Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Muutama tuhatta sähköttä

20.6.2018 15:39 | Liina Matveinen

Tuulivauriot ovat aiheuttaneet sähkökatkoja P-K:ssa. PKS:n verkkosivujen mukaan iltapäivään mennessä n 3000 taloutta oli vailla sähköä toimialueella. Eniten katkoja on ilmennyt Polvijärvellä ja Nurmeksessa. P-K:aan on annettu aamulla varoitus tuulesta. Tuulen odotetaan tyyntyvän illan aikana.

Joensuun joukkoliikenteeseen vammaiskortti

20.6.2018 15:07 | Toimitus

Joensuun seudun Jojo-linjoihin ja Noutopoika-liikenteeseen on otettu käyttöön vammaiskortti. Kortin avulla vammaisen avustaja pääsee matkustaamaan linjoilla ja Noutopojalla maksutta, kun avustettavan EU:n vammaiskortissa on A-merkintä. EU:n vammaiskorttia haetaan KELA:sta. Lisätietoja saa osoitteesta vammaiskortti.fi

Lue lisää

Sinkkolassa Kulttuuripiha-tapahtuma

20.6.2018 14:51 | Toimitus

Joensuun Sinkkolan kotieläinpihassa vietetään tänään Kultuuripiha-tapahtumaa. Ohjelmassa on mm. Tekeletori, musiikkiesityksiä ja aikuisten satutunti. Musiikista vastaavat Norsuorkesteri sekä Rico ja Rouskut. Tapahtuma on maksuton, avoin kaikille ja eläinystävällinen. Kultturipiha tapahtuma on Sinkkolassa tänään klo 16-20.

Lue lisää

Sorsapoikue pelastettiin lietesäiliöstä

20.6.2018 12:29 | Liina Matveinen

Sorsapoikue on pelastettu palomiesten voimin lietesäiliöstä tänään Lieksassa puolen päivän aikaan. Sorsapoikue oli pudonnut maatilan lietealtaaseen. Lietealtaassa uiskenteli 10 poikasta ja niiden emo lenteli ympärillä huolestuneena. Pelastuslaitoksen avulla kaikki poikaset pyydystettiin yksitellen haavilla lietesäiliöstä.Siirrettiin vesisaaviin ja kannettiin läheisen järven rantaan. Sorsaperhe on jälleen onnellisesti yhdessä, kerrotaan Lieksasta.

Nurmeksessa lapset ja vanhukset maksutta joukkoliikenteeseen

20.6.2018 12:19 | Liina Matveinen

Nurmeksessa kokeillaan maksutonta joukkoliikennettä vanhuksille ja lapsille. Kaupunki ottaa käyttöön Katuri-palveluliikenteessä maksuttoman käyttöoikeuden kokeilun yli 75-vuotiaille ja alle 12-vuotiaille lapsille määräajaksi heinäkuun alusta vuoden loppuun saakka. Katuri on kutsuohjattu reittiliikenne, joka ajetaan tilausten perusteella kotiovelta kotiovelle tai sovitusta paikasta. Kuljetus on tarkoitettu kaikenikäisille. Asiakasmaksu määräytyy matka pituuden mukaan. Nurmeksen Katuria voi käyttää harrastustoimintaan seniori- ja juniorikorttien yhteydessä, esimerkiksi kylpyläkäyntien yhteydessä sekä Hyvärilän liikuntamahdollisuuksiin.

Lue lisää

Kännissä mopolla ja sitten juosten poliisia karkuun

20.6.2018 09:55 | Liina Matveinen

Poliisi on joutunut juoksemaan mopolijan kiinni Nurmeksessa. K-Marketin pihasta eilen illalla Raatihuoneenkatua pitkin kerrostalon pihaan ajanut mopoilija yritti lähteä juosten karkuun, mutta konstaapeli juoksi hänet kiinni. Mopoa kuljettanut 36-vuotias mies puhalsi lähes 1,5 promillea. Mopoilijan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Joensuussa tivolissa tapahtunut kunnianloukkausepäily esitutkintaan

20.6.2018 09:19 | Liina Matveinen

Poliisille on tehty maanantaina tutkintapyyntö Tivoli Sariolan työntekijän toiminnasta Joensuussa 16.6.2018. Tivolissa perheensä kanssa ollut romanimies oli mennyt kahden lapsen kanssa laitteeseen, jolloin laitetta käyttänyt työntekijä oli laittanut soimaan "Ei myö myyvä villihevosia" -kappaleen. Perhe oli kokenut musiikin heitä nöyryyttävänä. Poliisi on aloittanut asiassa esitutkinnan kunnianloukkausrikoksesta tivolin työntekijän menettelyn vuoksi. Asiassa epäiltynä on kokenut tivolityöntekijä. Tapaukseen huomiota kiinnittäneitä tivolissa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin (arkisin kello 8 - 16.15 Pohjois-Karjalan poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.). Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran esitutkinnan päätyttyä.

Tuulivaroitus P-K:aan - jopa 15 m/s

20.6.2018 07:58 | Liina Matveinen

Pohjois-Karjalaan on annettu tuulivaroitus. Varoitus on voimassa iltaan asti. Länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus voi olla puuskissa 15 m/s.Ilmatieteen laitoksen mukaan odottettavissa on mm. lyhyitä sähkökatkoja. PKS:n verkkosivujen mukaan yöllä katkoksia on jo ilmennyt, mutta aamulla vikoja ei pitäisi enää olla.

Raatekankaalla eritasoliittymä käyttööön - töitä jatketaan silti

20.6.2018 07:55 | Liina Matveinen

Raatekankaan uusi liittymä avataan tänään liikenteelle. Liikenne kulkee aluksi Kajaanintien ja Raatekankaantien risteyksessä kaksikaistaisena. Nopeusrajoitus on edelleen 40km/h. Autoilijoita pyydetään kiinnittämään erityistä huomioita muuttuviin liikennejärjestelyihin. Ramppien ja kiertoliittymän päällystystöitä tehdään juhannuksen jälkeisillä viikoilla.

Lue lisää

JoMa voittoon kotistadionilla

20.6.2018 07:53 | Liina Matveinen

Joensuun Maila on voittanut eilen kotistadionilla. Miesten Superpesis-ottelu Haminan Palloilijoita vastaan päättyi joensuulaisten voittoon 2-0 (1-0,8-1).

Kiteen Pallolle tappio Seinäjoelta

20.6.2018 07:50 | Liina Matveinen

Kiteen Pallo kärsi vierastappion eilisessä miesten superpesisottelussa Seinäjoella. Isännät, Jymy Jussti voitti ottelun 2-0 (1-0,9-4).

Liperin kunnan nettisivut uudistuivat

19.6.2018 15:05 | Toimitus

Liperin kunnan uudistuneet nettisivut on julkaistu tänään. Uudistuneilta sivuilta löytyy mm. valmisteilla olevia asioita, joita kuntalaiset voivat kommentoida sekä blogikirjoituksia. Myös palautteen antoa on helpotettu jokaisen sivun lopussa löytyvän palautelomakkeen avulla. Uutena sivuille tulevat Liperiläisten tarinat, joissa kuntalaiset ja kunnan yhteistyökumppanit kertovat omia kokemuksiaan eri aiheista. Liperi toteutti nettisivujensa uudistamisen yhteistyössä Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskuksen ja viestintätoimisto Rookie Communications Oy:n kanssa.

Keskustaajamassa vesivuoto - Vuotoa korjataan Polvijärvellä

19.6.2018 14:46 | Toimitus

Polvijärven keskustaajamassa on sattunut vesivuoto runkolinjassa. Vedenjakelu keskeytyy korjaustöiden ajaksi Polvijärven tien itäpuolisella alueella Vasaraniementiestä etelään päin aina Kuorevaarantielle ja Ahdin alueella. Vesivuodon korjaamiseksi vedenjakelu joudutaan katkaisemaan kello neljän ja kuuden väliseksi ajaksi.

Lue lisää

Seutukaupunkiohjelma valmistunut ja luovutettu ministerille

19.6.2018 14:30 | Toimitus

Lieksan ja muiden seutukaupunkien seutuohjelma on valmistunut. Kansanedustajat Seppo Kääriäinen, Arto Satonen ja Ari Jalonen sekä virkamiestyöryhmä luovuttivat ohjelman tänään kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläiselle. Kaupunkipolitiikan kivijalkaan kuuluva seutukaupunkiohjelma antaa näkökulmia ja työkaluja seutukaupunkien kehittämiseen valtion, kehyskaupunkien ja yritysten kanssa pitkällä tähtäimellä. Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen allekirjoittaa uuden ohjelman teemat. Hänen mukaansa mm. koulutuksen kehittäminen aluella auttaa turvaamaan kaupungin edelleen kehittämisen.

Raatekankaan liittymä otetaan käyttöön huomenna

19.6.2018 14:05 | Toimitus

Raatekankaan uusi liittymä avataan liikenteelle huomenna Joensuussa. Liikenne kulkee aluksi Kajaanintien ja Raatekankaantien risteyksessä kaksikaistaisena. Nopeusrajoitus säilyy 40km/h. Autoilijoita pyydetään kiinnittämään erityistä huomioita muuttuviin liikennejärjestelyihin. Ramppien ja kiertoliittymän päällystystöitä tehdään viikolla 26 ja mahdollisesti 27.

Karhujen poikkeusluvat selvityksessä

19.6.2018 11:55 | Toimitus

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto otti kantaa karhulupien määrään. Pohjois-Karjalan suurpetoneuvottelukunnan ja maakuntaliiton yhteisenä huomiona on, että karhukannan koko on viime vuosina kasvanut. Karhujen määrä on kasvanut pentumäärien kasvun sekä itärajan yli tulleiden karhujen johdosta. Maakuntaliiton ja suurpetoneuvottelukunnan mukaan karhun poikkeuslupakiintiö tulisi Pohjois-Karjalassa suhteuttaa metsästysvuonna 2018–2019 pentutuottoa vastaavaan määrään sekä alueen hirvieläinkantojen tilaan suhteessa karhukantaan.

Lue lisää

KETI jakoi kannustusrahaa

19.6.2018 10:35 | Toimitus

KETI Oy on palkinnut keskikarjalaisia liikeideoita. Keski-Karjalan Kehitysyhtiö KETIn Start me up -liikeideakilpailussa kannustusrahaa on saanut kolme yritystä. Palkitut ideat on valittu yhdessä Joensuun Tiedepuiston hautomoasiantuntijoiden kanssa. Yhteensä kannustusrahaa jaettiin 10 000 euroa liikeideoiden toteutuksesta aiheutuviin kustannuksiin.

Tiedote:

KETI Oy palkitsee keskikarjalaisia liikeideoita

KETI Oy jakaa kannustusrahaa kolmelle keskikarjalaiselle yritykselle uusien liikeideoiden toteuttamiseen. Yhteensä jaetaan 10 000 € liikeideoiden kehittämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Palkitut ideat on valittu yhdessä Joensuun Tiedepuiston hautomoasiantuntijoiden kanssa.

Start me up –liikeideakilpailussa oli tänä keväänä uutena palkintomuotona raha- ja asiantuntijapalkintojen lisäksi pilotoinnit. Valittujen liikeideoiden omistajat pääsevät kehittämään ideoitaan Yrityshautomon ja yhteistyökumppaneiden tuella. Pilotoinnilla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla mahdollistetaan liikeidean jalostaminen kaupalliseksi tuotteeksi tai palveluksi.

Pilotointirahoituksella voidaan nopeuttaa tuotekehitystä, uudistaa tai kehittää kokonaan uusia tuotteita, palveluita, tuotantomenetelmiä tai liiketoimintamalleja. Rahoituksella on mahdollista testata ja todentaa asiakkaiden kanssa uuden ratkaisun toimintaa tai toteuttaa muita liikeideaa kehittäviä toimenpiteitä. Pilotoitavien ideoiden kriteerit ovat samat kuin liikeideakilpailussa.

PALKITUT IDEAT:

Tuneko Oy, Kitee

Vesa Tiaisen ideana on kehittää alumiinista kevyt henkilöauton jarrullinen peräkärry. Peräkärryn rakenteissa on yhdistetty käytettävyys ja turvallisuus innovatiivisilla rakenneratkaisuilla, jotka on suojattu patentilla ja mallisuojilla. Ensimmäiset prototyypit ovat valmiina ja liikeideakilpailusta saatu palkintoraha käytetään nollasarjan tuotteen valmistamiseen, jonka jälkeen myynti voi lähteä kunnolla käyntiin.

Kiteen Mato ja Multa Oy, Kitee
”Pilttuusta ruokapöytään” tarkoituksena on pilotoida lannan vastaanottopalvelu hevostalleille. Yrityksellä on jo myös talleille sopiva kuivike, mutta nyt myös lanta pitäisi saada tehokkaaseen kiertoon. Kun talli hankkii yritykseltä kuivikkeen, yritys vastaavasti vastaanottaa lannan ja muokkaa siitä ravinteet uuteen kasvualustaan. Kokeillaan ja tutkitaan, saadaanko idea kustannustehokkaaksi ja logistisesti järkeväksi toiminnaksi. Palkintorahalla tullaan rahoittamaan mm. tutkimukseen liittyvää työntekijän palkkaa.

Riitta Ward ja Jaana Koponen, Rääkkylä
Riitta ja Jaana näkevät hyödyntämättömiä mahdollisuuksia edistää hyvinvointia luonnonantimien avulla. Palkintorahalla päästään testaamaan ideoita luonnontuotteiden keruussa, jatkojalostuksessa ja myynnissä sekä keräämään poimijarekisteriä. Ideana on mm. testata yksittäisen tuotteen jatkojalostusta.

Mies ahdisteli naista kauppaliikkeessä - yritti suudella väkisin

19.6.2018 09:40 | Toimitus

Mies on ahdistellyt naista kauppaliikkeessä Lieksassa. Rikos tapahtui viime viikolla Lieksan keskustassa sijaitsevassa kauppaliikkeessä. Teosta epäilty satakuntalainen 27-vuotias mies oli ensin ehdottanut naiselle yhteystietojen vaihtamista. Tämän jälkeen epäilty on vetänyt naisen käsistä hyllyjen väliin, kosketellut naisen ylävartaloa vaatteiden läpi ja yrittäen suudella väkisin. Mies on kuulustelussa myöntänyt teon. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa ja esitutkinta tulee lähiaikoina siirtymään syyteharkintaan.

Autoilija ei väistänyt - törmäsi pyöräilijään

19.6.2018 08:42 | Toimitus

Autoilija törmäsi polkupyöräilijään Lehmossa. Onnettomuus tapahtui Kontiolahden Lehmossa eilen ennen kello kahdeksaa illalla. Kontiolahtelaisen 38-vuotiaan miehen epäillään laiminlyöneen väistämisvelvollisuuden. Kuljettaja kääntyi Kylmäojantieltä Voudintielle törmäten polkupyörällä risteystä suojatietä pitkin ylittämässä olleen kontiolahtelaisen 16-vuotiaan tytön kanssa. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Esitutkinta valmis - rivitalopalo syyteharkintaan

19.6.2018 08:40 | Toimitus

Rantakylässä tapahtunut rivitalopalo etenee syyteharkintaan. Joensuun Rantakylässä sijaitsevassa rivitalo-osakeyhtiössä syttyi tulipalo viime vuoden huhtikuussa. Tulipalo aiheutti merkittävät vahingot rivitaloyhtiössä. Poliisi on suorittanut asiassa esitutkintaa "varomaton käsittely" -rikosnimikkeellä. Poliisin esitutkinnassa epäiltyinä varomattomaan käsittelyyn ovat olleet huoneiston asukkaat. Esitutkinta on nyt valmis ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Huhmarissa löi liekit - paritalomökki paloi

19.6.2018 08:24 | Toimitus

Paritalomökki on palanut eilen Polvijärven Huhmarissa. Henkilövahinkoja ei ole aiheutunut. Sammutustyöt ovat aiheuttaneet kohteelle myös vesivahingon. Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Alueella oli ukkostanut aiemmin eilen illalla.

Mehtimäkihalli toteutuu

19.6.2018 07:35 | Toimitus

Kaupunginhallitus on hyväksynyt uuuden aiesopimuksen Mehtimäkihallin rakentamiseksi. Samalla hyväksyttiin uudet konservartorion tilojen hankesuunnittelut yliopistonkampukselle. Mehtimäkihallin uutinen on otettu etenkin Kataja Basketissa ilolla vastaan. -Mehtimäkihalli toteutuu! Kataja Basket ym. saa kahden vuoden päästä uuden 2500 paikkaisen kodin, kirjoittaa Petja Vuojärvi Kataja Basketin Facebook seinällä. Yhteiskustannukset ovat noin 5.7 miljoonaa euroa.

Tulipalo lomakylässä Polvijärvellä

18.6.2018 21:04 | Toimitus

Tuli on irti lomakeskuksessa Polvijärvellä. Huhmarissa syttyi alkuillasta paritalomökki tuleen ja sammutustyöt ovat käynnissä. Illalla palopaikalta kerrottiin, ettei henkilövahinkoja ole aiheutunut.

Kelan korvaamat taksimatkat pian numerosta 0800 302 255

18.6.2018 15:18 | Liina Matveinen

Kelan taksimatkojen tilausnumero muuttuu heinäkuun alusta P-K:ssa. Heinäkuun alusta alkaen asiakas saa korvauksen taksimatkasta vain, jos hän tilaa matkan palveluntuottajalta, jonka kanssa Kela on tehnyt sopimuksen taksimatkojen palveluista. Pohjois-Karjalassa taksi tilataan numerosta 0800 302 255 (Pro-Keskus Oy). Matkasta asiakas maksaa omavastuun, joka on enintään 25 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tilauspuhelu on maksuton. Kuulo- ja puhevammaiset asiakkaat voivat edelleen tilata taksimatkansa tekstiviestillä. Tekstiviestipalvelun numero säilyy ennallaan. Viime vuonna Kela korvasi Pohjois-Karjalan suorakorvausalueella noin 128 000 taksimatkaa.

Lue lisää

Pohjois-Karjalaan myönteisiä Leader-tukiesityksiä

18.6.2018 15:05 | Toimitus

Pohjois-Karjalan Leader-ryhmien hallitukset ovat tehneet myönteisiä hanke-esityksiä. Julkista Leader-rahoitusta esitetään Keski-Karjalaan Villalan Erän metsästysmajan parannukseen, Joensuun seudun hanketyöhön sekä Vaara-Karjalan Säpinää Seudulle -hankkeeseen. Lisäksi viisi yritystä on saanut myönteisen Leader-yritystukiesityksen. Julkisen tuen lisäksi hankkeissa on mukana myös hakijoiden yksityistä rahaa ja talkootyötä.

Lue lisää