Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Erikoinen murtokeikka alkoi Joensuussa vessaan nukahtamisella

25.11.2018 08:50 | Toimitus

Huoltoaseman vessaan nukahtanut mies on tehnyt erikoisen murtokeikan. Poliisille tuli ilmoitus murtovarkaasta Kirkkokadun Teboililta Joensuussa lauantaina noin kello 22.

Poliisi tapasi huoltoaseman sisältä joensuulaisen 26 -vuotiaan miehen istumasta pöydän ääreltä nautiskellen energiajuomaa ja sipsejä. Hän kertoi poliisille menneensä vessaan huoltoaseman ollessa avoinna ja nukahtaneensa sinne.

Herättyään hän oli ruvennut syömään huoltoaseman tuotteita koska oli nälkäinen.

Huoltoasema oli mennyt kiinni klo 20 joten mies oli ehtinyt nukkua vessassa ainakin pari tuntia kaikessa rauhassa ennen heräämistään.

Poliisi ei löytänyt huoltoasemalta muita henkilöitä, myyntitiskin takaa löytyi kaksi kassia joihin mies kertoi keränneensä tupakkaa.

Poliisi otti miehen kiinni ja toimitti säilöön jatkamaan uniaan. Poliisi tutkii tapausta varkauden yrityksenä.

Pakastin pamahti yöllä

25.11.2018 08:48 | Toimitus

Pakastimesta kuulunut pamahdus on säikäyttänyt yöllä. Joensuun keskustassa kerrostalohuoneistossa Kalevankadulla oli pakastimesta kuulunut pamahdus, jonka jälkeen näkynyt liekit ja savua. Asukas soitti 112:n. Palokunta otti pakastimesta virtajohdon pois ja tarkasti sen lämpökameralla. Pakastin oli viottunut, mutta ei palanut. Huoneisto tuuletettiin ja asukasta kehotettiin hankkimaan uusi pakastin.

Jokipojille rökäletappio suuryleisön edessä

24.11.2018 19:09 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt rökäletappion suuryleisön edessä. Mestiksen jääkiekko-ottelu Jokipojat – Hermes Kokkolasta päättyi vieraiden ylivoimaiseen voittoon 0-4 (0-1 , 0-2 , 0-1). Kotijoukkueen lohdutonta iltaa todisti 2400 katsojaa ilmaisottelussa.

Kolari ja kaksi ulosajoa Joensuussa aamun aikana

24.11.2018 15:39 | Toimitus

Liikenteessä on kolissut Joensuussa aamupäivän aikana. Kaksi autoa on suistunut tieltä ja lisäksi kaksi henkilöauto kolhiintui peräänajossa. Toistaiseksi kukaan ei ole loukkaantunut. Joensuussa sattui kaksi ulosajoa Kuopiontiellä lauantaiaamuna. Kuljettaja menetti henkilöautonsa hallinnan Siilaisen kohdalla Kuopiosta päin tultaessa alikulun jälkeisessä mutkassa puoli yhdeksän aikaan. Auto ajautui tieltä ulos kylki edellä penkkaan. Ulosajossa ei tullut henkilövahinkoja, mutta auto kärsi peltivaurioita. Noin tunti edellisestä ulosajosta ajautui henkilöauto tieltä ulos Pilkon kohdalla. Autossa oli mies ja nainen, tässäkään ulosajossa ei tullut henkilövahinkoja. Autosta vaurioitui etupuskuri. Puolilta päivin törmäsi henkilöauto liikennevaloissa olleeseen toiseen henkilöautoon. Autoissa oli yhteensä 8 henkilöä, mutta kukaan ei loukkaantunut peräänajossa. Autot kärsivät peltivaurioita. Kaikissa onnettomuuksissa palokunta siivosi kolaripaikan ja ohjasi paikalla liikennettä. Ensihoito tarkasti altistuneet. Poliisi tutkii onnettomuuksia.

Joulunavaus ja torin avajaiset ottavat paikkansa huomenna

24.11.2018 14:11 | Saku Rinkinen

Joensuun joulunavaus pidetään huomenna. Joulutori luo tunnelmaa kello 12 eteenpäin, Kävelykadulla taas ihastuttavat ponit ja koirat alkaen kello 14. Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen avaa virallisesti uuden kauppatorin kello 16. Tämän jälkeen on luvassa yhteislauluja, lasten tanssiesityksiä sekä muun muassa lasten joulurauhan julistaminen ja kaupungin virallisen tontun julkistaminen. Lavan ohjelman päätteeksi Kosiosusi saa lakkinsa ja Taidemuseon seinään heijastetaan NÄKY. Ilotulitus on luvassa kello 17 alkaen, jolloin Vapaudenpuisto suljetaan kaupunkilaisten käytöstä. Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ja kaupunki muistuttavat, että lavan ohjelma kello 16-17 tulkataan viittomakielelle ja pysäköinti uudessa Niskaparkissa on koko päivän maksuton joulunavauksen kunniaksi.

FIS Kontiolahden Hiihdot jatkuvat vielä sunnuntaina

24.11.2018 13:48 | Saku Rinkinen

Kontiolahdella on käyty FIS-hiihtokisoja tänään. FIS Kontiolahden Hiihdot jatkuvat Kontiolahden laduilla myös huomenna sunnuntaina. Hiihtäjiä on nähty lauantain aikana lähes 270 kappaletta ja sunnuntainakin noin 200 hiihtääjää starttaa kisoihin. Hiihtäjiä on tänä vuonna mukana kuudesta eri maasta. Tänään Kontiolahdella on voinut tavata Kaisa Mäkäräisen ja huomenna muun muassa Venäjän olympiamitalisti Denis Spitsovin, joka osallistuu miesten kympille kello 12 jälkeen. Miesten kympin kilpailu alkaa huomenna kello 11:40.

Joensuun Maila palkittiin pesäpallon vuoden junioriseurana

24.11.2018 13:30 | Saku Rinkinen

Joensuun Maila on palkittu vuoden junioriseurana. JoMan upeasti mennyt vuosi 2018 sai jälleen yhden huomionosoituksen, kun Pesäpalloliitto palkitsi seuran vuoden junioriseurana liiton syyskokouksessa Jyväskylässä. JoMalla on matalan kynnyksen toimintaa sekä joukkueet kaikissa tyttöjen ja poikien ikäluokissa. Valtakunnallinen laadukkaasti järjestetty yläkoululeiritys houkuttelee nuoria pesäpalloilijoita eri puolilta Suomea Joensuuhun, Pesäpalloliitosta kerrotaan. Joensuun Maila palkittiin vuoden pesäpalloseurana 2015. Vuoden junioriseuran tunnustus taas on seuralle ensimmäinen laatuaan. Tämän vuoden pesäpalloseuran titteli meni Porin Pesäkarhuille. Pesäkarhut keräsi keskimäärin 1173 katsojaa naisten Superpesiksen kotiotteluihinsa. Valinta oli myös Pesäkarhuille ensimmäinen.

Suomen Maakuntakirjailijat muistelee historiaansa Joensuussa

24.11.2018 12:12 | Saku Rinkinen

Valtakunnallinen kirjailijayhdistys Suomen Maakuntakirjailijat järjestää toimintapäivän Joensuussa tänään. Ohjelmassa on luvassa avoin yleisötilaisuus Arttelissa, Merimiehenkadulla sekä kirjailijavierailu Suomalaisessa Kirjakaupassa. Kello 13 alkavassa avoimessa tilaisuudessa tilaisuudessa muistellaan Maakuntakirjalijoiden historiaa. Toimintapäivä jatkuu kello 14:30 Suomalaisessa Kirjakaupassa, jossa esiintyy harvinainen kirjailijavieras, runoilija Mika Lehto Karstulasta. Hän esittelee muun muassa uutta runokokoelmaansa Taskuvaloa. Suomen Maakuntakirjailijoiden toimisto sijaitsee nykyisin Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin tiloissa Merimiehenkadulla Joensuussa. Puheenjohtajana toimii joensuulainen kirjailija Kari Tahvanainen.

17-vuotias törmäsi puuhun yöllä Juuassa

24.11.2018 11:40 | Saku Rinkinen

17-vuotias juukalaispoika on törmännyt henkilöautolla puuhun viime yönä. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen hänen törmättyään henkilöautolla puuhun Juuan keskustassa lauantaiyönä noin kello kahden aikaan. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin vajaat 0,8 promillea. Sairaankuljetus tarkasti kuljettajan törmäyksessä saamien pienten haavojen vuoksi. Tapaukseen liittyen poliisi epäilee 21-vuotiaan joensuulaismiehen syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle ja ajokorttirikkomukseen, sillä tämä oli luovuttanut henkilöauton juopuneen ja ajokortittoman henkilön kuljetettavaksi.

Pikkujoulushow Nurmeksen PielisAreenalla

24.11.2018 11:08 | Saku Rinkinen

Joulumusiikki alkaa tänään pikkujoulushow'lla Nurmeksessa. Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä Oy:n ja Nurmeksen Joulumusiikin järjestämä pikkujoulushow täyttää PielisAreenan. Kolmannen kerran järjestettävän pikkujoulushow'n pääesiintyjä on Vesterinen Yhtyeineen, jota ennen yleisöä viihdyttävät Kaukolasipartio ja stand up -koomikko Lasse Oikarinen. DJ:nä ja illan isäntänä toimii Esko Eerikäinen. PielisAreenan ovet avautuvat yleisölle kello 17 ja pikkujoulua vietetään aina pikkutunneille asti.

Rattijuopumuksia, kolari ja ulosajo pitkin poikin Pohjois-Karjalassa

24.11.2018 10:49 | Saku Rinkinen

66-vuotias joensuulainen mies on puhaltanut noin 3 promillea eilen puolen päivän aikoihin Joensuun Uimaharjussa. Mies jäi rattijuopumuksesta kiinni törmättyään henkilöautolla toiseen henkilöautoon Uimaharjussa S-marketin pihaan johtavassa risteyksessä. Molempien autojen kyydissä oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja, kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut törmäyksessä. Poliisi tutkii tapausta törkeän rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, sillä törmänneen auton kuljettaja oli ajokiellossa, ajoneuvorikkomuksena sillä autossa ei ollut rekisterikilpiä sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. 35-vuotias outokumpulainen nainen taas suistui henkilöautolla ojaan Liperin Pöytälahdentiellä puoliltaöin. Nainen puhalsi reilut 2 promillea. Kuljettaja e loukkaantunut ulosajossa, poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Yksin sateessa? -nykytanssifestivaali huipentuu tänään

24.11.2018 10:23 | Saku Rinkinen

Nykytanssifestivaali Yksin sateessa? huipentuu tänään. Yksin Sateessa? -festivaali huipentuu lauantaina koko perheelle suunnattuun Utopiaan Joensuun Botaniassa sekä f-ART House -taiteilijakollaboraation 10tytöt-tanssiteokseen, joka tekee näkyväksi, miten kympin tytöistä puhutaan mediassa ja yhteiskunnassa. Riveria Outokummun tanssijat, yhdessä muusikon ja valotaiteilijan kanssa esittävät Utopian Botanialla kello 12 ja 10tytöt-esitys järjestetään Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä kello 19.

Perinteiset Naisten Messut kauppakeskus Metropolissa

24.11.2018 10:01 | Saku Rinkinen

Perinteiset Naisten Messut avautuvat tänään Joensuun kauppakeskus Metropolissa. 43. kerran ja vapaaehtoisvoimin järjestettävät messut tarjoavat kävijöille muun muassa paikallisia käsitöitä ja herkullisia kotileivonnaisia. Tapahtuma kokoaa yhteen paikalliset yhdistykset, pienyrittäjät ja yksityishenkilöt. Tällä kertaa tapahtuman järjestäjänä toimii tänä vuonna perustettu Pohjois-Karjalan yrittäjien naisyrittäjäverkosto Bisnesleidit. Naisten Messut pidetään tänään kello 18 saakka ja huomenna sunnuntaina kello 12-18.

Liikennesään varoitus voimassa Pohjois-Karjalassa

24.11.2018 09:44 | Saku Rinkinen

Pohjois-Karjalassa on voimassa liikennesään varoitus. Ilmatieteen laitoksen mukaa ajokieli muuttuu huonoksi aamupäivästä lumisateen sekä lumisten teiden vuoksi, samalla liikenteen sujuvuus heikentyy. Varoitus on voimassa kello 15 saakka. Muistutamme varovaisuudesta liikenteessä.

Muokattu kello 13:35. Varoitus on voimassa kello 15 saakka.

Paloturvallisuusviikko starttaa tänään

24.11.2018 09:37 | Saku Rinkinen

Päivä Paloasemalla tulee taas. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos ja Pohjois-Karjalan Pelastusalanliitto ovat mukana valtakunnallisessa ja koko perheelle tarkoitetussa Päivä Paloasemalla tapahtumassa tänään kello 10-14. Paloturvallisuusviikon aloittava Päivä Paloasemalla -tapahtuman keskiössä ovat kaikille tarkoitetut tehtävärastit, joiden aiheet ovat palomiehen varusteiden kokeileminen, kodin vaarapaikkojen tunnistaminen ja palovaroittimien tarkastaminen sekä alkusammutuksen harjoitteleminen. Lähimmän paloaseman, joka on tapahtumassa mukana, voi löytää osoitteesta http://www.paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla.

Auto pylvääseen jäisellä tiellä – yksi loukkaantui

24.11.2018 08:23 | Toimitus

Henkilöauto on suistunut jäisellä tiellä pylvääseen Juuassa. Viime yönä menetti kuljettaja autonsa hallinnan ja Juuan keskustassa jäiseltä Sairaalantieltä auto suistui valopylvääseen, jolloin yksi autossa olleista viidestä henkilöstä loukkaantui lievästi.

Poliisin drone löysi kadonneen

23.11.2018 20:57 | Toimitus

Poliisin drone on löytänyt kadonneen ikämiehen eilen Kiteellä. Poliisi sai torstaina klo 18.40 ilmoituksen kateissa olevasta 72-vuotiaasta miehestä Kiteen Puhoksessa. Poliisille ilmoittaneen omaisen mukaan miehen auto oli löydetty metsäautotieltä, mutta miestä ei ollut löydetty omaisten etsinnöistä huolimatta. Poliisin ja rajavartioston koirapartiot sekä rajavartioston kauko-ohjattava ilma-alus (drone) aloittivat etsinnät alueella. Klo 22.30 drone havaitsi etsittävän miehen makaamassa maastossa noin 300 metriä autosta. Partiot evakuoivat miehen tielle ja ambulanssi kuljetti kylmettyneen, mutta olosuhteisiin nähden hyväkuntoisen miehen tarkastettavaksi sairaalaan.

Varokaa heikkoja jäitä!

23.11.2018 19:23 | Toimitus

Jäät ovat vielä heikkoja. Näin muistuttaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos. Järviin/ ja ampiin on muodostunut jäätä, ja se alkaa houkutella ihmisiä jäälle esimerkiksi kalastuksen, tai leikkimisen muodossa. Jää ei välttämättä kuitenkaan vielä kanna pilkkijää, eikä pikkulapsia. Suositellaan odottelemaan vielä jäiden vahvistumista, ennen jäille menoa. Varsinkin lasten vanhempien on syytä huolehtia, etteivät lapset ole leikkimässä heikoilla jäillä.

Törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö syyteharkintaan

23.11.2018 13:45 | Liina Mustonen

Poliisi on viime maaliskuusta lähtien suorittanut esitutkintaa Joensuun ja Nurmeksen poliisiasemilla liittyen Nurmeksessa syksyllä 2017 tapahtuneeseen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyen. Rikos on esitutkinnan perusteella tapahtunut rikoksesta epäillyn, 31-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen asunnossa Nurmeksen keskustassa lokakuun 2017 aikana. Rikoksesta epäilty mies on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana. Asianomistaja on alle 16-vuotias tyttö. Tieto rikosepäilystä tuli poliisille toisen viranomaisen kautta ja tämän jälkeen esitutkinta asiassa käynnistettiin. Esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Vedenjakeluongelma Liperissä korjattu

23.11.2018 13:00 | Liina Mustonen

Vedenjakeluongelma Liperissä on saatu korjattua. Heinävedentien läheisyydestä Siikasalmen länsipuolelta löytyi torstaina 22.11. vuotokohta joka saatiin korjattua perjantaina. Vedentulo jouduttiin katkaisemaan Siikasaaren vesiosuuskunnan toiminta-alueelta, Papusensaaren vesiyhtymän alueelta sekä Heinävedentieltä muutamasta kiinteistöstä. Korjaustyön jälkeen vedessä voi esiintyä ilman aiheuttamaa sameutta mikä poistuu veden maltillisella juoksutuksella.

Torikatu avataan liikenteelle sunnuntaina torin kohdalta

23.11.2018 09:06 | Liina Mustonen

Torikatu välillä Koskikatu–Siltakatu eli torin kohdalta avataan liikenteelle sunnuntaina. Kauppatorin avaamisen yhteydessä sunnuntaina 25.11. otetaan käyttöön myös Torikatu välillä Koskikatu–Siltakatu. Torikadulla on sallittu kaikki ajoneuvoliikenne entiseen tapaan. Myös torin taksiasema-alue avautuu samaan aikaan Torikadun kanssa taksien käyttöön. Siltakadulla rakennustyöt jatkuvat vielä jonkin aikaa. Siltakadun osuus Rantakatu–Torikatu avataan liikenteelle noin viikon kuluttua ja osuus Torikatu–Kirkkokatu avataan kävelykatuna suunnilleen joulukuun puolivälissä.

Virolainen rattijuoppo kiinni Liperissä

23.11.2018 09:05 | Liina Mustonen

43-vuotias virolainen mies jäi kiinni törkeästä rattijuopumuksesta torstai-iltana kello 22.25 Varkaudentiellä Liperissä. Varkaudentiellä rekan ulosajopaikalla poliisipartion ollessa ohjaamassa liikennettä kiertotielle, ajoi liikenteenohjauspaikasta pysähtymättä läpi virolainen henkilöauto. Poliisi oli näyttänyt lampulla pysähtymismerkkiä ja sen jälkeen kyseinen ajoneuvo ajoi pysäytysvalot päällä olleen poliisiauton ohi. Ajoneuvo pysähtyi noin 400 metrin perässä ajon jälkeen. Kuljettaja puhalsi alkometriin 2,19 promillea. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kuljettaja loukkaantui vakavasti

22.11.2018 22:49 | Toimitus

Rekan kuljettaja on loukkaantunut vakavasti Varkaudentien ulosajossa. Jäisellä tiellä kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja rekka suistui päin kallioleikkausta hieman ennen kello 16. Valtatie 23 on suljettu Pöytälahdentien ja Korpivaarantien väliseltä osuudelta. Kiertotieopastus on paikalla järjestetty Pöytälahdentie 477 ja Korpivaarantien kautta.

Rekka törmäsi kallioon Varkaudentiellä

22.11.2018 16:46 | Toimitus

Rekka on ajanut kallioon Varkaudentiellä. Pelastustyöt onnettomuuspaikalla ovat käynnissä ja Kantatie 23 eli Varkaudentie on jouduttu sulkemaan Juojärven liittymästä Viinijärven suuntaan. Kiertotie on järjestetty Pöytälahdentien kautta.

Tanssien Tuttujen Kanssa -tapahtuma tuotti reilut 6000 euroa mielenterveystyölle

22.11.2018 13:54 | Liina Mustonen

Tanssien Tuttujen Kanssa -tapahtuma tuotti noin 6000 euroa mielenterveystyölle. Tuotto ohjataan lyhentämättömänä Joensuun seudun nuorten mielenterveyskuntoutujien tukemiseen itsenäisessä asumisessa ja arjen taitojen hallinnassa. Tanssien Tuttujen Kanssa -tapahtumassa paikalliset julkisuuden henkilöt ottivat toisistaan mittaa leikkimielisessä tanssikilpailussa PoKaTa ry:n tanssijoiden ohjaamina ja tanssittamina. Kilpailun loistokkaimmaksi pariksi tuomaristo valitsi toiminnanjohtaja Anne Vänskän tanssiparinsa Pentti Mujusen kanssa. Yleisön suosikiksi nousivat päihdepalveluiden ylilääkäri Sari Leinonen ja PoKaTan Jukka Kärki.

Lue lisää