Soita studioon 0700 928 928  0700 928928   Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti

Joensuu 92,8 MHz  •  Nurmes 101,0 MHz
Outokumpu 101,7 MHz  •  Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz  •  Lieksa 92,0 MHz

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Vene hädässä Pyhäselällä

19.8.2017 14:19 | Liina Matveinen

Veneilijät pelastautuivat Pyhäselällä Suursaareen. 7-metriseen matkaveneeseen oli iltapäivällä tullut vettä. Veneessä oli kaksi henkilöä, jotka pääsivät Suursaaren rantaan. Tarkemmat tiedot haverista puuttuvat.

Joensuun kaupunki osallistuu suruliputukseen

19.8.2017 14:16 | Liina Matveinen

Joensuun kaupunki osallistuu tänään suruliputukseen Turun puukkoiskun vuoksi. Sisäministeriö määräsi valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan eilisten kansakuntaa järkyttäneiden Turun tapahtumien johdosta lauantaina. Suruliputus päättyy illalla kello 21. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

15-vuotias juovuksissa mopoautolla

19.8.2017 13:01 | Liina Matveinen

Poliisi on pysäyttänyt nuoren mopoautoilija epäiltynä rattijuopumuksesta. 15-vuotias joensuulaistyttö ajoi kortitta mopoautolla Harmaaniementiellä Liperissä hieman ennen kello viittä aamulla. Puhallustulos 0,5 promillea.

Nuori motoristi kaahasi korttinsa jäähylle

19.8.2017 12:59 | Liina Matveinen

Nuori motoristi on kaahannut kortinsa jäähylle.20-vuotias liperiläinen mies ajoi Kuopiontiellä Pilkon kohdalla puolen yön aikaan ylinopeutta 169 km/h satasen alueella.. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hänen ajo-oikeutensa riittää enintään 35-kilowattisen moottoripyöränsä kuljettamiseen. Hänen kuljettamansa moottoripyörä on vakiona 53 kilowattinen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Ukkos- ja sadevaroitus Pohjois-Karjalaan

19.8.2017 11:02 | Liina Matveinen

Pohjois-Karjalaan on annettu varoitus ukkosista ja sateista. Ilmatieteen laitoksen varoituksen mukaan maakunnassa kehittyy iltapäivästä alkaenukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia. Tuulen nopeus voi olla yli 20 m/s. Rankkasateissa vettä voi tulla paikoin 20 mm tunnissa.

Lue lisää

Juopunut kuski törmäsi pyöräilijään Outokummussa

19.8.2017 10:04 | Liina Matveinen

Humalainen kuski on törmännyt polkupyöräilijään Outokummussa. Hätäkeskukseen tehtiin ilmoitus eilen alkuillasta, kun henkilöauto oli törmännyt pyöräilijään Alavinkadulla. Kaksi pyöräilijää ajoi Alavinkatua Urheilutalon suuntaan, kun vastakkaisesta suunnasta tuli väärää kaistaa heitä vastaan henkilöauto, joka törmäsi 15-vuotiaaseen pyöräilijään. Auto poistui paikalta heti törmäyksen jälkeen. Pyöräilijä loukkaantui lievästi. Myöhemmin illalla tuli uusi ilmoitus samasta henkilöautosta liikenteessä Jokipohjantiellä. Poliisipartio tavoitti epäillyn kuljettajan yksityisasunnosta. Mies puhalsi alkometriin 2,57 promillea ja hän on ennestään ajokiellossa. Epäilty kuski on kuopiolainen 29-vuotias mies.

Vapaudenpuistossa pahoinpitely - poliisi pyytää havaintoja

19.8.2017 10:01 | Liina Matveinen

Joensuun poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja pahoinpitelystä. 39-vuotiasta joensuulaista miestä pahoinpideltiin Vapaudenpuistossa hieman ennen kello yhtä yöllä. Mies kertoi pullonkerääjän lyöneen häntä joko pullokassilla tai pullolla kasvoihin. Miehelle tuli otsaan verta vuotava haava. Lyöjää ei tavoitettu. Mahdollisia havaintoja Vapaudenpuiston pahoinpitelyyn liittyen pyydetään ilmoittamaan poliisille (sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi.fi, vihjepuhelimeen p.0295415232 tai poliisipäivystykseen p.0295415320 ma-pe klo 09-15.00).

Joensuun keskustassa pysäköintialue suljettu

19.8.2017 08:45 | Liina Matveinen

Joensuun keskustassa on suljettu pysäköintialue. PT-talon vieressä Niskakadun ja koulukadun risteyksessä oleva pysäköintialue Niska on suljettu. Tontin puut on kaadettu ja pysäköinti estetty naruin. PT-talo on jo suurimmaksi osaksi tyhjänä toimijoista. Talo tullaan purkamaan ja tontille nousee kerrostalo.

Joensuun pääkirjaston takana lastenmusiikkia

19.8.2017 06:05 | Teemu Korpinurmi

Joensuun pääkirjaston takapihalla on tänään lasten musiikkitapahtuma. Takapiharock tarjoaa tänä vuonna lapsille suunnattuja konsertteja, Kimble-turnauksen sekä keppihevoskilpailun. Musiikista vastaavat joensuulainen lastenmusiikkiyhtye Pippuri Soikoon! sekä joensuulaislähtöinen Ville Karttunen. Pääsymaksuton tapahtuma alkaa pääkirjaston takana puoliltapäivin.

Rääkkylässä iloitaan kukista

19.8.2017 06:00 | Teemu Korpinurmi

Rääkkylässä alkaa tänään Kukkakuhhaus. Kaksipäiväisen kylätapahtuman pääosassa ovat värikkäät, loppukesän kukat. Kukkia pääsee mm. poimimaan Karjalanruusun mittavalta kukkapellolta jonka ohella päänähtävyytenä toimii vanhan navetan ylisten kuivakukkien kuivaustila Kukkataivas. Pääsymaksuttomassa tapahtumassa on käynyt Rääkkylässä vuosittain yli tuhat kukkien ystävää.

Lue lisää

Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto purettiin

18.8.2017 15:18 | Teemu Korpinurmi

Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry on purettu. Päätös tehtiin yksimielisesti yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa torstaina. Päätöksen taustalla on mm. Suomen Nuoriso-opiston kannatusyhdistyksen sääntömuutos, joka turvaa pohjoiskarjalaisten nuorisoseurojen edustusoikeuden opiston päätöksenteossa. Keskusseuran kalusto on lahjoitettu Suomen Nuorisoseurat ry:lle aluetoimiston käyttöön ja loput säätiölle, joka tukee varojen kautta maakunnan nuorisoseuratoimintaa. Nuorisoseurojen organisaatiouudistuksesta lähtien yhdistyksellä ei ole ollut varsinaista toimintaa.

Lue lisää

Vasukirjanen liperiläisille lapsiperheille

18.8.2017 15:05 | Teemu Korpinurmi

Liperin varhaiskasvatussuunnitelman ohelle on valmistunut kirjanen. Vasukirjanen toimii suunnitelman toiminnallisena työvälineenä. Kirjaseen on koottu kaikista keskeisimmät asiat, joiden toteutumista arvioidaan yhdessä lasten, vanhempien ja henkilökunnan kanssa. Vasukirjanen jaetaan kaikille perheille lapsen hoitopaikassa, päiväkodeissa ensi viikolla ja perhepäivähoidossa muutaman viikon kuluttua. Liperin varhaiskasvatussuunnitelma tuli voimaan elokuussa.

Lue lisää

Vesilinnustus ja karhunmetsästys käyntiin sunnuntaina

18.8.2017 14:17 | Teemu Korpinurmi

Poliisi varautuu metsästyskauden vilkkaimpaan viikonloppuun myös Pohjois-Karjalassa. Vesilinnustus ja karhunmetsästys alkavat tänä sunnuntaina ja liikkeellä on Itä-Suomen alueella jopa tuhansia metsästäjiä. Valvonnan painopiste on Lieksan ja Ilomantsin sekä Kiteen ja Tohmajärven alueilla, joissa on eniten karhun kaatolupia. Poliisi valvoo metsästystä yhdessä Metsähallituksen, Rajavartiolaitoksen sekä paikallisten riistanhoitoyhdistysten kanssa.

3 000 neliöinen sisähuvipuisto Raatekankaalle

18.8.2017 12:40 | Liina Matveinen

Joensuun Raatekankaalle avataan 3000 neliöinen sisähuvipuisto. Suomalainen sisäseikkailupuistoketju HopLop palaa kaupunkiin ja avaa täysin uuden puiston Raatekankaan teollisuusalueelle syyskuun alussa. HopLop toimi noin kymmenen vuotta sitten Joensuussa Voimatiellä. Silloinen puisto oli kooltaan noin 650 neliötä.

Lue lisää

Jongunjoen kuolintapauksien tutkinta edennyt

18.8.2017 12:09 | Liina Matveinen

Lieksan Jongunjoella kahden ihmisen kuolemaan johtaneissa tapahtumien tutkinta on edennyt. Tutkinnan pohjalta on voitu todeta, ettei naisen kuolemaan liity rikosta. Jongunjoella yksityisasunnossa asuneet 37-vuotias nainen ja 43-vuotias mies menehtyivät elokuun alussa. Nainen löydettiin kuolleena ja mies menehtyi matkalla sairaalaan. Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä. Salassapitosäännöksiin vedoten poliisi ei voi kertoa muita yksityiskohtia pariskunnan kuolemaan liittyen.

Lue lisää

Mutalan päiväkodissa vaarallista ilkivaltaa

18.8.2017 12:03 | Liina Matveinen

Joensuun Mutalassa on päiväkodin pihassa tehty vaarallista ilkivaltaa. Isä oli tuonut maanatai-iltana leikkimään 3,5 vuotiaan pojan päiväkodin pihalle. Poika oli mennyt laskemaan liukumäkeä ja laskiessaan jäänyt kaulastaan kiinni köyteen, joka oli viritetty liukumäen yläosaan. Isä huomasi tapahtuman välittömästi ja sait pelastettua pojan köydestä. Lapsi sai tapauksesta vammoja kaulanalueelle. Isän nopea toiminta pelasti lapsen pahimmilta vammoilta. Joensuun poliisi muistuttaa, että tällaisten köysien viritteleminen erilaisille yleisille liikkumis- tai leikkipaikoille aiheuttaa vakavan hengen ja terveyden vaaran.

Väitös: Metsän luonnontilan palauttaminen on vaikeaa

18.8.2017 11:24 | Liina Matveinen

Metsän luonnontilan palauttaminen on vaikeaa todetaan tänään Joensuussa tarkastettavassa väitöksessä. Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Hannes Pasanenselvitti väitöstutkimuksessaan, millaisia vaikutuksia luonnontilan palauttamiseen tähtäävillä toimenpiteillä on suojelualueiden metsiin ja niiden lajistoon. Metsien hakkuiden haitallisia vaikutuksia monimuotoisuuteen on vaikea korjata nopeasti. Pelkän suojelun avulla entisen talousmetsän muuttuminen luonnonmetsän kaltaiseksi voi kestää satoja vuosia. Pasasen tutkimuksen mukaan tasaikäisen mäntymetsän puustoa voidaan monipuolistaa tehokkaimmin avaamalla metsään pieniä aukkopaikkoja ja polttamalla. Väitös tarkastetaan tänään itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella.

Lue lisää

Nuorukaisia kiinni omaisuusrikoksista

18.8.2017 11:23 | Liina Matveinen

Poliisi on ottanut kiinni nuorukaisia omaisuusrikoksista epäiltynä. Poliisi suoritti sunnuntai-iltana kotietsinnän Liperissä ja takavarikoi aiemmin samana päivänä anastetuksi ilmoitetun mönkijän. Lisäksi paikalta löytyi myös muuta anastettua omaisuutta. Poliisin suorittaessa kotietsintää paikalle ilmaantui viiden nuoren seurue, josta poliisi otti kiinni 16 -vuotiaan ja 19-vuotiaan nuorukaiset. Molemmat henkilöt asuvat Liperissä. Heitä epäillään useista varkauksista. Lisäksi asiassa kuulusteltiin alle 15-vuotias poika epäiltynä. Nuorten jäljille päästiin yleisövihjeiden sekä poliisin oman toiminnan avulla. Anastettu omaisuus on pääosin takavarikoitu ja palautettu omistajille.

Lue lisää

Pantasudet palasivat verkkoon

18.8.2017 09:36 | Liina Matveinen

P-K:n pantasusien liikkeitä voi jälleen seurata verkossa. Luonnonvarakeskuksen (Luke) Riistahavainnot.fi-palvelussa näkyvät jälleen pantasusien paikannustiedot. Seurannassa on yhdeksän sutta. Palvelusta löytyy myös kesän pantaseurantojen perusteella tehty kartta susien reviireistä. Kartan avulla metsästäjät voivat hahmottaa alueet, joissa on mahdollista kohdata susia. Pannoitetut sudet asustavat Kainuussa, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Pantasusien paikannustietoa esitetään palvelussa helmikuun loppuun asti.

Lue lisää

Lieksan liikuntahallin kohtalo ratkeaa maanantaina

18.8.2017 08:28 | Liina Matveinen

Lieksan liikuntahallin kohtalo ratkeaa maanantaina. Lieksan liikuntahallin alkuperäiset rakentamiskustannukset ovat nousseet 3,5 miljoonasta eurosta noin 4,5 miljoonaan euroon. Kustannusten nousuun ovat vaikuttaneet mm. tilatarpeiden lisäys ja parkkipaikan laajennustyöt. – Kustannusten nousu aiheutti toki nousupainetta tuohon nelivuokraan, ja olemme nyt hyvässä yhteishengessä asiasta Pohjois-Karjalan Osuuskaupan kanssa neuvotelleet, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen kertoo. PKO:n on tarkoitus rakentaa liikuntahalli ja vuokrata se Lieksan kaupungille.

Lue lisää

Joensuun seudulla sairastetaan vähiten Pohjois-Karjalassa

18.8.2017 07:51 | Seppo Mustonen

Kontiolahdella, Joensuussa ja Liperissä sairastutaan vähiten Pohjois-Karjalassa. THL:n sairastavuusindeksi on silti Joensuussakin korkeampi kuin koko maassa keskimäärin, kertoo aamun Helsingin Sanomat. Vain syöpään ja sepelvaltimotautiin sairastutaan maakunnassa keskimääräistä vähemmän. Korkeimmat sairastavuuslukemat ovat Ilomantsissa, Valtimolla ja Nurmeksessa. Lukemat on laskettu vuosien 2011-2013 tiedoista.

Rajajääkärikomppanian alokkaat vannovat sotilasvalan

18.8.2017 04:36 | Liina Matveinen

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppanian alokkaat vannovat sotilasvalan tänään. Valatilaisuus pidetään Ilomantsissa, jonne alokkaat siirtyivät polkupyörämarssilla. Sotilasvalan vannoo kaikkiaan 132 alokasta, joista vapaaehtoista asepalvelusta suorittavia naisia on 9. Sotilaallisen vakuutuksen antaa 4 alokasta. Sotilasvalan vastaanottaa Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja eversti Vesa Blomqvist. Valakaavan esilukijana toimii MM-ralliautoilija ja poliitikko Ari Vatanen.

Lue lisää

JoMa voitti runkosarjan

17.8.2017 20:03 | Toimitus

Joensuun Maila on voittanut runkosarjan viimeisen ottelunsa. Superpesistaisto Seinäjoki-JoMa päättyi joensuulaisten täpärään 0-1 voittoon jouksuin 3-5,5-5. Sotkamo voitti Vimpelin ja JoMa runkosarjan ykkönen ja aloittaa pudotuspelit Hyvinkän Tahkoa vastaan. Kiteen Pallo sijoittui seitsemänneksi ja sen pari on toiseksi sijoittunut Vimpelin Veto. Joensuu ei ole koskaan aiemmin voittanut runkosarjaa superpesiksen historian aikana.

(korjattu otteluparit 20.45)