Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Sirkkalaan liikkumiskeskus?

7.2.2019 10:21 | Toimitus

Joensuun kaupungin vilkas urheilupaikkojen rakentaminen jatkuu tänä vuonna. Sirkkalaan kaavaillaan liikkumiskeskusta, josta on iloa monille eri liikkujille. Esimerkiksi entisiin konepajan tiloihin on tulossa voimistelun käyttöön noin 900:n neliön tilat. Uusi yläkoulu aloittaa toimintansa Sirkkalassa elokuussa, ja liikuntatilat ovat tulevaisuudessa myös viereisen koulun käytössä. Arvion mukaan liikkumiskeskus valmistuu aikaisintaan vuonna 2020.

Penkkarit jo tänään Nurmeksessa

7.2.2019 10:20 | Toimitus

Nurmeksen lukiolaiset viettävät penkkareita poikkeuksellisesti tänään torstaina. Penkkariajelut lähtevät lukion edestä kello 12 aikoihin. Perinteisesti penkinpainajaisia on vietetty yo-kuunteluiden jälkeen, kun abiturientit ovat jääneet lukulomalle. Tänä vuonna kuunteluita ei järjestetä vielä helmikuussa. Nurmeksen lukion vanhojen tanssit pidetään Pielis-areenalla perinteiseen tapaan ensi viikon perjantaina. Penkinpainajaisten ja vanhojen tanssien päivämääriä ei ole säädetty missään, vaan lukiot ovat aina saaneet valita päivän itse. Muut pohjoiskarjalaiset lukiot viettävät penkkareita ja vanhojen tansseja perinteiseen tapaan ensi viikolla.

Kaksi henkilöä on edelleen vangittuna

7.2.2019 10:19 | Liina Mustonen

Kaksi henkilöä on edelleen vangittuna liittyen ampumavälikohtaukseen, joka tapahtui Outokummussa tammikuun puolivälissä. Vangittuna ovat 30- ja 38-vuotiaat outokumpulaismiehet. Alun perin vangittuja oli neljä, mutta Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vapautti 25- ja 33-vuotiaat miehet viime viikon perjantaina. Ampumisessa loukkaantui 30-vuotias outokumpulaismies. Rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun. Poliisin mukaan motiivina ovat uhrin ja seurueen riidat. Tekovälineenä käytetty ampuma-ase on poliisin hallussa.

Hirvi auton eteen

7.2.2019 09:48 | Toimitus

Hirvi on juossut auton eteen Kiteellä. Eilen illalla Kiteellä Kantatiellä kohti 6-tietä matkalla olleen henkilöauton eteen oli Hiiskoskentien läheisyydessä juossut hirvi, johon henkilöauto oli törmännyt. Hirvi oli törmäyksen voimasta lentänyt tien oikealle puolelle ojaan, josta lähtenyt juoksemaan metsään.

Henkilöautoa kuljettanut 21-vuotias joensuulaisnainen, eikä hänen kyydissään ollut matkustaja eivät loukkaantuneet törmäyksessä.

Riistanhoitoyhdistyksen jäljestäjät lähtivät jäljittämään törmäyksessä mahdollisesti loukkaantunutta hirveä.

Perävaunu vietiin Joensuusta

7.2.2019 09:47 | Toimitus

Joensuusta on anastettu perävaunu. Maanantain ja tiistain (4 - 5.2) välisenä yönä (klo 22.00 - 06.00) oli anastettu Brentex-Trailer -merkkinen kevyt perävaunu Voimatie 10 pihasta Joensuun Käpykankaalta.

Perävaunun rekisteritunnus on DGG-765.

Havaintoja anastetusta perävaunusta pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08 - 16.15.

Aktiivisten yritysten määrä kasvoi

6.2.2019 13:55 | Toimitus

Aktiivisten yritysten määrä kasvoi Pohjois-Karjalan alueella vuonna 2017, Pohjois-Karjalan kauppakamarista kerrotaan. Yhteensä 6 400 pohjoiskarjalaista yritystä maksoi ja tilitti veroja verohallinnolle vuonna 2017. Määrä kasvoi lähes viidenneksen edellisvuoteen verrattaessa.

Rajanylitysten määrä väheni Niiralassa

6.2.2019 09:50 | Toimitus

Rajanylitysten määrä väheni Niiralan rajanylityspaikalla edellisvuoden tammikuuhun verrattaessa noin 8 prosenttia. Joulukuuhun 2018 verrattuna määrä väheni lähes 13 prosenttia. Suomalaisten rajanylittäjien osuus tammikuussa oli noin 49 prosenttia ja venäläisten rajanylittäjien osuus noin 50 prosenttia. Muiden maiden kansalaisuuksia oli yksi prosentti Niiralan rajanylityspaikan kokonaisliikenteestä.

Keskilämpötila vaihteli tammikuussa

6.2.2019 09:49 | Toimitus

Pohjois-Karjalan keskilämpötila vaihteli tammikuussa Ilmatieteen laitoksen mukaan 11 ja 13 pakkasasteen välillä. Normaalisti tammikuussa on pari astetta lämpimämpää. Tammikuu oli tänä vuonna lähes koko maassa tavanomaista kylmempi. Ely-keskuksen mukaan lumikuormat eivät ole vielä Itä-Suomessa hälyttäviä, mutta kunnon suojasää voi muuttaa tilannetta. Isojen hallien ja vastaavien rakennusten omistajia kehotetaan tarkkailemaan kattojen lumikuormia ja poistamaan lunta tarvittaessa. Tavalliset omakotitalot eivät kuulu riskialttiisiin kohteisiin kattojen kestävyyden osalta.

Nurmeksen latujen huolto netissä

6.2.2019 08:02 | Liina Mustonen

Nurmeksen kaupunki on ottanut käyttöön Fluent-seurantajärjestelmän, joka päivittää reaaliaikaisesti hiihtolatujen huoltamisen nettiin. Linkki seurantajärjestelmään löytyy Nurmeksen kaupungin nettisivuilta. Sama palvelu on jo pidempään ollut käytössä esimerkiksi Joensuussa, Kontiolahdella ja Liperissä. Seurantajärjestelemässä näkyvät nyt Nurmeksen ladut ja jääladut, ja myöhemmin sinne päivitetään myös luistelukenttien tiedot.

Poliisi skippasi 15 000 hälytystehtävää

6.2.2019 07:42 | Toimitus

Poliisipartiot jättivät menemättä yli 15 000 hälytystehtävälle Itä-Suomessa viime vuonna. Nämä hyvin monenlaiset hälytykset hoidettiin pääosin puhelimitse soittamalla ja ilmoittamalla, ettei poliisi pääse paikalle tai että poliisi tulee selvittämään asiaa vasta, jos häiriö jatkuu ja asiasta tulee toinen ilmoitus. Puhelimitse hoidettujen hälytystehtävien osuus oli Itä-Suomessa viime vuonna lähes 15 prosenttia. Lisäksi poliisin tietoon tulleesta noin 28 000 rikosasiasta poliisi jätti resurssien puutteen vuoksi tutkimatta noin 40 prosenttia.

Kolme sairaalaan häkämyrkytyksestä

6.2.2019 07:34 | Toimitus

Kolme henkilöä on toimitettu sairaalaan häkämyrkytyksestä Lieksassa. Pelastuslaitos sai viime yönä hälytyksen Lieksan haja-asutusalueelle, missä oli neljä talon asukasta altistunut häkämyrkytykselle uunin lämmityksen jälkeen. Savupelti oli suljettu liian aikaisin ja vaarallinen tilanne pääsi syntymään. Pelastuslaitos muistuttaa, että häkävaroitin on halpa laite, joka hälyttää häkää on ilmassa.

Häkä on ilmaa kevyempi kaasu,jota syntyy epätäydellisen palamisen yhteydessä.
Huoneessa olevaa häkää ei voida havaita aisteilla,sillä häkä on väritön,hajuton ja mauton kaasu. Myrkytyksen oireita ovat mm. Tajuttomuus, kouristelut ja hengitysvaikeudet, sekä mahdollinen kuolema.

Abloy ja Valtteri Bottas yhteistyöhön

5.2.2019 14:44 | Heikki Rasanen

Abloy ja Valtteri Bottas ovat sopineet yhteistyösopimuksen Joensuussa. Sopimuksen julkistustilaisuus pidettiin tänään Joensuun Urheilutalolla. Yhteistyöllä Abloy ryhtyy jalkauttamaan uudistettua ABLOY-brändiään asiakkailleen, kumppaneilleen ja henkilöstölleen, niin Suomessa kuin maailmalla. Abloy valittiin Suomen arvostetuimmaksi brändiksi viime lokakuussa Markkinointi & Mainonta-lehden sekä Taloustutkimuksen vuosittaisessa tutkimuksessa.

Lue lisää

Pohjois-Karjalassa kaatui lähes 1700 hirveä

5.2.2019 12:04 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalassa kaadettiin lähes 1700 hirveä vuonna 2018. Suomen Riistakeskuksen mukaan tarkka summa on 1692 hirveä, joista vasoja 650 kappaletta. Kaatomäärä on 13% pienempi kuin edellisellä metsästyskaudella. Riistanhoitoyhdistyksittäin tarkasteltuna kaatomäärät pääsääntöisesti pienenivät edellisvuodesta. Vain Joensuun ja Juuan riistanhoitoyhdistyksen alueilla hirviä kaadettiin selvästi edellisvuotta enemmän. Joensuun seudulla lupamäärää nostettiin lisääntyneiden hirvikolareiden vuoksi.

Lue lisää

Rantakylässä rutattiin parkkipaikalla

5.2.2019 10:57 | Heikki Rasanen

Henkilöautot ovat kolaroineet Rantakylässä parkkipaikalla. Kolari tapahtui maanantaina puoli kuuden aikaan illalla. Poliisin mukaan parkkipaikan on kerrostalon sekä kauppaliikkeen yhteistä parkkialuetta. Toinen osallisista oli tullut kerrostalon P-paikalta ja toinen osallinen P-alueella olevan roskakatoksen luota. Toinen kuljettajista vietiin ensiapuun tarkistettavaksi

Lue lisää

Henkilöauto ja pyöräilijä rysäyttivät

5.2.2019 09:09 | Heikki Rasanen

Henkilöauto ja polkupyöräilijä törmäsivät toisiinsa Joensuussa. Onnettomuus tapahtui maanantaina ennen puolta kymmentä illalla. Ranta-Mutalantien ja Utrantien valo-ohjatussa risteyksessä suojatien kohdalla. Polkupyöräilijä loukkaantui törmäyksessä ja hänet toimitettiin ambulanssilla ensiapuun tarkistettavaksi. Poliisi tutkii onnettomuutta.

Lue lisää

Raskaana ollutta naista pahoinpidelty Joensuussa

5.2.2019 08:52 | Heikki Rasanen

Raskaana ollutta naista on pahoinpidelty Joensuussa. Viime joulukuussa poliisi oli saanut ilmoituksen yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelytilanteesta, jonka kohteena oli viimeisillään raskaana ollut nainen. Yksityisasunnossa oli ollut lisäksi 5-vuotias lapsi. Pahoinpitelyn kohteena ollut nainen sekä pieni lapsi olivat ilmoituksen mukaan paenneet paikalta. Miehen epäillään pahoinpidelleen ja uhanneen samaa naista vuoden 2018 aikana kolmella aiemmallakin kerralla. Kokonaisuuden esitutkinta on nyt valmistunut ja se etenee syyteharkintaan.

Lue lisää

Kataja mahdollisuus jatkoon europeleissä

5.2.2019 08:21 | Heikki Rasanen

Joensuun Kataja Basket saattaa päästä sittenkin jatkoon europeleissä. Asiasta kertoi verkkouutisissaan Karjalainen. FIBA:n ilmoitus siitä, ettei Mestarien liigan kahdeksan joukkueen FIBA Euroe Cup-pudostuspelikiintiötä tulla käyttämään täysmääräisenä tarkoittaa sitä, että europelit jatkuvat vähintään kolmella joukkueella, jotka jäävät lohkoissaan sijojen 1-2 taakse. Vapautuvia paikkoja voi tulla jopa seitsemän. Kataja Basket voi täten päästä jatkoon, jos se voittaa ZZ Leidenin 16 pisteellä kotonaan.

Lue lisää

Valokumpu ostaa - töitä Joensuuhun

5.2.2019 07:35 | Heikki Rasanen

Joensuulainen Valokumpu OY ostaa varsinaissuomalaisen Masamuovi Oy:n koko liiketoiminnan. Karjalainen kertoo verkkouutisissaan, että yrityskauppa tuo Joensuuhun noin 15 työpaikkaa lisää. Salossa sijaitsevan Valokumpu OY:n toiminta on tarkoitus siirtää asteittain Joensuuhun. Valokumpu OY kuuluu Ouneva Group -konserniin.

Lue lisää

Marjalan koulu täyttä höyryä eteenpäin

5.2.2019 07:26 | Heikki Rasanen

Joensuun Marjalan koulun odotettu laajennushanke etenee täydellä höyryllä eteenpäin. Asiasta kertoi Karjalainen verkkouutisissaan. Myös koulun laajentamista muodollisesti mahdollistava kaavamuutos on pilkkua vaille valmis. Kaupunginhallitus esittää yksimielisesti Marjalan koulun asemakaavan hyväksymistä. Marjalatalo rakennettiin alun perin koulun ja päiväkodin yhdistelmänä ja koulu varustettiin alle sadalle oppilaalle. Myöhemmin koko rakennus otettiin koulukäyttöön ja siellä on noin 150 oppilasta.

Lue lisää

Pohjoiskadun kaava kieltäisi ajon Koulukadulle

4.2.2019 13:02 | Liina Mustonen

Joensuun Pohjoiskadun uusi kaava kieltäisi ajon Koulukadulle ja lisäisi tonttien rakennusoikeutta. Käynnistyvällä asemakaavan muutoksella on tarkoitus mahdollistaa jopa kuusikerroksisen kerrostalon rakentaminen Koulu- ja Pohjoiskadun risteyksessä olevalle tontille. Paikalla sijaitseva asuntorakennus puretaan huonon kunnon vuoksi. Samalla on tarkoitus katkaista ajoyhteys Koulukadulta länteen Pohjoiskadulle. Kaavamuutoksesta pidetään yleisötilaisuus tänäiltana.

Lue lisää

Murtoja varastoihin ja liikehuoneistoon

4.2.2019 12:54 | Liina Mustonen

P-K:ssa on viikonlopun aikana havaittu murtoja. Sunnuntai-iltana oli yritetty murtautua Outokummun keskustassa Kummunkatu 16:ssa sijaitsevaan liikehuoneistoon. Sunnuntaina havaittiin myös Joensuussa murto osoitteessa Niinivaarantie 84. Kerrostalon varastossa oli rikottu häkkivarastojen lukkoja. Häkkivarastoista mahdollisesti anastetusta omaisuudesta ei ilmoituksen tekohetkellä ollut tietoa. Mahdollisia silminnäkijähavaintoja em. murtoihin pyydetään ilmoittamaan poliisille (sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08 - 16.15.).

Englanninkielisten maisteriohjelmien suosio kasvoi

4.2.2019 10:40 | Toimitus

Englanninkielisten maisteriohjelmien suosio kasvoi. Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin haki yhteensä lähes 2000 hakijaa, Suurin osa hakemuksista tuli Afrikasta ja Aasiasta. Eniten hakemuksia vastaanotettiin Ghanasta, Pakistanista ja Nigeriasta. Hakijoiden määrä nousi viime vuodesta 30 prosenttia. Suosittuja ohjelmia hakijoiden keskuudessa olivat kauppatieteen, tietotekniikan ja kansanterveystieteen maisteriohjelmat.

Viime talvisia lumituhoja korjataan Juuassa

4.2.2019 10:39 | Toimitus

Viime talvisia lumituhoja korjataan Juuassa. Metsähallitus jatkaa viime talvisten lumituhojen korjaamista Juuassa. Lumituhometsien hakkuita tehdään Juuanvaarassa noin 150 hehtaarin alalla. Tuhopuut korjataan hyönteistuhojen estämiseksi. Lumituhopuita ei korjata suojelluilta metsäalueilta.

Jäätie on auki

4.2.2019 09:49 | Liina Mustonen

Kolin jäätie on avattu liikenteelle. Jäätie lyhentää Vuonislahden kylän ja Kolin kylän välimatkaa yli 50 km. Liikenneviraston ylläpitämä jäätie on avattu tänään ja suurin sallittu ajonopeus jäätiellä on 50 km/h. Painorajoitus on kolme tonnia.

Lue lisää

Pohjois-Karjalan Systema Oy uudistuu

4.2.2019 09:40 | Liina Mustonen

Toimistotarvikeliike Pohjois-Karjalan Systema Oy uudistuu uuden toimitusjohtajan johdolla. Vuoden 2019 alussa toimitusjohtajaksi nimitettiin Matti Turunen.Yli 20 henkilöä työllistävän yrityksen myymälä sijaitsee Joensuun Raatekankaalla. Yritys tunnetaan jatkossa nimellä Systeema Oy. - Haluan, että Systeeman uudistus näkyy asiakkaille nimenomaan vielä entisestään parantuvana asiakaspalveluna, ei pelkästään yrityksille, vaan meille ovat yhtä lailla tervetulleita myös henkilöasiakkaat, kertoo Turunen.

Lue lisää