Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Jokisunnuntai valtaa Joensuun jo 19. kertaa

18.8.2018 14:07 | Saku Rinkinen

Perinteinen Jokisunnuntai-tapahtuma on huomenna Joensuussa. Ohjelmassa ovat ekumeeninen pyhiinvaellussoutu, Jokisunnuntain jumalanpalvelus ja pyörävaellus. Pyhiinvaellussoutu lähtee liikkeelle sunnuntaina kello 9 Hasanniemestä. Kirkkoveneet pysähtyvät Kuhasalossa Kukkosen saaressa, jossa pidetään ortodoksinen hetkipalvelus. Kuhasalosta matka jatkuu Utran kirkolle. Kirkossa pidetään klo 12 alkaen Jokisunnuntain jumalanpalvelus. Kello 13 Utran kirkolta on mahdollista lähteä Jokisunnuntain pyöräpyhiinvaellukselle. Pyörävaelluksen pituus on noin 20 kilometriä. Jo 19. kertaa järjestettävän Jokisunnuntai-tapahtuman järjestävät Rantakylän seurakunta, Utran asukasyhdistys, Meripartiolaiset ja Joensuun ortodoksinen seurakunta.

Pielinen Soi -festivaalin viimeinen kesäkonsertti huomenna

18.8.2018 13:16 | Saku Rinkinen

Pielinen Soi -festivaalin kesäkonserttien sarja päätökseen huomenna. Päätöskonsertissa Lieksan Talligalleriassa esiintyy Kai Heikki ja Kari Hämysen orkesteri kello 18 alkaen. 11. kertaa järjestettävä festivaali on soinut kesän aikana eri puolilla Pielistä. Pielinen Soi –festivaali jatkuu syys- ja talvikaudella useilla konserteilla ja tapahtumilla. Luvassa on muun muassa Break Sokos Hotel Kolilla järjestettävä Tango Kolilla -tapahtuma sekä Lieksan Brahe-salissa Matti Makkosen säveltämä Uppo-Nalle unelmoi – koko perheen satuooppera.

Villiruokafestivaalit käynnissä

18.8.2018 12:23 | Saku Rinkinen

Villiruokafestarit ovat käynnissä Ilomantsissa. Tapahtuma järjestetään Ilomantsin Senioripuiston läheisyydessä. Tapahtuma järjestetään samanaikaisesti Ilomantsissa järjestettävien Karhufestivaalien kanssa. Ilomantsiin pääsee matkustamaan myös tänään höyryjunalla Joensuusta. Villiruokafestivaalit jatkuvat kello 15 saakka. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi viime vuonna noin 1500 kävijää.

Rattijuopumusepäily ajovalojen takia Ilomantsissa

18.8.2018 12:03 | Saku Rinkinen

Ilomantsilainen nuori mies on jäänyt kiinni rattijuopumuksesta ajovalojen takia. Poliisipartio suoritti eilen illalla ajotapavalvontaa Ilomantsin kirkonkylällä, kun vastaan ajoi valovikainen ajoneuvo. Poliisi pysäytti auton ja tarkasti kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 18-vuotias illomantsilaismies puhalsi seulonta-alkometriin vajaan yhden promillen. Kyydissä oli kaksi henkilöä. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Nuori moottoripyöräilijä kiinni Ilomantsissa

18.8.2018 11:40 | Saku Rinkinen

Poliisi on pysäyttänyt Ilomantsissa nuoren moottoripyöräilijän. Poliisi pysäytti 16-vuotiaan moottoripyöräräilijän eilen illalla Hatuntiellä. Nuoren kuskin epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä ajoneuvorikkomukseen. Pyörään oli tehty muutoksia, joten poliisi selvittää, oliko kuljettajalla oikeutta ajaa kysessä olevan teholuokan pyörällä. Poliisi oli myös havainnut puutteita moottoripyörässä.

Vesa-Matti Loiri herätti kiinnostusta

18.8.2018 11:07 | Saku Rinkinen

Vesa-Matti Loirin konsertti on herättänyt elokuisen Joensuun. Vesa-Matti Loirin eilinen konsertti Kerubi Stadionilla keräsi paikalle noin 1850 silmäparia. Loirin Joensuun konsertti on artistin toinen kesän kahdesta keikasta. Samalla konsertti oli ensimmäinen Kerubi Stadionilla järjestetty musiikkikonsertti. Ennen Loiria pesäpallostadionilla esiintyi Samuli Putro.

Koppi liekeissä Oinolanvaaralla

18.8.2018 10:30 | Saku Rinkinen

Lieksassa on palanut aggregaattikoppi. Palo sattui eilen iltapäivällä Lieksan Oinolanvaaralla. Palo aiheutui palokaasuletkun irtoamisesta seinäkiinnityksestä. Seinä kuumeni ja sytytti kopin palamaan. Omistaja ehti saamaan itse aggregaatin sekä polttoaineet pois kopista. Koppi paloi täysin käyttökelvottomaksi.

Kukkahuhhaus käyntiin Rääkkylässä

18.8.2018 09:41 | Saku Rinkinen

Rääkkylässä järjestetään Kukkahuhhaus viikonloppuna. Kahdeksatta kertaa järjestettävän kyläjuhlan päänähtävyydet ovat Karjalanruusun kukkapelto sekä kuivakukkavarasto. Kukkapellolta voi poimia oman kukkakimpun, jonka ammattilaiset sitovat. Kuhhausaitassa esitellään rääkkyläläisen Irja Halosen kukkatauluja. Tapahtumassa on koko sen keston ajan luvassa elävää haitarimusiikkia. Kukkakuhhaus on avoinna lauantaina sekä sunnuntaina kello 9-17. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua.

Kuiva kesä ei koettele kaivoja Itä-Suomessa

17.8.2018 15:41 | Toimitus

Kuiva kesä ei ole vaikuttanut juurikaan Itä-Suomen kaivojen vesitilanteeseen. Aluehallintovirasto on koonnut elokuun alussa tilannekuvan Itä-Suomen AVIn alueen talousveden riittävyys- tai laatuongelmista. Suurin osa kuntien terveydensuojeluviranomaisista raportoi, että tietoon ei ole tullut erityisiä ongelmia kuivasta kesästä huolimatta. Joillakin alueilla yksittäisissä kaivoissa on kuitenkin ollut veden riittävyysongelmia.

3,80 euron velka johti ryöstöön Tuupovaarassa

17.8.2018 13:34 | Toimitus

Tuupovaarassa on alle neljän euron velka johtanut pahoinpitelyyn ja ryöstöön. Elokuun alussa oli 55-vuotiaan uhrin luokse tullut muutaman euron velkaa perivä mies. Tapaaminen johti pahoinpitelyyn, kännykän ja 20 euron ryöstöön sekä autonrenkaan puhkomiseen. Poliisipartio otti päihtyneen tekijän kiinni hänen omasta asunnostaan lähistöltä. Mies ei kiinniotosta juuri perustanut, sillä kuljetuksen aikana hän rikkoi poliisiauton kuljetustilaa ja rauhoittui vasta poliisipartion sekä käsi- ja jalkarautojen yhteisvaikutuksesta. Tapaus on siirtynyt syyteharkintaan.

Lue lisää

Pirkko-Liisa Hirvosesta vuoden yrityskummi

17.8.2018 12:33 | Toimitus

Pirkko-Liisa Hirvonen on valittu vuoden 2017 yrityskummiksi. Hän on tominut yrityskummina useita vuosia ja mentoroinut useita eri yrityksiä, jotka ovat olleet yleensä alkuvaiheessa. Vuoden kummiyritykseksi valittiin Hirvosen mentoroima ja Kari Mustosen omistama Joen Kiinteistötekniikka Oy, joka on erikoistunut rakentamiseen ja tekniseen isännöintiin. Valinnat teki Pohjois-Karjalan Yrityskummit ry vuosikokouksessaan. Pirkko-Liisa Hirvosen haastattelu kuullaan tänään Paikallismakasiinissa klo 13.20.

Lue lisää

Realisointipalvelu Vatasen omistaja vaihtuu

17.8.2018 10:48 | Toimitus

Joensuulaisen Realisointipalvelu Vatasen omistaja vaihtuu. Uutena yrittäjänä aloittaa tänään Kaisu Kantelinen. Yrityskaupoista kerrottiin tänään liikeen Facebook-sivuilla.

Lue lisää

Ennätys karhunmetsästys lisää vartiointia

17.8.2018 07:43 | Toimitus

Pohjois-Karjalassa alkava ennätysmäinen suurpetojen metsästys saa myös erävalvojat liikkeelle maanantaina. Metsähallituksen erävalvonnan, poliisin ja Rajavartiolaitoksen partiot tarkastavat metsästäjiä, joita saapuu viikonlopun aikana Pohjois-Karjalaan eri puolilta Suomea. Metsästyksen suosio aiheuttaa myös turhaa kilpajuoksua, huomauttavat valvontaviranomaiset. - Kiire pitäisi jättää pois. Joka vuosi saadaan lukea, että jossain on ammuttu laittomasti pentukarhu”, sanoo erätarkastaja Jyrki Turpeinen Metsähallituksesta. Poliisi muistuttaa, että suuresta metsästäjämäärästä johtuen tulee kiinnittää huomiota erityisesti turvallisuuteen. Karhunmetsästyksessä käytetään järeitä, tehokkaita aseita. Suomen riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Karjalaan poikkeuslupia 137 karhun metsästykseen, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Viime vuonna maakunnassa pyydettiin 87 karhua.

Lue lisää

Kitee voitti Haminassa

16.8.2018 20:18 | Toimitus

Kiteen Pallo on voittanut Haminassa. Miesten superpesiksen alemman loppusarjan päätösottelu päättyi kiteeläisten voittoon supervuorossa 1- 2s (5-6, 4-3, 0-1).

Myller ei lähde ehdolle

16.8.2018 17:00 | Toimitus

Kansanedustaja Riitta Myller (sd.) ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Myller ilmoitti tänään Joensuun Työväenyhdistyksen Rantakala-tapahtumassa Hopealahdessa, että ei ole ehdolla kevään eduskuntavaaleissa. - Nyt kun sosialidemokraattien kannatus näyttää nousua on hyvä aika jättää tehtävät uusille vetreille voimille, sanoi Myller. Riitta Myller tulee toimineeksi kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä yhteensä yli kolmekymmentä vuotta.

Tiedote:

Riitta Myller ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin

Kansanedustaja Riitta Myller ilmoitti tänään Joensuun Työväenyhdistyksen Rantakala-tapahtumassa Hopealahdessa, että ei ole ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

- Nyt kun sosialidemokraattien kannatus näyttää nousua on hyvä aika jättää tehtävät uusille vetreille voimille, sanoi Myller. Viime vuosina olemme saaneet runsaasti uusia aktiivisia toimijoita, joista on hyvä valita myös aivan uusia yrittäjiä tuleviin eduskuntavaaleihin.

Myllerin mielestä sosialidemokraattista politiikkaa tarvitaan nyt entistäkin enemmän luomaan tulevaisuuden uskoa ja vastavoimaa nykypolitiikalle, joka asettaa kaiken yhteiskunnallisen toiminnan ja ihmisten perustarpeet markkinoiden alttarille.

Sosialidemokratia on kansainvälinen liike, jonka tavoitteena on monenkeskisen yhteistyön avulla luoda kestävää kehitystä ja vähentää maapallon laajuista eriarvoisuutta. Tämän hetken suurin uhka on ilmaston lämpeneminen. Keinot meillä ovat tiedossa, tarvitaan tekoja ja sitä kuuluisaa poliittista tahtoa.

Riitta Myller tulee toimineeksi kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä yhteensä yli kolmekymmentä vuotta. Eduskunnassa Myller on ollut mm. ryhmänsä vastaava asunto- ja ympäristöpolitiikassa ja Euroopan parlamentissa vastuutehtävissä ympäristöpolitiikan lisäksi aluepolitiikassa ja ilmastopolitiikassa.

Kuntalaisilla halu osallistua päätöksentekoon

16.8.2018 14:22 | Toimitus

Pohjois-Karjalaiset haluavat osallistua päätöksentekoon. Tämä ilmenee ennen kesälomaa toteutetusta osallisuuskyselystä, jossa selvitettiin, miten ihmiset haluavat osallistua päätöksentekoon. Vastauksista ilmeni monien halu toimia mukana palvelujen suunnittelussa ja kehittämisessä. Lisäksi monet vastaajat toivovat useita kanavia vaikuttamisen avuksi. Osallisuuskyselyn toteutti Pohjois-Karjalan maakunta ja sote-uudistus yhdessä Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen kanssa. Kyselyyn vastasi reilut 300 ihmistä.

Lue lisää

Siun sote rokottaa pneumokokkitauteja vastaan

16.8.2018 13:29 | Toimitus

Pohjois-Karjalan sosiaali ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun Sote rokottaa kuntalaisia pneumokokkia vastaan. Ilmaiseen rokotuksen ovat oikeutettuja Siun soten alueella asuvat 18-64 -vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Riskitekijöitä ovat esimerkiksi krooniset sydän- ja verisuonitaudit, krooniset keuhkosairaudet, diabetes ja reuma. Rokotuksen saavat myös kaikki 65-74 -vuotiaat alueella asuvat henkilöt. Pneumokokki aiheuttaa mm. keuhkokuumetta.

Lue lisää

Kontiolahdella tonttien esittelytilaisuus

16.8.2018 13:13 | Toimitus

Kontiolahden kunta järjestää tontti-iltamat elokuun lopussa. Iltamissa tarjotaan tietoa tulevien asuinalueiden rakentamisesta ja lähivuosien tonttitarjonnasta. Tilaisuudessa voi myös tutustua yleiskaavoitettujen kyläalueiden mahdollisuuksiin. Tilaisuus järjestetään Kontiolahden teknisen virastotalon alakerrassa 30.elokuuta klo 17.30 alkaen.

Lue lisää

Kataja Basketiin kokenut kanadalaissentteri

16.8.2018 13:05 | Toimitus

Joensuun Kataja Basket on täydentänyt joukkuettaan kanadalaisella Ryan Wrightilla. 31-vuotias Wright on pelannut Korisliigaa aikaisemmin Namika Lahden paidassa kaudella 2014-15. Katajan päävalmentaja Juha Sten kuvaa uutta hankintaa todelliseksi huippu-urheilijaksi, joka ymmärtää kehonhuollon ja ravinnon merkityksen. Kataja Basketilla on tällä hetkellä koossa 11 pelaajasopimusta ja he etsivät vielä yhtä ulkomaalaista pelintekijän paikalle. Kausi alkaa lokakuussa.

Lue lisää

Rattijuoppo kiinni Tikkalassa

16.8.2018 09:44 | Liina Matveinen

Tohmajärven Tikkalassa on yöllä jäänyt kiinni rattijuoppo. Joensuulaisen 33-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen mm. törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies oli liikkeellä henkiöautolla ja pysäytettiin VT kuudella puoli kahden aikaan yöllöä. Hän puhalsi lähes 2,7 promillea. Hätäkeskukseen oli ilmoitettu epäily miehen ajokunnosta. Miehellä ei ole voimassaolevaa ajokorttia.

Karhufestivaali alkaa tänään

16.8.2018 09:31 | Toimitus

Karhufestivaali alkaa tänään Ilomantsissa. Festivaalin yhtenä päätapahtumana toimii karhunveiston mestaruuskilpailu, johon on ilmoittautunut veistäjiä ympäri Suomea ja ulkomaita. Kilpailun ja koko tapahtuman teemana on tänä vuonna villi luonto. Karhufestivaalin tuottaja ja johtaja Maarit Hämäläinen-Koljonen kertoi Iskelmä Rexin haastattelussa, että tapahtumaan odotetaan n. 3000 kävijää. Karhufestivaali jatkuu lauantaihin asti.

Pääministeri Sipilä P-K.ssa

16.8.2018 07:59 | Liina Matveinen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vierailee P-K:ssa tänään. Sipilä osallistuu Ilomantsissa Karhufestivaalin avajaispäivän ohjelmaan sekä tapaa kansalaisia myös Joensuussa. Joensuussa tilaisuus pidetään ravintola Tuulaakissa matkustajasatamassa tänäiltana klo 19.00.

Parafest alkaa Joensuussa

16.8.2018 03:06 | Toimitus

Kolmipäiväinen Parafest alkaa tänään Joensuussa. Kyseessä on tapahtuma, joka tarjoaa vammaisille taiteilijoille mahdollisuuden tuoda taiteensa muiden koettavaksi. Ohjelmassa on mm. elokuvanäytöksiä, taidenäyttelyitä ja musiikkia. Joensuun Parafestyhdistys Ry:n puheenjohtaja Arto Pippuri kertoo Iskelmä Rexin haastattelussa, että tapahtuman tarkoituksena on madaltaa kynnystä ns. terveiden ja vammaisten välillä. Parafestin avajaisia vietetään klo 12 alkaen Parafest-teltassa Taidemuseo Onnin piha-alueella.

Säästöpankki Optian luotonanto kasvoi Joensuussa

15.8.2018 15:07 | Liina Matveinen

Säästöpankki Optian luotonanto on kasvanut Joensuussa. Koko luotonanto sisältäen välitetyt luotot oli kesäkuun lopussa noin 1 400 miljoonaa euroa. Kasvu viimeisen puolen vuoden aikana oli viisi prosenttia. Yritysluottokanta kasvoi erityisesti asuntorakentamisen rahoittamisen johdosta. Asuntoluottokanta kasvoi alkuvuonna hieman alle neljä prosenttia ja oli kesäkuun lopussa 880 miljoonaa euroa. - Asuntokauppaa ohjaavat tekijät eli työllisyys, korkotaso ja kuluttajien luottamus ovat edelleen optimaaliset asuntomarkkinoiden kannalta, kertoo pankinjohtaja Eeva Kettunen.

Lue lisää

Hävikkisota-tapahtumassa taistellaan ruokahävikkiä vastaan

15.8.2018 13:07 | Liina Matveinen

Joensuun Nuorkauppakamari ry taistelee hävikkiruokaa vastaan uudella tapahtumalla. Hävikkiruokatapahtuman tavoite on tuoda esille se, kuinka paljon hyvää ja syötäväksi kelpaavaa ruokaa heitetään pois. Hävikkisota-tapahtumassa paikalliset ruoka-alan edustajat valmistavat hävikkiruoasta annoksia kokkisota-henkisen kilpailun muodossa ja kävijät äänestävät parasta ruokapaikkaa. Kokit eivät tiedä etukäteen, mitä elintarvikkeita tulevat saamaan. Tapahtuman juontaa Ismo Apell ja tapahtuma, sekä myöskin ruoka on maksutonta kävijöille. Hävikkisota pidetään Kuunari Elinan edustalla rannassa Maakuntapäivänä 25.8.

Lue lisää