Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Lisävuoroja illan bussiliikenteeseen

5.12.2018 07:48 | Liina Mustonen

Jojo lisää vuoroja tänään itsenäisyyspäivän aattona. Joensuun seudun joukkoliikenteessä ajetaan illan ja yön aikana lisävuoroja linjoilla 2 ja 202 itsenäisyyspäivän aattona. Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy Joensuun seudun joukkoliikenteen internet-sivuilta: www.joensuu.fi/jojo.

Lue lisää

Ylioppilaslehti Uljas päätettiin lakkauttaa

5.12.2018 05:57 | Toimitus

Ylioppilaslehti Uljas on päätetty lakkauttaa. Itä-Suomen ylioppilaskunnan ISYYn edustajisto on päättänyt eilen illalla lakkauttaa ylioppilaslehti Uljaan. Päätöksen taustalla on osaltaan terveydenhuoltomaksun, eli YTHS-maksun korotus, jonka vuoksi ylioppilaskunnan on sopeutettava toimintaansa, sekä varautuminen mahdolliseen automaatiojäsenyyden poistumiseen tulevaisuudessa.

Uuni savutti sisälle

4.12.2018 14:59 | Heikki Rasanen

Outokummussa on leivinuunin savuttaminen aiheuttanut vahingontorjuntatehtävän. Asukas oli lämmittänyt talon leivinuuunia ja samalla valmistanut ruokaa keittiössä. Erehdyksissään talon asukas laittoi yhtäaikaisesti liesituulettimen päälle, jolloin leivinuunista tuli savua talon sisälle. Tuulettaminen on ratkaissut ongelman ja painovoimainen tuuletus oli tehonnut hyvin. Outokummun paloyksikön tehtäväksi jäi tarkistaa tilanne.

Lue lisää

Huono ajokeli jatkuu Pohjois-Karjalassa

4.12.2018 14:34 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan ajokeli on huonontunut kertoo Ilmatieteenlaitos. Ilmatieteenlaitos on lisäksi antanut kelivaroituksen Pohjois-Karjalaan. Mahdollisesti vaarallinen liikennesää tarkoittaa laskenutta keskituntinopeutta, liikenteen sujuvuuden heikkenemistä, sekä kohonnutta onnettomuusriskiä. Ajokelin alustava ennuste jatkuu ennallaan keskiviikkoon saakka mutta torstaina ajokeliin on luvassa muutoksia.

Kaupunginorkesteria maksuttomasti ikäihmisille

4.12.2018 12:56 | Heikki Rasanen

Kaupunginorkesterin muusikot esiintyvät ikäihmisille. Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajista koostuva TeamAri tuo jouluisen musiikkitervehdyksen neljän hoivakodin ikäihmisille Joensuussa. Ohjelmassa on Esko Heikkisen ja Ari Varpulan sovituksia rakastetuista joulukappaleista Nisse-polkasta Lumiukkoon. Maksuttomien taide-elämysten tarjoaminen on kaupunginorkesterin niin sanottua yleisötyötä, jonka tarkoituksena on lisätä taiteiden saavutettavuutta ja toisaalta tarjota tietoa orkesterin tulevista konserteista.

Lue lisää

Joensuun Ellille digitaalinen lukitusjärjestelmä

4.12.2018 12:16 | Heikki Rasanen

Joensuun Ellin kahteen asuintaloon on asennettu uusi digitaalinen lukitusjärjestelmä. Samalla Joensuun Ellistä tulee ensimmäinen yhtiö, johon Abloy Pulse-järjestelmä on asennettu. Opiskelija-asuntoyhtiössä on tyypillisesti korkea vaihtuvuus, ja avaimissa on paljon hallinnoitavaa. Uuden lukituksen hyödyt odotetaan näkyvän Joensuun Ellissä rahallisena säästönä, kun lukkojen uudelleen sarjoituksen tarve käytännössä loppuu.

Lue lisää

Kesla solminut kaksi kummisopimusta

4.12.2018 11:40 | Heikki Rasanen

Kesla on solminut kummisopimuksen kahden Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjälupauksen kanssa. Johanna Pykäläinen ja Otto-Eemil Karvinen kuuluvat lupaaviin ampujahiihtäjänuoriin. - Ampumahiihto on paikallisesti vahvasti näkyvä laji ja se sopii siten hyvin ajatusmaailmaamme,kertoo Keslan toimitusjohtaja Simo Saastamoinen. –Ampumahiihto on varsin suosittu laji myös monissa vientimaissamme, joten myös siltä kannalta se tukee toimintaamme.

Lue lisää

Kerubin joulukonserttiperinne jatkuu sittenkin

4.12.2018 09:58 | Heikki Rasanen

Ravintola Kerubin joulukonserttiperinne saa jatkoa. Aiemmin uransa lopettaneen Joulutähti-yhtyeen tilalle on syntynyt täysin uusi kokoonpano Joulutahti. Kuusihenkisen kokoonpanon solistina toimii Linda Arola. Yhtye soittaa 22. joulukuuta Ravintola Kerubin konsertissa tuttuun tapaan kaksi settiä ja ilta on asiakkaille pääsymaksuton.

Lue lisää

Enosta keskustellaan maaseutuna ja osana kaupunkia

4.12.2018 09:21 | Heikki Rasanen

Enon suosittu maaseutuluentosarja huipentuu paneelikeskusteluun torstaina. Paneelissa tarkastellaan kunnan ja paikallisten toimijoiden työnjakoa kaupunkiin kuuluvan maaseudun näkökulmasta. Esiin nousevat muun muassa kysymykset Enosta maaseutuna ja osana Joensuuta sekä enolaisista kansalaistoimijoina. Miten Eno elää? -paneelikeskustelun puheenjohtajana toimii emeritusprofessori Pertti Rannikko. Paneelikeskustelu pidetään Louhitalolla torstaina kello 18 alkaen.

Lue lisää

Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille stipendejä

4.12.2018 08:08 | Heikki Rasanen

Starckjohann-säätiön stipendit on jaettu Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Stipendienjakotilaisuus pidettiin eilen Wärtsilä-kampuksella. Stipendit jaettiin amk-tutkintoon johtavan koulutuksen kahdelle parhaalle kolmannen vuosikurssin opiskelijalle. Säätiö jakoi kannustusstipendejä yhteensä 25 200 euroa eli 900 euroa.

Lue lisää

Joensuun seudun yhteinen seurakuntayhtymä hyväksytty

4.12.2018 07:38 | Heikki Rasanen

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto on hyväksynyt Joensuun seudun seurakuntayhtymän muodostamisen. Päätökseen sisältyy kuitenkin ehto siitä, että Kontiolahden ja Liperin seurakunnat liittyvät laajaan yhtymään. Yhteinen kirkkovaltuusto katsoo, että seurakunnallisen toiminnan kannalta yhtymän laajentuminen on järkevää silloin, kun alue on maantieteellisesti yhtenäinen.

Lue lisää

Hissin jälkiasennukseen tutustumaan

4.12.2018 04:39 | Liina Mustonen

Joensuussa pääsee tänään tutustumaan hissien jälkiasennukseen.Hissin rakentamisen yhteydessä rakennettiin myös talon sisäänkäynnit esteettömiksi. Samalla parannettiin kiinteistön turvallisuutta, kuten lisättiin porrashuoneisiin savunpoistot ja palovaroittimet, porrashuoneiden seinät maalattiin ja lattiapinnoitteet uusittiin sekä valaistusta parannettiin. Rakennushanke kesti noin puoli vuotta. Jälkiasennushissien rakentamiseen on haettavana hissiavustus. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) avustaa jälkiasennushissien rakentamista 45 prosentilla ja Joensuun kaupunki lisäksi 10 prosentilla. Esteettömyyskorjauksia ARA tukee 45 prosentilla. Hissi-iltaa vietetään tänään Joensuussa soitteessa Länsikatu 16.

Lue lisää

Keskustelutilaisuus Penttilänrannan tulevaisuudesta tänään

3.12.2018 15:25 | Liina Mustonen

Joensuun Penttilänrannan tulevaisuus on tänään tapetilla. Joensuun kaupunkirakennelautakunnan jäsen Ville Elonheimo kertoo Joensuun kaupungin Penttilänrannan III vaiheen kaavasta. Asemakaavan muutoksella ratkaistaan Penttilänkadun varren kaupunkirakenne, satamarataan rajautuva Sahaniitynpuisto, Penttilän Hovin ympäristö sekä liittyminen Penttilän nykyiseen kaupunkirakenteeseen. Tilaisuus järjestetään Penttilänrannan monisukupolvikorttelin asukastuvalla osoitteessa Kutterikuja 2 B.

Lue lisää

Joululiput käy kaupaksi - Ilovaarissa myös mm Erja Lyytinen

3.12.2018 14:30 | Liina Mustonen

Ilovaari-festivaalin lipuista jo tuhat myyty. - Pääsylipun hinta nousee joulun jälkeen. Möimme ensimmäisen myyntiviikon aikana yli 1000 lippua, joten uskomme vahvasti lippujen käyvän kaupaksi, oma lippu kannattaa hankkia ajoissa, kertoo tapahtuman tuottaja Jarno Pitko. Ensi kesänä Ilosaaressa järjestettävä festivaali julkaisi tänään lisää esiintyjiä. Neljän Ruusun ja Ismo Alangon ohella lavalla nähdään heinäkuun alussa myös Poets of the fall ja Erja Lyytinen

Lue lisää

Jojo-liikenteessä lisävuoroja 5.12.

3.12.2018 14:10 | Liina Mustonen

Jojo lisää vuoroja itsenäisyyspäivän aattoiltaan ja -yöhön. Joensuun seudun joukkoliikenteessä ajetaan lisävuoroja linjoilla 2 ja 202 itsenäisyyspäivän aattona. Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy Joensuun seudun joukkoliikenteen internet-sivuilta: www.joensuu.fi/jojo.

Lue lisää

Rääkkylän kunnaneläinlääkärin pieneläinvastaanottossa muutoksia

3.12.2018 13:18 | Liina Mustonen

Rääkkylässä kunnaneläinlääkärin pieneläinvastaanotto toimii jatkossa ajanvarauksella ja kerran kuukaudessa. Kunnaneläinlääkäri ottaa vastaan pieneläimiä jatkossa ajanvarauksella joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Vastaanotto sijaitsee Rääkkylän terveysaseman vieressä Kinnulantiellä. Vastaanotolla voidaan hoitaa kiireettömiä yksinkertaisia toimenpiteitä, kuten rokotuksia, joiden suorittamiseen riittävät tavanomaiset eläinlääkärin mukanaan kuljettamat välineet.

Lue lisää

Kuittiselle maakunnan juttukisan voitto

3.12.2018 10:33 | Liina Mustonen

P-K:n paikallislehtijuttukilpailun on voittanut Ylä-Karjalan toimittaja Risto Kuittinen. Voittoisa Loppu koitti railakkaasti -juttu kertoo valtimolaisen ravintola Seiskan loppuvaiheista. - Ovensa sulkevan ravintola-pub Seiskan viimeisestä illasta tehty juttu oli mahtava hienoine kuvineen. Juttuun oli onnistuttu vangitsemaan paikallisen ravintolan tärkeys yhteisölle, todetaan valintaperusteissa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 22 toimittajaa kuudesta eri paikallislehdestä. Pohjois-Karjalan paikallislehtikerhon kilpailun tuomareina toimineet Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen ja PHD -viestintäyhtiön luova johtaja Jani Halme.

Lue lisää

Hirvikolareita sunnuntai-iltapäivässä

3.12.2018 09:12 | Liina Mustonen

P-K.ssa on ajettu kaksi hirvikolaria eilen iltapäivällä. Kello 16.00 aikaan Liperissä Heinävedentiellä henkilöautoilija törmäsi tielle tulleeseen hirveen. Paikalliset hirvimiehet hälytettiin jäljestämään metsään poistunutta hirveä. Tuntia myöhemmin Polvijärvellä Polvelantiellä toinen henkilöautoilija törmäsi tielle tulleeseen hirveen. Eläin loukkaantui ja lopetettiin tapahtumapaikalla. Molemmissa kolareissa vältyttiin henkilövahingoilta.

Lava-autolla puuhun Kontiolahdella

3.12.2018 09:01 | Liina Mustonen

Kuljettaja on loukkaantunut ulosajossa aamulla Kontiolahdella. Onnettomuus sattui aamulla Jukajoentielä, kun kuljettaja menetti lava-auton hallinnan ja suistui tieltä osuen puuhun. Autoa ajanut vanhempi naiskuljettaja loukkaantui ulosajossa lievästi ja ambulanssi kuljetti hänet keskussairaalaan tutkittavaksi. Lava-auto romuttui ulosajossa korjauskelvottomaksi.

Pientalon lämmitysratkaisuista energiailta

3.12.2018 08:26 | Liina Mustonen

Joensuulaisille pientaloasukkaille avataan lämmitysratkaisuja. Sirkkalan auditoriossa tänään pidettävässä tilaisuudessa Karelia-ammattikorkeakoulun asiantuntijat kertovat erilaisista pientalon lämmitysjärjestelmistä kuten aurinkoenergiasta, lämpöpumppujärjestelmistä, puupellettilämmityksestä ja täydennyksistä esimerkiksi öljylämmitykselle. Illan päätteeksi on mahdollista tutustua eri lämmityslaitteisiin Sirkkalan energiapuistossa asiantuntijoiden johdolla.

Lue lisää

Pohjois-Karjala laulujen aiheena myös ulkomailla

3.12.2018 08:15 | Liina Mustonen

P-K innostaa sanoittajia myös ulkomailla. Marraskuun loppuun päättynyt viimeinen Uudet Laulut-sanoituskilpailu keräsi lähes 270 tekstiä nykyisten ja entisten pohjoiskarjalaisten pöytälaatikoista. Tekstejä tuli tällä kertaa myös ulkomaille muuttaneilta maakuntalaisilta Yhdysvalloista, Kanadasta ja Iso-Britanniasta. Säveltäjä-pianisti Petri Hirvonen valitsee saapuneista teksteistä 40 tekstiä sävellettäväksi. Laulut kuullaan 15-18.7.2019 järjestettävässä konserttisarjassa Lomakeskus Huhmarissa. Tavoitteena projektissa on tuottaa sata uutta laulua P-K:sta.

Lue lisää

Ajokelissä haasteita alkuviikosta

3.12.2018 07:50 | Liina Mustonen

P-K:ssa ajokeli heikkenee ennen itsenäisyyspäivää. Lumisateiden ennakoidaan yltävän maakuntaan viimeistään huomen aamulla ja samalla ajokeli huononee.

Tulipalo risuhakeaumassa Käsämässä

3.12.2018 07:47 | Liina Mustonen

Liperin Käsämässä on syttynyt risuhakeauma tuleen. Metsä Goupin omistama risuhakeauman palo havaittiin eilen iltapäivällä. Haketta tehneen urakoitsijan mukaan syttymissyy on todennäköisesti itsestään syttyminen. Auma oli lähes 10 m korkea ja se jouduttiin purkamaan sekä levittämään kokonaisuudessaan ohueksi matoksi ympäristöön. Apuna käytettiin kaivinkonetta ja pyöräkuormaajaa. Samalla kun kasaa purettiin ja levitettiin, se myös kasteltiin pelastuslaitoksen toimesta. Hakkeen sammutuksessa ja kastelussa jouduttiin käyttämään vettä runsaasti, enimmillään vettä ajattiin kolmella säiliöautolla vuoroajona. Urakoitsija jatkaa jälkivartiointia vielä ainakin vuorokauden.

Koira pelastettiin jäistä

2.12.2018 13:34 | Toimitus

Koira on pelastettu jäistä Tohmajärvellä. Metsälenkillä ollut 11-vuotias Itäsiperianlaika mennyt Jänisjoen jäälle Väärälläkoskella. Jää ei ollut kantanut koiraa vaan koira joutui osittain sulana olevaan jokeen. Isäntäpariskunta seurasi pääseekö koira pois ja kun näin ei käynyt soittivat he 112. Palokuntaa odottaessa he hakivat soutuveneen, jonka avulla isäntä sai koiran pelastettua juuri ennen palokunnan paikalle saapumista. Palokunnan tehtäväksi jäi kantaa paleleva väsynyt koira omistajan autoon. Kesto: 1 tuntia toiminta päättynyt

Autotalli syttyi Outokummussa

2.12.2018 12:09 | Toimitus

Autotallissa on syttynyt tulipalo Outokummussa. Pelastuslaitos sammutti erillisessä autotallissa päivällä syttyneen palon, raivasi palopesäkkeen ja tarkisti yläpuoliset tilat. Palo ei levinnyt muihin tiloihin tai rakennuksiin.