Soita studioon 0700 928 928  0700 928928   Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti

Joensuu 92,8 MHz  •  Nurmes 101,0 MHz
Outokumpu 101,7 MHz  •  Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz  •  Lieksa 92,0 MHz

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Leikkiraha hämää - poliisi pyytää tarkkaavaisuutta

27.4.2017 16:12 | Liina Matveinen

Joensuun poliisille on tullut useita ilmoituksia 100 euron seteleistä, jotka vaikuttavat aidoilta. Tarkemmin tarkasteltuna voi huomata, että ne ovat jäljitelmiä tai leikkirahoja. Seteleitä on löytynyt maasta Joensuun kaupungin alueelta. Poliisi toivoo, ettei seteleitä levitettäisi ja kehottaa kansalaisia huolellisuuteen käteisrahan käytössä. Mikäli tällaisia seteleitä löytyy voi ne toimittaa Joensuun poliisipäivystykseen (Torikatu 9:ään arkisin kello 8 - 16.15 välisenä aikana).

Joensuulainen urheilubaari palkittiin

27.4.2017 16:06 | Liina Matveinen

S-ryhmä on palkinnut tänään joensuulaisen urheilubaari parhaimpana pubina. Bar Play on PKO:n omistama ravintola kävelykadun varrella. Palkintoperusteissa mainittiin, että ravintolapäällikkö Outi Pohjoranta johtaa joukkojaan edestä ja laittaa itsensä likoon myös somessa. Lisäksi hän on onnistunut niin asiakastyytyväisyyden, Secret visitor -mittarin kuin tuloksellisuudenkin saralla. Vuoden 2016 palkinnot jaettiin S-ryhmän ketjuravintoloiden päällikköseminaarissa Helsingissä.

Lue lisää

Ampumahiihdon maailmancupin vaikutuksia maakunnan yrityksiin selvitetään

27.4.2017 13:41 | Henrietta Kaasinen

Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin kisojen vaikutuksia yrityksiin selvitetään. Joensuun kaupunki, Kontiolahden kunta ja Kontiolahden Urheilijat ry toteuttavat vaikuttavuusarvion yhteistyössä Sponsor Insight Finland Oy:n kanssa ja maakunnan yrityksille suunnattu kysely jaellaan sähköisesti kuluvan viikon aikana. -Vaikuttavuusarvioinnin avulla etsitään ideoita ampumahiihtokisojen järjestelyjen ja palveluiden parantamiseksi, joten painotus arvioinnissa on ennen kaikkea tulevien tapahtumien kehittämisessä, toteaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Lue lisää

K-ryhmän myynti kasvoi P-K:ssa

27.4.2017 13:36 | Henrietta Kaasinen

K-ryhmä on kasvattanut myyntiään Pohjois-Karjalassa. Vähittäismyynti oli tammkuussa runsaat 56 miljoona ja viime vuoden vastaavaan ajankohtaan kasvua oli vajaat 20 prosenttia. Päivittäistavarakauppa möi maakunnassa vajaat 40 miljoonaa euroa. Rankentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli runsaat 16 miljoonaa euroa.

Lue lisää

Maaliskuussa asuntokauppa vilkasta

27.4.2017 13:30 | Liina Matveinen

Asuntokauppa on maaliskuussa ollut todella vilkasta Joensuun keskustassa. SP-kodin tilastojen mukaan kasvua on ollut alueella vuoden takaiseen verrattuna osalla asuntotyypeistä jopa 45 prosenttia. Samalla käytettyjen kerrostalohuoneistojen keskineliöhinta on noussut. Kaupaksi käytävät ennen vuotta 2000 rakennetut asunnot. Joensuun keskustassa on parhaillaan verkkopalvelu Etuovi.comin mukaan myynnissä lähes 70 käytettyä kaksiota. Joensuun keskustan alueella on kerrostalorakentaminen nyt erityisen vilkasta, mikä heijastuu vanhempien asuntojen myyntiin.

Lue lisää

Lieksan ennätyspitkä hiihtokausi jatkuu vapun yli

27.4.2017 12:45 | Henrietta Kaasinen

Lieksassa hiihdetään vielä vappunakin. Timitran Hiihtokeskuksen ladut ajetaan tänään. Hiihtokausi on ennätyspitkä, sillä se jatkuu ensimmäistä kertaa vapun yli. Lieksan kaupungin liikuntasihteeri Jarmo Honkanen kertoo, että yöksi on luvattu pakkasta ja latujen pitäisi pysyä hyvin kunnossa. Normaalisti latujen kunnostus on jouduttu lopettamaan sääolosuhteista riippuen maaliskuussa, joten hiihtokausi jatkuu yli kuukaudella.

Lue lisää

12 työllistyi lyhyestä koulutuksesta

27.4.2017 10:40 | Henrietta Kaasinen

Lyhyestä koulutuksesta on työllistytty Pielisen Karjalassa. Nurmeksessa ja Lieksassa Tekijöitä yritykseen -koulutuksessa osallistujat kartoittavat osaamistaan ja motivaatiota viiden päivän ajan. Tämän jälkeen opiskelijat siirtyvät, sopivan yrityspaikan löydyttyä, enintään 20 päivän mittaiselle yritysjaksolle testaamaan omaa ammattitaitoaan todellisiin työelämän tarpeisiin. Kolmessa koulutuksessa yhteensä noin 30 opiskelijaa on käynyt sen läpi ja 12 heistä työllistyi yritysjakson työpaikkaan.

Lue lisää

Pohjois-Karjalassa työllisyys ei kasva

27.4.2017 10:34 | Henrietta Kaasinen

Työllisyys ei lisäänny Pohjois-Karjalassa muun maan tavoin. Maakunnassa oli maaliskuun lopussa 12 500 työtöntä työnhakijaa. Osuus työvoimasta oli maan korkein eli runsas 17 prosenttia. Luku on vain kymmenyksen pienempi kuin vuosi sitten. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuun lopussa hieman yli 12 prosenttia, kun vuosi sitten osuus oli runsaat 13 prosenttia.

Lue lisää

18-vuotias hakkasi ikätoveriaan rautaketjulla

27.4.2017 08:53 | Henrietta Kaasinen

Joensuussa on pahoinpidelty nuorta miestä ostoskeskuksessa. Eilen alkuillasta Iso Myyssä 18-vuotias tohmajärveläinen miesl löi joensuulaista ikätoveriaan rautaketjulla päähän, käteen ja jalkoihin. Uhrille tuli lievähköjä vammoja päähän. Pahoinpitelyä oli edeltänyt riita miesten välillä.

Ajokeli huono tänäkin aamuna

27.4.2017 07:42 | Henrietta Kaasinen

Pohjois-Karjalassa ajetaan tänäkin aamuna huonossa säässä. Mahdollisesti vaarallisen ajokelistä tekee lumi- ja räntäsateet. Liikenteen sujuvuuden voi odottaa heikentyvän ja keskinopeuden laskevan. Ennusteen mukaan iltaa kohti poutaantuu.

Veteraanipäivää mm. Lieksassa ja Juuassa

27.4.2017 05:36 | Henrietta Kaasinen

Pohjois-Karjalassakin vietetään tänään Veteraanipäivää. Joensuussa Vapaudenpuistossa on lipunnosto ja kenttähartaus klo 9. Päiväjuhlaa vietetään Joensuun ev.lut seurakuntasalissa. Juuassa seppele lasketaan sankarihaudoille klo 10 ja myöhemmin juhlitaan kunnantalon valtuustosalissa. Lieksassa juhla ev.lut kirkossa alkaa klo 12. Puheen pitää kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Keski-Karjalassa kansallista veteraanipäivää vietetään yhteisesti Rääkkylän koulun auditoriossa alkaen klo 12.30. Kiteeltä ja Kesälahdelta järjestetään kuljetukset.

Pellit paukkuivat Joensuun keskustassa

26.4.2017 20:23 | Toimitus

Kaksi henkilöautoa on törmännyt Joensuun keskustassa. Autot kolaroivat Merimiehenkadun ja Suvantokadun risteyksessä puoli kahdeksan aikoihin illalla. Kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä.

Sähköt poikki Liperissä

26.4.2017 20:12 | Seppo Mustonen

Liperissä on ollut sähkökatko. Niinikkosaaren ja Roukalahden alueilla oli iltapäivällä noin 250 taloutta ilman sähköä. Vikoja on ollut päivän mittaan muuallakin Pohjois-Karjalan Sähkön alueella. Runsas lumentulo ja puuskissa noin 10 metsiä sekunnissa puhaltanut tuuli ovat haitanneet myös liikennettä.

Kaisa Ursinuksen 70-vuotisjuhlanäytös

26.4.2017 15:28 | Toimitus

Joensuun kaupunginteatterin näyttelijälle järjestetään tänään juhlanäytösä. Hammaslahdessa Ohvanan kulttuuritalolla esitetään komediallinen Minustako flimitähti? - musiikkinäytelmä, joka kertoo suomielokuvan kulta-ajasta. Tämän illan esitys on Kaisa Ursinuksen 70-vuotisjuhlanäytös ja näyttelijä esiintyy siinä itse.

Lieksaan ammattiopistolle turvallisuuspalkinto

26.4.2017 14:16 | Henrietta Kaasinen

Ammattiopiston Lieksan toimipiste on palkittu. Opetusalan turvallisuuspalkinto luovutettiin eilen Opetusalan turvallisuusfoorumissa Helsingissä. Lieksan koulua kiiteltiin vuodesta 2013 jatkuneesta toiminnasta työturvallisuuden ja -terveyden edistämiseksi. -Terveellisemmän ja turvallisemman oppimisympäristön kehittämistyössä on mukana koko oppilaitoksen väki mukaan lukien opiskelijat, henkilökunta, opiskeluterveydenhuolto ja työterveyshuolto sekä kumppanina mm. Pohjois-Karjalan pelastuslaitos, Suomen Palopäällystöliitto perustelee valintaansa.

Lue lisää

Jokipojille sopimuksia ja uusi toimisto

26.4.2017 11:32 | Henrietta Kaasinen

Jokipoikien joukkue kasaantuu hyvää vauhtia. Maalia tulevalla Mestis-kaudella vahtivat Jonathan Iilahti ja Timo Niemi. Puolustajasopimuksia on tehty kolme: Joni Murasen, Eppu Rissasen ja Wiljami Kupiaisen kanssa. Hyökkäyspäähän Jokipojat on hankkinut tässä vaiheessa yhden kokonaan uuden pelaajan,Timo Hiltusen. Vanhoina tuttuina ärjy-paidassa nähdään mm. Oula Uski, Joonas Larinmaa ja Samu Pitkänen. Miro Väänänen nousee uutena nimenä seuran A-junioreista. Joensuulaisseuran toimisto muutti tässä kuussa jäähallilta Tiedepuistolle.

Lue lisää

Mopoilija loukkaantui Kiteellä

26.4.2017 09:44 | Henrietta Kaasinen

Mopoilija on loukkaantunut Kiteellä. Eilen iltapäivällä mopo ja auto törmäsivät Puhoksentiellä myymälän piha-alueella. Kaatuneen mopon kyydissä oli kaksi henkilöä, joista toinen loukkaantui lievästi. Palomiehet irrottivat auton alustaan hieman kiinni jääneen mopon ja siirsi sen pihan reunaan.

Räntää ja sohjoa - ulosajoja P-K:ssa

26.4.2017 09:35 | Henrietta Kaasinen

Aamun huono ajokeli on aiheuttanut onnettomuuksia Pohjois-Karjalassa. Outokummussa auto suistui lumisohjon takia Kuopiontieltä ojaan. Kaavintien risteyksen kohdilla auto osui valotolppaan ja katkaisi sen. Luisu päättyi ojan pohjalle. Kuljettaja ei loukkaantunut. Tohmajärven ja Akkalan välillä rekka suistui aamulla ojaan. Tie oli suljettuna nostotyön ajan. Aamupäivällä Valtimolla pakettiauto kaatui törmättyään ensin henkilöauton kanssa. Nurmeksentien kolarissa kaksi loukkaantui lievästi. Koko Itä-Suomen alueella poliisin tietoon tuli aamupäivän aikana yli 25 tieliikenneonnettomuutta.

Edit klo 11:10 tarkennettu viimeisenä mainitun tapauksen tietoja ja lisätty viimeinen lause

Nyt ajetaan vaarallisessa säässä

26.4.2017 07:43 | Henrietta Kaasinen

Pohjois-Karjalassa ajetaan vaarallisessa säässä. Ilmatieteenlaitoksen mukaan ajokeli on aamun ja aamupäivän aikana erittäin huono lumisateen vuoksi ja onnettomuusriski on huomattava. Lumi myös sohjoontuu teiden pinnoille.

Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Joensuuhun

26.4.2017 05:43 | Liina Matveinen

Vesisankarit-tapahtuma rantautuu Joensuuhun tänään. Päivän aikana tapahtumaan osallistuu Vesikossa yli 400 alakoululaista opettajiensa johdolla. Tapahtumassa koululaiset harjoittelevat vesillä liikkumisen taitoja toiminnallisilla rastipisteillä. Mukana on useita toimijoita kuten Joensuun Järvipelastajat ja Joensuun Kauhojat. Opettajat saavat tapahtumista kotiin viemisiksi käsikirjan, jonka avulla koulut voivat toteuttaa Vesisankarit-toimintaa. Kevään aikana Koululiikuntaliiton koordinoimia Vesisankarit -tapahtumia järjestetään yhteensä viidellätoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen.

Lue lisää

Kataja meni finaaliin

25.4.2017 20:48 | Seppo Mustonen

Kataja pelaa jälleen koriksen Suomen mestaruudesta. Viides korisliigan välierä Kataja Basket - Seagulls päättyi Joensuun jäähallissa kotijoukkueen selvään voittoon 91-71. Kataja voitti välieräsarjan 4-1 ja pelaa todennäköisesti runkosarjan voittaneen Salon Vilppaan kanssa Pantteripatsaasta. Ottelua Mehtimäen jäähallissa seurasi 2400 katsojaa.

Kaahaavasta motoristista kaivataan tieotja

25.4.2017 15:27 | Liina Matveinen

Joensuun poliisi kaipaa kaahaanneesta motorista kaivataan havaintoja. Maanantaina klo 16.30 aikoihin poliisipartiota vastaan tuli Jokirannantiellä Joensuussa enduromallinen moottoripyörä vastaantulevien kaistalla. Moottoripyörän nopeudeksi mitattiin lähes 90 km/h, kun alueella 60 km/h nopeusrajoitus. Moottoripyöräilijää ei tavoitettu. Moottoripyörä on enduromallinen ja keulaosa valkoinen. Poliisi pyytää vihjeitä moottoripyöräilijästä (päivysnumeroon 0295415320).

Kolme uutta bensa-asemaa veneilijöille

25.4.2017 15:26 | Liina Matveinen

Pielisen veneilijöille ja kelkkailijoilla tulee kesällä kolme uutta tankkauspistettä. Kolin ja Lieksan satamaan sekä Nurmeksessa Bomban alueelle sijoittuvat uudet polttoaineen jakelupisteet avautuvat kesäkuun puolivälissä. Pisteet palvelevat ympärivuorokauden ja niissä voi tankkauksen maksaa myös kännykällä. Polttoainejakelupisteet ovat käytössä ympäri vuoden. – Kaikkien satamia voidaan käyttää talvella moottorikelkkojen tankkaukseen, ja erityisesti Nurmeksessa talvikäyttö varmasti korostuu, koska kelkkareitti kulkee aivan tankkauspisteen vierestä, arvioi Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Lue lisää

Jälleen luvaton rajanylitys

25.4.2017 15:01 | Liina Matveinen

Kiteellä on jäänyt jälleen kiinni luvaton rajanylittäjä. Pohjois-Karjalan rajavartioston partio otti miehen kiinni aamulla Välivaaran alueella. Venäjältä Suomeen tullut mies on anonut turvapaikkaa. Luvaton rajanylitys oli jo toinen kuluvan vuoden aikana Venäjältä Suomeen Pohjois-Karjalan alueella.

Lue lisää