Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Katajalle tappio Tampereella

7.12.2018 20:32 | Toimitus

Kataja on hävinnyt Tampereella. Korisliigan ottelu Pyrintö – Kataja Basket päättyi isäntien voittoon 109-93. Kotijoukkue otti ohjat käsiinsä heti ensi minuuteilla eikä Kataja päässyt missään vaiheessa johtoasemaa horjuttamaan.

Vieraspelit alkoivat surkeasti

7.12.2018 19:08 | Toimitus

Joensuulaisten joukkueiden illan vieraspelit ovat alkaneet vaikeasti. Kataja on puolivälissä Tampereella 13 pistettä tappiolla ja Jokipojat Kokkolassa ensimmäisen erän jälkeen 1-0 -lukemissa.

Linja-auto suistui ojaan - 30 matkustajaa

7.12.2018 16:58 | Toimitus

Linja-auto on suistunut ojaan Joensuussa. Bussin kyydissä oli 30 matkustajaa, mutta kukaan ei loukkaantunut hiljaisella vauhdilla tapahtuneessa onnettomuudessa, joka sattui iltapäivällä Rantatiellä Niittylahden eteläpuolella. Paikalle hälytettiin neljä ambulanssia, mutta niitä ei tarvittu.

Loukkaantunut kuikka tarvitsi apua

7.12.2018 14:52 | Liina Mustonen

Loukkaantunut kuikka on tarvinnut pelastuslaitoksen apua Viinijärvellä. Kalastaja huomasi linnun Rianniemessä jäällä. Lintu ei liikkunut vaikka kalastaja lähestyi sitä. Pelastuslaitokselta kohteeseen hälytettiin Joensuusta yksikkö sekä liituri ja Liperistä sammutusauto. Lintu nökötti n. 100 m päässä rannasta. Rannalta palomiehte koittivat saada dronen avulla lintua liikkeelle, mutta se ei pystynyt lentämään. Palomiehet ottivat kuikan kiinni ja se on toimitettu jatkohoitoon.

Hiekoitustraktorin ja auton kolari Hukanhaudalla

7.12.2018 14:47 | Liina Mustonen

Hiekoitustraktori ja henkilöauto ovat kolaroineet Joensuussa. Onnettomuus saattui risteysalueella Hukanhaudalla iltapäivällä. Palomiehet raivasivat onnettomuusalueen ja siirsivät henkilöauton pois risteysalueelta. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä. Ajoneuvoissa oli yhteensä kolme henkilöä. Henkilöauton oikeaan etukulmaan tuli peltivaurioita.

Maakunnassa luistellaan, luonnonladut ei vielä kunnossa

7.12.2018 14:19 | Liina Mustonen

Leuto marraskuu viivästyttää talviliikuntakauden alkua P-K:ssa. Soittokierros P-K:n kuntien liikuntapalveluihin osoitti kuitenkin maakunnan suuret erot ulkoliikuntamahdollisuuksien osalta. Nurmeksessa on jo luonnonjäät luistelijoiden käytössä ja myös luonnonladuilla luistelutekniikalla pääsee hiihtämään. Joensuussa on tänään ennakkotiedoista poiketen avattu Louhelan, Rantakylän ja Niinivaaran kaukalot. Liikuntatoimesta toivottiinkin vielä aamulla luistelijoilta malttia odottaa kunnon jäitä. Latuja Joensuussa ei ole käytössä ja pohjat tehty vasta paikoin. Kiteellä ei vielä luistella ulkojäillä. Sekä Kiteen että Joensuun latujen ja kenttien kuntoa voi seurata kaupunkien verkkosivuilla. Lykynlammella on avattu retkiluistelurata. Kahvio aloittaa joulun jälkeen toimintansa. Laskettelukausi on alkanut juuri Mustavaaralla, jossa käytössä on kaksi rinnettä. Kolin rinteiden lumetus on käynnissä ja tavoitteena on avata laskettelukausi Kolilla viikon päästä.

edit klo 14.24 lisätty Joensuun kenttien avaustieto

Heili jaossa pian vain keskiviikkona

7.12.2018 10:47 | Liina Mustonen

Karjalan Heili jaetaan pian vain kerran viikossa. Lehdestä kerrotaan , että Joensuun kaupunkilehti lakkaa ilmestymästä lauantaisin ensi vuoden alusta alkaen. Ensi vuonna keskiviikon Heili on nykyistä lehteä paksumpi, sillä nykyisen 20-sivuisen lehden sijaan jatkossa ilmestyy keskimäärin kymmenen sivua enemmän. Muutoksen taustalla on tämän vuoden alussa merkittävästi kallistuneet lauantain jakelukustannukset.

Huumekuski kiinni Nurmeksessa

7.12.2018 09:46 | Liina Mustonen

Nurmeksessa on jäänyt kiinni huumekuski. Itsenäisyyspäivän iltana Karjalankadulla jyväskyläläisen 50-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen miehen ajettua henkilöautolla päihtyneenä. Miehelle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 0 promillea, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Lisäksi miehellä ei ole vaadittavaa ajo-oikeutta.

Joensuussa murtauduttu pizzeriaan

7.12.2018 09:33 | Liina Mustonen

Joensuussa on murtauduttu pizzeriaan. Papinkadulla sijaitsevaan pizzeriaan murtauduttiin itsenäisyyspäivänä hieman ennen puolta yötä. Saaliikseen varas oli saanut kassakoneen.

Mäkäräisen kauden startti ei onnistunut

7.12.2018 07:51 | Liina Mustonen

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärjestä. Kauden ensimmäinen kisa maailman cupissa oli 15 km normaalimatka, jossa Mäkäräinen ampui ensimmäisellä ampumapaikalla neljä hutia ja putosi kauas kärjestä. Muut ammunnat olivat puhtaita. Pokljukan kisassa Mäkäräinen jäi sijalle 30.

Varastona ollut navetta paloi Nurmeksessa

7.12.2018 07:46 | Liina Mustonen

Nurmeksessa on palanut varastona toiminut navetta. Hälytys palosta Rautavaarantieltä tehtiin aamuyöllä. Varastokäytössä ollut noin 100m2 eläinsuoja tuhoutui täydellisesti. Entisessä navetassa sisällä polttopuita, pienkoneita ja muuta materiaalia. Rakennuksen omistaja havaitsi tapahtuneen ja teki hälytyksen. Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa kohteeseen oli rakennus jo täysin tulessa. Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen muihin rakennuksiin. Pelastuslaitoksen henkilöstö sammutti palon kaivinkoneen avustuksella. Palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja.

174 puhalsi – vain yhdellä viisari värähti

6.12.2018 13:47 | Toimitus

Poliisin puhallusratsiassa ei ole jäänyt kiinni yhtään rattijuoppoa. Itsenäisyyspäivän aamun puhallusratsioissa Joensuussa, Kontiolahdella ja Nurmeksessa on puhallutettu 174 autoilijaa. Yhtä lukuun ottamatta kaikki puhalsivat puhtaan nollan, vain yhden Kohtiolahdella autoilleen kuljettajan puhallus oli miedosti alkoholin huuruinen, mutta ei rangaistavissa määrin.

Ylioppilaskunnan itsenäisyyspäivän soihtukulkue tuo valoa

6.12.2018 12:03 | Liina Mustonen

Perinteinen soihtukulkue valaisee juhlaillan Joensuussa. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) itsenäisyyspäivän soihtukulkue valaisee Joensuun jälleen 6.12.2018. ISYY juhlistaa itsenäisyyspäivää tänäkin vuonna soihtukulkueellaan Joensuussa. Soihtukulkue on yksi ylioppilaskunnan vanhimmista perinteistä. – Soihtukulkue tuo kaivattua valoa joulukuun pimeään ja kunnioittaa tärkeää juhlapäiväämme. Soihtukulkue on avoin kaikille ja siihen voi liittyä vaikka matkan varrelta, kertoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Juuso Sikiö. Soihtukulkue lähtee liikkeelle ISYYn kampustoimistolta Haltialta (Yliopistokatu 7) klo 16 ja etenee keskustan läpi sankarihautausmaalle, jossa järjestetään juhlatilaisuus klo 16.30. Haudoilla esiintyy Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy. Lisäksi siellä kuullaan Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAn hallituksen puheenjohtajan Robert Kuhlmannin puhe sekä lauletaan Maamme-laulu.

Lue lisää

Vesi virtasi ulos kioskin ovesta

6.12.2018 11:51 | Toimitus

Koiran ulkoiluttaja on havainnut vesivahingon aamulla Joensuussa. Koiran ulkoiluttaja oli huomannut Utrassa ohikulkiessaan, että rannalla olevan kioskin tiloista valuu runsaasti vettä ulos. Paikalle soitettiin palokunta ja vartiointiliike. Kioskin vesiputkiliitos oli pettänyt ja vedet valuivat lattialle. Pääsulku suljettiin ja tiloja alettiin kuivaamaan vedestä.

Rääkkylän sankarihautausmaa saa lahjoituksen

6.12.2018 09:36 | Liina Mustonen

Rääkkylän sankarihautausmaa saa lahjoituksena uuden opastaulun. Lions Club Rääkkylä luovuttaa itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 klo 11.30 Rääkkylän sankarihautausmaalle rakentamansa opastaulun seurakunnalle. Rääkkylän sankarihautausmaalle rakennettu opastaulu on LC Rääkkylän kiitollisuuden- ja kunnianosoitus Suomen Sodissa 1939 – 1945 taistelleille ja siellä henkensä menettäneille nuorille miehille sekä heidän läheisilleen. Opastaulun arkkitehtuurin on suunnitellut rääkkyläläinen arkkitehti Simo Vaskonen.

Lue lisää

Jokipojat hävisi pitkän pelin päätteeksi Peliitoille

5.12.2018 20:51 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt kotonaan voittolaukauksilla. Jääkiekon Mestis-ottelu Jokipojat – Peliitat Heinolasta venyi voittomaalikilpailuun saakka ja siinä oli vierasjoukkue parempi kahdella maalilla Jokipoikien nollaa vastaan. Ottelu päättyi 4-5VL (2-1 , 1-1 , 1-2 , 0-0 , 0-1). Kotijoukkueen johto kesti varsinaisen peliajan viime sekunneille asti. Ottelua seurasi 1100 katsojaa.

Soihtukulkue Joensuussa huomenna

5.12.2018 15:06 | Liina Mustonen

Perinteinen soihtukulkue juhlistaa huomenna itsenäisyyspäivän viettoaJoensuussa. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) soihtukulkue on yksi ylioppilaskunnan vanhimmista perinteistä. – Soihtukulkue on avoin kaikille ja siihen voi liittyä vaikka matkan varrelta, kertoo ISYYn hallituksen puheenjohtaja Juuso Sikiö. Soihtukulkue lähtee liikkeelle Yliopistokadulta klo 16 ja etenee keskustan läpi sankarihautausmaalle, jossa järjestetään juhlatilaisuus.

Jojo-liikenteen tarjouskilpailu ratkaistu

5.12.2018 14:28 | Liina Mustonen

Jojo:n hankintakilpailutus on ratkennut. Kaikki kolme seutuliikenteen linja-autoreitistöä säilyvät nykyisillä liikennöitsijöillä. Joensuusta Hammaslahden ja Liperin suuntiin vuoroja jatkaa Linja-Karjala Oy. Joensuusta Kontiolahden suuntaan jatkaa nykyinen liikennöitsijä Savo-Karjalan Linja Oy. Lisäksi Joensuun kaupunkiliikenteen nykyinen sopimus linjoista 1-9 Savo-Karjalan Linja Oy:n kanssa jatkuu. Uusi sopimuskausi alkaa 3.6.2019.

Lue lisää

Influenssakausi alkamassa Pohjois-Karjalassa

5.12.2018 13:55 | Liina Mustonen

Influenssakausi on alkamassa Pohjois-Karjalassa. Maakunnan kaksi ensimmäistä influenssa A -tapausta varmistunut alkuviikosta.Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus ja voi pahimmillaan olla vakava tauti. Perusterveet toipuvat influenssasta yleensä kotihoidolla ja lievittämällä oireita tulehduskipulääkkeillä, juomalla riittävästi nesteitä sekä lepäämällä. Mikäli oireet pitkittyvät, ovat hyvin voimakkaat tai pahenevat, on syytä hakeutua hoitoon. Erityisesti vanhusten, pikkulasten ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien infektiot voivat usein johtaa sairaalahoitoon.

Lue lisää

Joensuu-päivän ensimmäinen vauva saa kaupungilta lahjan

5.12.2018 12:44 | Liina Mustonen

Joensuu-päivän vauva saa kaupungilta lahjan. Kaupunki muistaa Joensuu-päivänä ensimmäisenä Pohjois-Karjalan keskussairaalassa syntynyttä joensuulaista vauvaa rahalahjalla. Marjalassa asuvan perheen poikavauva syntyi 29.11. puoli neljän maissa aamuyöllä. Joensuu-päivän vauvaa muistetaan perinteisesti kaupungin ikävuosien suuruisella rahasummalla, kukilla ja kynttilänjalalla. Joensuu-päivän vauvan huomioiminen aloitettiin kaupungin 160-vuotispäivänä vuonna 2008. Lapsen vanhemmat ovat Liisa Vartiainen ja Toni Saikkonen.

Kuvassa Nimetön sankari

Tuupovaaran kulttuuritiloja lisätään ja kehitetään

5.12.2018 10:47 | Liina Mustonen

Tuupovaarassa avataan kaksi uutta kulttuuritilaa ja laajennetaan yhtä. Taidetalosta luopumisen jälkeen Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut haluaa turvata kulttuuritoiminnan avaamalla ensi vuonna Galleria Annamaijan Tuupovaaran palvelupisteen tiloihin. Tiloihin tulee esille Annamaija Lankisen testamentaama taidekokoelma, joka testamentin ehtojen mukaan tulee olla esillä Tuupovaarassa. Tuupovaaran kirjailijaresidenssi sijoittuu jatkossa Koveron majatalon yhteyteen. Lisäksi Ullakko-tila laajenee ja sitä on tarkoitus kehittää Tuupovaaran käsityöläiset Tuukäs ry:n kanssa.

Lue lisää

Vaara-kirjastoissa muistutetaan maksuista - voi seurata lainauskielto

5.12.2018 10:23 | Liina Mustonen

Vaara-kirjastoissa on alkanut perinteinen rästien maksukampanja. Asiakkaiden toivotaan maksavan rästiin jääneet kirjastomaksunsa vuoden loppuun mennessä. Mikäli kirjastokortille kertyneitä maksuja ei makseta, astuu lainauskielto ensi vuoden ensimmäisenä päivänä. Kielto raukeaa kun maksut on maksettu. Kirjasto on perinyt maksuja myöhästymisistä ja noutamattomista varauksista. Maksukampanjan avulla pyritään välttämään ylisuurien maksujen kertyminen. Maksut voi maksaa myös verkkokirjastossa osoitteessa vaara.finna.fi.

Joensuun lyseon ja aikuislukion rehtorit valittu

5.12.2018 09:44 | Liina Mustonen

Joensuun lyseon ja aikuislukion rehtorit on valittu. Joensuun aikuislukion rehtoriksi valittiin filosofian maisteri Mari Petrelius, 1.1.2019 alkaen ja Joensuun lyseon lukion rehtoriksi filosofian tohtori Jarkko Rieppo, 29.1.2019 alkaen.

Lue lisää

Lykynlammella luistellaan, muttei vielä hiihdetä

5.12.2018 09:39 | Liina Mustonen

Joensuun Lykynlammella pääsee jälleen luistelemaan. Joensuun latu on aurannut Lykynlammelle noin kilometrin mittaisen retkiluisteluradan. Jäätä lammella on yli 10 cm ja rataa huolletaan aina lumisateiden jälkeen. Viikonlopuksi pyritään laittamaan lapsille napakelkan jäälle. Maastohiihtolatujen osalta lunta on vielä liian vähän. Lykynlammen kahvio avataan joulun jälkeen.

Ajokeli on huono koko maakunnassa

5.12.2018 07:49 | Liina Mustonen

P-K:aan on annettu varoitus ajokelistä. Ajokeli on huono lumi- tai räntäsateen vuoksi. Liikenteen sujuvuus heikentyy ja onnettomuusriski kasvaa, muistutetaan Ilmatieteen laitokselta.