Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Hopeatähti-sarja alkaa Tapiossa

Elokuvateatterikeskus Tapion Hopeatähti-sarjan kevätkausi alkaa tänään. Kevään sarjassa nähdään kuusi keskenään elokuvaa, joista kaksi on kotimaisia uutuuksia. Hopeatähti-sarja on suunnattu ikäihmisille, mutta näytökseen ovat tervetulleita kaikki muutkin ikään katsomatta. Sarjan järjestävät yhteistyössä Savon Kinot ja Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys. Sarjan avaa elokuva Juice Leskisen elämästä.

kuva Anna Salmisalo

Tiedote:

Kevään Hopeatähti-sarja alkaa tarinalla suomirockin ikonista

Kevätkausi alkaa uutuuselokuvalla Juice. Se on Teppo Airaksisen ohjaama, kaunistelematon ja osaksi fiktiivinen draama Juice Leskisestä - laulajasta, lauluntekijästä, runoilijasta, sanoittajasta ja suomenkielisen rock-lyriikan isähahmosta. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään. Elokuvan nimiosaa esittää taitavasti Riku Nieminen.
Toisena Hopeatähti-elokuvana nähdään luontoelokuva Ailo – Pienen poron suuri seikkailu. Kaikille ikään katsomatta sopiva, nuoren poronvasan elämäntaipaleesta kertova elokuva on kuvattu Lapissa, ja se häikäisee katsojan upealla visuaalisuudellaan. Elokuvan on ohjannut ranskalainen Guillaume Maidatchevsky, ja osatuottajana ja kuvaajana ovat toimineet miehet mm. lumoavien luontoelokuvien ”Järven tarina” ja ”Metsän tarina” takaa.

The Wife on kiehtova draama ikääntyneestä pariskunnasta, jonka mies saa uskomattoman kunnian: kauan odottamansa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Miehensä uralle täydellisesti omistautunut vaimo riemuitsee uutisesta vähintään yhtä paljon kuin kirjailija itse. Käykin ilmi, että vaimon antama tuki nobelistimiehelleen onkin paljon enemmän kuin muut ovat voineet kuvitellakaan. Ruotsalaisen Björn Rungen ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Glenn Close ja Jonathan Pryce.
Roger Michellin ohjaamassa hersyvässä dokumentissa Nothing Like a Dame pääsemme seuraamaan neljän huippunäyttelijän: Judi Denchin, Maggie Smithin, Joan Plowrightin ja Eileen Atkinsin sydämellisiä keskusteluja uriensa ja elämänsä varrelta. Yhdistävänä tekijänä upeilla veteraaninäyttelijättärillä on yli puoli vuosisataa kestänyt ystävyys, joka kestää myös toisten hyväntahtoisen kadehtimisen.
Green Book kertoo tosiystävyydestä, joka ylittää 1960-luvun alun rotuun ja yhteiskuntaluokkaan liittyvät rajoitteet. Elokuvassa amerikanitalialainen, karski ja rääväsuinen ovimies pestautuu tummaihoisen maailmanluokan pianistin kiertuekuskiksi. Kiertuematkallaan miehet luottavat ”vihreään kirjaan”, joka kertoo heille ne harvat paikat, jotka tuolloin olivat turvallisia afroamerikkalaisille. He kohtaavat reissullaan rasismia ja vaarallisia tilanteita, mutta myös yllättävää inhimillisyyttä ja huumoria. Peter Farrelyn ohjaaman, ennakkoveikkailuissa vahvan Oscar-ehdokaselokuvan päärooleissa ovat Mahersala Ali ja Viggo Mortensen.
Kevään Hopeatähti-sarjan huhtikuussa päättää Stan & Ollie. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo maailmankuulusta komediakaksikko Stan Laurelista ja Oliver Hardysta, tutummin Ohukaisesta ja Paksukaisesta. Se on tarina heidän menestyksestään, suosion romahduksesta ja menneisyyden haamuista, mutta ennen kaikkea rakastetun parivaljakon keskinäisestä ystävyydestä ja merkityksestä toisilleen. Elokuvan on ohjannut Jon S. Baird ja nimiosissa ovat Steve Coogan ja John C. Reilly.

Hopeatähti-sarjan elokuvat keväällä 2019

ke 9.1. JUICE

ke 23.1. AILO - PIENEN PORON SUURI SEIKKAILU

ke 6.2. THE WIFE

ke 20.2. NOTHING LIKE A DAME

ke 20.3. GREEN BOOK

ke 3.4. STAN & OLLIE

Hopeatähti-sarjan näytökset alkavat keskiviikkoisin klo 10.00. Muutokset ovat mahdollisia.