Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Huono ajokeli vaivaa

15.1.2019 07:30 | Liina Mustonen

Aamuliikennettä haittaa tänään P-K:ssa huono ajokeli. Ajokeli on huono aamulla ja aamupäivällä lumisateen, pöllyävän lumen ja lumisten teiden vuoksi. Ilmatieteen laitoksen varoituksessa muistutetaan autoilijota kohonneesta onnettomuusriskistä.

Joensuun Mailan viiden parhaan joukkoon

14.1.2019 15:00 | Heikki Rasanen

Suomen mestari Joensuun Maila on mukana Vuoden joukkue -äänestyksessä. Asiasta uutisoi Karjalainen verkkouutisissaan. Urheilutoimittajain Liitto julkisti viiden parhaan listan etukäteen maanantaina. Tulokset julkistetaan Urheilugaalassa torstai-iltana.

Lue lisää

Reponen nuorten MM-kisoihin.

14.1.2019 14:52 | Heikki Rasanen

Kiteen Urheilijoiden Perttu Reponen on valittu mukaan nuorten MM-hiihtoihin Lahteen. Asiasta kertoi Karjalainen verkkouutisissaan. Suomen yhdistetyn joukkueeseen nimettiin MM-Lahteen kaksi naista ja viisi miestä. 16-vuotias Reponen kilpailee henkilökohtaiset yhdistetyn matkat 23. ja 25. sekä joukkuekisan 27. tammikuuta.

Lue lisää

Siun sote palvelee kiireiset asiakkaat yhdessä

14.1.2019 13:55 | Heikki Rasanen

Siun soten terveysasemat palvelevat yhdessä asiakkaita kiireellisissä asioissa. Toimintamalli on alkanut tammikuun alusta. Kiireellisissä asioissa asiakas voi saada hoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin vastaanottoajan myös muulta kuin omalta terveysasemalta. Toimintamalli koskee Siilaisen, Niinivaaran ja Rantakylän terveysasemien asiakkaita.

Lue lisää

Päihdeperheissä kasvaneille uusi vertaistukiryhmä

14.1.2019 12:10 | Heikki Rasanen

Joensuussa käynnistyy vertaistukiryhmä ”Lasinen lapsuus” päihdeperheissä kasvaneille aikuisille. Tukiryhmä käynnistyy 5.2. Ohjattu ryhmä on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille ja perheellistymisestä haaveileville aikuisille, jotka ovat omassa lapsuudessaan tai nuoruudessaan kärsineet perheen aikuisen päihteidenkäytöstä. Ryhmätoiminta toteutetaan A-klinikkasäätiön, SiunSoten, Pielisensuun seurakunnan ja Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset –FinFami ry:n yhteistyönä ja se on osana Lasinen Lapsuus-hanketta.

Lue lisää

Liikuntahalli avattiin viikonloppuna Rantakylässä

14.1.2019 11:39 | Heikki Rasanen

Rantakylän liikuntahalli on avattu. Viikonloppuna suoritettiin avajaiset, jonka yhteydessä pelattiin myös avajaisottelu. Avajaisottelussa kohtasi kotijoukkue Jippo sekä Veikkaus-liigassa pelaava Kuopion Palloseura. Kuopiolaiset olivat ottelussa voitokkaita luvuin 0 - 2. Rantakylän Liikuntahalli OY:n halliyhtiön puheenjohtaja Jari Lauronen vieraili Iskelmä Rexin toimituksessa mm. hallin tuomista eduista. Hänen haastattelunsa kuullaan Iskelmä Rexin Paikallismakasiinissa kello 13:20.

Keskustassa ja Pankakoskella pamahti paineviemärit

14.1.2019 10:49 | Heikki Rasanen

Lieksan Pankakoskella ja keskustassa on rikkoontunut paineviemärit. Lieksan kaupungin vesihuoltoliikelaitos havaitsi paineviemärikon perjantaina. Viemäriverkoston mahdollista paineviemäririkkoa on selvitetty viime viikon alusta. Syy selvitykseen oli jäteveden tulovirtaaman pienentyminen. Pankakosken paineviemäririkon paikallistumisesta on ilmoitettu eri viranomaisille heti perjantaina. Rikkokohdan korjaustyöt ovat käynnistyneet maanantaiaamuna.

Lue lisää

Kataja Basketin naisten joukkueelle vahvistus

14.1.2019 10:06 | Heikki Rasanen

Kataja Basketin naisten joukkue on saanut ulkomaalaisvahvistuksen. Korisliigasta tuttu Candice Warthen vahvistamaan joensuulaisjoukkuetta. 26-vuotias Warthen tulee auttamaan Katajaa, joka taistelee säilymisestä naisten 1. divarissa. - Olen innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen ja auttamaan Katajaa säilyttämään sarjapaikkansa, hän kommentoi sopimusta. Warthen on kautta historian toinen Katajan naisten joukkueessa pelannut ulkomaalaispelaaja.

Lue lisää

Pohjois-Karjalasta ehdolla kaksi yrittäjäyhdistystä vuoden parhaaksi

14.1.2019 09:22 | Heikki Rasanen

Kaksi yrittäjäyhdistystä on ehdolla Pohjois-Karjalasta vuoden parhaaksi Suomessa. Ehdolla ovat Liperin Yrittäjät vuoden viestijäksi ja Ilomantsin Yrittäjät kategoriassa 100-199 jäsenyritystä. Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä kahdeksassa eri kategoriassa. Finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Parhaat palkitaan Vaikuttajafoorumissa lauantaina 1.2 Silja Europalla

Lue lisää

Kiihtelysvaaran uuden kirkon suunnittelu vauhdissa

14.1.2019 07:36 | Heikki Rasanen

Kiihtelysvaarassa suunnitellaan uutta kirkkoa syyskuussa tuhopoltossa palaneen tilalle. Asiasta kertoi Karjalainen verkkouutisissaan. Hanke on edennyt vauhdikkaasti ja hankkeeseen nimitetty suunnittelutoimikunta aikoo saada ensimmäisen raporttinsa valmiiksi jo helmikuun loppuun mennessä. Keräystavoite kirkon uudelleenrakentamiseksi on jopa puoli miljoonaa euroa.

Lue lisää

Yhtenäiskoulujen suunnittelua laajennetaan Kontiolahdella

14.1.2019 07:25 | Heikki Rasanen

Kontiolahdella meneillään olevaa kahden yhtenäiskoulun hankesuunnittelua esitetään laajennettavaksi. Aiemmin on päätetty hankesuunnittelun käynnistämisestä Kylmäojan ja Kontiolahden koulujen yhteyteen muodostettavista yhtenäiskouluista. Alakoulu rakentuisi esityksessä kirkonkylälle tai yhteiskoulu Lehmoon koulun yhteyteen ja lukio mahdollisesti siirtyisi Kylmäojan tai Lehmon yhtenäiskoulun yhteyteen. Kontiolahden kunnanhallitus käsittelee asiaa tänään.

Lue lisää

Kataja voitti Kobrat kotonaan

13.1.2019 19:51 | Toimitus

Kataja on ottanut kotivoiton. Korisliigan ottelu Kataja Basket – Kobrat Lapualta päättyi joensuulaisten voittoon selvin lukemin 91-72. Keskiviikkona Kataja kohtaa kotihallissaan sarjaa ylivoimaisesti johtavan Salon Vilppaan.

Kolmen promillen rattijuoppo tarpoi lumihangessa

13.1.2019 10:48 | Toimitus

Kolmen promillen rattijuoppo on jäänyt kiinni lumihangesta Liperissä. Liperiläisen 49 -vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen Ylämyllyllä lauantaina noin kello 16.30.

Sivullinen oli ilmoittanut epävarmasti liikkuvasta henkilöautosta hätäkeskukseen. Poliisi tapasi tuntomerkkeihin sopivan auton kuljettajan tarpomassa Ylämyllyn K-marketin parkkipaikan edustalla lumihangessa, hän puhalsi alkometriin 2,95 promillea.

Poliisi otti miehen kiinni ja tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena.

Katajalle jälleen minitappio

12.1.2019 20:54 | Toimitus

Kataja on kärsinyt jälleen kirvelevän pienen tappion. Korisliigan ottelu Kataja Basket - Pyrintö Tamprereelta päättyi vieraiden kahden pisteen voittoon lukemin 82-84.

Riku Rantalan Madventures Lieksaan

12.1.2019 10:26 | Seppo Mustonen

Suomen tunnetuin matkailuohjelma tulee Lieksaan. Riku Rantalan tuottama Madventures kääntyy kotimaan kohteisiin tänä vuonna, kertoo Rantala Helsingin Sanomissa. Syynä on mm. ilmastonmuutos ja Suomen nousu matkailukohteena. –Mutta mitä kaikkea voisikaan kokea, tehdä ja nähdä Suomessa? Yhtäkkiä huomasimme olevamme täpinöissä: Lieksa! Pello! Uusikaarlepyy! hehkuttaa Rantala.

Rantakylän päiväkoti ilkivallan kohteena

12.1.2019 09:49 | Liina Mustonen

Joensuun Rantakylän päiväkodilla on tehty ilkivaltaa viime yönä. Hätäkeskukseen tehdyn ilmoituksen perusteella poliisipartio tapasi Ruoritien päiväkodin lähistöltä mieshenkilön jolla oli kädessä haavoja. Tapahtumapaikan jälkien perusteella mies oli rikkonut viisi päiväkodin ikkunaa roska-astialla. Joensuulaisen 21 -vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen vahingontekoon.

Kiihtelysvaarassa ideoidaan uutta kirkkoa

12.1.2019 09:35 | Liina Mustonen

Kiihtelysvaarassa alkaa uuden kirkon suunnittelu yleisötilaisuudella. Vaara-Karjalan seurakunta järjestää huomenna (klo 15.00) Kiihtelysvaaran kirkon jälleenrakentamisen ideailtapäivän Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla. Tilaisuuteen toivotaan paikalle kiihtelysvaaralaisia ja Vaara-Karjalan seurakunnan jäseniä suunnittelemaan ja ideoimaan uutta kirkkoa. Tilaisuudessa keskustellaan myös Kiihtelysvaara-Seuran käynnistämästä varainhankinnasta. Suunnittelutoimikuntaan kuuluvan Vaara-Karjalan seurakunnan kirkkoherra Anne Angervon mukaan yhteinen kokoontuminen olisi hyvä tapa lähteä ideoimaan uutta kirkkoa.- Tällöin suunnitelma kirkosta ei tule ylhäältä päin, vaan sitä voisivat olla ideoimassa kaikki ihan ruohonjuuritasolla, Angervo toteaa.

Lue lisää

Jokipojat voitti Hermeksen rankkareilla

11.1.2019 21:18 | Toimitus

Jokipojat on palkinnut runsaan kotiyleisön taisteluvoitolla. Jääkiekon Mestisottelu Jokipojat – Hermes Kokkolasta päättyi joensuulaisten voittoon 2-1 (0-0 , 1-1 , 0-0 , 0-0 , 1-0) voittomaalikilpailun jälkeen. Ottelua seurasi lähes 2700 katsojaa.

Rattijuoppo puhalsi aamulla kaksi promillea

11.1.2019 16:39 | Toimitus

Rattijuoppo on jäänyt kiinni Liperissä. Poliisipartio pysäytti aamulla henkilöauton Ylämyllyntiellä. Autoa kuljettanut 38-vuotias mies puhalsi 2.02 promillea seulonta-alkometriin. Kiteeläistä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Riverian kuva-arteesanit esillä Pohjois-Karjalassa

11.1.2019 14:40 | Heikki Rasanen

Kaksi Riverian kuva-artesaaniopiskelijoiden taidenäyttelyä avautuu Pohjois-Karjalassa. Riveria Outokummun koulutusyksikön kuva-artesaaniopiskelijat toteuttavat osana opintoja oman näyttelyn viimeisenä opiskeluvuotenaan. Tammikuussa avautuu kaksi näyttelyä Ilomantsiin ja Nurmekseen. Eveliina Pulkkisen öljyvärimaalausten teemana on fantasia ja Eve Tossavainen on toteuttanut akvarellitekniikalla herkän unenomaisia teoksia hoivakotiympäristöön.

Lue lisää

Historiallisen paljon asuntoja Joensuuhun

11.1.2019 13:14 | Heikki Rasanen

Joensuussa tehtiin viime vuonna rakentamisennätys. Asiasta kertoo Karjalainen verkkouutisissaan. Joensuussa rakennettiin historiallisesti yli 1000 asuntoa vuoden aikana, kaikkiaan 1 035, mikä on suurin määrä vuoteen 1992 asti ulottuvissa tilastoissa. Viime vuonna valmistuneista asunnoista 868 on kerrostaloissa ja pientaloissa 126. Erillisiä pientaloja valmistui reilut sata.

Lue lisää

Pohjois-Karjalasta Vihreiden viimeinen ehdokas

11.1.2019 13:00 | Heikki Rasanen

Vihreiden ehdokaslista Savo-Karjalassa on valmis. Savo-Karjalan Vihreät nimesi viimeisenä yrittäjä Pekka Laineen (37) Joensuusta ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Pekka Laine (37) on joensuulainen filosofi ja yrittäjä, joka on pitänyt hyvin tunnettua Mokkamaa -kahvikauppaa jo 10 vuoden ajan. -Eduskunnassa haluan edistää perustulon käyttöönottoa sekä vahvaa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa. Haluan, että päätöksenteossa kuunnellaan tutkimustietoa ja huomioidaan ihmiset yksilöinä, Laine kertoo.

Lue lisää

Pohjois-Karjalan Yrittäjien JATKIS-hankkeelle vetäjä

11.1.2019 12:25 | Heikki Rasanen

Pohjois-Karjalan Yrittäjät on nimennyt JATKIS-hankkeelle projektipäällikön. Projektipäälliköksi nimettiin Jan Kontiainen. Joensuusta oleva Kontiainen tuntee hyvin yritysjärjestelyihin liittyvät prosessit, ja on ollut toimeenpanemassa työuransa aikana fuusioita sekä yrityskauppatilanteissa liiketoimintakauppoja ja osakekauppoja. Pohjois-Karjalan Yrittäjien puheenjohtajana toimii Perttu Kouvalainen ja varapuheenjohtajaksi hallitus valitsi 9. tammikuuta kokouksessaan Kyösti Kakkosen.

Lue lisää

Professori Helmi Järviluoma-Mäkelä palkittiin Vuoden professorina

11.1.2019 11:31 | Heikki Rasanen

Itä-Suomen yliopiston professori Helmi Järviluoma-Mäkelä on palkittu Vuoden professorina. Palkintosumma on 20000 euroa. Vuodesta 2005 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella professorina toiminut Järviluoma-Mäkelä on iloinen erityisesti siitä, että nimitys on vertaisryhmän antama tunnustus. – Olen iloinen ja kiitollinen. Palkinnon myöntäjät osoittavat arvostavansa humanistista tutkimusta ja opetusta, hän täydentää.

Lue lisää

Henkilöautot kolaroivat Kontiolahdella

11.1.2019 10:15 | Heikki Rasanen

Kaksi henkilöautoa on kolaroinut Kontiolahdella torstai iltana. 30-vuotias kontiolahtelaisnainen törmäsi kärkikolmion takaa kääntyneeseen autoon. Toisen auton kuljettaja poistui autollaan paikalta ennen poliisipartion saapumista. Poliisi tavoitti myöhemmin osallisena olleen 69-vuotiaan kontiolahtelaismiehen. Hänen autonsa määräaikaiskatsastus oli suorittama. Miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Lue lisää