Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Joensuun tori avataan 25.11.

Joensuun remontoitu kauppatori avataan marraskuun lopulla. Kaupungin keskustassa pari vuotta käynnissä ollut toriremontti lähenee loppuaan. Työt ovat sujuneet lähes suunnitellusti ja aikataulumuutokset ovat olleet pieniä. Torin virallisia avajaisia vietetään yhteisessä juhlassa marraskuun 25. päivä joulunavauksen yhteydessä. Torin kannen kivitöistä oli lokakuun alussa tekemättä enää alle viidennes ja torilava sekä torin keskelle rakennettu vesilähde ovat lähes valmiit. Pinnan rakentaminen jatkuu edelleen. Siksi esimerkiksi marrasmarkkinat 8.–9.11. pidetään vielä kävelykadulla.


Tuleva tori sitoo ympäröivät korttelitkin samaan kokonaisuuteen: taidemuseolta alkava sininen virta jatkuu torin läpi Torikatuun asti. Vapaudenpuiston päähän tulee kolmas puuportti, samanlainen joita torialueella on jo ennestään kaksi. Uniikkia on sekin, että torin vesilähteessä virtaa keväällä puhdas vesi, jota voi juoda ja täyttää siinä vaikka oman vesipullon.


Pysäköintiteline lähes 500 pyörälle – suurin osa telineistä katettuja


Toriremontin yhteydessä myös ydinkeskustan liikennejärjestelyt ja kadut päivittyvät. Torin ja Vapaudenpuiston välinen pätkä Torikadusta on normaalista poikkeava ajoväylä. Siinä ajetaan viisi metriä leveällä kaistalla ja vauhti on hidas. Kävelijöille on erityisleveä suojatie.

Siltakatu on jatkossa lämmitetty torin kulmalta Kirkkokadulle, taidemuseo Onnin kortteliin asti.

Pyöräilijöiden kulku keskustassa paranee huomattavasti: uuden kävelykadun yhteyteen tehdään pyöräilijöille oma puna-asfaltoitu reitti. Torin läheisyyteen tulee lisäksi pysäköintiteline lähes 500 pyörälle ja suurin osa paikoista on katettuja.


Taksiasema palaa remontin valmistuessa torille entiselle tutulle paikalleen.

Koko torin ympäristön ilme on viimeistelty, kun ensi vuonna remontoidaan vielä Vapaudenpuisto. Ne työt eivät vaikuta enää liikenteeseen.