Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Kihauksessa räppiä ja joikua

Rääkkylän Kihauksessa kuullaan kesällä mm räppiä ja joikua. Kihaus Folk -festivaalin järjestetään teemalla Voimaa! Festivaaleilla kuullaan mm. räppiä, maailmanmusiikkia, joikua, virrenveisuuta ja erityisesti vahvoja tunteita herättäviä duoja, kuvaillaan kesän Kihausta. Esiintymään tulee mm suomalaisräppäri Paleface. Kihaus järjestetään perinteisesti heinäkuun alussa.

tiedote:

Kihaus Folk 2018 -festivaaleilla Rääkkylässä juhlitaan tänä vuonna 6.-7.7. teemalla Voimaa! Festivaaleilla kuullaan mm. räppiä, maailmanmusiikkia, joikua, banjonmelskettä, virrenveisuuta ja erityisesti vahvoja tunteita herättäviä duoja.

Rääkkylässä festivaaleja edeltää kihausviikko täynnä tapahtumia ja leiritoimintaa. Ensimmäiset tiedot ohjelmasta julkaistaan perjantaina, tammikuun 12. päivänä Folklandia -risteilyllä. Ohjelmasta löytyy monenmoista, mm. Paleface & Laitakaupungin orkesteri, Maria Gasolina, Tellu Turkka & Timo Alakotila, VILDÁ ja Slackbird. Alkukevään aikana ohjelma täydentyy kansanmusiikin huippunimillä, populaarimusiikkia unohtamatta.

Paleface on suomirapin uranuurtaja, joka on julkaissut kahdeksan albumia, voittanut useita Emma-palkintoja, ja palkittu Suomen Kulttuurirahaston kulttuuripalkinnolla nykypäivän runonlaulajana. Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoelta tuleva ammattiorkesteri, joka toimii monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa. LKO:n riveissä Palefacen kanssa eturintamaan nousevat kansanmusiikin virtuoottiset Antti Paalanen (haitari) sekä Piia Kleemola-Välimäki (viulu).

Turkan ja Alakotilan monivuotinen yhteistyö on tiivistynyt syksyn 2017 mittaan valmiiksi konserttiohjelmaksi. He ovat aiemmin tehneet yhteistyötä mm. Luna Nova -yhtyeessä mutta duossa musiikillinen kommunikaatio on nyt yltänyt aivan uudelle tasolle.

Maailmanmusiikin tuulia

Maria Gasolina hyppäsi uusien tuulien kyytiin ja julkaisi marraskuussa 2017 Pitkää siltaa -albumin, jolla kuullaan mm. kantaa ottavaa, psykedelia rokkia 70-luvun Turkista, vahvojen naisten tarinoita Algeriasta ja romanttista indiepoppia Libanonista. Levyn lopussa kaikuu myös kreikkalainen romanimelankolia, joka on mutkan kautta sukua suomalaiselle iskelmälle. Uudella Lähi-Idän ja Itä- ja Pohjois-Afrikan saundeja fiilistelevällä teemalevyllään Maria Gasolina haluaa avata kuulijoilleen uusia näkökulmia näihin kulttuureihin, joiden mediakuva on viime aikoina ollut melko synkkä ja yksipuolinen.

VILDÁ duon Hildá Länsman on kipuamassa vauhdilla Utsjoelta koko kansan tietoisuuteen upeaäänisenä joikaaja-laulajana. Hän on esiintynyt mm. Uuden Musiikin Kilpailussa ja Helsingin Musiikkitalon suurella konserttiareenalla. Viivi Maria Saarenkylä on kansainvälisissä musiikkikilpailuissa palkittu nuori harmonikkavirtuoosi, jonka musiikkiin on lukuisilta keikkareissuilta tarttunut vivahteita eri puolilta maailmaa.

Kihaus Folk Rääkkylässä 6.-7.7.2018!

Kuva Joni Sarkki