Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Hyönteiset eivät ole vegaanista

31.1.2019 09:51 | Toimitus

Vegaanit eivät ole valmiita käyttämään hyönteisiä ravintonaan, selviää Itä-Suomen ja Helsingin yliopiston yhteisestä, tuoreesta tutkimuksesta. Vegaaniksi määritellään henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita. Kotitaloustieteen professori Anna-Liisa Elorinne Itä-Suomen yliopistosta sanoo, että vegaanit odotetusti käsittivät hyönteiset eläviksi olennoiksi ja rinnastivat ne muihin eläimiin. Sen sijaan muut kasvisruokailijat olivat kaikista myönteisimpiä hyönteisten syöntiä kohtaan.

Mille kulmalle kauppahalli kuuluu? Keskustelutilaisuus tänään Joensuussa

31.1.2019 07:34 | Toimitus

Joensuussa keskustellaan tänään kauppahallista. Kaupunki on käynnistänyt Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hakemuksen perusteella kauppatorin asemakaavamuutoksen. Kaavamuutoksella ratkaistaan kauppahallin tai muun vastaavan liike- ja palvelurakennuksen rakentaminen ja sijoitus. PKO:n tavoitteena on rakentaa kauppahalli torin pohjoislaitaan, eli eri puolelle toria missä edellinen kauppahalli sijaitsi. Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden tänään torstaina kello 18 alkaen Carelicumin auditoriossa. Näkemyksensä torista voi kertoa myös kaupungin verkkosivuilta löytyvässä kyselyssä.

Gartano yhdistää hoidot ja virtuaalimaailmat

31.1.2019 07:33 | Toimitus

Virtuaalimaailmoja käytetään osana terapiaa fobioiden hoidossa. Joensuussa toimivassa Gartanossa yhdistyvät psykoterapia ja informaatioteknologia. Virtuaalilaseja on käytetty avuksi esimerkiksi korkean paikan kammon hoitamiseen. Psykoterapeutti Tarja Turunen perustelee VR-laseja hyödyntävää terapiaa vaivattomuudella, sillä pelottavaan tilanteeseen ja siitä pois päästään nopeasti.

Joensuun uudet yrittäjät kylään

30.1.2019 14:43 | Toimitus

Joensuun kaupunki kutsuu uudet yrittäjät kylään. Kaupungintalolla pidettävään tapahtumaan on kutsuttu kaikki viime vuonna Joensuussa yrittäjäksi ryhtyneet. Tapahtuman tarkoituksena on verkostoitua ja esitellä Joensuun alueella toimivat yrityspalvelut ja -verkostot. – Meistä on tärkeää, että uudet joensuulaiset yrittäjät kokevat olonsa tervetulleiksi, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Uusien yrittäjien illanistujiaset pidetään kaupungintalolla ensi viikolla.

Laktoositon maito voisi käydä piirakkaan

30.1.2019 13:59 | Liina Mustonen

Uimaharjulaisen piirakkaleipomon laktoositon riisipiirakka voisi olla myös karjalanpiirakka. Laktoositon maitojuoma ei ole tällä hetkellä sallittu ainesosa karjalanpiirakassa. Sitä on kuitenkin mahdollista käyttää karjalanpiirakan valmistuksessa, jos hakija tekee siitä muutoshakemuksen Euroopan komissiolle ja muutos hyväksytään. Karjalanpiirakan nimisuojaa on alun perin hakenut Pohjois-Karjalan Maaseutukeskus.

Lue lisää

Juuret-festivaalit viikonloppuna Outokummussa

30.1.2019 13:15 | Toimitus

Tulevana viikonloppuna järjestetään Outokummussa Juuret-festivaalit. Toista kertaa järjestettävien festivaalien esitykset koostuvat tänä vuonna iltaklubeista, näyttämötaiteen lyhytesityksistä sekä esittävän taiteen teoksista. Ohjelmistossa on vahvasti läsnä pohjoiskarjalaisuus höystettynä kansainvälisellä ilmapiirillä. - Kaikilla esiintyjillämme on joku side tai yhteys Outokumpuun, kertoo Juuret festivaalin Tuottaja ja taiteellinen johtaja Tomi Laurikainen.

PKO ja Jukola suunnittelevat yhdistymistä

30.1.2019 13:03 | Liina Mustonen

PKO ja Jukolan Osuukauppa suunnittelevat yhdistymistä. Osuuskaupat ovat keskustelleet mahdollisuudesta yhdistyä yhdeksi yhtenäiseksi maakunnalliseksi osuuskaupaksi. - Entistä yhtenäisempänä toimijana meidän visiomme olisi tehdä Pielisen altaasta eli Kolista, Ruunaan alueesta ja Bombasta Suomen toiseksi suosituin ulkomaalaisten matkailijoiden kohde. Matkailun kasvu tuo elinvoimaa pohjoiskarjalaisille yrittäjille, PKO:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo. Mahdollisesta yhdistymisestä päättävät PKO:n ja Jukolan hallinnon edustajat mahdollisesti jo kevään aikana.

Lue lisää

Harjoittelukoulu sai puoli miljoona kehitystyöhön

30.1.2019 10:49 | Liina Mustonen

Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulu on saanut Opetushallitukselta puolen miljoonan euron rahoituksen tasa-arvoisen peruskoulun kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on edistää Opetus-ja kulttuuriministeriön asettaman Peruskoulufoorumin tavoitteita oppimisen edistämisestä, hyvinvoinnin vahvistamisesta ja opetussuunnitelman toteuttamisen tukemisesta. Joensuun normaalikoulu koordinoi hanketta, jossa laadukasta peruskoulua kehitetään yhdessä Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon kuntien kanssa.

Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste muuttaa

30.1.2019 10:46 | Liina Mustonen

Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste muuttaa uusiin tiloihin. Asiakaspalvelupiste palvelee kuntalaisia huomisesta lähtien kaupungintalolla osoitteessa Pielisentie 3. Asiakaspalvelupisteessä toimineet maahanmuuttopalvelut ja maaseutupalvelut siirtyvät myös kaupungintalolle. Tänään Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste on kiinni muuton vuoksi.

Lue lisää

Lintulan luostarille kerätään varoja

30.1.2019 07:42 | Liina Mustonen

Joensuussa kerätään varoja Lintulan luostarille. Lintulan luostarissa tehdään lähi vuosina isoja korjauksia. Lintulan ystävät ry yhdessä Joensuun ortodoksisen seurakunnan aktiivien kanssa järjestävät ensimmäisen hyväntekeväisyystapahtuman varojen keräämiseksi Lintulan remontointi tarpeisiin. Tapahtuma pidetään Joensuun ortodoksisella seurakuntasalilla sunnuntaina. Myytävänä on mm. keittolounasta sekä arpoja. Tilaisuuteen osallistuu metropoliitta Arseni.

Huono ajokeli P-K:ssa

30.1.2019 07:40 | Liina Mustonen

P-K:ssa on edelleen voimassa varoitus ajokelistä. Ajokeli on huono jäätävän tihkusateen, lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ilmatieteen laitoksen varoituksessa muistutetaan, että varoituksen aikana liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Myös onnettomuusriski on kohonnut. Maakunnan alueella lumisateet helpottavat iltaan mennessä.

Vesivahinko Nurmeksen Koulukadulla

30.1.2019 07:38 | Liina Mustonen

Nurmeksessa on eilen illalla sattunut putkirikko Koulukadulla. Valveutunut tanssiryhmä huomasi tanssitilojensa alakerrasta kuuluvan suhinaa, joka osoittautui pakkasen takia haljenneeksi vesiputkeksi, kertoo pelastuslaitos. Pelastuslaitoksen yksikkö katkaisi veden tulon ja ilmoitti kiinteistön huoltomiehille. Vesi imuroitiin vesi-imurilla pois lattialta.

Joensuun keskustassa tiedossa vesikatko

29.1.2019 14:39 | Liina Mustonen

Joensuussa Merimiehenkadulla olevan vesijohtovaurion korjaus aiheuttaa vesikatkoja. Korjaus aloitetaan huomenna keskiviikkona ja roudasta johtuen työ voi jatkua vielä torstaina. Korjaustyöstä johtuen veden jakelussa on katkoja koskien Merimiehenkatu 24 ja 25 kiinteistöjä. Korjaustyön jälkeen vesi voi olla sameaa, mutta selkeytyy vettä juoksuttamalla, muistuttaa Joensuun Vesi.

Palovaroitin hälytti kesämökillä Lieksassa

29.1.2019 14:25 | Liina Mustonen

Palovaroitin hälytti kesämökillä Lieksassa iltapäivällä. Tarkkaavainen ulkoilija havaitsi palovaroittimen ääntä kylmillään olevassa kesämökissä. Palolaitoksen yksikkö kävi paikalla varmistamassa tilanteen. Palovaroitin oli vikaantunut ja hälytti ilman tulipaloa. Varoittimesta poistettiin patteri ja omistajalle ilmoitettiin käynnistä.

Ajokeli erittäin huono P-K:ssa

29.1.2019 13:21 | Liina Mustonen

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi Pohjois-Karjalassa. Ajokeliä entisestään heikentää iltapäivästä alkaen lumipyry ja pöllyävä lumi. Liikenteessä on mahdollisesti suuria häiriöitä ja onnettomuusriski on huomattava, muistuttaa Ilmatieteen laitos tänään antamassaan varoituksessa. Varoitus erittäin huonosta ajokelistä on voimassa huomiseen iltapäivään saakka.

Polkka aloittaa kesätuurajien ja -työntekijöiden haun

29.1.2019 13:01 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy Polkka palkkaa 30 kesätyöntekijää. Kesätöitä 15–18-vuotiaille nuorille ateria- ja puhtauspalvelujen tehtävissä. Alan koulutusta ei edellytetä. Polkka hakee lisäksi vuosilomien sijaisia puhtaus- ja ateriapalveluihin kesäksi 2019. Sijaisuudet on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Tarkemmat tiedot löytyvät Polkan verkkosivuilta.

Lue lisää

Yhteisvastuukeräys alkaa Joensuussa

29.1.2019 11:13 | Liina Mustonen

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina myös Joensuun ev.lut.seurakunnissa. Yhteisvastuukeräyksen starttitilaisuudet järjestetään sunnuntaina (3.2.) jumalanpalvelusten yhteydessä. Keräyksellä tuetaan lasten ja nuorten koulutusta Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukerääjän tunnistaa keräyslippaassa ja –listassa olevasta virallisesta, tätä vuotta koskevasta Poliisihallituksen rahankeräysluvasta.

Lue lisää

Juopunut mopoilija kiinni

29.1.2019 11:10 | Liina Mustonen

Polvijärvellä on jäänyt kiinni juopunut mopokuski. Polvijärveläisen 41-vuotiaan miehen epäillään mopoilleen päihtyneenä Polvijärvellä Jääskeläntiellä eilen iltapäivällä. Puhalluskokeen tulos 1,5 promillea.

Tuulta, lunta ja lauhtuvaa - huono ajokeli maakunnassa

29.1.2019 07:48 | Liina Mustonen

Ajokelistä varoitetaan jälleen P-K:ssa autoilevia. Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on huono lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Varoitus on voimassa puoleen yöhön saakka. P-K:ssa sataa tänään lunta ja monin paikoin tuuli pöllyttää irtolunta.

Ilomantsissa herätellään Karhufestariajatuksia

29.1.2019 07:41 | Liina Mustonen

Ilomantsissa ideoidaan tänään ensi kesän Karhu- ja Villiruokafestivaaleja. Kunnantalon Kalevala-salissa kokoonnutaan suunnittelemaan elokuisia tapahtumia. Karhufestivaalit jörjestetään kuudetta kertaa ja niiden kohokohta on veistokilpailu. Villiruokafestivaalit on ensi kertaa kaksipäiväinen, ja tapahtuman uudistuksiin kuuluu myös se, että osa myyntipaikoista varataan lähiruokatuotteiden myyjille. Molemmat festivaalit järjestetään Ilomantsissa elokuun puolivälissä.

Uusi tapahtumakokonaisuus Joensuuhun

28.1.2019 14:55 | Heikki Rasanen

Joensuuhun on suunnitteilla uusi tapahtumakokonaisuus. Asiasta kertoi Karjalainen verkkouutisissaan. Extreme Run ja ToriFest ovat uusi tapahtumakokonaisuus, joka täydentää Joensuun urheilu- ja viihdetarjontaa. Extreme Run hyvän mielen juoksutapahtuma, jossa on hupi -ja kilpasarja . Aikuisille suunnattu ToriFest on biletapahtuma, joka toimii virallisena loppujuhlana. Tapahtumakokonaisuus pidetään elokuun lopussa.

Lue lisää

Kolin jäätie auennee tällä viikolla

28.1.2019 14:35 | Heikki Rasanen

Kolin jäätie saatetaan saada auki tällä viikolla. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. Jäätie avataan liikenteelle, kun tieuralla on kauttaaltaan 40 senttiä teräsjäätä. Mittaukset tehdään kolmesta kohdasta sadan metrin välein koko jäätien seitsemän kilometrin matkalta. Tammikuun puolivälin alla tieuran kohdalla oli jäätä paksuimmillaan 35 senttiä mutta heikoimmillaan vain kymmenen.

Lue lisää

Pyhäselän jääladut lähiviikot kiinni

28.1.2019 12:32 | Heikki Rasanen

Pyhäselän jäälatuja ei saada ajettua auki lähiviikkoina. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. - Ainakaan lähiviikkojen aikana jäälatuja ei saada avattua, sanoo Joensuun kaupungin liikuntapaikkamestari Jyrki Renvall. Toistaiseksi jäällä ei ole ollut mahdollista tehdä edes latujen pohjatöitä. Suurin syy tähän on jään päälle noussut vesi.

Lue lisää

ELY-keskus sijoittanut isosti Pohjois-Karjalaan

28.1.2019 11:25 | Heikki Rasanen

Kehittämisrahoituksien myönnöt ja anomukset ovat olleet Pohjois-Karjalassa ennätysvilkkaan viime vuonna. ELY-keskus sijoitti Pohjois-Karjalan kehittämiseen lähes 26 miljoonaa euroa, joista yrityksiin sijoitettu rahamäärä oli lähes 21 miljoonaa euroa. Sijoitetulla rahalla myötävaikutettiin mm. liki 380 uuden työpaikan syntymistä. Vuonna 2019 tavoitteena on tukea erityisesti Pohjois-Karjalan työllisyystavoitteita ja saada avautuviin työpaikkoihin osaavia tekijöitä.

Lue lisää

Ilomantsissa ajettu hirvikolari

28.1.2019 10:08 | Heikki Rasanen

Ilomantsissa on tapahtunut hirvikolari. Onnettomuus tapahtui maanantaiaamuna puolen seitsemän aikaan. Rääkkyläläismies oli ajanut Ilomantsin Kivilahdessa hirven hypättyä auton eteen. Törmäyksessä hirvi oli kaatunut maahan mutta jatkanut matkaansa sen jälkeen metsään. Hirvimies oli lähtenyt jäljittämään karannutta eläintä tarkistaakseen tämän kunnon. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue lisää