuuden vuoksi vaarallisiin esineisiin, erityisesti räjähteisiin ei tule koskea, eikä niitä saa ryhtyä omatoimisesti siirtämään tai kuljettamaan esim. poliisiasemalle. Poliisi tunnistaa ja noutaa aina räjähteet tai sellaisiksi epäillyt esineet asiakkaan ilmoittamasta paikasta. Toimintakuntoiset ja luvalliset aseet sekä patruunat voi erikseen ja etukäteen sovittaessa tuoda poliisiasemalle poliisille luovuttamista varten. Tällöinkin on syytä tarkistaa, ettei patruunoiden joukossa ole esim. nalleja tai muita, räjähde- tai palovaarallisia tarvikkeita.

Poliisille luovutettavista aseista ja räjähteistä voi Itä-Suomessa ilmoittaa poliisin nettisivuilta löytyvällä lomakkeella, ottamalla yhteyttä lähimpään poliisipäivystykseen tai lupahallinnon toimipisteeseen, sähköpostilla osoitteeseen tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455003. Jälkimmäiseen voi jättää soittopyynnön tai lähettää tekstiviestin. Kiireellisissä tapauksissa (esineestä aiheutuu vaaraa tai sitä ei pystytä säilyttämään turvallisesti) voi aina soittaa suoraan hätäkeskukseen.

-Yksittäisten ilmoitusten ja noutojen lisäksi Itä-Suomen poliisilaitos järjestää ase- ja räjähdekeräyksen myös 2019; tällä kertaa vuorossa on Pohjois-Karjala ja ajankohtana maaliskuun viimeinen viikko. Tiedotamme asiasta tarkemmin lähempänä keräysajankohtaa ja päättyneen keräyksen tapaan noudamme aseita ja räjähteitä myös muista maakunnista, kertoo poliisi.

Jokipojat voitti kotonaan

26.1.2019 19:35 | Toimitus

Joipojat on ottanut kotivoiton. Jääkiekon Mestis-ottelu Jokipojat – TuTo Hockey Turusta päättyi joensuulaisten hyväksi lukemin 2-1. Kaikki maalit syntyivät toisessa erässä. Ottelua seurasi tuhat katsojaa.

Enon kirkonkylällä vedenjakelussa katkoja

26.1.2019 11:55 | Liina Mustonen

Joensuun Vesi rajoittaa huoltotyön takia vedenjakelua Enossa. Vuoto on Korpitiellä ja sen korjauksen ajaksi Enon kirkonkylällä rajoitetaan vedenjakelua. Vedenjakeluhäiriöitä esiintyy tänään lauantaina Kauppatie-Purokyläntie-Puistotie-Metsätie -välisellä alueella. Joensuun Vesi pyytää asukkaita käyttämään mahdollisimman vähän vettä, vaikka sitä olisikin saatavilla.

Lue lisää

Sähkökatkoja tiedossa viikonloppuna

26.1.2019 09:41 | Liina Mustonen

P-K:ssa on syytä varautua sähkökatkoihin. Kuivat pakkaskelit jatkuvat ja ennusteen mukaan ilmavirtaukset kantavat kevyttä pakkaslunta itäiseen Suomeen lauantain ja sunnuntain aikana. Vaikka lumi onkin kevyttä, sitä kertyy entisen lumen päälle puihin ja johtoihin sen verran, että se riittää aiheuttamaan todennäköisesti sähkökatkoja eri puolilla jakelualuetta, tiedottaa PKS. Lumikuorman keveneminen vaatisi navakkaa tuulta ja lumien putoaminen puista selkeän ja riittävän pitkäkestoisen plussakelin. Yön aikana maakunnassa on ollut yksittäisiä katkoksia sähkönjakelussa.

Lue lisää

Kataja voitti Korihait kotonaan

25.1.2019 20:00 | Toimitus

Kataja on voittanut kotonaan Korihait. Korisliigan ottelu Kataja Basket – Korihait Uudestakaupungista päättyi joensuulaisten voittoon 88-77. Ottelu oli puoliväliin saakka Katajan hallintaa, mutta toisella puolikkaalla vieraat otti ohjat ja lopussa Katajan johto kaventui jopa yhdeksään pisteeseen.

Keski- ja Itä-Suomen paras K-supermarket on Joensuussa

25.1.2019 13:43 | Liina Mustonen

Joensuulainen supermarket on valittu Keski- ja Itä-Suomen parhaaksi. Ketju palkitsi Suomen parhaita kauppoja. Joensuulainen K-Supermarket Eväskontti palkittiin alueensa parhaana asiakastyytyväisyydestä sekä suunnitelmallisesta ja aktiivisesta kaupan kehittämisestä. Kauppiaspari on tehnyt suunnitelmallista ja johdonmukaista työtä kaupassa valikoiman ja palvelun kehittämiseksi, perusteltiin valintaa.

Lue lisää

Pokalin talvileiri lähes täynnä

25.1.2019 12:42 | Toimitus

Pohjois-Karjalan liikunta ry:n järjestämä talvileiri on jo lähes täynnä. Leiri tarjoaa hiihtolomaviikolla alakouluikäisille monipuolista liikuntaa ja yhteistä tekemistä. Tämän vuoden uutuuslaji on parkour. - Luistelu on nyt pitkästä aikaa lajina mukana, kertoo Pohjois-Karjalan liikunta ry:n, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Mira Kostamo. Ilmoittautuminen leirille päättyy 17.2.

Oman kylän pelastusryhmät tuovat turvaa

25.1.2019 10:34 | Liina Mustonen

P-K:n kylissä on yli 500 koulutettua auttajaa. Turvaa maaseudulle -hankkeen aikana järjestetyissä noin 1 000 tilaisuudessa on tavoitettu reilut 18 000 maaseudun asukasta. Tilaisuuksissa on jaettu turvallisuustietoa, edistetty turvallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä innostettu kyläläisiä mukaan pelastusryhmätoimintaan. Tällä hetkellä P-K:n alueella toimii 54 kylän pelastusryhmää.

Lue lisää

Potkurin ja auton kolari Enossa

25.1.2019 10:04 | Liina Mustonen

Henkilöauto ja potkukelkkailija olivat törmänneet Joensuun Enossa. Onnettomuus sattui eilen iltapäivällä Niskantien ja Kirkkotien risteyksessä. Joensuulainen 61-vuotias nainen oli ajanut henkilöautolla Niskantietä Enontien suuntaan ja joensuulainen 83-vuotias nainen oli laskenut potkukelkalla Kirkkotietä Lossitien suuntaan. Henkilöauto oli törmännyt etuosallaan kolmion takaa tulleeseen potkukelkkailijaan. Törmäyksessä kaatunut potkukelkkailija vietiin ambulanssilla keskussairaalaan. Mahdollisten vammojen vakavuudesta ei ole tietoa.

Edit 26.1.2019 klo 9.44 Lisätty tieto, että potkukelkkailija oli tullut kolmion takaa

Polvijärven vapaa-aikatalon remppa loppusuoralla

25.1.2019 07:42 | Liina Mustonen

Polvijärven vapaa-aikatalo luovutetaan tänään kunnalle. - Peruskorjaus valmistui suunnitellusti ja ajallaan. Kokonaisuudessaan koko projektin voi katsoa sujuneen erittäin hyvin, mitään ylitsepääsemättömiä yllätyksiä ei matkan varrella päässyt sattumaan, kertoo tekninen johtaja Ari Soikkeli. Osa taloon tulevista laitteista ja kalusteista on vielä hankkimatta. Yleisö päässee tiloihin helmikuussa, koska vanhojen tanssit aiotaan järjestää uudistetussa vapaa-aikatalossa. Peruskorjauksen myötä Polvijärven vapaa-aikatalossa on liikunta- ja nuorisotilojen ohella mahdollista järjestetää esiopetusta ja iltapäivätoimintaa.

Lue lisää

Ilosaarirock tuo eniten rahaa, yli puolet turisteilta

25.1.2019 07:35 | Liina Mustonen

Joensuun kaupunki tutkitutti tapahtumien vaikutukset. Tapahtumapalvelut toteutti yhdessä Sponsor Insight Finlandin kanssa kävijä- ja talousvaikutustutkimukset kymmenestä erilaisesta Joensuun seudulla järjestettävästä tapahtumasta vuonna 2018. Tutkimuksissa selvitettiin tapahtumakävijöiden käyntikokemuksia sekä tapahtumien alueellisia talousvaikutuksia. - Tutkituista tapahtumista eniten rahaa alueelle toivat Ilosaarirock, Pesäpallon Itä-Länsi sekä Kansainväliset suurmarkkinat. Keskimäärin noin 35 % kulutuksesta tulee paikallisilta kävijöiltä, loppu 65 % tulee muualta saapuneiden matkailijoiden tuomana, kertoo tutkimuspäällikkö Teemu Ratilainen.

Lue lisää

Sorjosen kuvaukset aiheutti hälytyksen

24.1.2019 15:01 | Liina Mustonen

Televisiosarja Sorjosen kuvaukset aiheuttivat iltapäivällä hälytystehtävän Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselle. Hälytyksen oudosta toiminnasta Höytiäisen kanavan sillalla teki ohikulkija. Paikan päällä kuitenkin pelastajille selvisi, että kyseessä olivat tv-sarjan kuvaukset.

Oma maa sai kaksi Jussi-ehdokkuutta

24.1.2019 12:24 | Liina Mustonen

P-K:ssa osin kuvattu Oma Maa -elokuva on saanut kaksi Jussi-ehdokkuutta. Markku Pölösen elokuva on ehdolla parhaan naispääosan ja lavastussuunnittelun sarjoissa. Naispääosaa elokuvassa esittää Oona Airola ja lavastussuunnitelusta vastaa Antti Nikkinen. Jussi-gaala järjestetään perjantaina 22.3.2019 jolloin jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2018 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Lyseon peruskoulu evakuoitiin

24.1.2019 12:08 | Liina Mustonen

Joensuun Lyseon peruskoulu on tänään evakuoitu tulipalon takia. Pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen Lyseon peruskoululle noin kello 10.30. Koululla oli wc:ssä tulipalo, jonka opettaja oli saanut sammutettua käsisuihkulla. Palo oli wc:n roskiksessa. Myös paperitelineessä olleet paperit olivat syttynyt palamaan. Oppilaat evakuoitiin urheilutalolle henkilökunnan toimesta. Evakuoituja oppilaita oli noin 400. Ambulanssin henkilöstö tarkasti kaksi henkilökuntaan kuuluvaa, mutta heillä ei todettu vammoja eikä heitä ei tarvinnut kuljettaa sairaalaan. Oppilaille ei tullut henkilövahinkoja

Pakkasvaroitus annettu maakuntaan

24.1.2019 11:11 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalaan on annettu pakkasvaroitus. Ilmatieteen laitoksen antaman varoitus on voimassa yöhön saakka. Varoituksen mukaan lähivuorokauden aikana esiintyy kireää pakkasta. Kylmärasitus haittaa toimintaa ulkona ja monet erilaisia kroonisia sairauksia potevat oireilevat tavallista enemmän, Ilmatieteen laitoksen varoituksessa muistutetaan. Torstaiaamuna 30 pakkasasteen lukema ylittyi Pohjois-Karjalassa kolmella virallisella mittauspisteellä.

Fafa´s avattiin Joensuuhun

24.1.2019 10:17 | Toimitus

Joensuun keskustaan on avattu tänään uusi, Välimeren ja Lähi-Idän makuja ruuissaan käyttävä Fafa´s. PKO toimii ravintolan franchising -yrittäjänä. Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtajan Mikko Hautasaaren mukaan ravintola poikkeaa muista pikaruoka- ja ketjuravintoloista siinä, että ruoka tehdään aina vasta tilauksesta ja asiakas voi seurata ruuan valmistumista.

Joensuun Vesi varoittaa putkien jäätymisrikoista

24.1.2019 09:37 | Liina Mustonen

Joensuun Vesi varoittaa kiinteistöjen omistajia putkien jäätymisen ongelmista. Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajalle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. - Tarkasta vesimittaritilan lämmitys ja suojaa vesimittari kylmältä. Mittaritilan ovet ja ilmanvaihtoventtiilit kannattaa pitää suljettuina, Joensuun Vesi tiedottaa tänään. P-K:ssa 20:n asteen pakkaset jatkuvat ainakin loppu viikon ajan.

Lue lisää

P-K:ssa hieman alle 10 000 työtöntä

24.1.2019 09:33 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalassa oli joulukuun lopussa hieman alle 10 000 työtöntä (9 922). Työttömiä oli 1 800 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten ELY-keskuksen tilastojen mukaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Karjalassa 13,7 %, kun vuosi sitten osuus oli 16,1 %. Koko maan työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa 9,7 %.