Soita studioon 0700 928 928  0700 928928   Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti

Joensuu 92,8 MHz  •  Nurmes 101,0 MHz
Outokumpu 101,7 MHz  •  Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz  •  Lieksa 92,0 MHz

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Karelia AMK:n opiskelijavalinnat on tehty

28.6.2017 12:05 | Teemu Korpinurmi

Karelia-ammattikorkeakoulun yhteishaun opiskelijavalinnat syksyllä alkaviin koulutuksiin on tehty. Opiskelijavalinnan tulos näkyy hakijalle Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa opintopolku.fi. Karelia-ammattikorkeakoulussa oli kevään yhteishaussa kaikkiaan 790 aloituspaikkaa 19 koulutuksessa, joista kolme oli ylempään amk-tutkintoon johtavaa koulutusta. Karelia-ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen valitsi reilu puolitoista tuhatta hakijaa ja yhteensä hakemuksia tuli noin 5000.

Lue lisää

Myller Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikköksi

28.6.2017 11:02 | Teemu Korpinurmi

Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikkö vaihtuu. Everstiluutnantti Janne Myller aloittaa Pohjois-Karjalan aluetoimiston päällikkönä elokuun alussa. Aluetoimiston nykyinen päällikkö, eversti Asko Valta siirtyy samalla päivämäärällä Porin prikaatin apulaiskomentajaksi. Everstiluutnantti Myller tulee Joensuuhun Kainuun prikaatista, jossa hän toimi Kuopion huoltopataljoonan komentajana.

Lue lisää

Karhufestivaali Kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan

28.6.2017 09:35 | Teemu Korpinurmi

Ilomantsin Karhufestivaali on päässyt mukaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivän viralliseen ohjelmaan. Karhufestivaali on esillä Kulttuuriympäristöpäivien kotimaisella sivustolla ja kansainvälisellä sivustolla. Kaikille avointa tapahtumaa vietetään Ilomantsin kirkonkylällä elokuun lopulla ja paikalla kisaillaan mm. karhunveiston maailmanmestaruudesta. Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään syksyisin ympäri Eurooppaa 50 eri maassa, jossa arviolta 20 miljoonaa ihmistä osallistuu kymmeniin tuhansiin tapahtumiin.

Lue lisää

Henkilöauto törmäsi kevytmoottoripyörään Niinivaaralla

28.6.2017 08:44 | Teemu Korpinurmi

Henkilöauto on kolaroinut kevytmoottoripyörän kanssa Joensuussa. Ulkomaalainen 26-vuotias mies ajoi eilen illalla henkilöautolla Karjalankatua etelän suuntaan, kun hän törmäsi Sortavalankadun risteyksessä keskustan suuntaan ajaneeseen 16-vuotiaan tytön kuljettamaan kevytmoottoripyörään. Tytölle tuli onnettomuudessa vammoja. Karjalankadun risteyksessä ajanut autonkuljettaja jätti huomioimatta väistämisvelvollisuuden.

Tietöitä valtatie kuudella

28.6.2017 06:05 | Teemu Korpinurmi

Valtatie kuuden päällystystyöt alkavat tänään. Töitä tehdään Onkamon ja Honkavaaran välisellä tieosuudella. Töillä korjataan tien sivukaltevuutta ja epätasaisia kohtia jyrsimällä ja tasaamalla asfalttia. Tienkäyttäjiä pyydetään ajamaan työmaan kohdalla maltilla sekä noudattamaan työnaikaisia nopeusrajoituksia ja liikennejärjestelyjä. Valtatie 6:n päällystystyöt valmistuvat heinäkuun loppupuolella.

Joen Kulttuuritori kävelykadulla

28.6.2017 06:00 | Teemu Korpinurmi

Kulttuuritorin ohjelma alkaa tänään Joensuussa. Joen Kulttuuritori toimii tänä vuonna kävelykadun lavalla jossa nähdään ja kuullaan mm. musiikkia, teatteria kuin sanataidetta. Mukana on edellisvuosien tuttuja esiintyjiä sekä uusina niminä brasialaislähtöinen laulaja Iara, Sakari Preuss sekä Ilja Teppo. Joen Kulttuuritorilla on ohjelmaa keskiviikosta lauantaihin heinäkuun loppuun saakka.

Lue lisää

Kuka maalasi graffitin?

27.6.2017 17:01 | Toimitus

Poliisi kaipaa havaintoja graffitin maalauksesta rautatieaseman alueella. Viime yönä oli VR:n varikkoalueella maalattu kiskobusin kylkeen graffitti-maalaus, joka oli jäänyt tekijältä kesken. Polisii toivoo yleisön ilmoittavan havainnoistaan puhelimitse tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mäkisalo-Ropponen: Ikäihmisiä ei voi hoitaa kuka tahansa

27.6.2017 15:45 | Teemu Korpinurmi

Joensuulainen kansanedustaja ja Muistiliiton puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) pitää pätevyysvaatimuksen väljentämistä pahana virheenä ikäihmisten laadukkaan hoidon näkökulmasta. Kansanedustajan mukaan ikäihmisten hoivassa on jo valmiiksi vakavia ongelmia ja puutteita. - Hoito- ja hoivayhteisöissä saa mielellään olla muitakin kuin hoitotyöntekijöitä, mutta he eivät voi korvata koulutettuja hoitajia, kertoo kansanedustaja. Mäkisalo-Ropposen mielestä on suurta tietämättömyyttä ja ikäihmisten aliarviointia jos kuvitellaan että ikäihmisiä voi hoitaa kuka tahansa. - Toivon todella, että ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä ymmärretään ikäihmisten arvo paremmin kuin hallituksessa, päättää Merja Mäkisalo-Ropponen.

Lue lisää

Rock Against Racism-näyttely Joensuuhun

27.6.2017 14:21 | Teemu Korpinurmi

Maailmaa kiertänyt rock-näyttely saapuu myös Joensuuhun. Brittivalokuvaaja Syd Sheltonin Rock Against Racism -näyttely on nähtävillä Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa heinäkuusta lähtien. Shelton dokumentoi rasismin vastaista liikettä Englannissa 70-luvun lopussa ja hänen valokuvistaan koottiin näyttely vuonna 2015 Lontoossa. Joensuuhun näyttely haluttiin osaksi Suomi 100 -juhlavuotta kertomaan taiteen ja kulttuurin merkityksestä yhteiskunnallisessa muutoksessa.

Lue lisää

Karelia ja Quality Knowhow Karjalainen yhteistyöhön

27.6.2017 14:18 | Teemu Korpinurmi

Karelia-ammattikorkeakoulu ja Quality Knowhow Karjalainen aloittavat koulutusyhteistyön. Tahot järjestävät syksyllä ensimmäisen yhteisen Lean Six Sigma Black Belt -koulutuksen Joensuussa, joka on suunnattu prosessien kehitystyöstä vastaaville esimiehille, asiantuntijoille ja johdolle teollisuudessa, palveluyrityksissä ja julkisella sektorilla. Lean ja Six Sigma ovat prosessin parannusmenetelmiä, joiden avulla pyritään parantamaan tuotteiden ja palveluiden laatua, alentamaan kustannuksia sekä säästämään aikaa. Karelia-ammattikorkeakoulussa Lean-perusteita suorittaa tällä hetkellä toistasataa opiskelijaa verkko-opintoina.

Lue lisää

Risteyskolari Lieksassa - yksi loukkaantui

27.6.2017 14:04 | Teemu Korpinurmi

Yksi henkilö on loukkaantunut risteyskolarissa Lieksassa. Henkilöauto oli ajanut tänään päivällä Lamminkyläntieltä Joensuuntietä Lieksasta päin tulevan henkilöauton eteen. Toinen kuskeista loukkaantui onnettomuudessa lievästi ja hänet kuljetettiin terveyskeskukseen tarkastettavaksi. Lieksasta tullut auto romuttui keulasta pahoin ja toisen auton vauriot jäivät vähäisiksi.

Myller: Ratkaisu junista turvaa vain hetkeksi

27.6.2017 12:01 | Teemu Korpinurmi

Joensuulaisen kansanedustajan Riitta Myllerin (sd.) mielestä lyhytjänteinen politiikka ei tue raideliikenteen kehittämistä. - Nyt tehty ratkaisu turvaa hetkeksi Pohjois-Karjalan uhan alla olevat junayhteydet, mutta pysyvää ratkaisua ei sekään tuo, Myller sanoo. - Epävarmuus jatkuu edelleen, kun rautatieliikennettä pitäisi päinvastoin kehittää osana toimivampaa joukkoliikennettä. Tämä tukisi niin aluetaloutta kuin ilmastotavoitteitakin, jatkaa Myller. Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt tänään päätöksen velvoiteliikenteen jatkumisesta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää

Päällystyöt käyntiin Valtatie 6:lla

27.6.2017 11:43 | Teemu Korpinurmi

Valtatie kuudella aloitetaan päällystystyöt. Työt alkavat huomenna keskiviikkona Onkamon ja Honkavaaran välisellä tieosuudella. Töillä korjataan tien sivukaltevuutta ja epätasaisia kohtia jyrsimällä ja tasaamalla asfalttia. Tienkäyttäjiä pyydetään ajamaan työmaan kohdalla maltilla sekä noudattamaan työnaikaisia nopeusrajoituksia ja liikennejärjestelyjä. Valtatie 6:n päällystystyöt valmistuvat heinäkuun loppupuolella.

Junavuorot säilyvät Pieksämäelle ja Nurmekseen

27.6.2017 11:05 | Teemu Korpinurmi

Juna kulkee jatkossakin Joensuusta Pieksämäelle ja Nurmekseen. Liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt päätöksen junaliikenteen velvoiteliikenteestä seuraavaksi kahdeksi vuodeksi ja velvoiteliikenne jatkuu samansisältöisenä kuin kuluvana vuonna. Kaksivuotisella sopimuksella ministeriö haluaa varmistaa junayhteyksien jatkuvuuden. Tällä hetkellä Joensuusta kulkee Pieksämäelle ja Nurmekseen päivittäin kaksi junavuoroa.

Kaupungin viestintäpäälliköksi Reeta Knuuti

27.6.2017 09:40 | Teemu Korpinurmi

Joensuun kaupunki on löytänyt uuden viestintäpäällikön. Tehtävään on valittu filosofian maisteri Reeta Knuuti, joka aloittaa työnsä elokuussa. Tehtävä täytetään kahden vuoden määräajaksi edellisen viestintäpäällikön, Ville Moilasen siirryttyä yrittäjäksi. Joensuun kaupungin viestintäpäälliköksi haki 35 henkilöä eri puolilta Suomea.

Lue lisää

Rattijuopumus Pankakoskella

27.6.2017 08:44 | Teemu Korpinurmi

Lieksassa on aamupäivän liikenteessä tavattu rattijuoppo. Lieksalaisen 64-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen maanantaina rattijuopumukseen pakettiautolla Lieksan Pankakoskella. Miehelle tehty puhalluskoe oli antanut tuloksen 0,65 promillea. Poliisipartio oli pysäyttänyt kuskin normaalissa liikennevalvontatarkastuksessa.

Nurmes sata vuotta sitten

27.6.2017 06:00 | Teemu Korpinurmi

Nurmeksessa palataan sadan vuoden takaisiin tunnelmiin. Nurmeksen satamassa järjestetään lauantaina Nurmes 100 vuotta sitten -tapahtuma, jossa aikamatkaillaan musiikin, höyryjunakyytien ja tukkinäytöksien avulla. Pääsymaksuttoman tapahtuman järjestävät yhteistyössä Nurmeksen kaupunki ja paikalliset yhdistykset. Nurmes 100 vuotta sitten-tapahtuma kuuluu viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan.

Lue lisää

Törmän ikkunoita rikottiin juhannuksena

26.6.2017 16:59 | Toimitus

Joensuussa on tehty ilkivaltaa juhannuksen aikoihin. Poliisi toivoo yleisön havaintoja Törmän huvikeskuksen ikkunoiden rikkojista. Mahdollisia havaintoja edellä mainittuun liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 maanantaista perjantaihin klo 08-16.15 välisenä aikana.

Digiosattomuus voi johtaa syrjäytymiseen

26.6.2017 15:40 | Teemu Korpinurmi

Digiosattomuus voi johtaa syrjäytymiseen, kirjoittaa Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) Iskelmä Rexin kesäblogissa. Kansanedustajan mukaan yhteiskunnan on pidettävä huolta, että myös ne henkilöt, joilla ei ole tietokonetta, älypuhelinta tai internet-yhteyttä saavat yhdenvertaisia palveluita. Esimerkiksi pankkipalvelujen ja junalippujen myynnin siirtyessä kokonaan verkkoon, osa kansalaisista jää palvelujen ulkopuolelle. Mäkisalo-Ropposen mukaan digitalisaatiota voidaan nopeuttaa mm. varmistamalla verkkoyhteyksien toimivuus joka puolella Suomea sekä lisäämällä henkilökohtaista koulutusta ja ohjausta.

Lue lisää

Sirkus nyt Louhelankentällä

26.6.2017 14:33 | Teemu Korpinurmi

Sirkus on saapunut kaupunkiin. Sirkus Finlandia on pystytetty tänä vuonna Louhelan kentälle, Mehtimäelle. Aiempina vuosina sirkus on ollut Laulurinteellä sekä Koivuniemen kentällä. Perjantaina Sirkus Finlandia matkaa Kiteen Hutsin kentälle.

Wallenbergin säätiöltä lahjoitus yliopistolle

26.6.2017 14:06 | Teemu Korpinurmi

Wallenbergin säätiö jatkaa Itä-Suomen yliopiston tukemista. Marcus Wallenbergin Liiketaloudellinen Tutkimussäätiö on lahjoittanut 30 000 euroa Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjaan. Lahjoitus kohdentuu kauppatieteelliselle koulutusalalle kuten säätiön edellinen lahjoitus vuonna 2016. Lahjoitus kasvattaa yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjan kokonaiskertymän lähes 5,6 miljoonaan euroon. Yliopiston tavoitteena on kerätä lahjoituksia 6 miljoonaa euroa kesäkuun loppuun mennessä.

Lue lisää

Rantamökkien hinnat laskussa P-K:ssa

26.6.2017 13:14 | Teemu Korpinurmi

Rantamökkien hinnat ovat laskeneet Pohjois-Karjalassa. Iltalehden selvityksen mukaan rannalla olevien lomakiinteistöjen keskihinta on tänä vuonna Pohjois-Karjalassa 54 000 euroa. Vielä viime vuonna maakunnan rantamökkien keskihinta oli reilut 10 000 euroa enemmän. Eniten rannalla olevasta lomakiinteistöistä saa pulittaa Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla, missä keskihinta on lähempänä 170 000 euroa. Halvimmalla rantamökin saa todennäköisesti Lapista.

Kontiolahden vuosikartasta kaivataan palautetta

26.6.2017 13:02 | Teemu Korpinurmi

Kontiolahden kunnan nettisivuille avatusta vuosikartasta toivotaan palautetta. Vuosikartta sisältää tietoa kaikille avoimista tapahtumista ja tilaisuuksista. Lisäksi vuosikartassa näkyvät kansalliset juhlapäivät ja Kontiolahdella vietettävät teemapäivät ja -viikot. Karttaan tuottavat sisältöä kunnan lisäksi järjestöt, yhdistykset, yrittäjät, yhteisöt, seurakunnat ja yksityiset henkilöt. Vuosikartan lopullinen muoto rakentuu annetun palautteen mukaan.

Lue lisää

Pohjoiskarjalaisten laulut soivat pian

26.6.2017 11:12 | Teemu Korpinurmi

Pohjoiskarjalaisten teksteistä tehtyjä lauluja kuullaan pian. Pohjois-Karjalan Uudet Laulut-kilpailun sato on käyty läpi ja valmiina on Petri Hirvosen säveltämänä 36 laulua. Erilaisia tekstejä saapui kilpailuun 216 kappaletta ja ensimmäiset 12 valmista laulua kuullaan Lomakeskus Huhmarissa ensi viikon lauantaina. Konserteissa yleisö saa äänestää osan lauluista finaaliin jotka taltioidaan syksyllä Pohjois-Karjalan Uudet Laulut-levylle.

Aiheesta lisää tänään klo 13 alkavassa Paikallismakasiinissa. Kuvassa säveltäjä Petri Hirvonen.

Lääkitys virtsatietulehdukseen netin kautta

26.6.2017 10:43 | Teemu Korpinurmi

Avun virtsatietulehdukseen voi saada nyt myös verkkopalvelusta. Siun Sotessa on aloitettu kolme kuukautta kestävä kokeilu, jossa virtsatietulehdusta itsellään epäilevä nainen voi tehdä kesäkuusta alkaen oirearvioinnin Siun soten Medinet-verkkopalvelussa ja saada lääkityksen ilman muuta yhteydenottoa. Palvelua arvioidaan ja siitä kerätään asiakas- ja ammattilaispalautetta. Kokeilu on osa Omat digiajan hyvinvointipalvelut -hanketta, jossa kehitetään kansallista sähköisten terveys- ja hyvinvointipalvelujen kokonaisuutta.

Lue lisää