Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Kontiolahdella ollaan tyytyväisiä palveluihin

Kontiolahtelaiset ovat tyytyväisiä kunnan palveluihin. Tuoreen kuntalaiskyselyn mukaan puolet vastaajista on valmis suosittelemaan kuntaansa myös muille asuinkunnaksi ja kolme neljästä vastaajasta ei aio muuttaa pois Kontiolahdelta. Kuntalaiset antavat kyselyssä Kontiolahdelle hyvän (3,04) arvion, joka on selvästi myönteisempi kuin edellisessä tutkimuksessa neljä vuotta sitten.

Tiedote:

Kuntalaiset antavat Kontiolahdelle hyvän arvion

Kontiolahtelaiset ovat kuntaansa kokonaistasolla tyytyväisiä, ilmenee uudesta kuntalaiskyselystä. Kuntalaisilta kysyttiin mielipidettä Kontiolahden kunnan tuottamiin palveluihin, ja vastaava kysely tehtiin neljä vuotta sitten. Kuntalaiset antavat tuoreessa kyselyssä Kontiolahdelle hyvän (3,04) arvion, joka on selvästi myönteisempi kuin edellisessä tutkimuksessa. Asteikko on 1–4.

Puolet vastaajista on valmis suosittelemaan kuntaansa myös muille asuinkunnaksi. Lisäksi vastaajien keskusteluissa Kontiolahti näyttäytyy myönteisessä sävyssä. Kyselyn mukaan kolme neljästä vastaajasta ei aio muuttaa pois Kontiolahdelta.

Kokonaisarvion lisäksi Kontiolahtea tarkasteltiin palvelukohtaisesti. Palvelujen käyttäjät antoivat korkeimmat arvosanat kasvatus- ja koulutuspalveluille – keskiarvo oli 3,06. Toiseksi parhaan kokonaisarvion sai vapaa-aikapalvelut, 2,93. Palveluiden käyttö on kasvanut kasvatus- ja koulutus-, vapaa-aika- ja elinvoimapalveluissa sekä teknisten palveluissa neljän vuoden takaisesta.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa kuntalaiset kokevat tason aiempaa paremmaksi. Myös teknisten palveluiden useimmat palvelut koetaan aiempaa laadukkaammiksi. Kyselyn mukaan sähköinen viestintä toimii kohtuullisesti. Vastauksista käy ilmi, että varsinkin kunnan kotisivuilta on saatu tarvittava tieto.

Selvityksessä ei nouse esiin selkeitä ja merkittäviä kehittämiskohteita. Kyselyn perusteella huomiota tulisi eniten kiinnittää katujen kunnossapidon riittävyyteen ja kansalaisopiston palveluihin.

Kontiolahden kunta teetti kyselyn Taloustutkimus Oy:llä, joka toteutti sen paperi- ja nettikyselynä 21.2.–30.3. välisenä aikana. Kyselyyn vastasi 1291 täysi-ikäistä kuntalaista. Vastaajista 55 prosenttia oli naisia. Eniten vastaajia oli yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä.