Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Pässit veivät narussa – joensuulaisia

16.2.2019 20:38 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt murskatappion kotonaan. Jääkiekon Mestis-ottelu Jokipojat – SaPKo Savonlinnasta päättyi pässirintaisten vieraiden voittoon 1-4 (1-1,0-1,0-2). Ottelua seurasi lähes 1100 maksanutta katsojaa.

Rattijuoppo löytyi pikkupoikien avulla

16.2.2019 14:03 | Toimitus

Rattijuoppo on löytynyt pikkupoikien avulla Joensuussa. Eilen alkuillasta tuli poliisille ilmoitus Uimaharjusta. Ollintien ja Jussintien risteyksessä oli lumipenkkaan ajettu henkilöauto. Poliisi saavuttua paikalle kaksi pikkupoikaa kertoi poliisipartiolle, että autosta oli poistunut mies ja nainen läheiseen asuntoon. Asunnosta poliisipartio tapasi joensuulaisen 55 -vuotiaan miehen. Mies puhalsi alkometriin 2,2 promillea ja hänet käytettiin verikokeessa ajoaikaisen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi.

Vilkas-viikossa mukana Lieksan kaupungin ruokahuolto

16.2.2019 09:18 | Heikki Rasanen

Lieksan kaupungin ruokahuolto on mukana tänä vuonna Vilkas – tiedä mitä syöt -viikossa. Viikko kannustaa vastuullisiin valintoihin ja viikon aikana ruokahuollon ruokalista koostuu kotimaisten tuottajien tuottamista raaka-aineista valmistetuista herkullisista ruuista. Vilkas –nimen alku on lähtöisin vilja ja kasvikset sanoista ja viikon teema vaihtuu vuosittain. Teemaviikon järjestäjinä yhdessä ammattikeittiöiden kanssa toimivat kotimaiset ruokayhtiöt Apetit ja Atria.

Lue lisää

Uimaharjussa puhallettu hurjat lukemat

16.2.2019 09:11 | Heikki Rasanen

Rattijuoppo puhalsi hurjat lukemat poliisin alkometriin. 29-vuotiaan joensuulaismiehen antaman puhallustestin tulos näytti 4.36 promillea. Mies oli lähtenyt autolla perjantaina Joensuun Uimaharjussa paikallisen ravintolan pihasta ja palannut takaisin käytyään huoltoasemalla. Tieto päihtyneestä kuljettajasta oli tullut sivullisen ilmoitettua asiasta hätäkeskukseen. Mies käytettiin verikokeessa ajon aikaisen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Miehellä ei ole ajo-oikeutta. Ravintolassa samassa seurueessa istunutta henkilöauton omistajaa epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle kuljettajalle.

Lue lisää

Rajajääkärikomppanian alokkaat vannovat sotilasvalan

15.2.2019 13:12 | Toimitus

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppanian alokkaat vannovat sotilasvalan tänään perjantaina Tohmajärven kirkossa. Sotilasvalan vannoo kaikkiaan 130 alokasta, joista naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia on viisi. Sotilaallisen vakuutuksen antaa viisi alokasta. Sotilasvalan jälkeen Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja nimittää alokkaat rajajääkäreiksi.

Exel Composites irtisanoo kahdeksan

15.2.2019 13:12 | Toimitus

Exel Composites on irtisanonut kahdeksan henkilöä Kiihtelysvaaran tuotantolaitokselta. Irtisanomiset tapahtuivat tuotannollisista ja taloudellisista syistä. (Konsernin kustannussäästöohjelman vuotuinen säästötavoite on kolme miljoonaa euroa.) Vähennysten jälkeen yhtiön Kiihtelysvaaran tuotantolaitoksella on 148 työntekijää.

Sykkyrä ry tempaisee tänään lasten syövän päivänä

15.2.2019 09:37 | Toimitus

Joensuussa Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry tempaisee tänään kansainvälisenä lasten syövän päivänä. Syöpälapsia voi tukea muun muassa ostamalla Kultanauhaa ja lahjoittamalla rahaa lipaskeräykseen Sokoksella tänään kello 12-18. Huomenna lauantaina Viljami ja Matilda Hämäläinen pääsevät pudottamaan Jokipojat– SaPKo-ottelun avauskiekon Sykkyrän edustajina, sillä Jokipojat pelaa ottelun syöpälasten tukemiseksi.

Wanhat tanssivat tänään

15.2.2019 09:36 | Toimitus

Lukioiden kakkosluokkalaiset viettävät tänään vanhojen tansseja Pohjois-Karjalan lukioissa. Joensuun lukioiden vanhat kokoontuvat tanssimaan Joensuun areenalle kello 18 alkaen. Juuassa ja Lieksassa vanhojen tansseja tanssittiin jo eilen.

Outo henkirikos - vai oliko se henkirikos?

15.2.2019 07:46 | Toimitus

Joensuun Niinivaaralla tapahtuneen huumeisen henkirikoksen esitutkinta on saatu päätökseen. Poliisi on tutkinut juttua tappona, sillä uhrista löytyi kahdella eri veitsellä tehtyjä iskujen jälkiä parikymmentä. Useista huumeista sekaisin ollut, vuonna 1989 syntynyt mies on oikeuslääkärin lausunnon mukaan kuitenkin voinut aiheuttaa vammat itsekin. Poliisin tekemien tutkimusten mukaan asunnossa olleen, vuonna 1993 syntyneen naisystävän osuutta surmaan ei kuitenkaan voida pois sulkea. Nainen oli kesällä useita viikkoja vangittuna, mutta kertoo miehen itse aiheuttaneen kohtalokkaat vammat. Juttu on nyt jätetty syyttäjälle.

Poliisin tiedote:

Saimme 15.6.2018 noin kello 22:30 Niinivaaralta Kukkolankatu 11-osoitteesta kerrostalossa sijaitsevasta yksityisasunnosta hätäilmoituksen, jonka mukaan asunnossa on verinen mies. Poliisi löysi asunnosta vuonna 1989 syntyneen miehen menehtyneenä. Hätäilmoituksen teki miehen vuonna 1993 syntynyt naisystävä, joka otettiin tapahtumapaikalta kiinni epäiltynä taposta ja hän oli tutkintavankina 9.7.2018 asti, jolloin hänet vapautettiin.

Poliisi on suorittanut perinpohjaisen esitutkinnan tapaukseen liittyen. Epäiltyä kuulusteltiin useita kertoja ja hän antoi oman selvityksenä tapahtumista illan ajalta. Esitutkinnassa on käynyt ilmi, että pariskunta oli ollut tapahtuma-asunnossa kahdestaan koko illan. Tämä on saatu varmistettua teknisen rikostutkinnan avulla.

Rikoksesta epäillyn naisen kertomuksen mukaan asunnolla käytettiin tapahtumailtana erilaisia huumausaineita, jotka voivat yhdessä käytettynä aiheuttaa voimakkaita hallusinaatioita. Naisen kertoman mukaan mies oli mennyt jossain vaiheessa iltaa sekaisin ja aiheuttanut teräaseella vammat itselleen. Laboratoriotutkimuksissa vainajan verestä löytyi kaikkia naisen mainitsemia huumausaineita.

Vainajassa todettiin 20 veitsen iskua, jotka oli aiheutettu kahdella eri veitsellä. Oikeuslääkärin lausunnon mukaan ei voi sulkea pois, etteikö mies olisi voinut aiheuttaa vammat itselleen, mutta oikeuslääkäri pitää sitä varsin epätodennäköisenä lähinnä iskujen lukumäärän vuoksi. Teknisen rikostutkinnan tulokset tukevat pääosin naisen kertomusta. Vainajan vartalossa ei ollut niin sanottuja torjuntavammoja, jotka ovat tyypillisiä veitsellä toteutetuissa väkivaltarikoksissa. Tapahtuma-asunnossa ei ollut kamppailun jälkiä, eivätkä naapurit kuulleet asunnosta riitelyn ääniä illan aikana. Nainen on huomattavan paljon pienikokoisempi kuin hänen edesmennyt miesystävänsä. Vainajan vammoista johtuen asunnossa oli runsaasti verta, mutta rikoksesta epäillyn vaatteissa ja iholla olevat verijäljet eivät tukeneet hänen syyllisyyttään.

Esitutkinnassa kävi näin ollen ilmi sekä naista vastaan että hänen puolestaan puhuvia seikkoja.Tässä varsin tulkinnanvaraisessa tilanteessa naisen vangittuna pitäminen oli kohtuutonta ja nainen vapautettiin tutkintavankeudesta heinäkuussa. Kaikki asiassa saatavissa ollut näyttö oli vapautushetkellä poliisin hallussa tai laboratoriotutkimuksissa eikä sitä vaaraa ollut enää olemassa, että nainen olisi jollakin tavalla voinut vaikeuttaa asian selvittämistä.

Poliisi ei tiedottanut tapauksen alkuvaiheessa tapahtumasta, sillä ennen oikeuslääkärin lausuntoa emme olleet varmoja siitä, riittääkö tapauksen näyttö syyteharkintaan asti ja onko asiassa tapahtunut lainkaan rikosta. Selvittämisintressi epäillyssä henkirikoksessa on niin suuri, että naista päätettiin joka tapauksessa esittää vangittavaksi esitutkinnan alkuvaiheessa. Jos olisimme tiedottaneet tapauksesta aiemmin tietäen, että tapauksen tutkinta tullaan todennäköisesti päättämään poliisin omalla ei rikosta - päätöksellä, olisi naisen osalta tapahtunut tarpeetonta julkista leimaamista. Tiedottaminen olisi ollut niissä olosuhteissa arveluttavaa jo siksikin, että jos henkirikostutkinta muuttuu kuolemansyyn tutkinnaksi, ovat tapauksen yksityiskohdat kaikkinensa salassa pidettäviä.

Esitutkintamateriaali on nyt lähetetty syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjävirastoon. Rikosnimikkeenä on edelleen tappo.

Joensuun seutu Itä-Suomen parasta yrityksille

14.2.2019 11:51 | Toimitus

Joensuun seutukunta on yritystoiminnan näkökulmasta maan yhdeksänneksi paras, käy ilmi Elinkeinoelämän Keskusliiton kyselystä. EK:n nyt kolmatta kertaa teettämässä kyselyssä Joensuun seutukunnan sijoitus oli sama kuin kaksi vuotta sitten. Joensuu on Itä-Suomesta ainoana mukana kärkikymmenikössä. Kyselyssä oli mukana 25 maan suurinta seutukuntaa.

18 kulttuurirahaston kokovuotista apurahaa

14.2.2019 11:49 | Toimitus

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Pohjois-Karjalaan 18 kokovuotista apurahaa. Suurimmat Pohjois-Karjalaan saadut apurahat olivat 30 000 euroa. Apurahoja saivat muun muassa Lieksan Vaskiviikko, Joensuun Parafest-festivaali ja Heinäveden Musiikkipäivät.

Ellin vesivahinko sadevesiviemäristä?

14.2.2019 11:48 | Toimitus

Joensuun Ellin uudessa kerrostalossa viikonloppuna tapahtuneen vesivahingon todennäköinen syy on selvinnyt. Tämänhetkisen tiedon valossa näyttää siltä, että sadevesiviemäri on jäätynyt ja aiheuttanut vesivahingon. Toimitusjohtaja Jarmo Ojalainen arvioi, että vesi on päässyt Itärannassa sijaitsevan opiskelijatalon rakenteisiin saunaosaston parvekkeen kautta. Lopullisen syyn selvittäminen vaatii rakenteiden purkamista.

Sisääntulotietä pyörätieksi?

14.2.2019 09:22 | Toimitus

Joensuu aikoo muuttaa kaupungin läntistä sisääntulotietä pyörätieksi reilun kilometrin matkalta Siilaiselta ruutukaavalle. Katuosuus on nyt nelikaistainen. Otsolan puolella olevat kaistat jäisivät autoille ja Linnunlahden puoleiset muutetaan pyörätieksi. Kaupungin liikenneinsinööri Jarmo Tihmalan mukaan Siltakadun liikennemäärä on ennusteissa niin alhainen, että yksi ajorata riittää jatkossa hyvin. Kaksiajorataisuus Siltakadulla on perua ajalta, jolloin valtatie vielä kulki kaupungin keskustan läpi. Toisen ajoradan muuttaminen pyörätieksi on herättänyt myös ihmetystä. Tihmalan mukaan pyöräilyn pääreitiltä puuttuu tällä hetkellä selkeä jatke keskustaan.

Penkkarit liikkeellä tänään

14.2.2019 09:21 | Toimitus

Lukioiden abiturientit viettävät tänään perinteistä penkinpainajaispäivää. Joensuussa penkkariajelut järjestetään kello 12.30 alkaen. Autot järjestäytyvät ja lähtevät raviradan parkkialueelta. Autojen ajoreitti on muuttunut aiemmista vuosista, sillä torimuutosten vuoksi Siltakatua pitkin ei voi enää ajaa. Makeisten heittäminen on sallittua Koskikadulla ja Torikadulla ajoneuvojen ollessa pysähdyksissä, joten yleisö voi kokoontua katsomaan ajelua esimerkiksi torille. Ilomantsissa abit puolestaan pääsevät penkkareissa hevoskyytiin. Maakunnan abiturienttien juhlintaa voi seurata iltapäivästä alkaen Karjalaisen verkkosivuilta. Reijolan uudessa K-marketissa vietetään tänään avajaisia kello kymmenen alkaen. Vanha kauppa tien toiselta puolelta suljettiin sunnuntaina. Uusi Marketti sijaitsee aivan Reijolan liikenneympyrän tuntumassa ja se tuplasi edellisen kaupan koon. Avajaisissa paikan päällä on torstaiaamuna Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Jokipojille tappio rankkarikisassa

13.2.2019 21:20 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt rankkarikisassa. Mestiksen jääkiekko-ottelu Jokipojat – LeKi Lempäälästä päättyi tasaisen väännön jälkeen vieraiden 4-5RL -voittoon. LeKi vahvisti asemiaan sarjan kärjen tuntumassa. Jokipojat on neljäntenä, mutta ero kärkeen on runsaat 10 pistettä.

Puita nurin Pyytivaaralla – lähettimen korjaustyöt viivästyvät

12.2.2019 14:09 | Toimitus

Paikallisradioiden lähettimien korjaustöitä on vaikeuttanut Pyytivaaralla kaatuneet puut. Mastolle ja laitetiloihin vievää tietä ei ole tänään päästy ajamaan tien poikki kaatuneiden puiden takia. Nettiradioiden lähetyksen toimivat normaalisti, vain varsinaiset radiolähetykset ovat poikki. Nettilähetykseen pääsee radiot.fi -palvelusta

Kolari aamuliikenteessä Kajaanintiellä - yksi loukkaantui lievästi

12.2.2019 09:15 | Toimitus

Aamun liikenteessä on ajettu kolari. Kontiolahdella henkilöauto ja pakettiauto olivat törmänneet toisiinsa Kruununtien ja Kajaanintien rampissa hieman ennen kuutta aamulla. Henkilöauton kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja hänen toimitettiin ambulanssikyydillä ensiapuun tarkastettavaksi.

72-vuotias henkilöautoa kuljettanut joensuulaismies oli ajanut Joensuun suunnasta kohti pohjoista nousten Lehmon rampista ylös kohti Kruununtien risteystä, missä oli törmännyt Kruununtietä pitkin Jaamankankaan suuntaan pakettiautoa kuljettaneen 59-vuotiaan kontiolahtelaismiehen kuljettamaan pakettiautoon.

Lehmon rampista Kruununtielle tultaessa on väistämisvelvollisuutta osoittava liikennemerkki.

Rekka ojassa Nurmeksen ja Kuopion välillä

11.2.2019 20:53 | Toimitus

Rekan nosto haittaa illalla liikennettä Nurmeksessa Kuopiontiellä. Puoliperävaunullinen puulastissa ollut rekka suistui tieltä Kuopiontiellä Nurmeksessa puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Rekka ollut matkalla Nurmeksesta Kuopion suuntaan, kun se ajautui ojaan menosuuntaan oikealle puolelle. Osittain kaatunut perävaunu tukki toisen ajokaistan. Ensihoitoyksikön tarkastama kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa. Pelastuslaitoksen yksiköt tarkistivat ajoneuvon vuotojen varalta ja ohjasivat paikalla liikennnettä. Paikalle tilattu nostotöihin hinausautoja Joensuusta, sekä soritusauto Nurmeksesta. Pelastuslaitos arvio noston kestävän ilta 21.00-22.00 saakka. Nostotyöt haíttaavat liikennettä onnettomuuspaikalla. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Lieksassa rikkoutunut runkovesiputki

11.2.2019 12:53 | Toimitus

Runkovesiputki on mennyt rikki Lieksan keskustassa. Lieksan kaupungin mukaan vuoto on löytynyt, ja korjaus aloitetaan tiistaina aamuna. Korjauksen vuoksi Sammonkatu suljetaan Väinöläntien ja Jokikadun välillä. Vedenjakelun katkoksesta tiedotetaan myös erikseen kiinteistöitä, joita katko koskee. Jos runkovesiputken korjaus saadaan aiemmin valmiiksi, voi vesikatko olla ilmoitettua lyhyempi, kaupunki huomauttaa. - Lisäksi veden katkaisusta johtuva painevaihtelu voi aiheuttaa veden samentumista, joka korjaantuu vettä juoksuttamalla. Lieksan vesihuoltoliikelaitoksen päällikkö Jari Kärkkäinen toteaa tiedotteessa. Alueella liikkuvia pyydetään lisäksi huomioimaan muuttuneet liikennejärjestelyt.

Kuhasalossa lähipäivinä mahdollisia hajuhaittoja

11.2.2019 12:50 | Toimitus

Kuhasalon jätevedenpuhdistamon kompostointikentällä on aloitettu keväinen aumakompostien kääntely -ja sekoitustyöt. Asiasta tiedottaa Joensuun Vesi. Työn suorittaa multaa valmistava urakoitsija. Tiedotteen mukaan aumoihin sekoitetaan samalla olkea ja turvetta. Työn arvioitu kesto on kaksi päivää. Joensuun Vesi pahoittelee työstä mahdollisesti aiheutuvia ylimääräisiä hajuhaittoja.

Ilomantsissa ei tanssita vanhojen tansseja

11.2.2019 12:48 | Toimitus

Ilomantsin lukiossa ei tanssita tänä vuonna lainkaan vanhojen tansseja. Ilomantsin lukion rehtori Päivi Nenonen kertoo, että lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat osallistuivat tanssikurssille ja tanssivat silloisten kakkosten mukana jo viime vuonna. Nyt kakkosluokalla olevat opiskelijat eivät halunneet kerrata tansseja ja esittää niitä uudelleen. Vanhojen päivänä eli tämän viikon perjantaina kakkosille on järjestetty muuta ohjelmaa. Ilomantsin lukiossa on 26 oppilasta, joista abeja kuusi. Ilomantsin lukio järjestää penkkarit muiden lukioiden tapaan tämän viikon torstaina. Abit pääsevät penkkareissa hevoskyytiin.

Uuden sillan suunnittelu jatkuu Lieksassa

11.2.2019 12:37 | Toimitus

Lieksanjoen uuden sillan suunnittelu on jatkunut Lieksan kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Uusi silta mitoitetaan sallimaan kahdensuuntainen raskas liikenne sekä kevyt liikenne. Suunnittelun perustana on sillan noin 80-100 vuoden käyttöikä, jonka arkkitehtuurin pitää sopia kaupunkikuvaan sekä näyttävään joki- ja puistomaisemaan. Silta suunnitellaan nykyisen kaarisillan paikalle. Yleissuunnittelussa tutkitaan vähintään kolme siltapaikalle sopivaa vaihtoehtoa sekä rakentamisenluontoon ja ympäristöön. Lopputulemana laaditaan alustavat kustannusarviot vaihtoehdoista elinkaarikustannuksineen.

Kansainvälinen talvipyöräilykonferenssi Joensuuhun

11.2.2019 12:28 | Toimitus

Joensuussa järjestetään ensi vuonna kansainvälinen talvipyöräilykonferenssi. Joensuun kaupungin mukaan tapahtuman pääteemana on kehittää talvipyöräilyn olosuhteita ja vahvistaa talvipyöräilyn roolia arkisena liikkumismuotona. Tänä vuonna konferenssi oli Kanadassa, jonne saapui kolmesataa pyöräilyn kehittäjää. Tapahtuman ohjauksesta vastaa Joensuun kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä. Tapahtuman ajankohta täsmentyy lähikuukausien aikana.

Liperin kuolonkolarin esitutkinta valmis

11.2.2019 11:35 | Toimitus

Poliisi on saanut päätökseen Liperin syyskuisen kuolonkolarin esitutkinnan. Henkilöauto ja hevoskuljetusperävaunua vetänyt pakettiauto törmäsivät Kuopiontiellä Kuoringan kohdalla. Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Pakettiautossa oli neljä henkilöä, ja he kaikki saivat eriasteista vammoja. Poliisin mukaan henkilöauton kuljettajalla oli veressään alkoholia 2,2 promillea. Hän menetti autonsa hallinnan päihtymistilan ja liian kovan tilannenopeuden takia. Henkilöauton kuljettajaa epäiltiin törkeän rattijuopumuksen lisäksi muun muassa kahdesta törkeästä vammantuottamuksesta. Koska ainoa epäilty menehtyi, asia ei etene syyteharkintaan.

Ajokeli erittäin huono Pohjois-Karjalassa

11.2.2019 10:23 | Toimitus

Ajokeli on erittäin huono tänään maanantaina Pohjois-Karjalassa. Ilmatieteen laitoksen mukaan maakunnassa esiintyy lumi- tai räntäsateita.
Tiet ovat Joensuun seudulla todella liukkaita, päivystävä palomestari Tiia Turunen kertoo. Hän toivoo liikenteeseen malttia.
Esimerkiksi Hukanhaudalla autot olivat vaarassa jäädä pohjastaan kiinni sohjoon aamulla.