Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Ikäihmisille neuvoja huijauksia vastaan

4.2.2019 07:42 | Liina Mustonen

Joensuussa opastetaan ikäihmisiä varautumaan huijauksiin. Huomenna järjestetään Kerhotalolla ( Sairaalakatu 27) luento- ja keskustelutilaisuus tietosuojasta ja tietoturvasta. Tilaisuudessa kerrataan mm. mitä pitää muistaa ja mitä pitää ottaa huomioon niin puhelimessa kuin tietokoneella, että ei joudu verkkohuijauksen uhriksi. Asiantuntijana ikäihmisille suunnatulla tietoturvaluennolla on Joen Severin järjestökoordinaattori Marianne Lappalainen.

Tauko lumisateissa, sähkökatko ohi

4.2.2019 07:32 | Liina Mustonen

Lumisateet hellittävät hieman P-K:ssa. Päivän aikana saadaan kuitenkin monin paikoin jäätävää tihkua. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisateita on odotettavissa jälleen huomenna. PKS:n vikapalvelun mukaan sähköt on saatu aamuun mennessä palautettua kaikille asiakkaille. Tykkylumi ja navakka itätuuli kaatoivat eilen puita eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Puita kaatuilee lumen painosta

3.2.2019 17:48 | Seppo Mustonen

Tykkylumi ja navakka itätuuli ovat kaadelleet puita Pohjois-Karjalassa. Outokummussa pelastuslaitos kävi raivaamassa Rikkarannantielle kaatuneen puun iltapäivällä. Sähkökatkoksia on ollut eri puolilla maakuntaa koko päivän ajan, mutta laajemmilta vioilta on toistaiseksi vältytty. Lisää lunta on luvassa lähipäivien aikana runsaasti.

Rattijuoppo ajoi lumipenkkaan

3.2.2019 15:29 | Toimitus

Rattijuoppo on ajellut aamun liikenteessä huomiotaherättävästi. Ilomantsilaisen 61-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen henkilöautolla Ilomantsissa, Möhköntiellä, sunnuntaina noin kello 9 aikaan. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen yksi promillea. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäily miehen ajokunnosta miehen ajettua lumipenkkaan.

Savusauna paloi illalla

3.2.2019 08:13 | Toimitus

Savusauna on palanut illalla Rääkkylässä. Noin 25 neliömetrin suuruista saunaa oli illalla Kivituvantiellä lämmitetty, kun naapuri havaitsi saunan palavan ja soitti hätäkeskukseen. Rääkkylän sammutusyksikkö kävi sammuttamassa palon.

Kataja voitti Turussa

2.2.2019 19:37 | Toimitus

Kataja on ottanut vierasvoiton Turussa. Korisliigan ottelu Kataja Basket – Ura Basket päättyi joensuulaisten voittoon numeroin 72-81. Ura on korisliigan peränpitäjä ja eurokentillä viihtynyt Kataja sarjan puolivälissä muutaman sarjapelin vähemmän ehtineenä.

Jokipojat voitti Savonlinnassa

2.2.2019 17:55 | Toimitus

Jokipojat on voittanut Savonlinnassa. Jääkiekon Mestisottelu SaPKo – Jokipojat päättyi joensuulaisten niukkaan voittoon 5-6VL (1-4 , 0-0 , 4-1 , 0-0 , 0-1) vasta voittolaukauskilpailun ja jatkoajan jälkeen. Lähes 1600 katsojaa sai jääkiekkoa koko rahan edestä.

Valokaari säikäytti ohikulkijan

2.2.2019 12:04 | Toimitus

Valokaari Joensuun rautatieasemalla aiheutti hälytyksen. Pelastuslaitos sai ilmoituksen suuresta liikennevälinepalosta Joensuun rautatieasemalla tänään aamupäivällä. Paikalle lähetettiin useita yksiköitä.Karjalaisen tietojen mukaan ohikulkija luuli nähneensä tulipalon vaunun lähistöllä ja ilmoitti asiasta hätäkeskukseen. Kohteessa ei ollut tulipaloa, paikalta kerrottiin.

Lehmä kuoli lietekouruun

2.2.2019 10:44 | Liina Mustonen

Lietekouruun pudonnut lehmä on kuollut Lieksassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen Vuonisjärveltä aamupäivällä lietekouruun pudonneesta lehmästä. Lehmä oli potkaissut lietelantaritilän ja pudonnut lietekouruun yön aikana. Eläin menehtyi pelastusyrityksestä huolimatta.

Mustan Mersun kuskia kaivataan

2.2.2019 10:10 | Liina Mustonen

Poliisi kaipaa havaintoja kolaripaikalta karanneesta autoiijasta. Musta, Mercedes Benz-merkkinen auto ja taksi olivat kolaroineet Joensuun keskustassa Kirkkokadun ja Kalastajankadun risteyksessä lauantaina kello kahden jälkeen. Joensuulainen nainen oli ajanut taksia Kalastajankatua Kauppakadun suuntaan ja samaan aikaan toinen osallinen oli ajanut Kirkkokatua Papinkadun suuntaan. Taksi oli törmännyt etuosallaan mustan auton oikeaan kylkeen. Kyseinen risteys on tasa-arvoinen ja mustalla autolla oli väistämisvelvollisuus taksiin nähden. Musta auto oli poistunut paikalta selvittämättä tapahtunutta Kirkkokatua Papinkadun suuntaan.

Mahdollisia havaintoja edellä mainittuihin liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

Ilkivaltaa autoille Kalastajankadulla

2.2.2019 10:09 | Liina Mustonen

Autoille on tehty ilkivaltaa Joensuun keskustassa. Kalastajankatu 7 kohdalla oli vahingoitettu kuutta henkilöautoa perjantain ja lauantain kello 6.45 välisenä aikana. Kaikista autoista oli rikottu oikeanpuoleiset sivupeilit. Mahdollisia havaintoja edellä mainittuihin liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.

Outokummussa avataan jäärata

2.2.2019 09:34 | Liina Mustonen

Outokummun Keretin jäärata avataan tänään. –  Viime viikonloppuna ensimmäiset harrastajat kävivät testaamassa radan, kertoi Outokummun Pitkäpiikki ry:n puheenjohtaja Teemu Salmela Karjalaisella. Noin kilometrin mittainen rata on auki lauantaisin ja sunnuntaisin keskipäivästä iltakuuteen. Viime talvena Keretin jäärata oli käytössä maaliskuun loppuun saakka.

Esa Haapala palkittiin Pokalin gaalassa

2.2.2019 09:27 | Liina Mustonen

Esa Haapala on palkittu elämäntyöstään. Kontiolahden Urheilijoiden johtohahmo, Haapala palkittiin eilen maakunnallisessa urheilugaalassa Pohjois-Karjalan Liikunnan elämänura -palkinnolla. Vuoden urheiluseuraksi valittiin Karelia Golf, vuoden maakunnallinen liikuttaja oli ensimmäisen kerran elokuussa järjestetty maakuntapäivä ja vuoden liikunta- ja urheilukuntana palkittiin Joensuun kaupunki. Pokalin palkinnot jaettiin eilen Joensuussa.

Jokipojat hävisi jatkoajalla

1.2.2019 21:02 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt jatkoajalla. Jääkiekon Mestis-ottelu Jokipojat – Kiekko-Vantaa päättyi Joensuussa vieraiden voittoon 4-5 (2-2 , 1-1 , 1-1 , 0-1).

Karjalainen: Kiteen sahalta puuta myyntikieltoon

1.2.2019 14:01 | Liina Mustonen

Kiteen sahalta meni erä nelimetristä puutavaraa myyntikieltoon kertoo Karjalainen verkkosivuillaan. Sahan käytössä ollut vanha sertifiointi ei riittänyt laadun takeeks, mutta nyt sertifikaatit Kiteen sahalla saatu ajan tasalle. Tehokas metsänhoito ja ilmastonmuutos vaikuttaa puiden kovuuteen ja puu on pehmeämpää kuin aiemmin.

Ulosajaneessa autossa vainaja

1.2.2019 11:16 | Liina Mustonen

Liperissä on tieltä ulosajaneesta autosta löydetty vainaja. Poliisi sai aamulla kello 7:n jälkeen ilmoituksen tieliikenneonnettomuudesta Liperin Honkalammelta. Partion mennessä paikalle selvisi, että henkilöauto oli päätynyt penkkaan Honkatien ja Jäkälätien läheisyydessä. Kuljettajan paikalla oli menehtynyt henkilö. Autossa ei ollut muita. Poliisi epäilee, että kyseessä on voinut olla sairaskohtaus, jonka seurauksena ulosajo on tapahtunut. Asiasta uutisoi sanomalehti Karjalainen.

Vellikello-innovaatio sai palkinnon

1.2.2019 09:44 | Liina Mustonen

Vellikello on saanut palkinnon. Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:n ja Sensire oy:n yhteistyössä kehittämä Vellikello-innovaatio sijoittui kolmen parhaan joukkoon Pro 2019 -kilpailun innovaatiosarjassa. Vellikellon ideana on kertoa asiakkaan omaiselle ateriatoimituksesta, mikä osaltaan lievittää omaisen huolta. Järjestelmä lähettää omaiselle sähköpostiviestin, kun kuljettaja kuittaa asiakkaan luona olevan viivakoodin viedessään aterian perille. Palkinnot jaettiin eilen Helsingissä.

Lue lisää

Kontiolahdella rasvakapina maun takia

1.2.2019 09:40 | Toimitus

Oivariinista luopuminen on aiheuttanut koululaisissa kapinaa Kontiolahdella. Kunnan kouluissa luovuttiin voin ja margariinin sekoituksesta alkaneen vuoden alussa ja leipärasvana on kasvimargariinia. Kontioniemen koulussa oppilaat ovat keränneet jopa nimilistaa voi-kasvirasvasekoituksen takaisin saamisen puolesta. Perusteina heillä on, että Oivariini maistuu paremmalta eikä se sisällä lisäaineita. Valtakunnallisissa kouluruokasuosituksissa leipärasvaksi suositellaan kasvimargariinia.

Mäkäräinen, Toivanen ja Minkkinen rapakon taa

1.2.2019 09:19 | Toimitus

Pohjois-Karjalasta lähtee kolme ampumahiihtäjää Pohjois-Amerikassa kilpailtaviin maailmancupin osakilpailuihin. Ampumahiihtoliitto lähettää kilpailuihin ainoastaan naisten joukkueen. Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräisen lisäksi kilpailemaan lähtevät Enon Kisa-Poikien Laura Toivanen ja Joensuussa asuva Suvi Minkkinen. Naisten ensimmäinen kilpailu starttaa ensi torstaina.

Kauppahallin rakentaminen puhuttaa

1.2.2019 08:16 | Toimitus

Joensuun kauppahalli puhuttaa kaupunkilaisia. Halin ja torin rakentamisesta ja rakentamisen laadusta käytiin torstaina vilkasta keskustelua, kun Joensuun kaupunki kuuli ensi kertaa kaupunkilaisia kauppatorin asemakaavamuutoksesta. Perinteisellä kauppahallilla on keskustelun perusteella yhä vahva kannatus. Mielipiteet hallin sijainnista ja sen arkkitehtuurista sen sijaan risteävät täysin. Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiaisen mukaan kaavavalmistelun isoin kysymys on ratkaista se, onko perinteinen kauppahallitoiminta kannattavaa, ja mitä muita vaihtoehtoja torille on. Mielipiteitä asiasta voi jättää kauppatorin ja ympäristön asemakaavamuutoksen valmistelijoille 18. helmikuuta asti muun muassa vastaamalla verkkokyselyyn.

Kahden auton kolari – ei henkilövahinkoja

31.1.2019 19:27 | Toimitus

Kaksi henkilöautoa on törmännyt Lieksassa. Karjalantien ja Siltakadun risteyksessä iltapäivällä törmänneet autot kolhiintuivat, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Kolin kansallispuistossa 191 000 kävijää

31.1.2019 12:05 | Toimitus

Kolin kansallispuistossa vieraili viime vuonna yhteensä 191 000 kävijää. Koli oli kävijämäärässä mitattuna Suomen viidenneksi suosituin kansallispuisto. Suositummat kansallispuistot löytyvät Pohjois-Suomesta sekä pääkaupunkiseudulta Nuuksiosta. Vaikka Koli oli kävijämääriltään Suomen kärkikastia, kävijämäärässä oli vuoteen 2017 verrattaessa laskua kuusi prosenttia. Helteinen kesä verotti etenkin pitkiä vaelluksia tekevien määrää.

Kolin jäätiellä liikennettä - tie vielä virallisesti kiinni

31.1.2019 12:04 | Toimitus

Vuonislahden ja Kolin välistä jäätietä ei ole vielä saatu avattua hiljattain päättyneestä kovasta pakkasjaksosta huolimatta. Jäätiellä tällä viikolla tehdyissä mittauksissa havaittiin, että jään paksuus jäi vielä vaadituista lukemista. Jäätie avataan liikenteelle, kun tieuralla on kauttaaltaan 40 senttiä teräsjäätä. Kaikki eivät ole kuitenkaan malttaneet odottaa jäätien virallista käyttöönottoa. Osa autoilijoista on päättänyt ottaa riskin ja käyttää keskeneräistä tietä omalla vastuullaan. Jäätie voidaan yhä saada avattua nopeallakin aikataululla. Seuraavia mittauksia tehtäneen jo perjantaina.

Joensuun kouluissa sisäilmatutkimuksia

31.1.2019 12:03 | Toimitus

Joensuun ala- ja yläkouluissa sekä lukioissa teetetään sisäilmakysely tulevien viikkojen aikana. THL:n kyselyn tuloksia on tarkoitus käyttää apuna koulujen sisäilmatilanteen kartoittamisessa ja seurannassa. Kysely antaa tietoa etenkin oppilaiden kokemuksista koulun sisäilmasta ja viihtyvyydestä.

Tiukemmat rangaistukset, lisää nettipoliiseja

31.1.2019 09:52 | Toimitus

Pohjoiskarjalaiset kansanedustajat kannattavat seksuaaliseen häirintään liittyvien rangaistusten koventamista. Karjalainen tavoitti kyselyyn kaikki kahdeksan pohjoiskarjalaista kansanedustajaa. Muun muassa hallituspuolue keskustan ministeri Anu Vehviläinen toteaa, että nettipoliisitoimintaa tarvitaan lisää. Lisäksi kansanedustajat ovat laajalti yhtä mieltä siitä, että seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamista pitää tehostaa ja nopeuttaa.