Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Kristalliyö muistokulkue perjantaina

Joensuussa järjestetään perinteinen kristalliyön muistokulkue perjantaina. Kynttiläkulkueessa muistetaan rasismin ja fasismin uhreja. Kulkue on järjestetty jo kaksikymentä vuotta. Kulkue järjestäytyy Vapaudenpuistossa klo 17.30 ja se päättyy pääkirjastolle. Kristalliyöksi nimitetään marraskuun yhdeksättä 1938, jolloin Saksan natsit hyökkäsivät juutalaisten ja heidän liikkeittensä kimppuun: nimitys johtuu rikotuista ikkunoista. Tämä käynnisti juutalaisten, romanien ja muiden ryhmien systemaattisen vainoamisen. Tapahtuman järjestävät Joensuun Rauhanryhmä, Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Meille saa tulla -kampanja, Joensuun Seudun Vasemmistonuoret ja Joensuun Demarinuoret.

***

Kristalliyön muistokulkueessa osoitetaan solidaarisuutta

Joensuussa järjestetään perinteinen kristalliyön muistokulkue perjantaina 9.11.

Kynttiläkulkueessa muistetaan rasismin ja fasismin uhreja, osoitetaan solidaarisuutta ja näytetään, että Joensuussa ei hyväksytä rasismia. Joensuussa kristalliyön muistopäivää on vietetty jo parikymmentä vuotta.

Kulkue järjestäytyy Vapaudenpuistossa klo 17.30 ja se päättyy pääkirjastolle. Kulkueen jälkeen kirjastolla järjestetään rasisminvastaiseen kirjallisuuteen keskittyviä esittelykierroksia.

Kristalliyöksi nimitetään marraskuun yhdeksättä 1938, jolloin Saksan natsit hyökkäsivät juutalaisten ja heidän liikkeittensä kimppuun: nimitys johtuu rikotuista ikkunoista. Tämä käynnisti juutalaisten, romanien ja muiden ryhmien systemaattisen vainoamisen. Nykyisin päivää vietetään eri puolilla maailmaa syrjinnän ja fasismin vastustamiseksi.

Tapahtuman järjestävät Joensuun Rauhanryhmä, Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys JoMoni, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys, Meille saa tulla -kampanja, Joensuun Seudun Vasemmistonuoret ja Joensuun Demarinuoret.