Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Hälytysajossa oleville palaa jatkossa vihreä

Hälytysajoneuvojen liikennevaloetuus otetaan käyttöön Joensuussa ensi viikolla. Järjestelmä pakottaa liikennevalot vihreälle, kun hälytystehtävään lähtenyt ajoneuvo lähestyy risteystä. Valo-ohjaus tapahtuu GPS-paikannuksen kautta. Hälytysajoneuvon ohitettua risteyksen valot palautuvat normaalitilaan. Kaikissa palo- ja pelastuslaitoksen autoissa ei laitteita vielä ole,mutta järjestelmä tullaan laajentamaan kaikkiin pelastus- ja paloautoihin Joensuun alueella.

Tiedote:

Hälytysajossa oleva ajoneuvo lähettää jatkuvasti satelliittipaikannuksen (GPS) avulla sijaintitiedon ohjausohjelmistolle. Ajoneuvon lähestyessä liikennevaloja ohjausohjelma lähettää liikennevalojen ohjauskojeelle käskyn järjestää vihreä valo hälytysajoneuvon tulosuunnalle. Liikennevalojen ohjauskoje huolehtii niin sanotun ”pakkovihreän” järjestämisestä risteykseen. Hälytysajoneuvon ohitettua risteyksen valot palautuvat normaalitilaan.

Järjestelmää on testattu henkilöautolla normaalilla nopeusrajoituksen sallimalla nopeudella. Hälytysajoneuvot aloittavat testauksen viikolla 21 hälytysajossa.

Kaikissa palo- ja pelastuslaitoksen autoissa ei laitteita vielä ole, joten järjestelmä ei tunnista näitä autoja. Järjestelmä tullaan laajentamaan kaikkiin pelastus- ja paloautoihin Joensuun alueella.