Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Joensuussa nauretaan Jaakko Tepon tahtiin

Joensuussa nauretaan tulevana kesänä Jaakko Tepon tarinoille. Kansantaiteilija Jaakko Tepon tarinat ja laulut naurattavat ja koskettavat ensi kesänä Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa. Kantaesityksensä saava Toivo Ryynäsen elämä ja teot avaa ensimmäistä kertaa tarkemmin Topi Ryynäsen henkilöhistoriaa yleisölle. Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot saa ensi-iltansa Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa 28.6.

***

Joensuussa nauretaan tulevana kesänä Jaakko Tepon tarinoille.

Kansantaiteilija Jaakko Tepon tarinat ja laulut naurattavat ja koskettavat ensi kesänä Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa. Kantaesityksensä saava Toivo Ryynäsen elämä ja teot avaa ensimmäistä kertaa tarkemmin Topi Ryynäsen henkilöhistoriaa yleisölle. Tämä Jaskan tarinoiden ruikonperäläinen suurmies on jättänyt jälkensä niin urheiluhistoriaan kuin valtakunnan politiikkaankin, mutta kuinka hyvin me tämän kansallissankarimme loppujen lopuksi tunnenne? Sen verran huonosti, että nyt on aika korjata epäkohta. Musiikkikomedian käsikirjoittaa palkittu nilsiäläiskirjalija, Jaakko Tepostakin elämäkerran kirjoittanut, Antti Heikkinen. Lavalla ruikonperän rooleissa puolestaan nähdään Heikkisen ohella muun muassa Eija Vilpas.


Vaikka legendaarinen tarinaniskijä ja kuplettilaulaja Jaakko Teppo jäi sairauseläkkeelle vuonna 1994, on hänen suosionsa säilynyt vankkana. Sen lisäksi, että Jaska aktiivivuosinaan tunnettiin poskettomana tarinankertojana, hänen kuplettilevyjään on myyty yli 600 000 kappaletta. Suurimpina hitteinä Hilma ja Onni ja Pamela. Jaakon kestosuosiosta kertovat myös miehen lauluista ja tarinoista kootut konserttisalikiertueet Onnen Kerjäläiset (2009), Jaakko Teppo goes to Mallorca (2011) sekä 60-vuotiskiertue Huumorin ytimessä (2013), jotka keräsivät maamme konserttisaleihin yhteensä liki 100.000 katsojaa.

Jaakko Teppo on itse innoissaan tulevasta suvesta.
- Näytin vihreää valoa näytelmälle, koska uskon tämän tekijäryhmän saavan teksteihini ja tarinoihini sopivaa eloa. Vuonna 2013 kun omat pojat järjestivät minulle 60-vuotiskiertueen ympäri Suomea päätin, että se on viimeinen kiertueeni. Kiertämään en enää lähde, mutta kun meille löytyi upea teatteri kotikaupungista, omakin osallistumiseni "kunniavieraana" on mahdollista. Olen itse asiassa erittäin innoissani tulevasta kesästä.


Teatterin tuottaja ja esityksen musiikista vastaava Ilja Teppo näkee tarpeen tämän tyyppiselle huumorille.
- Tämä kantaesitys on vastaus valtavalle määrälle ihmisten toiveita nähdä ja kuulla Ruikonperän tarinoita tässä ajassa. Isäni elämäntyö on ainutlaatuinen ja sitä ilosanomaa haluamme suurella ylpeydellä levittää niin uskollisille faneille kuin uusille sukupolvillekin. Kesäteatterissa ihmiset haluavat nauraa ja sen lupaamme ettei tätä nauramatta katso.

Jaakko Tepon tarinoihin perustuva Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot saa ensi-iltansa Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa 28.6. Kaikkiaan näytöksiä on kesällä 30. Lipunmyynti esityksiin avautuu perjantaina 11.1! ENSI-ILTA MYYTIIN LOPPUUN JO ENNAKKOON!

- Rooleissa: Eija Vilpas, Antti Heikkinen, Janne Kinnunen, Vilma Kinnunen, ja Arto Heikkilä
- Käsikirjoitus: Antti Heikkinen ja Jaakko Teppo
- Ohjaus: Olli-Matti Oinonen
- Musiikista vastaa: Ilja Teppo ja Vänninmäen Vapaapalokunnan letkumiesten orkesteri

Utran Uusi Teatteri on vuonna 2014 Joensuun pielisjoen rantaan perustettu ammattilaiskesäteatteri.