Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Influenssakausi alkamassa Pohjois-Karjalassa

Influenssakausi on alkamassa Pohjois-Karjalassa. Maakunnan kaksi ensimmäistä influenssa A -tapausta varmistunut alkuviikosta.Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus ja voi pahimmillaan olla vakava tauti. Perusterveet toipuvat influenssasta yleensä kotihoidolla ja lievittämällä oireita tulehduskipulääkkeillä, juomalla riittävästi nesteitä sekä lepäämällä. Mikäli oireet pitkittyvät, ovat hyvin voimakkaat tai pahenevat, on syytä hakeutua hoitoon. Erityisesti vanhusten, pikkulasten ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien infektiot voivat usein johtaa sairaalahoitoon.

tiedote:

Maakunnan kaksi ensimmäistä influenssa A -tapausta varmistunut alkuviikosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan influenssa A ja B -löydöksiä on havaittu myös eri puolilla Suomea ja todetut influenssa A -virukset ovat edustaneet molempia A-alatyypin viruksia, A(H1N1)pdm09 ja A(H3N2). Tietoon on tullut myös muutamia hoitolaitosryppäitä. Tässä vaiheessa on vielä liian varhaista ennustaa, mikä tai mitkä edellä mainituista influenssaviruksista tulevat tänä talvena aiheuttamaan Suomessa eniten tautitapauksia.

Influenssa on äkillinen ylempien hengitysteiden tulehdus ja voi pahimmillaan olla vakava tauti. Perusterveet toipuvat influenssasta yleensä kotihoidolla ja lievittämällä oireita tulehduskipulääkkeillä, juomalla riittävästi nesteitä sekä lepäämällä. Mikäli oireet pitkittyvät, ovat hyvin voimakkaat tai pahenevat, on syytä hakeutua hoitoon. Erityisesti vanhusten, pikkulasten ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvien infektiot voivat usein johtaa sairaalahoitoon.

Influenssarokote kannattaa vielä ottaa, koska se on paras tapa suojautua influenssalta ja sen vakavilta komplikaatioilta. Tämän kauden kansallisen rokotusohjelman pistosrokote ja 2-6-vuotiaiden nenäsumuterokote antavat suojaa kahta influenssa A -virusta ja kahta influenssa B -virusta vastaan.

Lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla:

THL:n ajantasainen influenssakatsaus

Tietoa kausi-influenssasta