Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Lumisateiden mahdollisuus illalla

10.11.2018 09:52 | Liina Mustonen

Sää viilenee P-K:ssa. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan illan aikana on odotettavissa sateita, jotka voivat tulla myös lumena. Lämpötila painuu nollan tuntumaan.

Kataja voitti Lapualla selvin lukemin

9.11.2018 20:31 | Seppo Mustonen

Kataja on voittanut Lapualla selvin lukemin. Korisliigan ottelu Kobrat – Kataja Basket päättyi joensuulaisten voittoon 94-103.

Neljä sairaalaan kolmen auton hirvikolarista

9.11.2018 20:28 | Toimitus

Neljä henkilöä on toimitettu keskussairaalaan hirvikolarista Ilomantsintiellä. Hieman ennen kello seitsemää juoksi hirvi auton eteen Koveron ja Keskijärven välisellä tieosuudella. Kolariin joutui kaikkiaan kolme autoa, joissa oli neljä ihmistä. Kaikki on toimitettu Pohjois-Karjalan keskussairaalaan, mutta ilmeisesti vammat eivät ole vakavia. Ilomantsintie jouduttiin sulkemaan liikenteeltä onnettomuuden takia, mutta puoli yhdeksän aikoihin jo toinen ajokaista oli saatu auki. Henkilöauto oli ensin osunut hirveen ja sen jälkeen vastaantulleeseen pakettiauton keulaan. Kolmas auto osui vielä kolariautoon. Hirvi kuoli törmäyksessä.

Vakava onnettomuus sulki Ilomantsintien

9.11.2018 19:37 | Toimitus

Ilomantsintie on onnettomuuden vuoksi jouduttu sulkemaan. Hieman ennen klo 19 tapahtui onnettomuus Kantatiellä 74 välillä Keskijärvi - Kovero. Tarkemmat tiedot onnettomuudesta puuttuvat vielä, mutta pelastus- ja raivaustöiden takia liikenne on jouduttu toistaiseksi katkaisemaan.

Pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan avustusten haku alkaa

9.11.2018 13:19 | Liina Mustonen

Joensuun kaupungin pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan avustusten haku alkaa. Yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat voivat hakea avustusta 1.- ja 2.-luokkalaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämiseksi Joensuun alueella lukuvuonna 2019–2020. Iltapäivätoimintaa järjestetään myös erityistä tukea tarvitseville oppilaille. Avustusten haku alkaa maanantaina 12.11. ja päättyy sunnuntaina 25.11. Hakemuslomakkeita ja lisätietoja saa osoitteesta www.joensuu.fi/iltapaivatoiminta

Lue lisää

Siltakatu avataan liikenteelle viikonlopun ajaksi

9.11.2018 10:24 | Liina Mustonen

Joensuun keskustan liikennesumaa helpotetaan viikonlopun ajaksi. Siltakatu on ollut suljettuna päällystystöiden vuoksi Ilosaaren liittymän ja Rantakadun väliseltä osuudelta. Siltakatu avataan liikenteelle perjantain 9.11.2018 aikana viikonlopun ajaksi. Päällystystyöt jatkuvat taas maanantaiaamuna 12.11.2018 klo 6.00 alkaen, jonka vuoksi joudumme sulkemaan katuosuuden moottori- ajoneuvoliikenteeltä. Päällystystyöt valmistuvat maanantain aikana, jonka jälkeen Siltakatu avataan taas liikenteen käyttöön. Moottoriajoneuvoliikenneyhteys Ilosaareen on työn aikana vain rautatieaseman suunnasta Itäsillan kautta. Myös bussit kiertävät Sirkkalan sillan kautta. Pyöräilijät ja jalankulkijat voivat käyttää Siltakatua normaaliin tapaan työn aikana. Hätätilanteessa poliisin ja pelastusviranomaisten ajoneuvot voivat liikkua suljetun osuuden kautta.

Joensuu Night Run ultrajuoksutapahtuma viikon päästä

9.11.2018 10:21 | Liina Mustonen

Joensuu Night Run ultrajuoksutapahtuma järjestetään jälleen. 17-18.11 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä juostavassa Joensuu Night Run ultrajuoksutapahtumassa tullaan tekemään osanottajaennätys. Radalle otetaan juoksijoita enintään 100 ja tällä hetkellä molemmille matkoille - 12h ja 6h- on ilmoittautunut yhteensä 93 osanottajaa. Ultrajuoksuseura Sisu on nyt neljättä kertaa järjestämässä tapahtumaa.

Lue lisää

Yrityskuiskaajille tarvetta Joensuussa

9.11.2018 10:19 | Liina Mustonen

Joensuussa kaivataan yrityskuiskaajien apua. Joensuun kaupunki yhteistyökumppaneineen jalkautui Joensuun yrityksiin kuuntelemaan yrittäjien ajatuksia, palvelutoiveita ja kehittämisideoita syyskuussa Yrityskuiskaaja-kiertueella. Yrityskuiskaajat kävivät 300 yrityksessä ja tavoittivat 125 yrittäjää tai yrityksen vastuuhenkilöä. Toisen kerran toteutettu kampanja sai hyvän vastaanoton. - Yksi suosituimpia keskusteluaiheita oli työnantajille suunnattu työllistämisen kuntalisä. Yrityksissä oltiin hyvillään, että kaupunkia kiinnostaa myös yritysten toiminta ja jalkautumista pidettiin hyvänä ajatuksena, toteaa kampanjaan osallistuneen JOSEK Oy:n asiakkuuspäällikkö Tuomo Roivas.

Lue lisää

Vuoden 2018 JärjestöStara on Kirsti Kurki ViaDia Joensuu ry:stä

8.11.2018 15:17 | Liina Mustonen

Vuoden 2018 JärjestöStara on Kirsti Kurki ViaDia Joensuu ry:stä. JärjestöStara-palkinto luovutettiin Pohjois-Karjalan Järjestöpäivässä tänään. Kurki on tehnyt pitkäjänteisesti ja innostavasti työtä ViaDia Joensuu ry:n ja Lähiötalo-toiminnan rakentamiseksi, kehittämiseksi, näkyväksi tekemiseksi ja toimivien yhteistyöverkostojen luomiseksi ja niiden ylläpitämiseksi. Lähiötalon toiminta on nykyaikaista, alueen tarpeista syntynyttä ja alueelle erittäin merkityksellistä toimintaa, joka konkreettisesti tukee monen eri-ikäisen ihmisen arkea ja osallisuutta.

Lue lisää

Arctic Blue voitti kultaa kahdessa eri sarjassa Hongkongissa

8.11.2018 15:12 | Liina Mustonen

Ilomantsilainen Arctic Blue -artesaanigini voitti kultaa kahdessa eri sarjassa Hongkongissa. Vasta viime keväänä markkinoille tullut juoma kerää kärkisijoja eri puolilla maailmaa järjestettävissä alan kilpailuissa. Tällä kertaa tuote saavutti kaksi kultamitalia kansainvälisessä Cathay Pacific Hong Kong International Wine & Spirit Competition -kilpailussa. - Kilpailumenestys sekä Euroopassa että Aasiassa avaa meille ovia maailmalla. Hongkongin kultamitalit luonnollisesti vauhdittavat jalkautumistamme Aasian markkinoille merkittävällä tavalla, Arctic Bluen brändijohtaja Mikko Spoof kertoo.

Lue lisää

Lokakuun puukotus syyteharkintaan

8.11.2018 15:07 | Liina Mustonen

Joensuun poliisi on suorittanut esitutkintaa tapauksessa, jossa 37-vuotiaan joensuulaisen naisen epäillään lyöneen 41-vuotiasta joensuulaista miestä teräaseella olkapäähän. Asiaa on tutkittu törkeä pahoinpitely -rikosnimikkeellä.

Poliisi sai 2.10.2018 hieman ennen klo 14 ilmoituksen Joensuun Marjalassa sijaitsevalta huoltoasemalta. Ilmoituksen mukaan huoltoasemalla asioinut mies oli kompastunut ja veitsi oli ilmoituksen mukaan osunut miehen olkapäähän.

Tapahtumapaikalla suoritetuissa alustavissa puhutuksissa sekä myöhemmin tehdyissä kuulusteluissa kävi ilmi, että tapauksen asianomistaja ja rikoksesta epäilty olivat olleet yhdessä syömässä huoltoaseman tiloissa. Aivan yllättäen nainen oli lyönyt teräaseella miestä olkapäähän. Teko oli tallentunut myös huoltoaseman valvontakameratallenteisiin.

Nainen on esitutkinnassa myöntänyt toimineensa kuvatulla tavalla. Esitutkinnassa on ilmennyt, että pariskunnalla oli ollut riitaa aiemmin päivällä, mutta muuta motiivia yllättävälle ja väkivaltaiselle käytökselle esitutkinnassa ei selvinnyt. Alkoholilla oli oma osuutensa tapahtumienkulussa.

Tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Rikoksesta epäilty nainen on ollut pidätettynä esitutkinnan aikana.

Keskustan Rauhanpuisto uudistui

8.11.2018 14:46 | Liina Mustonen

Joensuun Rauhanpuiston kunnostus on valmis. Pohjoisen ruutukaavan reunassa olevaa Rauhanpuistoa on uudistettu parin viime vuoden aikana, ja työ alkaa olla valmis. Uudistustyö alkoi jo viime vuonna, kun puiston läpi paljon käytetty pyörätie uudistettiin puna-asfalttiseksi pyörätieksi ja päällystetyksi jalkakäytäväksi. Korpisoturi-patsaan ympäristö ja puistokäytävät uudistettiin osana remonttia. Patsaan läheisiin kukkaistutuksiin on valittu graniittisen istutusaltaan sisälle rauhallinen ja juhlava jaloruusuistutus.

Lue lisää

Traktorikaivurin ulosajo Utrassa

8.11.2018 13:48 | Liina Mustonen

Traktorikaivuri ajautui tieltä ojaan Joensuun Utrassa Onkilammentien ja Vaiverontien risteyksessä kuljettajan nukahtaessa rattiin. Ulosajosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Onnettomuus tapahtui puolen päivän aikaan. Traktorikaivuri kärsi pieniä vaurioita. Palokunta imeytti traktorikaivurista valuneet öljyt imeytysmattoihin. Ensihoito tarkasti potilaan tilan ja hinausliike nosti traktorikaivurin ojasta. Poliisi tutkii onnettomuutta.

Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste muuttaa

8.11.2018 10:02 | Liina Mustonen

Lieksan kaupungin asiakaspalvelupiste palaa kaupungintalolle. Palvelupisteen toiminta siirtyy tammikuun loppuun mennessä takaisin osoitteeseen Pielisentie 3. Asiakaspalvelupisteessä toimineet asiakaspalvelu, maahanmuuttopalvelut ja maaseutupalvelut ovat toimineet aiemmin vuokratiloissa .–Lieksan Kiinteistöt Oy:n palvelukseen siirtyneiden henkilöiden muuttaessa kaupunkikonsernin muihin tiloihin kaupungintalolta vapautuu työhuoneita. Asiakaspalvelupisteen, maahanmuuttopalveluiden ja maaseutupalveluiden muuttaminen Pielisentie 3:een toteuttaa strategian tavoitteita, taustoittaa Lieksan kaupungin hallintojohtaja Johanna Tähkiö.

Lue lisää

Hollis-Jeffersonin tilalle Guy Landry Edi

8.11.2018 09:30 | Liina Mustonen

Joensuulainen Kataja Basket vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa kokoonpanoaan. Joukkueeseen liittyy 198-senttinen Guy Landry Edi, joka tuuraa ensisijaisesti Rahlir Hollis-Jeffersonia tämän poissaolon ajan. 28-vuotias yleispelaaja valmistui vuonna 2013 yhdysvaltalaisesta Gonzagan yliopistosta ja on sen jälkeen pelannut ammattilaisena toisessa kotimaassaan Ranskassa sen kahdella ylimmällä sarjatasolla.. Edi saapuu Joensuuhun tänään. Pesti kestää näillä näkymin jouluun saakka ja kokoonpanossa hänet nähdään heti, kun pelilupa on saatu varmistettua.

Kataja Basketin tiedote:

Guy Landry Edi tuuraa Rahlir Hollis-Jeffersonia

Joensuulainen Kataja Basket vahvistaa loukkaantumisten runtelemaa kokoonpanoaan. Joukkueeseen liittyy 198-senttinen Guy Landry Edi, joka tuuraa ensisijaisesti Rahlir Hollis-Jeffersonia tämän poissaolon ajan. 28-vuotias yleispelaaja valmistui vuonna 2013 yhdysvaltalaisesta Gonzagan yliopistosta ja on sen jälkeen pelannut ammattilaisena toisessa kotimaassaan Ranskassa sen kahdella ylimmällä sarjatasolla. Synnyinmaansa Norsunluurannikon A-maajoukkuetta hän on edustanut MM-kisoissa vuonna 2010 sekä Afrikan mestaruuskisoissa vuosina 2011 ja 2013. Edi on osa maajoukkueryhmää myös meneillään olevissa MM-karsinnoissa.

– Edi on atleettinen pelaaja, hyvä heittäjä. Pelaa pääasiassa kolmospaikkaa, mutta käy vahvana kaverina neloseksikin. Puolustuspäässä hän on parhaimmillaan todellinen ”lockdown defender”, päävalmentaja Juha Sten kuvailee nopealla aikataululla maaliin saatua uunituoretta rekrytointiaan.

Edin tuoreimmat viralliset ottelut ovat maaotteluja Norsunluurannikon paidassa, jota hän kantoi sekä kesä-heinäkuussa että syyskuussa avoimena olleissa Afrikan MM-karsintaikkunoissa. Kuudessa koitoksessa (vastassa Mosambik, Senegal, Keski-Afrikan tasavalta, Nigeria, Ruanda ja Mali) laiturille kirjattiin keskimäärin 9,7 pistettä, 5,7 levypalloa, 1,3 syöttöä ja 1,3 riistoa. Teholukunsa 9,8 on joukkueen toiseksi paras.

Edellisellä seurajoukkuekaudella (2017-18) Edi edusti Ranskan kakkostasolla (Pro B) Hermine Nantesia. 33 ottelussa tilastokeskiarvonsa olivat 10,7 pistettä, 4,4 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,0 riistoa. Tarkkuus pelitilanneheitoissa oli 40 %, kolmosissa 39 % ja vapaaheitoissa 72 %. Teholuvuksi saatiin 10,3.

Norsunluurannikon Agbovillessä syntynyt, Ranskan Pariisissa varttunut kaksoiskansalainen muutti 18-vuotiaana USA:n länsiranikolle, jossa koki opiskelu- ja ennen kaikkea koripallokulttuuria yli kuuden vuoden ajan niin high school -, prep school -, junior college – kuin yliopistomaailmassakin. Viimeinen etappinsa ko. mantereella oli kovatasoinen Gonzagan yliopisto, jota hän edusti 2011-13.

Ammattilaisurallaan Edi on tähän mennessä pysytellyt Ranskassa, jossa edustamiaan seuroja ovat olleet Chalons-Reims (Pro A ja Pro B), STB Le Havre (Pro A, myös FIBA Europe Cup), Saint-Chamond (Pro B) sekä em. Hermine Nantes (Pro B).

Edi saapuu Joensuuhun tänään illansuussa. Pestinsä kestää näillä näkymin jouluun saakka ja kokoonpanossa hänet nähdään heti, kun pelilupa on saatu varmistettua.Guy Landry Edi pähkinänkuoressa

Koko nimi: Ohouo Guy Landry Edi
Syntymäaika: 26.12.1988
Kansalaisuus: CIV/FRA
Kotipaikka: Pariisi, Ranska
Pituus/cm: 198
Paino/kg: 99
Pelipaikka: 2-3
Yliopisto: Gonzaga University (Spokane, Washington), USA
Seurat joita edustanut: Paris-Levallois (Pro A/FRA I), Sylmar High School Spartans (LAUSD, USA), Stoneridge Prep Panthers (National Prep Tournament, USA), Midland College Chaparrals (NJCAA I, USA), Gonzaga University Bulldogs (NCAA I, USA), Chalons-Reims (Pro A/FRA I ja Pro B/FRA II), STB Le Havre (Pro A/FRA I ja FIBA Europe Cup), Saint-Chamond (Pro B/FRA II), Hermine Nantes (Pro B/FRA II)
Kausi 2018-19 ammattilaisena: 8.
Kausi 2018-19 kansainvälisissä seurajoukkuekilpailuissa: 2.
Kansainvälisten seurajoukkuekilpailujen yhden ottelun piste-ennätys: 15 (STB Le Havre (FRA) vs KK Cibona (CRO) 03.02.2016 – FIBA Europe Cup)
A-maaottelut: 28+

Marrasmarkkinat auki pidempään

8.11.2018 09:20 | Liina Mustonen

Joensuun Marrasmarkkinat alkoivat tänään. - Ja nyt kokeillaan jotain ihan uutta markkinoilla, nimittäin tällä kertaa tuotekirjo laajenee autoihin, kertoo Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Vänskä. Lisäksi markkinoilla käydään tänään kauppaa kello 19.00 asti. Huoemnna perjantaina myyntiaika päätty klo17.00.

Valokuva: Marjut Söder

Lue lisää

Luvaton rajanylitys Kiteelle

8.11.2018 05:15 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii ulkomaalaisen henkilön aiheuttamaa epäiltyä luvatonta rajanylitystä Kiteellä. Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii ulkomaalaisen henkilön maastorajalla aiheuttamaa epäiltyä luvatonta rajanylitystä Venäjältä Suomeen Kiteen Kontturissa. Rajavartioston rajapartio kiinniotti maastossa eilen iltapäivällä ulkomaalaisen henkilön. Rajavartiosto on aloittanut esitutkinnan epäillystä valtionrajarikoksesta. Tutkinnan yhteydessä henkilö on anonut Suomesta turvapaikkaa. Tapahtumaan liittyen on oltu yhteydessä Venäjän Suojärven alueen rajavaltuutettuun.

Lähes 8 vuotta vankeutta Ilonan puukotuksesta

7.11.2018 13:17 | Liina Mustonen

Yökerho Ilonassa tapahtuneista puukotuksista on tänään annettu tuomiot. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan Roni Patrik Christian Svahnin 7 vuoden ja 9 kuukauden vankeusrangaistukseen mm. kolmesta tapon yrityksestä. Tuomiossa on mukana rangaistusta aiemmista tuomioista yli 700 päivää. Svahn puukotti heinäkuussa aamuyöllä joensuulaisessa yökerhohengenvaarallisesti kolmea ihmistä, joista yksi oli ravintolan vahtimestari. Svahnin rikoskumppanina kyseisenä iltana liikkunut Jon Alexander Susilehto, 20, tuomittiin 3 vuodeksi ja 11 kuukaudeksi vankeusrangaistukseen mm. kahdesta tapon yrityksestä, kahdesta pahoinpitelystä ja ryöstöstä. Tuomiosta kertoo mm. sanomalehti Karjalainen verkkouutisissaan.

Henkilöauto törmäsi puutavarauton keulaa

7.11.2018 10:12 | Liina Mustonen

Henkilöauto on törmännyt puutavarauton keulaan Tuupovaarassa eilen illalla. Puutavara auto oli pysähdyksissä lastaamassa Öllöläntiellä, kun Tuupovaaran suunnasta tullut henkilöauto törmäsi rekan keulaan, henkilöauton kuljettaja väisti ojan suuntaan, joten vain ajoneuvojen kulmat osuivat toisiinsa. Molemmissa ajoneuvoissa oli vain kuljettajat. Kumpikaan miehistä ei loukkaantunut kolarissa. Henkilöauto vaurioitui pahoin eikä voinut jatkaa, kuorma auto kärsi vain vähäisiä vaurioita.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi viime vaalien tapaan

7.11.2018 10:03 | Liina Mustonen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi viime vaalien tapaan Joensuussa. Joensuun ennakkoäänestyspaikoissa kävi äänestämässä ensimmäisen päivän aikana noin 500 ihmistä. Neljä vuotta sitten Joensuussa annettujen ennakkoäänien määrä oli lähes sama, 490 ääntä. Joensuun kuudessa seurakunnassa on yhteensä 43 700 äänioikeutettua.

Lue lisää

Puhdas Ilo Oy ostaa Kodin Helgan

7.11.2018 09:55 | Liina Mustonen

Siivousyritys Puhdas Ilo Oy laajentaa ostamalla Kodin Helgan liiketoiminnan. Myyjinä ovat Kodin Helgan pitkäaikaiset yrittäjät Kari ja Maija Kuronen. Kuroset päätyivät yrityskauppaan todettuaan, ettei perhepiiristä löydy yritystoiminnan jatkajaa. Yrityskauppa vahvistaa Puhtaan Ilon asemaa siivous- ja pesula-alalla Pohjois-Karjalassa. Kaupan seurauksena Puhtaan Ilon koko lähes tuplaantuu, kun Kodin Helgan 17 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä Puhdas Ilo Oy:n palvelukseen. Kauppahintaa ei julkisteta. Puhdas Ilo Oy on joensuulainen siivous- ja pesula-alan yritys, joka on vajaassa kolmessa vuodessa kasvanut yli 30 henkilöä työllistäväksi yritykseksi, jonka liikevaihto on miljoona euroa. Yrityksen omistavat liperiläinen Suvi Toivola ja joensuulainen Eeva-Leena Lappalainen.

Lue lisää

Rikokset jäävät pikkukunnissa selvittämättä

7.11.2018 09:35 | Seppo Mustonen

Omaisuusrikokset jäävät pienissä kunnissa selvittämättä. Helsingin Sanomat on teettänyt selvityksen omaisuusrikosten tutkinnasta kunnittain. Pohjois-Karjalassa selvittämättä ovat jääneet viime vuosina usein varkaudet ja vahingonteot Rääkkylässä, Valtimolla, Polvijärvellä ja Tohmajärvellä. Omaisuusrikoksista selvitettiin Joensuussa viime vuonna noin joka viides, mutta varkauksista ja vahingonteoista vähemmän kuin yksi kymmenestä.

Maanteiden talvihoitoluokkiin muutoksia Itä-Suomessa

6.11.2018 16:42 | Liina Mustonen

Maanteiden talvihoitoluokkiin on tulossa muutoksia Itä-Suomessa. Liikennevirasto on yhteistyössä ELY-keskusten kanssa uusinut talvihoidon toimintalinjoja vastaamaan paremmin ilmastonmuutoksesta aiheutuneita keliolosuhteiden muutoksia. Uudistuksen tavoitteena on ollut erityisesti elinkeinoelämälle tärkeän raskaan liikenteen toimintaedellytyksien parantaminen sekä tiellä liikkujien turvallisuus. Muutoksella pyritään parantamaan raskaan liikenteen sujuvuutta sekä vähentämään vakavia onnettomuuksia. Aiempaa kireämmillä liukkaudentorjunnan laatuvaatimuksilla varaudutaan nopeasti muuttuviin sääolosuhteisiin.

Lue lisää

Nurmeksen palot mahdollisesti tahallaan sytytettyjä

6.11.2018 15:20 | Heikki Rasanen

Poliisi epäilee Nurmeksen tulipaloja tahallaan sytytetyiksi. Poliisi ja pelastuslaitos saivat ennen klo 11 ilmoituksen tulipalosta Nurmeksen Kuopiontiellä. Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja poliisi otti kiinni palopaikan läheltä 49-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen. Miestä epäillään tuhotyöstä. Poliisi jatkaa tapahtuman taktista ja teknistä tutkintaa sekä tiedottaa asiasta seuraavan kerran keskiviikkona.

Lue lisää

Nurmeksen paloista lisätietoja

6.11.2018 14:55 | Heikki Rasanen

Nurmeksessa syttyneiden tulipalojen sammutustyöt ovat siirtyneet jälkisammutusvaiheeseen. Palojen sammutukseen osallistui useita yksiköitä Nurmeksen, Valtimon ja Lieksan paloasemilta. Paikalla neljä toisistaan erillistä syttymäpaikkaa, Kaksikerroksinen asuinrakennus, varastorakennus, konttityyppinen varasto sekä naapurin puupino noin 100m päässä palaneesta asuinrakennuksesta. Varastot tuhoutuvat irtaimistoineentäysin. Asuinrakennus kärsi merkittäviä palo-, savu-, ja vesivahinkoja. Naapuri havaitsi palot hälyyttäen pelastuslaitoksen. Poliisi tutkii palojen syttymissyytä.

Lue lisää