Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Jojo-liikenteen joulukampanja käynnistyy

12.12.2018 11:02 | Toimitus

Joensuun seudun joukkoliikenteen joulukampanja käynnistyy jo kolmannen kerran. Lauantaista 15.12. alkaen ovat Hilja-lipun hinnat voimassa käteisellä tai mobiililipulla maksettaessa koko ajan vuoden loppuun asti. Yhden vyöhykkeen kertalippu maksaa kaksi euroa, kahden vyöhykkeen lippu kolme euroa ja kolmen vyöhykkeen lippu neljä euroa. Kampanjahinnoittelu ei koske Noutopoika-liikennettä, koska se tarjoaa kutsuun perustuvaa palvelua.

Joulun alla moni meistä rientää ostoksille keskustaan ja marketteihin. Pimeässä, märässä ja sohjossa voi välillä antaa ajamisen muiden huoleksi. Kaikilla Jojo-linjoilla pääsee ostoksille keskustaan. Linjalla 5 pääsee vaivattomasti keskustasta Voimatien kautta Raatekankaalle asti. Linjalla 3 pääsee keskustasta Pilkon marketeille. Aikataulut löytyvät reittioppaasta: www.joensuu.digitransit.fi.

Lisätietoja joukkoliikenteestä löytyy Joensuun seudun joukkoliikenteen internet-sivuilta: www.joensuu.fi/jojo.

Nelivedolla ulos tieltä Liperissä

12.12.2018 09:45 | Toimitus

Maastoauto on suistunut tieltä Liperissä. Kuljettaja menetti aamulla pitkässä jyrkässä mutkassa nelivetonsa hallinnan Suurjoentiellä ja auto suistui vasemmalle puolen ja jäi ojaan kyljellee. Kuljetta oli autossa yksin eikä loukkaantunut.

Nuori mies yritti poliisia pakoon pienessä sievässä

12.12.2018 09:43 | Toimitus

Nuori mies on yrittänyt ajaa poliisia karkuun. Liperiläinen 20-vuotias mies ei totellut poliisin pysäytysmerkkiä Joensuun Rantakylässä aamuyöllä puoli neljän aikaan. Mies ajoi henkilöautolla Utran suuntaan huomattavaa ylinopeutta. Poliisiauton vauhti oli 120 km/h:ssa, eikä autoa saavutettu. Alueella on 50 km/h:n nopeusrajoitus. Auto ajoi myös kevyen liikenteen väylää pitkin, jonne se myös pysähtyi. Kuljettajalle suoritettiin puhalluskoe tuloksen ollessa 0.53 promillea. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kolin rinteet avautuvat lauantaina

12.12.2018 08:59 | Toimitus

Koli avaa ensimmäiset laskettelurinteensä lauantaina. Ukko-Kolin rinteillä avataan päärinne Pielinen, joka on 1 000 metriä pitkä ja vaikeustasoltaan punainen. Lisäksi avautuu alkeisrinne. Hisseistä avautuvat tuolihissi ja mattohissi. Ukko-Kolin rinnealueella on yhteensä seitsemän monipuolista rinnettä ja neljä laskijaa palvelevaa hissiä. Joensuun lähirinne, Mustavaara, avautui viime viikonloppuna.

Lue lisää

Lähetyshäiriöt jatkuvat

12.12.2018 08:16 | Liina Mustonen

Iskelmä Rexin ja Radio City Joensuun asennustyöt jatkuvat. Lähetystekniikan päivitys- ja uuden studion käyttöönotto vaikuttavat lähetyksen sisältöön ja paikoin myös kuuluvuuteen.

Osuuspankit lahjoittavat Karelia-ammattikorkeakoululle 50.000 euroa

11.12.2018 16:15 | Liina Mustonen

Pohjois-Karjalassa toimivat kahdeksan osuuspankkia tekivät merkittävän lahjoituksen ammattikorkeakoululle. Pankit lahjoittivat tänään 50.000 euron arvoisen yhteislahjoituksen Karelia-ammattikorkeakoululle laadukkaan koulutuksen edistämiseksi. Paikallisen elinvoiman kehittäminen on osa osuustoiminnallisen pankkiryhmän perustehtävää, perustellaan lahjoitusta.

Lue lisää

Säiliöauto törmäsi bussiin

11.12.2018 16:11 | Liina Mustonen

Säiliöauto on törmännyt linja-autoon Jukolankadulla Joensuun Salpakankaalla iltapäivällä. Säiliöauto oli tulossa Jukolankadun varikon pihasta, kun kuljettaja ei saanutkaan autoa pysähtymään risteykseen. Riesteykseen liukuessaan auto törmäsi linja-auton kylkeen. Törmäyksessä linja-auton kylki vaurioitui ja sivulasi rikkoutui. Törmäyskohdalla linja-autossa istunut matkustaja löi päänsä, ja hänet kuljetettiin ambulanssilla tarkastettavaksi Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Muilta osin henkilövahingoilta vältyttiin, kertoo Karjalainen verkkouutisessaan.

Joensuulaiset yhdistykset kutsutaan järjestötapaamiseen

11.12.2018 09:07 | Liina Mustonen

Joensuun kaupungin ja järjestöjen yhteinen järjestötapaaminen pidetään tänään. Järjestöjen ja kaupungin välistä yhteistyötä ja tiedottamiskäytänteitä halutaan kehittää. Joensuulaiset yhdistykset kutsutaan järjestötapaamiseen, jonka tavoitteena on kuulla, mitä toiveita järjestöillä on erityisesti vuoropuhelusta, toiminnan kehittämisestä ja avustuskäytännöistä. Ohjelmassa on kaupungin tietoiskut muun muassa avustuksista, tilavarausjärjestelmästä, tapahtumakalenterista sekä tila-asioista ja kouluyhteistyöstä. Järjestötapaaminen pidetään iltapäivällä Nepenmäen koululla.

Lue lisää

Paikallisradiot muuttivat - lähetykset nyt Noljakasta

11.12.2018 09:03 | Liina Mustonen

P-K:n paikallisradiot Iskelmä Rex ja Radio City Joensuu tekevät lähetykset jatkossa Noljakasta. Kosti Aaltosen tielle, Karjalaisen toimituksen yhteyteen muuttaneet radiot päivittävät vielä tänään lähetystekniikkaa ja päivän ohjelmistossa ilmenee vielä joitain muutoksia sekä mahdollisia lähetyskatkoja. Sanomalehti Karjalainen osti radioiden liiketoiminnan syyskuun alussa. Nyt lähetystä tehdään lehden toimituksen yhteyteen rakennetusta studiosta.

Hirvi lopetettiin kolarin jälkeen

11.12.2018 08:59 | Liina Mustonen

Henkilöauto ja hirvi olivat kolaroineet Tuupovaarassa. Ilomantsilainen mies oli ajanut myöhään eilen illalla henkilöautolla Ilomantsintietä, kun Tervasärkän kohdalla oli tullut hirvi tielle. Törmäyksen jälkeen hirvi oli jatkanut matkaansa metsään. Hirvimiehet jäljestivät ja lopettivat loukkaantuneen eläimen. Henkilövahinkoja ei sattunut.

Paikallisradiot muuttavat - vaikuttaa alkuviikosta sisältöihin

10.12.2018 08:25 | Liina Mustonen

P-K:n paikallisradiot Iskelmä Rex ja Radio City Joensuu muuttavat uusiin tiloihin Noljakkaan. Sanomalehti Karjalainen osti radioiden liiketoiminnan syyskuun alussa ja nyt radiotoimitukset siirtyvät Karjalaisen yhteyteen. Studion muutto vaikuttaa lähetyssisältöön varsinkin maanantaina. Radioiden yhteystiedot ja postiosoite säilyvät toistaiseksi entisinään.

Joensuu etsii uusia tapahtumia tapahtumaideakilpailulla

10.12.2018 08:00 | Liina Mustonen

Joensuun kaupunki etsii vuodelle 2019 uusia tapahtumia kilpailulla. – Etsimme timanttisia uusia ideoita ja keskeisessä roolissa kilpailussa on tapahtumien toteutettavuus. Tapahtuman toteutusta Joensuussa olemme valmiita tukemaan, kommentoi Elinvoimaa tapahtumista -hankkeen ja Timantti-tapahtumaideakilpailun koordinaattori Niina Väyrynen. Kilpailun pääpalkintona on 20 000 euroa, joka tulee käyttää tapahtuman toteutukseen. Kilpailu on tarkoitettu alueellisille ja valtakunnallisille tapahtumajärjestäjille. Timantti-tapahtumaideakilpailun toteuttaa Joensuun kaupungin Elinvoimaa tapahtumista -hanke. Kilpailuun voi osallistua osoitteessa joensuuevents.fi. Kilpailuaika päättyy 3.2.2019.

Lue lisää

Opiskelijat ja koululaiset Tiede-, teknologia- ja työelämäpäivillä

10.12.2018 07:52 | Liina Mustonen

Yli 200 ysiluokkalaista ja lukiolaista opettajineen osallistuu Tiede-, teknologia- ja työelämäpäiville Joensuussa tänään. Päivän aikana uravalintoja suunnittelevat oppilaat ja opiskelijat saavat tietoa erityisesti luonnontieteellisestä koulutuksesta ja siihen liittyvästä yritystoiminnasta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan sekä historia- ja maantieteiden laitoksen kanssa.T iede-, teknologia- ja työelämäpäivät on järjestetty vuodesta 2012 vuosittain koulumaailmasta tulleen hyvän palautteen vuoksi.

Lue lisää

Kaisa oli ylivoimainen – toinen voitto Pokljukassa

9.12.2018 16:17 | Seppo Mustonen

Kaisa Mäkäräinen on ollut ylivoimainen takaa-ajokisassa. Ampumahiihdon maailmancupin avausviikonloppu Slovenian Pokljukassa huipentui joensuulaisen toiseen voittoon puhtaalla ammunnalla. Enon Kisa-Poikien Mari Eder keskeytti. Kolminkertainen maailmancupin voittaja Kaisa Mäkäräinen edustaa Kontiolahden Urheilijoita. Ensi vikonloppuna kisataan Itävallassa.

Varoitus jäätävästä sateesta Pohjois-Karjalaan

9.12.2018 09:01 | Toimitus

Ajokelistä varoitetaaan jälleen Pohjois-Karjalassa. Ajokeli on paikoin huono lumisateen vuoksi. Paikoin voi esiintyä jäätävää tihkua, varoittaa Liikennevirasto.

Jokipojille jälleen vierastappio

8.12.2018 19:07 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt jälleen vieraissa. Jääkiekon Mestis-ottelu KeuPaHT – Jokipojat päättyi Keuruulla isäntien voittoon 5-1(2-0,1-0,2-1). Ottelua seurasi vain runsaat 300 katsojaa.

Suomen Retkiluistelijat ry tarjoaa opetusta retkiluistelun saloihin

8.12.2018 17:01 | Saku Rinkinen

Suomen Retkiluistelijat ry järjestää Joensuussa virallisen retkiluistelukurssin. Kurssiin olellisena osana kuuluu turvallisen jäällä liikkumisen taidon opettaminen. Pakollisena osana kurssiin kuuluu jääturvallisuusluento sekä tulokasretki. Vapaaehtoisena on plutausharjoitus, jossa tiputaan tahallaan jäihin turvatussa ympäristössä ja sitten pelastaudutaan naskalien ja ja heittököyden avulla ylös. Retkiluistelu eroaa kunto- ja matkaluistelusta siten, että retkiluistelussa liikutaan aina luonnon jäillä, eikä auratuilla matkaluistelureiteillä.Joensuun kurssi järjestetään huomenna sunnuntaina kello 15.00 alkaen Itä-Suomen Liikuntaopistolla.

Kaisa Mäkäräinen voittoon pikakisassa

8.12.2018 15:46 | Seppo Mustonen

Kaisa Mäkäräinen on voittanut maailmancupin pikakisan Pokljukassa. Naisten 7,5 km:n kisassa joensuulainen ampui puhtaasti molemmilta paikoilta ja lähtee huomiseen takaa-ajon ensimmäisenä. Enon Kisa-Poikien Mari Eder (Laukkanen) jäi pisteittä kahdella sakkokierroksella. Nuori imatralainen Venla Lehtonen ampui kolme ohilaukausta. Mäkäräiselle voitto Sloveniassa oli 24. maailmancupissa.

Edit 16.30 Mari Ederin ohilaukaukset

Monola-seura tiedotti asioita Sibeliuksen päivän kunniaksi

8.12.2018 14:03 | Saku Rinkinen

Monola-seura on tiedottanut tänään Sibeliuksen päivänä tulevasta juhlavuodesta ja menneistä hankkeista. Pielisen-Karjalan alueella Sibeliusta ja Kalevalaa tunnetuksi tekevästä Monola-seurasta kerrottiin, että ensi vuonna tulee kuluneeksi 110 vuotta Jean Sibeliuksen Kolin matkasta. Tulevan vuoden Monola-juhlaviikkoa vietetään 1.-6. heinäkuuta. Vaara-Karjalan Leader ry myönsi lokakuussa Monola-seuralle rahoituksen toteuttamansa teemahankkeen Säpinää seuduille alatoimenpiteeseen Monola maailmalle – toiminnan kehittäminen ja markkinointi. Toimenpiteen toteuttamisaika on 22.10.2018–30.11.2019. Edelliset Leader-rahoitteiset Monolan investointi- ja kehittämishankkeet loppuivat onnistuneesti syyskuun lopulla.

Suuri Jouluoratorio -konserttikiertue alkaa huomenna Pohjois-Karjalasta

8.12.2018 13:45 | Saku Rinkinen

Joensuussa ja Lieksassa kuullaan huomenna kirkkokonsertteja. Suuri Jouluoratorio -konserttikiertueelle ovat yhdistäneet voimansa kontiolahtelainen Kamarikuoro Kaisku, Pielinen Soi -festivaali, Etelä-Savon Musiikkiteatteriyhdistys ESMO ry ja Savonlinna-kuoro. Noin 70 esiintyjän voimin toimiva kiertue esiintyy Joensuun kirkossa huomenna sunnuntaina kello 15 ja Lieksan kirkossa kello 19. Konserttikiertue kattaa Joensuun ja Lieksan ohella maanantaina Savonlinnan.

Joensuun keskustassa riitti tapahtumia illan ja yön aikana

8.12.2018 11:03 | Saku Rinkinen

40-vuotias nainen on lyönyt toista naista päähän tuopilla viime yönä. Tapaus sattui Joensuun keskustassa sijaitsevassa ravintolassa viime yönä noin puoli kahden aikaan. 38-vuotiaalle uhrille oli tullut tuopista kasvoihin verta vuotavia haavoja. Poliisi otti 40-vuotiaan naisen kiinni. 22-vuotiaan joensuulaismiehen taas epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen Joensuun keskustassa perjantai-iltana kello 21 jälkeen. Poliisipartio pysäytti miehen kuljettaman henkilöauton Kirkkokadulla. Miehelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Joulumarkkinat Joensuu Areenalla

8.12.2018 10:41 | Saku Rinkinen

Joulumarkkinat ottavat Joensuu Areenan haltuun tänään ja huomenna. Suuret Joulumarkkinat ovat olleet viime vuosina yleisömenestys kävijämäärän kohotessa noin 30 000 kävijään. Areenan Joulumarkkinat ovat voittaneet myös tapahtumaelinkeinon ammattilehden, Markkinaviestin, yleisöäänestyksessä peräti yhdeksän kertaa Suomen parhaan markkinatapahtuman tittelin hyvien järjestelyjensä siivittämänä. Tänäkin vuonna kojujen lisäksi voit löytää tapahtumasta joulupukin. Joulumarkkinat ovat yleisölle auki tänään kello 17 saakka ja huomenna sunnuntaina kello 10-17.

Postilaatikoita rikki Ilomantsissa sekä 13. kerta oikeudetta ajoneuvon ratissa Liperissä

8.12.2018 09:47 | Saku Rinkinen

Ilomantsin Kirkkotiellä on ajettu kaksi postilaatikkoa telineineen hajalle. Poliisi oli saanut eilen illalla ilmoituksen asiasta. Ilmoittajan mukaan paikalla oli auton luisuttelun jälkiä. Mahdollisia havaintoja tapahtuneeseen liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen numeroon 0295 415 232 tai arkisin poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 320. 39-vuotias mies taas jäi kiinni kortitta ajamisesta eilen puolen päivän jälkeen Kuopiontiellä Liperissä. Kyseinen tapaus oli samalle miehelle jo 13. kerta vuoden sisään, kun hän jää kiinni ajoneuvon ajamisesta oikeudetta.

Ilomantsissa pelattiin maukas Eurojackpot-lappu

8.12.2018 09:29 | Saku Rinkinen

Ilomantsin Nesteellä on pelattu voitokas Eurojackpot-lappu. Ilomantsin Kalevalantiellä sijaitsevalla Nesteellä pelattu lappu toi voittajalle liki 84 000 euroa. 5+0 tulos oli Suomen ainoa kyseinen lappu, perjantaisen Eurojackpotin päävoitto meni Tanskaan. Päävoitto oli tällä kertaa noin 33 miljoonaa euroa. Ensi viikon Eurojackpotissa arvotaan 10 miljoonaa euroa.

Jokipojille täydellinen mahalasku Kokkolassa

7.12.2018 20:58 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt kauden rumimman tappion Kokkolassa. Mestis-ottelu Hermes – Jokipojat päättyi tylyihin 8-1 lukemiin kotijoukkueen komean päätöserän ansiosta. Tuhatpäinen yleisö seurasi, kun Hermes teki viisi maalia alivoimalla, ylivoimalla ja tasakentillä. Niilo Halonen torjui Jokipoikien maalilla 37 kertaa, mutta selän taakse meni kuitenkin kahdeksan kiekkoa.