Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Hyvän Joulun toivotus jälleen Nurmeksesta

Nurmeksesta toivotetaan jälleen Hyvää Joulua Suomen lapsille musiikin voimin. Ensi viikon torstaina PielisAreenalla järjestettävässä tilaisuudessa esiintyvässä suurkuorossa ja orkesterissa yli sata soittajaa ja laulajaa. Tilaisuuteen osallistuvat kaikki alakoululaiset ja se on avoin myös yleisölle. Nurmeksen Hyvän Joulun toivotukseen on vapaa pääsy.

Tiedote:


Hyvän Joulun toivotus Suomen lapsille soi Nurmeksessa tänä vuonna neljännentoista kerran torstaina 14. joulukuuta klo 10 PielisAreenalla, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilässä. Tilaisuuteen osallistuvat kaikki alakoululaiset ja se on avoin myös yleisölle. Hyvän Joulun toivotukseen on vapaa pääsy.

Kuorossa ja orkesterissa on yhteensä yli sata soittajaa ja laulajaa. Alakoululaisista koottua kuoroa on harjoittanut musiikinopettaja Virve Martikainen. Musiikkiopiston oppilaista ja opettajista koostuvaa Näppäri-orkesteria ovat harjoittaneet Kansanmusiikki-Instituutin Näppärikouluttajat Mauno Järvelä ja Aili Järvelä, viulu, Kasper Korhonen, piano, Tiina Viitala, kantele ja Sampsa Kujala, basso, jotka ovat myös mukana toivotuksessa.

Joululaulujen uudet sovitukset on tehnyt tilaustyönä Nurmesta varten Aili Järvelä, joka myös johtaa suurta esiintyjäjoukkoa. Norjalaista alkuperää olevasta laulusta Joulu-uni kuullaan suomenkielisen version maailman kantaesitys.

Nurmeksessa vuonna 1854 syntyneen P. J. Hannikaisen joululauluja on mukana kaksi kappaletta, ja näistä Joulupukki on tiettävästi julkaistu tasan sata vuotta sitten, vuonna 1917. Laulun esityksessä on mukana myös oikea joulupukki.

Hyvän joulun toivotustekstin lukevat Eeli Hamunen ja Mira Jehkonen Kirkkokadun koulun 4. luokalta. Tilaisuus nähdään livelähetyksenä Nurmeksen Joulumusiikin facebook-sivulla ja myöhemmin se tulee katsottavaksi YouTubeen.