Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Pojat seikkaili Pielisjoen jäällä

29.11.2018 12:24 | Liina Mustonen

Yläasteikäiset pojat ovat seikkailleet Pielisjoen jäällä tänään. Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos sai hälytyksen aamupäivällä poikalaumasta, joka oli mennyt Pekkalan sillän läheisyydestä joen jäälle Opettajat saivat pojat pois jäältä ennen pelastuslaitosta. Pelastuslaitos muistuttaa, että jäät eivät vielä kestä siellä liikkumista.

Joensuu-palkinto Ari Monoselle

29.11.2018 09:46 | Liina Mustonen

Vuoden 2018 Joensuu-palkinto on myönnetty toimitusjohtaja Ari Monoselle. Palkinnon perusteluina on Monosen merkittävä työura. Tämän lisäksi erityiset perusteet palkinnon myöntämiselle liittyvät Ari Monosen vahvaan yhteiskuntavastuullisuuteen sekä erittäin vahvaan harrastustoimintaan, sitoutumiseen ja osallistumiseen niin henkisin kuin usein myös taloudellisin panoksin. Monosella on huomattava määrä liiketoimintaan liittyviä luottamustehtäviä useiden yhtiöiden hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana. Hän on näiden tehtävien ja kanavien kautta vahvasti edistänyt Joensuun ja maakunnan elinkeinoelämän kehitystä ja työllisyyttä, todetaan palkinnon perusteista. Joensuun-palkinto annetaan palkinnon sääntöjen mukaan ansiokkaasta toiminnasta kaupungin tunnetuksi tekemisessä kansallisella tai kansainvälisellä tasolla tai muusta toiminnasta kaupungin hyväksi. Palkinto jaetaan pääsääntöisesti joka toinen vuosi. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Lue lisää

Hyvää Joensuu-päivää!

29.11.2018 08:39 | Liina Mustonen

Joensuussa juhlitaan 170-vuotiasta kaupunki. Aamulla jaetaan Joensuu-palkinnot. Juhlinta aloitetaan kaikille kaupunkilaisille avoimilla aamukahvitilaisuuksilla. Kahveilla jaetaan Joensuu-päivän palkinnot ja tänä vuonna palkitaan myös arjen vapaaehtoistyön sankareita. 170-vuotisjuhlan kunniaksi kaupunkiympäristö ja varhaiskasvatus pitävät avointen ovien päivää perinteisenä Joensuu-päivänä torstaina 29.11. kello 10–14. Ohjelmaa on sekä osoitteessa Muuntamontie 5 että Salpakatu 1.

Lue lisää

Polvijärvellä tänään vesikatko

29.11.2018 08:35 | Liina Mustonen

Polvijärven keskustaajamassa Pajatiellä on havaittu vesivuoto runkolinjassa. Vuodon korjaamiseksi vedenjakelu katkaistaan torstaina 29.11.2018 Polvijärventien itäpuolisella alueella Vasaraniementiestä etelään päin aina Kuorevaarantie 11 saakka sekä Ahdin alueella. Vedenjakelu keskeytyy alueella kello 13–16 väliseksi ajaksi.

Aika loppui kesken Jokipojilta

28.11.2018 20:59 | Seppo Mustonen

Jokipoikien takaa-ajo ei onnistunut Savonlinnassa. Jääkiekon Mestis-ottelu SaPKo – Jokipojat päättyi tylyn alun jälkeen joensuulaisten tappioon 5-4 (3-1 , 1-1 , 1-2). Lähes 900 katsojaa sai todistaa tapahtumarikasta ottelua, jossa tehtiin maaleja ylivoimalla, alivoimalla ja videotarkistusten jälkeen sekä ilman maalivahtia.

12 minuuttia ja 3-0 – Jokipojat vaihtoi maalivahdin

28.11.2018 19:29 | Toimitus

Jokipokien ilta on alkanut tylysti Savonlinnassa. Kotijoukkue SaPKo latoi kolme maalia 12 minuutissa ja Jokipojat vaihtoi maalille Niilo Halosen. Joonas Harald ehti torjua 12 laukausta ennen komennusta vaihtopenkille. Maaleista yhden SaPKo teki miesylivoimalla ja toinen hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen. Pari minuuttia maalivaihdon vaihdon jälkeen Jokipojat kavensi, mutta Miro Väänäsen osumakin hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Avauserän jälkeen tilanne Savonlinnassa on 3-1.

Kontiolahden nuorisovaltuusto sai tunnustusta moposuorasta

28.11.2018 14:18 | Liina Mustonen

Kontiolahdella toteutettu moposuora on voittanut Vuoden nuorisovaltuustoteko -palkinnon. Suomen Nuorisovaltuustojen liitto palkitsi nuorisovaltuuston teon, koska se on merkittävästi edistänyt nuorten asemaa ja äänen kuuluvuutta. Moposuora on ollut perustelujen mukaan jotain uutta ja oivaltavaa. Vuoden nuorisovaltuustoteko on erityinen yksittäinen ja koko nuorisovaltuuston yhteinen onnistuminen, joka on vaatinut kaikkien jäsenten vahvaa yhteistyötä. Moposuoran avajaisia vietettiin Kontiolahdella viime elokuussa. Nuorisovaltuusto sai palkinnon sunnuntaina Jyväskylässä.

Karelian opiskelijavalinnat tehty

28.11.2018 14:15 | Liina Mustonen

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijavalinnat tammikuussa 2019 alkaviin opintoihin on tehty. Opiskelijavalinnan tulos näkyy Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa opintopolku.fi. Karelia-ammattikorkeakoulu ei julkaise valittujen opiskelijoiden nimiä verkkosivuillaan, koska Oma Opintopolku tarjoaa hakijoille hyvät edellytykset seurata opiskelijavalinnan tuloksia. Kareliaan haki korkeakoulujen syksyn yhteishaussa yhteensä 1092 hakijaa, joista 432 valitsi Karelian ensisijaiseksi hakukohteekseen. Syksyn yhteishaussa olivat mukana fysioterapeutti-, sairaanhoitaja-, terveydenhoitaja- ja sosionomikoulutukset, joissa oli haettavana yhteensä 150 aloituspaikkaa.

Polvijärvellä vesikatkos torstaina

28.11.2018 14:14 | Liina Mustonen

Polvijärven keskustaajamassa Pajatiellä on havaittu vesivuoto runkolinjassa. Vuodon korjaamiseksi vedenjakelu katkaistaan torstaina 29.11.2018 Polvijärventien itäpuolisella alueella Vasaraniementiestä etelään päin aina Kuorevaarantie 11 saakka sekä Ahdin alueella. Vedenjakelu keskeytyy alueella kello 13–16 väliseksi ajaksi.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta vierailee Joensuussa

28.11.2018 10:37 | Liina Mustonen

Eduskunnan tarkastusvaliokunta vierailee Joensuussa ensi viikolla. Valiokunta vierailee mm. Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksessa, Joensuun kaupungilla sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliitossa. Lisäksi valiokunta tutustuu Penttilänrannan puutalohankkeeseen ja Mantsinen Oy:n toimintaan. Tapaamisten keskeisiä teemoja ovat mm. rakennusten sisäilmaongelmat, maahanmuuttajien kotouttaminen, metsäsektorin tilanne ja valtion toimintojen alueellistaminen. Tarkastusvaliokunta on tänä vuonna tehnyt useita asuntopolitiikkaan liittyviä esityksiä ja valmistelee parhaillaan mietintöä kotouttamisesta. Valiokunnan työlistalla on myös aluekehityksen seuraaminen ja tätä koskevat esitykset. Valiokunnan matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd), varapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä (kesk) sekä valiokunnan jäsenet Eero Lehti (kok), Olli Immonen (ps) sekä Eero Reijonen (kesk).

Ilomantsin törkeä metsästysrikos syyteharkintaan

28.11.2018 08:45 | Liina Mustonen

Ilomantsissa elokuun lopussa paljastunut karhunkaato siirtyy syyteharkintaan. Epäilty rikos liittyy 20.8.2018 alkaneeseen luvalliseen karhunmetsästykseen. Tapahtumapaikka sijaitsee Ilomantsin läntisessä osassa Sonkajan lounaispuolella. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että karhun metsästyksessä on käytetty laitonta ravintohoukutinta eli haaskaa. Haaska oli rakennettu aiemmin kesän 2018 aikana sivullisen maanomistajan omistamalle maalle ilman maanomistajan lupaa. Toisen maalle asetetun haaskan osalta tapausta on tutkittu hallinnan loukkaus -rikosnimikkeellä, mutta koska kyse on asianomistajarikoksesta eikä maan omistajalla ole asiassa rangaistusvaatimusta, joten hallinnan loukkaus ei etene syyteharkintaan.

Lue lisää

Pelastuslaitos varoittaa heikoista jäistä

28.11.2018 08:40 | Liina Mustonen

Pelastuslaitois hälytettiin Joensuun Marjalan kanavalle jäihinputoamisepäilyn takia. Ohikulkija oli havainnut illalla uimarannan jääalueella liikettä ja ääntä ja tehnyt hälytyksen. Pelastuslaitoksen henkilöstö paikallisti alueelta nuoren henkilön, joka oli kulkenut jäätyneen kanavan läheisyydessä. Pelastuslaitoksen henkilöstö selvitti tapahtumien kulkua ja toimitti nuorukaisen vanhempien luokse. Pelastuslaitos haluaa varoittaa maakunnan asukkaita heikoista jäistä. Viimepäivien pakkaset saaneet osan vesistöistä jäätymään, mutta etenkin virtapaikat ja suuremmat vesialueet ovat vielä osittain sulia.

Joulutunnelmaa myös Taitokorttelissa

27.11.2018 14:41 | Heikki Rasanen

Joulutunnelma valtaa myös Taitokorttelin viikonloppuna. Perjantaina Taitokorttelissa vietetään Käsityö-yökerhoa ja lauantaina, sekä sunnuntaina, Taitokortteliin avautuu vanhan ajan joulutunnelmaa tuova Joulukylä-tapahtuma. Taitokorttelin tunnelmallisessa Piha-aitassa on esillä joulu- ja talviaiheiset näyttelyt. Lisäksi Piha-aitassa on esillä Markku Leppäsen taidokkaasti veistettyjä moottorisahaveistoksia.

Lue lisää

Joensuussa juhlitaan itsenäisyyttä perinteisesti

27.11.2018 14:37 | Heikki Rasanen

101-vuotiasta Suomea juhlitaan itsenäisyyspäivänä Joensuussa perinteisin menoin. Kello 10 pidetään jumalanpalvelukset Joensuun kirkoissa. Kello 12 on kunnianosoitus sekä seppelee lasku suoritetaan sankarihaudoille ja muistomerkeille. Tervehdyssanat esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Mustonen. Juhlapuheen pitää ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Sampo Eskelinen. Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan viettämään juhlaa

Lue lisää

Lieksassa hiihdetään torstaina

27.11.2018 12:57 | Heikki Rasanen

Lieksaan ollaan avaamassa ensilumenlatua torstaina. Lieksanjoen varteen vanhalle leirintäalueelle sijoittuvan ladun valmistelut ovat alkaneet purun alle säilötyn lumen kuorimisella ja levittämisellä. –Säilölunta on jopa enemmän kuin viime vuonna. Toki lisälumi ei olisi koskaan pahitteeksi, kertoo liikuntasihteeri Jarmo Honkanen. Ensilumenladun pituus on noin 300 metriä.

Lue lisää

Kontiolahdella luodaan edellytyksiä kasvulle

27.11.2018 11:10 | Heikki Rasanen

Kontiolahdella jatketaan rohkeaa yrittämistä ja luodaan edellytyksiä kasvulle. Ensi vuoden strategisen yleiskaavan tavoitteena on ohjata kunnan maankäytön suuria linjoja ja tukea kunnan strategisia linjauksia. Strategisella yleiskaavalla valitaan ja aikataulutetaan rakentamisen kasvusuunnat, ja se vaikuttaa myös palvelujen järjestämiseen. Kontiolahden väkimäärän arvioidaan kasvavan ja odotetaan, että väkimäärä olisi vuoden 2019 lopussa vajaa 15 000 asukasta.

Lue lisää

Nurmeksessa juhlitaan itsenäisyyttä sekä lukiota

27.11.2018 11:01 | Heikki Rasanen

Nurmeksessa juhlitaan itsenäisyyspäivää ja 120-vuotiasta lukiota. Joulukuun 6. tulee täyteen 120 senaatin antamasta luvasta perustaa oppikoulu Nurmekseen. Juhlallisuudet käynnistyvät sanajumalanpalveluksella Nurmeksen ev. lut. kirkossa klo 10. Palvelutehtävissä on lukion opiskelijoita.

Lue lisää

Joensuun kantakaupungin apuvälinepalvelut Niinivaaralle

27.11.2018 08:29 | Heikki Rasanen

Siilaisen terveysaseman apuvälinelainaamon toiminta siirtyy Niinivaaran apuvälinekeskukseen. Muutosta tapahtuu ensi vuoden alussa. Muutos ei vaikuta Tuupovaaran, Pyhäselän, Kiihtelysvaaran eikä Enon terveysasemien apuvälinepalveluihin, eikä se vaikuta hoitotarvikkeiden jakeluun terveysasemilla. Asiakkailla jo käytössä olevia apuvälineitä voi palauttaa jo nyt Niinivaaran apuvälinekeskukseen. Joulukuun 3. päivän jälkeen apuvälineitä ei voi enää palauttaa Siilaiselle.

Lue lisää

Kauris ongittiin avannosta Lieksassa

26.11.2018 13:17 | Liina Mustonen

Pintapelastajat nostivat kauriin jäistä Lieksassa. Ilmoitus jäihin tippuneesta kauriista Lieksan Viensuunjoella, Pajujärven eteläpuolella tehtiin aamupäivällä. Kauris oli noin 20 m päässä rannasta. Pelastuslaitoksen pintapelastajat pelastivat kauriin rantaan pintapelastuslautan avulla. Pahoin kylmettynyt kauris säilyi muuten vahingoittumattomana. Noston jälkeen kauris siirrettiin paikalla olleen mieshenkilön omistamaan navettaan lämmittelemään ja toipumaan. Parin tunnin lämmittelyn jälkeen mies päästi toipuneen kauriin takaisin läheiseen metsään.

Lapsen raiskaus ja hyväksikäyttö syyteharkintaan

26.11.2018 08:48 | Liina Mustonen

Poliisi on tutkinut Liperin Ylämyllyllä tapahtunutta lapsen raiskausta ja hyväksikäyttöä. Molemmat rikokset ovat poliisin esitutkinnan mukaan törkeitä. Uhri on 16-vuotias tyttö ja teot tapahtuneet kotibileissä syyskuun lopussa. Tekijä on 47-vuotias mies. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet 47-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen asunnossa, jonne uhri on mennyt nukkumaan kotibileistä. Teot on tehty uhrin nukkuessa. Uhri ja rikoksesta epäilty eivät tunteneet toisiaan. Esitutkinta on päättynyt ja asia siirtyy nyt syyteharkintaan. Rikoksesta epäilty mies otettiin kiinni 2.10.2018 ja hän on esitutkinnan aikana ollut vangittuna. Tällä hetkellä hänet on määrätty matkustuskieltoon.

Lue lisää

Joulukassikeräys vähävaraisten hyväksi alkaa

26.11.2018 08:39 | Liina Mustonen

Seurakuntien Joulukassikeräys vähävaraisten hyväksi alkaa tänään. Joensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Vaara-Karjalan ev.lut. seurakuntien diakoniatyö järjestää tänäkin vuonna jo perinteeksi muodostuneen Joulukassikeräyksen. Vähävaraisten hyväksi järjestettävä keräys päättyy perjantaina 14.12.2018. Lahjoitettavien kassien sisältö on seuraava: puuroriisi, perunamuusijauhe, säilykekeitto, säilykelihapullat tms., punajuuri- tai kurkkusäilyke, hedelmäcoktail-säilyke, glögi, kahvi, pipareita, joulusuklaata ja pöytäkynttilä. Lisäksi kassiin voi halutessaan lisätä myös teetä, rusinoita, pähkinöitä, kaakaota tai luumu- tai omenamarmeladia. Kassia koottaessa tulee huomioida, että kassit säilytetään huoneenlämmössä ja tuotteiden päiväysten tulee riittää joulun yli. Joulukassin lahjoittamisen sijaan keräykseen voi osallistua myös antamalla rahalahjan, kerrotaan ev.lut seurakunnista.

Lue lisää

Polvijärven Kupinpurolla hirvikolari

26.11.2018 08:34 | Liina Mustonen

Polvijärven Kupinpurolla ajettiin eilen illalla hirvikolari. Hirvi juoksi Joensuun suuntaan ajaneen henkilöauton eteen. Yksin matkannut kuljettaja loukkaantui lievästi auton tuulilasin rikkouduttua. Ensihoito vei kuljettajan tarkastettavaksi keskussairaalaan. Paikalliset hirvimiehet jäljestivät metsään päässyttä hirveä illan aikana.

Katajalle makea kotivoitto

25.11.2018 20:31 | Toimitus

Kataja on ottanut makean voiton kotonaan. Korisliigan ottelu Kataja Basket – BC Nokia päättyi joensuulaisten hurjan loppukirin ansiosta lukemiin 91–82. Korisliigassa alkaa nyt maaottelutauko.

Uusi tori ja joulupukki kiinnostivat tuhansia

25.11.2018 19:04 | Toimitus

Joensuun uudistuneen torin ja perinteisen Joulun avauksen yhdistäminen on tuonut tuhannet keskustaan. Joensuun joulunavausta ja uudistuneen kauppatorin avaamista juhlittiin sunnuntaina pitkin iltapäivää. Kävelykatu ja tori keräsivät jo päivällä runsaasti kaupunkilaisia tutustumaan mm. poliisin sekä pelastuslaitoksen kalustoon. Varsinaisena iltapäivän vetonauloina toimivat Joensuun alueen Karva-Kamut ja Helinän tallin järjestämä poniajelu. Joulunavauksen juhlaohjelmassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen avasi uuden torin, kuultiin lasten joulurauhan julistus ja useita joululauluja sekä arvottiin Joensuun virallinen joulukinkku, jonka voitti Timo Mustonen. NÄKY-taideteosta keräsi tuhansia katsojia keskusaukiolle. Joulun avauksen juhlaohjelmaa ja koko päivän toimia seurasi paikan päällä kaiken kaikkiaan 10 000 silmäparia. Joulunavauksen päätti näyttävä juhlailotulitus.

Lue lisää

Auto pyörähti katolleen – kuljettaja sairaalaan

25.11.2018 15:20 | Toimitus

Kuljettaja on toimitettu sairaalahoitoon ulosajosta Kontiolahdella. Iltapäivällä menetti kuljettaja autonsa hallinnan Kajaanintien ja Romppalantien risteyksessä ja auto suistui tieltä ja pyörähti katolleen. Kuljettaja toimitettiin ambulanssilla Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Autossa ei ollut matkustajia.