Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Hirvi hyppäsi auton eteen Kiteellä

23.10.2017 09:14 | Teemu Korpinurmi

Kiteellä on ajettu eilen hirvikolari. Henkilöauto ja hirvi kolaroivat Kiteen Puhoksentiellä sunnuntai-iltana hieman ennen kello seitsemää. Kiteeläinen mies oli ajanut Puhoksentiellä Kiteen keskustan suuntaan, kun hirvi oli hypännyt tielle ja törmännyt auton vasempaan kylkeen. Kolarista ei aiheutunut henkilövahinkoja ja hirvikin oli jatkanut matkaansa metsään. Hirvimies on lähtenyt jäljittämään mahdollisesti loukkaantunutta eläintä.

Influenssarokotukset alkavat ensi viikolla

23.10.2017 08:49 | Teemu Korpinurmi

Kausi-influenssarokotukset alkavat marraskuussa. Pohjois-Karjalan yleiset rokotusajat ja -paikat on julkaistu Siun soten verkkosivulla (siunsote.fi/influenssarokotukset). Yleisinä rokotusaikoina rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Koululaiset ja opiskelijat rokotetaan kouluilla ja oppilaitoksissa. Influenssaa esiintyy joka talvi, ja tartuntoja ehkäistään rokotuksilla.

Lue lisää

Keskustan Tokmanni aukeaa torstaina

23.10.2017 08:12 | Teemu Korpinurmi

Tokmanni aloittaa Joensuun keskustassa tällä viikolla. Tokmanni Metropol avaa ovensa torstaina entisissä Anttilan tiloissa. Konkurssiin ajautunut Anttila lopetti toimintansa Kauppakeskus Metropolissa viime vuoden syyskuussa.

Pelastettava nousi vedestä omin avuin

23.10.2017 07:46 | Teemu Korpinurmi

Pelastuslaitoksella on ollut aamulla turha reissu. Aamulla kello 7 jälkeen tuli tieto vedessä olleesta ihmisestä Kiteenniementiellä Joensuussa. Paikalle lähetettiin neljä pelastuslaitoksen yksikköä. Pelastajien saapuessa paikalle kävi ilmi, että henkilö oli tullut omatoimisesti vedestä pois.

Viikko aikaa vierailla Niinivaaran kirjastossa

23.10.2017 05:42 | Henrietta Kaasinen

Niinivaaran kirjasto on auki enää viikon ajan. Kirjastossa on jo pitkään ollut sisäilmaongelmia. Ovet suljetaan viikon kuluttua maanantaina ja väistötiloja ei ole. Niinivaaran kirjasto avataan ensi vuoden elokuussa uuden Nepenmäen koulun yhteyteen. Kirjastopalveluja yritettiin ensin tarjota supistetuilla aukioloilla. - Nyt joudumme kuitenkin kohtaamaan sen tosiasian, että rakennuksessa, joka riskeeraa sekä henkilökunnan että asiakkaiden terveyden, ei voi enää työskennellä, kommentoi kirjastonjohtaja Vesa Liminka.

Lue lisää

Pyhäselän vankilassa joukkopahoinpitely

22.10.2017 14:41 | Toimitus

Pyhäselän vankilassa on tapahtunut joukkopahoinpitely. Poliisi sai lauantaina Pyhäselän vankilasta ilmoituksen, jonka mukaan yksi vanki olisi joutunut vankilan tiloissa aamupäivän aikana kolmen henkilön pahoinpitelyn kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä ja on kuulustellut uhrin ja rikoksesta epäiltyjä henkilöitä.

Väkivaltainen viikonvaihde - poliisi käytti asetta

22.10.2017 14:34 | Toimitus

Viikonloppu on ollut väkivaltainen Pohjois-Karjalassa. Poliisi on joutunut ottamaan aseen esille tilanteen rauhoittamiseksi ja uhkailija talttui vasta etälamauttimella. Viime yönä klo 01 poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen uhkaavasta tilanteesta Kontiolahdella yksityisasunnossa. Ilmoituksen mukaan 49-vuotis mies oli uhannut lähipiiriään asunnossa vakavalla väkivallalla. Kohdehenkilö käyttäytyi tehtävää hoitanut poliisipartiota kohtaan aggressiivisesti ja uhkaavasti. Mies oli heittänyt lasiesineellä poliisiautoa. Tämän jälkeen mies oli lähestynyt poliisipartiota aggressiivisesti ja miehellä oli ollut käsissään lyöntiasentoon kohotettu 1,5 m pituinen levytanko. Poliisi joutui uhkaamaan tilanteessa kohdehenkilöä ampuma-aseen käytöllä. Poliisipartio joutui lopulta käyttämään etälamautinta ja kaasusumutetta jotta miehen vastarinta saatiin murrettua ja hänet otettiin kiinni. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, pahoinpitelynä sekä laittomana uhkauksena.

Edellisenä yönä Ilomantsin torilta tuli ilmoitus tappelusta poliisille hieman ennen kahta. Paikalla ilmeni, että 48-vuotias mies oli joutunut torilla 25-vuotiaan miehen pahoinpitelemäksi. Epäilty oli kaatanut uhrin maahan ja hakannut uhrin päätä asfalttiin. Molemmat miehet olivat paikkakuntalaisia ja toisilleen entuudestaan tuttuja. Epäilty on pidätettynä Joensuun poliisivankilassa, uhri sai vakavahkoja vammoja päähänsä. Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä.

Ilomantsissa tuli samana yönä ilmoitus myös yksityisasunnossa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan 32-vuotias nainen oli joutunut 40-vuotiaan miehen pahoinpitelyn kohteeksi. Molemmat asuvat kyseisessä asunnossa. Mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä pahoinpitelyyn ja ensihoitohenkilöstö tarkasti naisen tilan.

Palohälytys Joensuun keskustassa

22.10.2017 10:40 | Toimitus

Joensuun keskustasta on tullut palohälytys kerrostalosta aamupäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan Papinkadulla sijaitsevan talon asunnossa ei ole paloa vaan hälytyksen aiheutti kärynnyt sähköliesi.

Sekava ryöstäjä jäi kiinni

22.10.2017 10:36 | Toimitus

Sekava ryöstäjä on jäänyt kiinni Liperissä. Ylämyllyn Honkalammella eilen illalla talon asukas havahtui outoihin ääniin pihallaan ja tapasi ulkona autonsa vierestä sekavan miehen. Sekava mies kävi käsiksi pihalla autonomistajaan mm. raapien käsistä. Poliisin tultua paikalle ja otettua kiinni tämän aggressiivisen nelikymppisen ilomantsilaismiehen, löytyi hänen hallustaan autonomistajan omaisuutta, joka oli ollut autossa. Ilomantsilainen otettiin kiinni epäiltynä ryöstöstä ja poliisi jatkaa asian tutkintaa.

Kolme naista nujakoi ravintolassa

22.10.2017 10:31 | Toimitus

Kolme naista on nujakoinut yöllä ravintolassa. Nurmeksessa yökerhossa vähän ennen valomerkkiä oli kahden parikymppisen naisen kesken tullut sanaharkkaa ja tönimistä. Riidan väliin mennyttä kolmatta naista raapaisi kaulasta toinen riidan osapuolista. Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä.

Kolmikko kävi ulkomaalaisen kimppuun kaasulla

22.10.2017 10:30 | Toimitus

Ulkomaalaisen kimppuun on käyty Joensuussa kaasuttamalla. Joensuun Siltakadulla bussipysäkillä lauantaina klo 19 oli kaasutettu silmiin jotain ainetta ulkomaalaiselle miehelle. Tämän ulkomaalaisen parikymppisen miehen luo oli ensin tullut kolmen miehen seurue, joista yksi puhutti häntä suomeksi, jonka jälkeen uhria hetken päästä kaasutettiin silmiin. Uhri ei ymmärtänyt suomea, eikä tuntenut miehiä entuudestaan. Uhri kuljetettiin päivystykseen saamaan hoitoa vammaansa. Tapahtuneesta on kirjattu rikosilmoitus pahoinpitelystä. Poliisi pyytää havaintoja tekijästä ja hänen seurueestaan vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Arcusys Oy:lle jo toinen valtakunnallinen yrittäjäpalkinto

21.10.2017 21:45 | Henrietta Kaasinen

Joensuulaisyritys on saanut valtakunnallisen palkinnon. Yrittäjäpalkinnot jaettiin tänään Yrittäjäpäivillä Joensuussa ja jo 50. kerran. Ne saivat tänä vuonna Arcusys Oy Joensuusta, Finn Sprinng Oy Toholammilta, Fondia Oyj Helsingistä ja Lune Groyp Oy Ltd Juupajoelta. Arcusys on kehittänyt digitaalisen oppimisen ympäristön avoimella lähdekoodilla ja se tunnetaan kansainvälisesti. Yritys palkittiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä jo toista kertaa, sillä vuonna 2012 se pokkasi Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon. Yhtiö työllistää 170 henkilöä.

Lue lisää

Jokipojat hävisi Kokkolassa

21.10.2017 19:29 | Toimitus

Jokipojat on hävinnyt Kokkolassa. Mestisottelu Hermes – Jokipojat päättyi kotijoukkueen voittoon 3-1 (0-0,1-1,2-0). Hermekselle voitto oli kauden ensimmäinen, mutta joensuulaislle jo kolmas perättäinen tappio. Nyt on luvassa Jokipojille pieni tauko, sillä seuraava ottelu on vasta perjantaina Iisalmessa.

Ilmoitus seilaavasta autosta - kuljettaja huumeissa

21.10.2017 12:05 | Henrietta Kaasinen

Lieksassa on tavattu huumeita käyttänyt autoilija. Eilen noin klo 18 hätäkeskukseen ilmoitettiin seilaavasta autosta. Kuljettaja puhalsi nollat, mutta hänen olemuksensa oli väsynyt ja hidasliikkeinen. Huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen opiaateille. Poliisi käytti kuljettajan verikokeissa ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Rattijuoppo ajoi ulos tieltä

21.10.2017 11:43 | Henrietta Kaasinen

Rattijuoppo on ajanut ulos tieltä Liperissä. Viime yönä hätäkeskukseen ilmoitettiin Kylänlahdessa tieltä ulos suistuneesta autosta ja kuljettajan paikalta löytyi nuokkuva, päihtyneen oloinen mies. 18-vuotias, kuljettajaksi epäilty puhalsi runsaat 1,6 promillea. Mies ei tarvinnut hoitoa ulosajon johdosta. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikennerikkomukseen ja vietiin Liperistä yöksi Joensuun poliisivankilaan odottamaan päivän kuulustelua.

18-vuotias huitoi ohiajanutta aurauskepillä

21.10.2017 11:17 | Henrietta Kaasinen

18-vuotias on säikytellyt autoilijaa viime yönä Joensuussa. Noin klo 03 Rantakadulla kaupungintalon edustalla joensuulainen 18-vuotias päihtynyt mies huitoi ajoradalla ohiajanutta autoa aurauskepillä. Mies otettiin kiinni poliisilakiperusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Rikosilmoitukseen poliisi kirjasi lievän vahingonteon.

Lieksassa kahdeksan astetta pakkasta

21.10.2017 10:05 | Toimitus

Pohjois-Karjalassa on ollut todella kylmä yö. Pakkanen kiristyi Lieksassa ja Juuassa lähes kahdeksaan asteeseen varhain aamulla. Myös Joensuussa oltiin selvästi pakkasen puolella, noin neljä astetta.

Mies hyppäsi liikkuvasta autosta

21.10.2017 08:17 | Toimitus

Mies on hypännyt liikkuvasta autosta Joensuussa viime yönä. Keski-ikäinen mies hyppäsi Suvantosillalla liikuvasta autosta noin 40 km tuntinopeudessa. Lievästi loukkaantunut mies toimitettiin Pohjois-Karjalan keskussairaalaan.

Maaseudulla musiikkia, kaupungissa runoja

21.10.2017 05:34 | Henrietta Kaasinen

Kulttuurikiertueella ilahdutetaan ikäihmisiä. Joensuun kaupungin järjestämiä kiertueita on vuoden aikana kolme. Nyt syksyn aikana maaseutualueella kiertävät Arto Tarkkonen ja Kai Paavilainen musiikkiesityksellään Hiski ja Salomon Sadonkorjuussa. Kaupunkikeskustan alueella Vuokko Sajaniemi vie yleisönsä interaktiiviselle runopolulle, jonka kerrotaan olevan runomatka mielenmaisemiin ja elämänpoluille. Maksuttomat kulttuuriesitykset on suunnattu erityisesti ikäihmisille, mutta ne ovat avoimia kaikille. Ensimmäinen tapahtuma on maanantaina Sireenipihassa.

Lue lisää

Voitto karkasi Jokipojilta

20.10.2017 20:52 | Seppo Mustonen

Jokipojat on kärsinyt tappion kotihallissaan. Mestis-ottelu Jokipojat – SaPKo oli kotijoukkueen hallussa toisen erän lopulle saakka, jolloin vieraat kavensi lukemiin 2-1. Päätöserässä savonlinnalaiset tulivat ensin tasoihin ja voittivat lopulta 2-3 (0-0,2-1,0-2). Ottelua seurasi Mehtimäellä runsaat 1500 katsojaa.

Katajalle tappio Kouvolassa

20.10.2017 20:34 | Seppo Mustonen

Kataja on kärsinyt tappio Kouvolassa. Korisliigan ottelu Kouvot – Kataja Basket päättyi isäntien selvään voittoon 87-74. Kataja aloitti pirteästi ja voitti ensimmäisen neljänneksen 16-30, mutta seuraavat olivat sitten Kouvojen ja lopputulos selvä.

Kaksi autoa törmäsi hirveen

20.10.2017 20:23 | Seppo Mustonen

Kaksi autoa on törmännyt samaan hirveen Ilomantsintiellä. Jukajärven kohdalla juoksi hirvi tielle illalla puoli seitsemän aikoihin ja autoilija ei ehtinyt väistää. Tuulilasista hirvi sinkoutui takaisin tielle ja osui vastaan tulleen auton tuulilasiin. Molempien autojen tuulilasit hajosivat törmäyksissä, mutta hirvi pakeni metsään. Henkilövahinkoja ei aiheutunut. Autoissa oli kolme ihmistä.

Päihtynyt kuljettaja hurjasteli Lieksassa

20.10.2017 16:34 | Henrietta Kaasinen

Päihtynyt kuljettaja on hurjastellut Lieksassa. Tänään iltapäivällä Viekijärventietä autoillut 58-vuotias mies puhalsi vajaat 0,9 promillea. Poliisipartio mittasi kuljettajan nopeudeksi 114 km/h, kun korkein sallittu nopeus olisi ollut 50 km/h. Ylitystä oli siis 64 km/h.

Lieksan koulu-uhkauksesta epäilty kiistää teon

20.10.2017 14:49 | Henrietta Kaasinen

Lieksan koulu-uhkausta on tutkittu. Elokuussa tehtiin ilmoitus, että seuraavana päivänä ammattiopistolla olisi väkivaltaa työntekijää tai työntekijöitä kohtaan. Asiaa tutkittiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna ja teosta epäiltiin yhtä opiskelijaa. Epäilty kiisti teon eikä mitään konkreettisia suunnitelmia uhkauksen toteuttamiseksi ole löytynyt. Epäilty oli esitutkinnan aikana kiinniotettuna ja pidätettynä. Samalla tutkittiin myös väärää ilmiantoa, johon uhkauksesta varoittaneen henkilön epäillään syyllistyneen. Tapaukset etenevät nyt syyteharkintaan.

Lue lisää

Polkupyöräilijä loukkaantui - valkoisen maasturin kuljettajaa etsitään

20.10.2017 11:36 | Henrietta Kaasinen

Joensuussa etsitään luultavasti tietämättään onnettomuudessa ollutta kuljettajaa. Tiistaina klo 17.05 Jukolanportin pihasta kääntyi Nurmeksentielle valkoinen katumaasturi. Auto ajoi täpärästi polkupyöräilijän edestä. Pyöräilijä joutui jarruttamaan voimakkaasti ja kaatuessaan loukkasi itsensä. Myös polkupyörä vaurioitui. Poliisi pyytää valkoisen katumaasturin kuljettajaa ilmoittautumaan poliisipäivystyksen puhelimeen. Myös tapauksen silminnäkijähaivannot pyydetään ilmoittamaan.

Lue lisää