Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Lipsanen paransi sisäratojen SE:tä

11.2.2019 10:23 | Toimitus

Joensuulainen kolmiloikkaaja Simo Lipsanen paransi nimissään ollutta sisäratojen Suomen ennätystulosta 14 sentillä sunnuntaina Ranskassa.
Lipsasen tulos oli 16,98 metriä, ja hän jäi toiseksi hallikilpailussa. Lipsasen ulkoratojen Suomen ennätys on toissa kesänä hypätty 17,14 metriä.

Mutalassa luisteltiin autolla

11.2.2019 09:14 | Heikki Rasanen

Autoilija ajeli luistelukentällä Joensuun Mutalassa myöhään sunnuntai-iltana. Partiossa ollut poliisipartio havaitsi henkilöauton koulun luistelukentällä. 19-vuotias joensuulaismies kertoi syyksi hetkellisen päähänpiston. Kyydissä ollut matkustaja myönsi ajelleensa myös jäällä. Tapausta tutkitaan lievänä vahingontekona ja maastoliikennerikkomuksena.

Lue lisää

Putki petti Rääkkylässä

11.2.2019 08:33 | Heikki Rasanen

Vesiputken halkeaminen aiheutti vesivahingon tyhjillään olevassa vanhassa koulurakennuksessa Rääkkylän Haapasalmella sunnuntai-iltana. Hälytyksen teki paikalla käynyt talonvahti. Pelastuslaitos kävi imuroimassa vedet pois lattioilta. Mahdollisten vaurioiden suuruudesta ei vielä ole tietoa.

Luterilainen seurakunta investoi Joensuussa

11.2.2019 08:18 | Heikki Rasanen

Joensuun luterilainen seurakunta investoi noin kolme ja puoli miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana. Summa käytetään seurakuntataloihin, hautausmaihin sekä vuokrataloihin. Suurin menokohde on Kiihtelysvaaran uusi kirkko. Kiinteistöpäällikkö Jussi Nevalainen kuvaa kuluvaa vuotta kohtuullisen vilkkaaksi investointivuodeksi. Viime vuoden tilinpäätökset ovat tekemättä, mutta arvion mukaan Joensuussa kirkollisverokertymä oli noin kolme prosenttia edellisvuotta alempi.

Itä-Suomen tieverkon kunto heikkenee

11.2.2019 08:17 | Heikki Rasanen

Päällystetyn tieverkon kunto heikkenee Itä-Suomessa. Ely-keskuksen ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen arvioi, että huonokuntoisten päällystettyjen teiden osuus kasvaa 80 kilometrillä Pohjois-Karjalan sekä Pohjois- ja Etelä-Savon alueella tänä vuonna. Arvion mukaan Itä-Suomen päällystetyistä teistä huonokuntoisten osuus on noin 1300 kilometriä vuoden lopussa. Päällysteen kunnon vuoksi huonokuntoisimmilla teillä joudutaan laskemaan nopeusrajoituksia.

Kataja kaatoi kotonaan Kouvot

10.2.2019 18:59 | Toimitus

Kataja on jatkanut kotivoitolla. Tänään sunnuntaina Joensuussa pelattu Korisliigan ottelu Kataja Basket – Kouvot Kouvolasta päättyi joensuulaisten voittoon 91-80.

Kaksi rattijuoppoa – toinen lumipenkassa

10.2.2019 11:34 | Toimitus

Kaksi rattijuoppoa on jäänyt kiinni Joensuun seudulla. 59-vuotiaan kontiolahtelaismiehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Joensuussa hieman ennen puoltayötä lauantai-iltana. Poliisi sai tiedon päihtyneen oloisesta henkilöauton kuljettajasta, joka oli Rantakylästä ajoon lähtiessään törmännyt penkkaan. Partion Utrantiellä tavoittama ajo-oikeudeton kuljettaja puhalsi 1.60 promillea.

21-vuotiaan kontiolahtelaismiehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen pakettiautolla Ilomantsintiellä Kontiolahdella hieman iltakymmenen jälkeen lauantai-iltana. Ajoneuvo tuli poliisipartiota vastaan ja pysäytettiin liikennetarkastusta varten. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1.59 promillea, poliisiasemalla tehdyn tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0.63 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kyydissä oli kaksi matkustajaa.

-

Nuorukainen kaahasi – tuore kortti jäähtymään

10.2.2019 10:07 | Toimitus

Nuori mies on kaahannut Kiteellä. 18 vuotiaan kiteeläismiehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Kiteellä Joensuuntiellä lauantai-iltapäivänä neljän jälkeen. Miehen kuljettama henkilöauto tuli poliisipartiota vastaan 80 kilometrin nopeusrajoitusalueella 136 kilometrin tuntivauhtia. Kyydissä tällä oli kaksi matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kataja voitti kotonaan

9.2.2019 19:39 | Toimitus

Kataja on ottanut kotivoiton. Korisliigan ottelu Kataja-Basket - KTP Basket Kotkasta päättyi kotijoukkueen voittoon 88 - 69. Kataja aloitti vahvasti ja vei ottelun ensimmäiosen neljänneksen näytöstyyliin 30-15. KTP nousi, mutta lopussa Kataja oli kuitenkin vahvempi. Ottelu eteni 30-15, 20-21,14-23, 24-10.

Moottorikelkkailija ajoi sulaan

9.2.2019 18:29 | Toimitus

Moottorikelkkailija on ajanut sulaan Kiteen Puhoslammella. Kaksi nuorta miestä onnistui nousemaan avannosta omin avuin jäälle ja pääsivät itse lämpimään. Pelastuslaitos veti suksistaan jään reunalla roikkuneen kelkan ylös avannosta. Vettä oli noin 30 metrin päässä rannasta 2-3 metriä.

Susi lopetettiin Lieksassa

9.2.2019 13:34 | Heikki Rasanen

Pihapiireissä useasti vieraillut susi on lopetettu Liperissä. Susi on lopetettu Lieksan SRVA/Virva ry:n toimesta, koska eläin oli selvästi huonoliikkeinen ja sairas. Poliisi antoi asiassa karkotusmääräyksen 18.1. Eläintä yritettiin karkottaa kolme kertaa tuloksettomasti. Poliisi teki päätöksen suden lopettamisesta, koska susi palasi takaisin asuttujen talojen piha-alueelle. Lopetettu susi viedään Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkittavaksi Ouluun.

Lue lisää

Joensuussa huumekuski kiinni

9.2.2019 13:06 | Heikki Rasanen

Poliisi on saanut huumekuskin kiinni Joensuussa. Hieman puolen yön jälkeen poliisi pysäytti Raatekankaalla vuonna 84 syntyneen miehen kuljettaman henkilöauton. Huumeainepikatesti osoitti positiivista tulosta amfetamiinille. Epäilty myönsi käyttäneensä amfetamiinia eikä hänellä ollut ajo-oikeutta. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehellä oli neljä kappaletta kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta vuoden sisällä.

Lue lisää

Rattijuoppo kiinni Tohmajärvellä

9.2.2019 13:00 | Heikki Rasanen

Rattijuoppo on jäänyt kiinni Tohmajärvellä. Vuonna 1964 syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja vahingonteosta. Mies oli riitaantunut ravintolassa toisen miehen kanssa ja heidän välilleen syntyneen tappelun aikana ravintolan vitriini oli rikkoontunut. Henkilökunnan pyydettyä korvausta mieheltä tämä oli rikkonut ravintolapöydän poistuen paikalta autolla. Poliisipartio tavoitti epäillyn, jolle tehty puhalluskoe osoitti 2.18 promillea. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja käytettiin verikokeessa.

Lue lisää

Navetta tuhoutui tulipalossa Pyhäselässä

9.2.2019 08:52 | Heikki Rasanen

Pyhäselässä on tuhoutunut navetta tulipalossa. Palokunnan saapuessa paikalle oli kohde täyden palon vaiheessa. Pelastuslaitos rajasi paloa, ja suojasi piha-alueella sijaitsevia muita asuin-, konesuoja- ja varastorakennuksia. Rakennuksen toimisto-osa sekä hakevarasto pyritään suojamaan tulipalolta. Navettarakennuksessa ei ollut eläimiä. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue lisää

Henkilöauto paloi Liperissä

9.2.2019 08:47 | Heikki Rasanen

Liperissä on palanut henkilöauto. Asukas oli huomannut autonsa syttyneen tuleen suojakatoksessa. Suojakatoksen yhteydessä oli muiden ajoneuvojen lisäksi polttopuuvarasto. Tehtyään ilmoituksen hätäkeskukseen asukkaat siirsivät palavan henkilöauton pois suojasta traktorin avulla, ettei tuli levinnyt kattorakenteisiin. Siirto onnistui, minkä jälkeen he peittivät auton lumella. Palokunnan yksikkö suoritti sammutuksen loppuun vedellä ja vaahdolla. Ilman asukkaiden esimerkillistä toimintaa olisi pelastuslaitoksen paikalle saapuessa tilanne ollut huomattavasti haastavampi.

Lue lisää

Joensuun kaupunginteatterilla avoimet harjoitukset

8.2.2019 12:52 | Toimitus

Joensuun kaupunginteatterin avoimia harjoituksia pääsee seuraamaan. Suurella näyttämöllä harjoitellaan näytelmää Niin kuin taivaassa –tarina kyläkuorosta kello 12.15 alkaen viikon kuluttua lauantaina. Pienellä näyttämöllä harjoitellaan näytelmää Paavo 1,5 kello 13 alkaen. Yleisöllä on harjoituksiin vapaa pääsy.

Edit klo 16.14 korjattu harjoitusaika oikeaksi eli viikon päästä lauantaina

Joensuu mukana suurten kaupunkien hallitusohjelmatavoitteessa

8.2.2019 12:52 | Toimitus

Joensuu on mukana suurten kaupunkien hallitusohjelmatavoitteessa. Tavoite julkaistiin tänään perjantaina. Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen kertoo, että Joensuu hyötyy kaupunkien välisestä lisääntyvästä yhteistyöstä. Esimerkiksi Kiinaan suuntautuvaa yhteistyötä valmistellaan parhaillaan kaupunkien kesken. Karjalaisen mukaan keskeistä tavoitteissa on kaupunkien välinen saavutettavuus ja kestävän kehityksen korostaminen.

Maakuntaviesti Laulurinteellä huomenna

8.2.2019 12:51 | Toimitus

Pohjois-Karjalan maakuntaviesti hiihdetään Joensuun Laulurinteellä huomenna lauantaina. Maakuntaviestin ohjelmassa on ensimmäistä kertaa kaikille avoin C-sarja. Samalla ladulla hiihtävät näin ollen samaan aikaan sekä maakunnan huippuhiihtäjät että harrastajat. Varsinaisen maakuntaviestin lähtöaika on kello 12. Lapsille tarkoitettu minimaakuntaviesti hiihdetään ennen varsinaista maakuntaviestiä kello 10 alkaen. Maakuntaviestissä on myös talvista ohjelmaa koko perheelle jo kello 9 alkaen.

Joensuun keskuskentän remontti alkaa elokuussa

8.2.2019 09:46 | Toimitus

Joensuun keskuskentän peruskorjaus aloitetaan ensi elokuun alussa. Uusitun kentän pitäisi valmistua syksyn aikana. Peruskorjauksessa uusitaan juoksuradan pinnoite ja suorituspaikat. Seiväshyppypaikat siirretään pääkatsomon eteen. Myös toinen pituushyppylaatikko tuodaan sivusta keskemmälle katsomon eteen. Keihäänheiton vauhtijuoksua varten raivataan lisätilaa Tiedepuiston puoleiseen päätyyn. Myös kuularinginkin paikka muuttuu. Hammaslahden urheilukenttä peruskorjataan puolestaan vuonna 2020.

Käsityö-yökerho Taitokorttelissa

8.2.2019 08:29 | Toimitus

Joensuussa Taitokorttelissa järjestetään tänään Käsityö-yökerho-tapahtuma. Taitokorttelissa on kello 18 lähtien ohjelmaa, musiikkia ja pop up -myyntiä. Taito Pohjois-Karjalan toiminnanjohtajan Tuija Tekinin mukaan Taitokortteli löydetään ja tunnetaan tätä nykyä hyvin. Tekinin mukaan Taitokorttelin puutalon kolot ovat tosin nykyisellään jopa liiankin täysiä. Kaikkiaan talossa toimii kahdeksantoista yrittäjää.

Latvialaisrekka penkassa Outokummussa

8.2.2019 08:28 | Toimitus

Tieltä suistunut latvialaisrekka upposi hankeen Outokummussa torstai-iltana. Onnettomuus tapahtui Liperin rajalta vähän matkaa Outokummun suuntaan. Joensuun suunnasta tullut rekka suistui oikealle puolelle ojaan ja päätyi syvään hankeen koko pituudeltaan. Rekan venäläinen kuljettaja ei pelastuslaitoksen mukaan loukkaantunut ulosajossa. Rekka vedettiin takaisin tielle myöhään illalla, Outokummun paloasemalta kerrotaan.

Mäkäräinen sijalle 48

8.2.2019 08:27 | Toimitus

Kaisa Mäkäräinen ylsi sijalle 48 ampumahiihdon naisten maailmancupin normaalikilpailussa Kanadassa. Kisan voitti Norjan Tiril Eckhoff. Mäkäräinen ampui kilpailussa yhteensä kuusi ohilaukausta, joista viisi tuli makuupaikoilta. Hän jäi yhden sakon ampuneesta Eckhoffista vajaa viisi minuuttia. Kilpailu käytiin kovassa pakkasessa, ja matka lyhennettiin viidestätoista kilometristä kahteentoista ja puoleen kilometriin. Mäkäräinen luonnehti viimaa melko kylmäksi ja kovemmaksi kuin aiempina päivinä.

Kelkkareitti Kermajärvellä huonossa kunnossa

7.2.2019 13:23 | Toimitus

Kermajärven poikki menevää moottorikelkkareittiä ei ole vielä päästy viitoittamaan Heinävedellä huonon jäätilanteen takia. Moottorikelkkareitti avattiin virallisesti helmikuun alussa. Heinäveden moottorikelkkailijat ry:n varapuheenjohtaja Joonas Koponen pitää mahdollisena, että poikkiosuus jää kokonaan avaamatta tältä talvelta.

Kunniatohtorien promootiopuualue laajenee

7.2.2019 13:22 | Toimitus

Joensuun Linnunlahdella sijaitseva kunniatohtorien promootiopuualue laajenee kesäkuussa Itä-Suomen yliopiston kolmannen promootion myötä. Kunniatohtoreita on yhteensä 12, joukossa muun muassa muusikko Ismo Alanko ja kauppaneuvos Harri Broman. Uusin juhlapuualue istutetaan Vainoniementien varteen Linnunlahden päiväkodin taakse. Ensimmäiset juhlapuut istutettiin vuonna 1989. Promootiopuiston laajennussuunnitelma on nähtävillä torstaista alkaen.

Pohjois-Karjala on luomun kärkimaakunta Suomessa

7.2.2019 11:49 | Toimitus

Pohjois-Karjala on luomun kärkimaakunta Suomessa, ely-keskus kertoo. Luomun osuus kokonaispeltopinta-alasta on reilu neljännes. Ely-keskus maksoi tulotukia maakunnassa noin kahdelletuhannelle maatilalle, ja niistä luomutiloja oli 375. Pohjois-Karjalassa eniten tukia maksettiin Liperissä. Pohjois-Karjalan ely-keskuksen mukaan maitoa tuottavia tiloja oli viime vuoden lopussa noin 400. Vuonna 2017 maitotiloja oli 51 enemmän. Maitomäärä väheni viime vuonna kolme prosenttia.