Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Siun soten röntgen- ja magneettitutkimuskuvat Kanta-palveluun

17.10.2018 13:42 | Liina Mustonen

Siun sote ottaa käyttöön ensimmäisenä röntgen- ja magneettitutkimuskuvien tallentamisen Kanta-palveluun. Siun sote on ottanut syyskuun alussa käyttöön Kanta-palvelujen kuva-aineistojen arkiston. Arkistointi on aloitettu radiologisista tutkimuksista, kuten röntgenkuvista. Valtakunnallinen kuva-aineistojen arkisto on nyt valmis myös muiden terveydenhuollon organisaatioiden käyttöön. Omiin kuvantamistutkimuksia koskeviin lausuntoihin voi tutustua Omakannassa, varsinaiset kuvantamistutkimusten kuvat taas eivät näy potilaille. Omakannassa näkyvät tällä hetkellä Siun soten toimipaikoissa tehtyjen kuvantamistutkimusten tiedot vuodesta 2017 alkaen.

Lue lisää

Asunnottomien yötä vietetään tänään

17.10.2018 08:34 | Toimitus

Joensuussa tänään vietettävän Asunnottomien yön pääteemaaksi on nostettu ihmisarvo. YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaiseen päivään pohjautuvaa Asunnottomien yötä vietetään yli 20 paikkakunnalla ja valtakunnallisena teemana on Palvelujen saatavuus. Joensuun lisäteemaksi on nostettu Arvokas asunnoton, jolla halutaan korostaa jokaisen ihmisen ihmisarvoa. Joensuussa tapahtuman järjestelyihin osallistuu useita eri järjestöjä, seurakuntia sekä vapaaehtoistoimijoita.

Tiedote:

Asunnottomien yö -tapahtumaa vietetään ke 17.10.

Tapahtuma Joensuussa jo 16. kerran:

Paikallisteema "Arvokas asunnoton", uutuutena kokemusasiantuntijan vetämä kaupunkikävely

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaiseen päivään pohjautuva Asunnottomien yö -tapahtuma järjestetään Joensuussa keskiviikkona 17.10.2018. Järjestelyissä on Joensuulle tyypilliseen tapaan mukana lukuisa joukko eri järjestöjä, seurakuntia ja vapaaehtoistoimijoita. Joensuun tapahtuma on osa valtakunnallista Asunnottomien yö –kansalaisliikettä (http://asunnottomienyo.fi/). Suomessa tapahtumaa vietetään yli 20 paikkakunnalla. Helsingissä tapahtuma järjestetään nyt 20. kerran peräkkäin ja Joensuussa 16. kerran.

Asunnottomien yö -tapahtuman valtakunnallisena teemana on "Palvelujen saatavuus". Joensuussa lisäteemaksi on nostettu "Arvokas asunnoton". Paikallisteemalla halutaan korostaa jokaisen ihmisen ihmisarvoa.

Pohjois-Karjalassa on yhteensä 78 asunnotonta, joista Joensuussa on 58 henkilöä (tilastopvm 15.11.2017).

Joensuun tapahtumassa on useita eri tapahtumapisteitä. Joensuun Kansalaistalon (Torikatu 30) avautuessa klo 7.30 avautuu samanaikaisesti maksuton Vaatepankki. Vaatepankista voi noutaa vaatteita tai käydä lahjoittamassa niitä. Joensuun Siniristillä (Antinkuja 2) on tarjolla brunssiaamiainen klo 10-12.

Iltapäivällä tapahtuma laajenee kävelykadulle, Sokoksen kauppakäytävälle (Siltakatu 6) ja muualle kaupungille.

Soma-kodilla (Torikatu 19/kellaritilat) on avoimet ovet klo 14-17. Tiloissa toimii kodintarvikkeiden jakelupiste.

Kävelykadulla tarjoillaan soppatykkiruokaa klo 15-18 (tai sinne saakka, kun ruokaa riittää). Kävelykadulle jalkautuu myös P-K:n Mielenterveydentuki ry:n Aulis-hanke telttakojuineen. Kojulla käsitellään osallistavien keinojen avulla koulukiusaamista ja sen vaikutuksia eri yksilöiden myöhempään elämänkulkuun.

Sokoksen kauppakäytävällä on järjestöbulevardi klo 15-18. Bulevardilla esitellään järjestöjen ja seurakuntien tekemää työtä asunnottomien parissa. Bulevardi toimii lähtöpisteenä opastetuille kaupunkikierroksille asunnottoman näkökulmasta. Kyseinen aktiviteetti on tarjolla Joensuussa ensimmäistä kertaa. Oppaana kävelykierroksilla toimii asunnottomuutta kokenut henkilö. Asumisen Tukipisteellä (Antinkuja 4) on avoimet ovet klo 15-18.

Kotikartanoyhdistyksen tiloissa (Kauppakatu 34) on mahdollisuus osallistua mm. verenpaine- ja –sokeritason mittauksiin klo 15.30-20.30.

Kaikkiin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Pohjola-Norden tuo pohjoismaalaista kulttuuria lukiolaisille

16.10.2018 15:37 | Heikki Rasanen

Pohjola-Norden tuo Krista Siegfrids kohtaa oppilaita Joensuussa. Suomalaisartistin lisäksi mukana ovat Fredrik Furu sekä palkittu kirjailija Eija Hetekivi-Olsson Ruotsista. Kolmikko kohtaa lukio-opiskelijoita Pohjola-Nordenin koulukiertueella, joka esittelee pohjoismaista kulttuuria eri näkökulmista. Pohjola-Norden ry:n tärkein tehtävä on pohjoismaisen yhteistyön edistäminen ja Pohjoismaiden tunnetuksi tekeminen Suomessa. Pohjola-Norden-koulussa kiertue tarjoaa lukiolaisille Pohjoismainen koulupäivä, jossa oppilaat osallistuvat eri workshoppeihin pohjoismaisella teemalla. Koulupäivä huipentuu Krista Siegfridsin ja Fredrik Furun tähdittämään konserttiin. Kiertue saapuu Joensuuhun ensi viikon tiistaina.

Lue lisää

Kovan luokan puhujat Joensuuhun - Olli Rehn johtaa

16.10.2018 15:07 | Heikki Rasanen

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn saapuu puhumaan Joensuuhun. 26. päivä Joensuussa järjestään korkeatasoinen Katse Tulevaisuuteen – iltapäiväseminaari Tiedepuistolla, jonne Rehnin kanssa puhumaan saapuvat tulevaisuudentutkijat Mikko Dufva (Sitra) ja Mika Aaltonen (FCG) sekä maakunnan omat nimet Mia Mantsinen (Mantsinen Group toimitusjohtaja) ja Ilkka Pirskanen (Siun Sote, toimitusjohtaja). Puheenaiheina ovat mm megatrendit, tulevaisuuden ennakointi globaalin talouden näkökulmasta, sekä millaiset olosuhteet hyvinvoinnille tulisi luoda. Tapahtuman järjestää Jippo RY.

Lue lisää

Kauppa- ja Niskakadun risteysalue suljetaan kahdeksi viikoksi

16.10.2018 14:17 | Toimitus

Joensuun Kauppakadun ja Niskakadun risteysalue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kivitöiden vuoksi torstaina. Jalankulku ja pyöräily onnistuu alueella normaalisti. Huoltoajo kävelykadulle on järjestetty Rantakadun suunnasta Niskakadun kautta kävelykadulle. Joensuun kaupunki aloitti Kauppakadun saneerauksen välillä Niskakatu–Yläsatamankatu toukokuun alkupuolella. Saneerauksen tarkoituksena on liittää aiemmin Kauppakadulle valmistunut pyöräkatu kävelykatuun.Kauppakadun ja Yläsatamakadun risteysalue on tällä hetkellä suljettu osittain ajoneuvoliikenteeltä risteysalueella tehtävien kivi- ja päällystystöiden vuoksi. Alue suljettiin maanantaina 15.10 ja sulku kestää arviolta 3–4 päivää.

Lue lisää

Talvikunnossapitoon valmistaudutaan Joensuussa

16.10.2018 11:24 | Heikki Rasanen

Joensuun kaupungin tekninenkeskus valmistautuu talvikunnossapitoon. Iskelmä Rexille antamassaan haastattelussa teknisenkeskuksen työnjohtaja Olli Henttinen kertoo, että valmistautuminen on jo aloitettu. Työryhmä tarkistaa levittää 1. ja 2. luokan teille aurausviittoja sekä tarkistaa, ettei kaivonkannet ole nousseet ylös. -Aura voi muuten ottaa kaivonkanteen kiinni, Henttinen selittää. Viimeisenä vuorossa on pyöreiden aurausmerkkien asettamiset. Henttinen tähdentää myös, että oma-asunnoissa asuvien olisi hyvä puhdistaa sadevesikaivojen pinnat putoavista lehdistä. -Tämä helpottaa veden juoksevuutta viemäreissä kun lehdet eivät jäädy tukkeiksi, sanoo Henttinen. Olli Henttisen haastattelu kuullaan keskiviikkona Iskelmä Rexin Paikallismakasiinissa.

Itäsilta suljetaan autoliikenteeltä loppuviikoksi

16.10.2018 10:19 | Heikki Rasanen

Itäsilta suljetaan liikenteeltä Asemanseudun päällystetöiden vuoksi. Päällystetyöt aloitetaan keskiviikkona. Asemanseudun ja keskustan välinen liikenne ohjataan Sirkkalan sillalle bussit mukaan lukien. Penttilän suunnasta tuleva liikenne ohjataan yksisuuntaisen väylän kautta Kettuvaarantielle ja Sirkkalan sillalle. Kettuvaaran suunnasta Asemaseudulle tuleva liikenne käyttää Itäranta –katua, mutta liikenteen reitit vaihtelevat työn etenemisen mukaan. Järjestelyt ovat voimassa perjantai-iltaan saakka. Liikennejärjestelyiden tavoitteena on vähentää päällystystöiden liikennehäiriöitä. Matka-aikaa on kuitenkin syytä varata huomattavasti normaalia enemmän.

Lue lisää

Lapset ja nuoret paras tulevaisuusinvestointi

16.10.2018 09:46 | Heikki Rasanen

-Lapsiin ja nuoriin panostaminen on tärkein tulevaisuusinvestointi, sanoo Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.). Iskelmä Rexin blogissaan Mäkisalo-Ropponen kirjoittaa olevan surullista, miten monet nykyisen hallituksen päätökset ovat heikentäneet lapsiperheiden taloudellista asemaa ja palveluja. Hänen mukaansa myös kunnissa tehdään huonoja päätöksiä. Viime valtuustokauden päätös suurentaa lapsiryhmiä ja rajoittaa subjektiivista päivähoito-oikeutta esimerkiksi työttömien lapsilta, on nykyisen kaupungin strategian mukaan purettava tämän kauden aikana. Tämä nähdään päiväkotien työntekijöiden sekä vanhempien mukaan hankaloittavina tekijöinä vanhempien elämään ja työntekijöiden kasvavaan paineeseen. - Me kaikki voimme olla rakentamassa omalta osaltamme lapsiystävällistä Suomea! , päättää Mäkisalo-Ropponen.

Lue lisää

Suomen on kiristettävä ilmastotoimiaan, vaatii Vihreiden Krista Mikkonen

16.10.2018 09:13 | Heikki Rasanen

Krista Mikkonen (vihr.) penää maailman päättäjiltä toimia ilmastonmuutosta vastaan. Iskelmä Rexin blogikirjoituksessaan Mikkonen vaatii myös, että Suomen hallituksen tulisi tehdä ripeitä muutoksia ilmastonmuutossuunnitelmaansa. Maanantaina julkaistun kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n ilmastoraportin mukaan ilmaston lämpeneminen on vielä pysäytettävissä 1,5 asteeseen, jos päästöt saadaan laskuun välittömästi. Mikkosen mukaan Suomen tulisi irroittautua fossiilisista polttoaineista nopealla aikataululla. Kivihiilestä, lämmitysöljystä sekä polttoturpeesta tulisi luopua jo tällä vuosikymmenellä, maakaasusta ja öljystä seuraavalla. Suomen tämän hetken kokonaispäästöt eivät kirjoituksen mukaan vähene lainkaan, koska metsähakkuiden lisääminen kumoaa kaikki ne päästövähennykset, joita hallitus on suunnitellut. -Kaikki ratkaisut eivät ole helppoja, mutta niihin on pystyttävä meidän ja lastemme tulevaisuuden vuoksi, Mikkonen päättää.

Lue lisää

Sää viilenee P-K:ssa

16.10.2018 08:37 | Liina Mustonen

Sää viilenee P-K:ssa. Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimät, lähes 20 astetta olleet päivä ovat ohi ja sää viileen selvästi lähivuorokausien aikana. Ensi yönä maakunnassa on enää vain muutama lämpöaste ja huomenna päivälämpötila jää alle + 10 asteen.

Iskelmä Rexin lähetykset toimii

15.10.2018 13:37 | Liina Mustonen

Iskelmä Rexin lähetykset toimivat normaalisti. Perjantai-iltapäivänä ilmennyt ongelma päälähettimellä Kontiolahden Pyytivaaralla on saatu kuntoon maanantaina puolen päivän aikaan. Myös verkkoradio toimii jälleen normaalisti. Viikonlopun aikana lähetys jouduttiin siirtämään Radio City Joensuun taajuudelle, mutta saatiin palautettua takaisin tutuille taajuuksille maanantaina ennen puoltapäivää.

Asemanseudulle odotettavissa liikenneruuhkia

15.10.2018 09:08 | Liina Mustonen

Joensuun asemanseudun kadunrakennustyöt haittaavat liikennettä erityisen paljon tällä viikolla. Autoilijoita kehotetaan välttämään liikkumista Asemanseudulla Siltakadun ja Vanhanraitin välisellä alueella. Autoilijoiden kannattaa käyttää Sirkkalansiltaa ja Suvantosiltaa ohittaakseen Asemanseudun työmaa-alueen. Rautatieasemalle menevien toivotaan käyttävän Sirkkalansillan ja Kettuvaarantien kautta kulkevia reittejä.

Lue lisää

Rexin ja Cityn lähetysongelmien huolto jatkuu

15.10.2018 08:13 | Liina Mustonen

Iskelmä Rexin perjantaina ilmennyt lähetysvika sotkee lähetystä edelleen. Vian korjaustyöt jatkuvat. Juuka-Nurmes-Lieksa alueella lähetys soi normaalisti toistaiseksi. Kiteen lähetys on poikki ja Joensuun seudulla Iskelmä Rex soi Cityn taajuudella 101,5. Nettilähetys on Rexin osalta myös poikki. Huoltotöiden aikana odotettavissa on katkoksia. City soi toistaiseksi vain verkossa. Tilanteen muutoksista tiedotetaan Iskelmä Rexin verkko- ja Facebook-sivuilla.

Nuori mies kaahasi moottoripyörällä

14.10.2018 10:27 | Toimitus

Nuori mies on ajanut ylinopeutta moottoripyörällä Joensuussa. Mulonväylällä eilen iltapäivällä 40 alueella 18-vuotias motoristi ajoi lähes 90 km tuntinopeudella.

Viisi nuorta sairaalaan ulosajosta

14.10.2018 08:02 | Toimitus

Viisi nuorta on toimitettu keskussairaalaan ulosajosta Kiteellä. Aamuyöllä viiden aikoihin neljä nuorta miestä ja yksi nuori nainen olivat henkilöautolla liikkeellä Kiteen Ruppovaarantiellä, kun kuljettaja menetti auton hallinnan soratielä. Auto suistui tieltä ja osui puuhun. Paikalle hälytettiin kolme ambulanssia, jotka toimittavat nuoret sairaalaan Joensuuhun. Alustavan arvion mukaan vammat olivat lieviä.

Jokipojat hävisi kotonaan

13.10.2018 19:47 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt tappion kotikentällään. Jääkiekon Mestisottelu Jokipojat – LeKi päättyi vieraiden voittoon 1-3 (0-1 , 1-1 , 0-1). LeKi jatkaa sarjan kärjessä ja Jokipojat on kolmen pisteen päässä. Keskiviikkona Joensuun jäähallissa on vastassa Rovaniemen Kiekko.

Kataja aloitti kauden vierasvoitolla

13.10.2018 19:05 | Toimitus

Kataja on aloittanut korisliigan vierasvoitolla. Nokialla pelattu ottelu BC Nokia – Kataja Basket päättyi joensuulaisten voittoon 86-88. Kataja johti ottelua vielä 40 sekuntia ennen loppuvihelystä 10 pisteellä, mutta Nokia nousi vielä pisteen päähän.

Suurkirppis-tapahtuma Areenalla

13.10.2018 13:47 | Saku Rinkinen

Joensuu Areenalla järjestetään Suurkirppis huomenna sunnuntaina. Joensuulainen jalkapallojoukkue SC Riverball järjestää syksyn aikana kahdesti kirpputoritapahtuman Areenalla. Ensimmäinen kirpputoreista on huomenna kello 10-14 ja toinen 28. päivä lokakuuta. Kirpputorien järjestäjänä toimiva Riverball sijoittui kesällä miesten Kolmosen Itä-Suomen lohkossa kolmanneksi.

Rexin lähetyksessä on edelleen vikaa

13.10.2018 13:09 | Saku Rinkinen

Iskelmä Rexin lähetyksissä on edelleen vikaa. Rex soi viikonlopun aikana Joensuun seudulla Radio Cityn taajuudella 101,5. Toivon mukaan lähetys saadaan iltapäivästä lähtien myös muualle maakuntaan. Pahoittelemme tapahtunutta.

Maailman parhaaksi valittu gini jälleen voittoisa

13.10.2018 12:01 | Saku Rinkinen

Arctic Blue Ginin etiketti ja pullo ovat saaneet kultamitalin kansainvälisessä brändikilpailussa. Ilomantsissa valmistettava gini nappasi voiton kansainvälisesti arvostetussa International Wine & Spirit Competition -kilpailussa Lontoossa. Ginin etiketti, typografia ja muotoilu saivat kultaa maininnalla Spirits Artwork and Bottle Design Gold Outstanding 2018. Joka syksy järjestettävä International Wine & Spirit Competition kokoaa osallistujia liki 100 maasta. Brändipalkinnon lisäksi Arctic Blue Gin saavutti hopeaa ginien sekä Gin & Tonic -sarjoissa. Juoman tukevampi versio Arctic Blue Gin Navy Strength saavutti myös kolme hopeamitalia eri sarjoissa.

Kontiolahden kirjasto avautuu maanantaina

13.10.2018 11:57 | Saku Rinkinen

Kontiolahden kirjasto avataan taas maanantaina 15. lokakuuta. Toukokuusta saakka remontin alla ollut kirjasto avautuu jälleen kello 13. Kirjasto suljettiin toukokuun alussa ja kesän aikana kirjastoon on tehty korjaustöitä niin sisätiloissa, kuin piha-alueellakin. Maanantaina kirjaston kävijöille keitetään kahvit ja myöhemmäksi ajankohdaksi on suunniteltu jonkinlaista avoimien ovien tapahtumaa, kirjastonjohtaja Merja Mustonen kertoo.

Snow in Kontiolahti juhlistaa ladun aukeamista

13.10.2018 11:03 | Saku Rinkinen

Kontiolahdella järjestetään juhla hiihtoladun avaamisen kunniaksi. Snow in Kontiolahti (Lunta Kontiolahdessa) -niminen tapahtuma järjestetään tänään kello 14 alkaen. Tapahtumassa kuullaan lyhyet alkutervehdykset sekä luvassa on livetanssia- ja musiikkia. Tilaisuuden päättää liikuntavälineiden esittely ja Kontiolahden Urheilijoiden junioreiden hiihtotekniikkanäytös. Tapahtuma on maksuton.

Joensuussa parikin pahoinpitelyepäilystä illan ja yön aikana

13.10.2018 10:08 | Saku Rinkinen

Joensuussa on ollut parikin pahoinpitelyä eilisen illan ja yön aikana. 21-vuotiaan kontiolahtelaisen miehen epäillään syyllistyneen peräti kahteen pahoinpitelyyn, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja laittomaan uhkaukseen Joensuun Torikadulla perjantai-iltana puoli kahdentoista aikaan. Mies oli lyönyt metallisella termospullolla 21-vuotiasta joensuulaista miestä päähän. Tapahtuman nähnyt läheisen ravintolan järjestyksenvalvoja tavoitti pahoinpitelijän, jolloin mies hyökkäsi järjestyksenvalvojan kimppuun ja uhkaili väkivallalla. Järjestyksenvalvoja sai miehen hallintaansa ja luovutti miehen poliisille. Termospullolla lyönnistä aiheutui uhrille takaraivoon patti. 19-vuotiaan ulkomaalaisen miehen taas epäillään syyllistyneen lievään pahoinpitelyyn lyömällä nyrkillä kasvoihin 20-vuotiasta joensuulaista naista Joensuun keskustassa ravintolassa lauantaiaamuna ennen kello kolmea. Mies oli lähestynyt naista, mutta oli tullut torjutuksi. Tilanteesta oli aiheutunut ravintolan sisällä tappelua, johon järjestyksenvalvojat olivat puuttuneet ja naisen 19-vuotias miesystävä oli vastustanut järjestyksenvalvojia.

Markkinat valtaavat Joensuun Matkustajasataman uudella nimellä

13.10.2018 09:31 | Saku Rinkinen

Joensuun Suuret Satamamarkkinat ovat käynnistyneet tänään. Suuret Satamamarkkinat jatkaa Joensuun Kalamarkkinoiden perinteitä Matkustajasatamassa tänään ja huomenna. Tapahtuman kasvaessa nimi muutettiin paremmin tapahtuman henkeä kuvaavaksi. Markkinoilta voi löytää niin alkutuottajat, käsityöläiset, kuin erikoistuotteiden myyjätkin. Mukana on totta kai myös yrittäjiä useista eri maista omine erikoistuotteineen. Markkinat ovat avoinna lauantaina kello 18 saakka ja sunnuntaina kello 10-17.

Niilo torjui 48 laukausta

12.10.2018 20:58 | Toimitus

Jokipojat on kärsinyt tappion Savonlinnassa. Kentän paras pelaaja oli kuitenkin joensuulaisten maalivahti Niilo Halonen, joka torjui peräti 48 laukausta. Kentän toisessa päässä Nico Viksten torjui 16 kertaa. Mestisottelu päättyi SaPKon voittoon 2-0 (1-0,1-0,0-0).