Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Saimaan kanavan sulkujen pituutta ja vedenkorkeutta tulee muokata

20.4.2018 15:12 | Liina Matveinen

Saimaan kanavan kehittämisestä on tehty kannanotto. Kanavan kehittäminen tukee teollisuuden investointeja ja on tärkeä osa Itä-Suomen liikennejärjestelmää, toteaa Itä-Suomen neuvottelukunta kannanotossaan, joka on toimitettu liikenne- ja viestintäministeriöön, Liikennevirastoon, eduskunnan liikennevaliokuntaan, valtionvarainvaliokunnan liikennejaokseen sekä työ- ja elinkeinoministeriöön. Itä-Suomen maakunnat tukevat Liikenneviraston valmistelemaa Saimaan kanavan ja vesiliikenteen kehittämishanketta ja pitävät sitä tärkeänä osana Itä-Suomen koko liikennejärjestelmää. Tavoitteena on mm sulkujen pidentäminen ja vedenkorkeuden nosto.Kanava ja syväväylä tulee sisällyttää myös kansalliseen liikenneväylien runkoverkkoon, kannanotossa todetaan.

Lue lisää

Rattijuoppo törmäsi kerrostaloon Ilomantsissa

20.4.2018 12:54 | Liina Matveinen

Juopuneen autoilijan matka on päättynyt kerrostalon seinään Ilomantsissa. Poliisi sai ilmoituksen puoli yhdeksän aikaan eilen illalla, että Ilomantsin keskustassa Mantsintien ja Kanneltien risteyksessä on henkilöauto törmännyt kerrostalon seinään ja että ajoneuvossa ei ole muita henkilöitä kuin kuljettaja. Kuljettaja oli 1997 syntynyt mies. Hän puhalsi lähes 2,1 promillea. - Ajoneuvo vaurioitui etuosastaan ja kerrostaloon tuli kansankielellä miehen mentävä reikä. Ajoneuvon kuljettajana toiminut mies ei tosin lentänyt tästä reiästä sisälle taloon, eikä hän jäänyt puristuksiin autoon, kuvailee rikoskomisario Kimmo Wetterstrand . - On oletettavaa, että kuljettaja on ajanut ylinopeutta, mutta yksityiskohdat selvinnevät tarkemmin esitutkinnan edetessä, Wetterstrand jatkaa.

Lue lisää

Hurjastelijan kortti jäähylle

20.4.2018 11:38 | Liina Matveinen

Joensuun Reijolassa on jäänyt hurjastelija kiinni.Poliisipartio mittasi Reijolan ohitustiellä henkilöautolle 155 km/h nopeuden alueella jossa on 100km/h nopeusrajoitus. Poliisipartio pysäytti henkilöauton ja määräsi sitä kuljettaneen 46-vuotiaan joensuulaismiehen väliaikaiseen ajokieltoon. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Junioriseuran pomoa epäillään kavalluksesta

20.4.2018 08:05 | Liina Matveinen

Joensuulaisen juniorijoukkueen hallituksen puheenjohtajaa epäillään seuran varojen kavalluksesta. Poliisi sai viime vuoden loppukeväästä tutkintapyynnön selvittää joensuulaisen junioriseuran epäselviä tilisiirtoja vuosien 2016 ja 2017 aikana. Ex-puheenjohtajan epäillään käyttäneen seuran varoja omiin tarkoituksiinsa hieman yli 20 000 euroa, jotka hän oli siirtänyt seuran tililtä omalle tililleen ja merkinnyt tilisiirron syyksi muun muassa matka- tai kululaskun. Perusteettomia tilisiirtoja oli yli sata kappaletta. Asiaa tutkitaan törkeänä kavalluksena. Poliisi ei paljasta juniorijoukkueen nimeä.Osalliset ovat päässeet sovintoon vahingonkorvausten maksuaikataulusta. Asia siirtyy silti syyteharkintaan.

Lue lisää

Katuruokafestarit vappuaattona Joensuussa

20.4.2018 07:50 | Liina Matveinen

Joensuussa vietetään katuruokailufestivaalia vappuaattona. Joensuun Teatteriravintola järjestää Katuruokakarnevaalin neljättä kertaa Teatteriravintolan terassin välittömässä läheisyydessä 30. huhtikuuta. Kaupungintalon puistossa pidettävässä tapahtumassa ovat mukana: Joensuun Teatteriravintola, Local Bistro, Trattoria Otto, Katu-Catering, Amarillo Joensuu ja Romeo Ravintolalaiva. Ruokaa on tarjolla alkuillan ajan.

Lue lisää

Lieksa tarjoaa veteraaneille lounaan

20.4.2018 05:36 | Toimitus

Lieksan kaupunki tarjoaa veteraaneille kansallisena veteraanipäivänä lounaan. Veteraanit on kutsuttu tilaisuuteen henkilökohtaisesti kirjeellä ja heitä on tulossa lounaalle saattajineen 30 henkilöä. Veteraanilounas tarjotaan Riveria Lieksan koulutusyksikössä ja tarjoilun hoitavat toisen vuosikurssin kokkiopiskelijat. Tilaisuudessa kuullaan Lieksan kaupungin tervehdys, jonka esittää kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Maija Riikonen sekä Lieksan rajavartioaseman tervehdys, jonka esittää varapäällikkö Jukka Ikonen. Lisäksi tilaisuudessa on Ronja Pehkosen esittämänä harmonikkamusiikkia. Veteraanipäivää vietetään viikon kuluttua, 27.4.

Pyöräkuormaaja ja auto kolaroivat

19.4.2018 16:50 | Toimitus

Pyöräkuormaaja ja auto ovat törmänneet Joensuussa. Koulukadun ja Sairaalakadun risteyksessä tapahtui kuorma-auton ja pyöräkuormaajan välinen liikenneonnettomuus aamupäivällä ennen kello yhtätoista. Savonlinnalaisen 62-vuotiaan miehen oli tarkoitus kääntyä Koulukadulta vasemmalle Sairaalakadulle, kun samaan aikaan Sairaalakadulta oli peruuttanut joensuulainen 50-vuotias mies pyöräkuormaajalla Koulukadun puolelle. Ajoneuvot törmäsivät toisiinsa. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Kuutti syntyi Puruvedelle

19.4.2018 15:12 | Seppo Mustonen

Saimaannorpan paluu Puruvedelle on varmistumassa. Kevään pesälaskennassa havaittin ensimmäinen saimaannorpan poikanen Puruvedellä vuosikymmeniin. Alueella on ollut norppia viime vuosina ja uutta kuuttia on odotetu jo vuodesta 2007 alkaen, kerrotaan Metsähallituksen Luontopalveluista. Saimaan vesistön Puruvesi sijaitsee Kiteen ja Savonlinnan alueilla.

Lue lisää

Kansainvälistymispalkinnon sai Arcusys

19.4.2018 14:16 | Seppo Mustonen

Pohjois-Karjalan Kauppakamarin kansainvälistymispalkinnon on saanut joensuulainen ohjelmistoyritys Arcusys Oy. Palkinto on tunnustus pitkäaikaisesta kansainvälisestä toiminnasta, jolla on edistetty ja edistetään Pohjois-Karjalan maakunnan taloudellista kasvua ja hyvinvointia.

Lue lisää

Pielisellä varaudutaan tulviin poikkeusjuoksutuksin

19.4.2018 13:52 | Seppo Mustonen

Pielisellä aloitetaan poikkeusjuoksutukset. Pohjois-Karjalaan ennustetaan monin paikoin tavanomaista suurempia kevättulvia. Lumen vesiarvo on puolet tavanomaista suurempi lukuunottamatta maakunnan eteläosia, missä vesiarvo on ajankohtaan nähden keskimääräinen. Tulvahuippujen odotetaan ajoittuvan toukokuun puoliväliin pienemmillä vesistöilä ja suurilla järvillä kesäkuulle. Erityisesti Pielisen odotetaan nousevan korkealle, jopa 1,2 metriä nykyisestä korkeudesta. Pohjois-Karjalan Elykeskus on tänään saanut luvan aloittaa poikkeusjuoksutuksen ja huomisesta alkaen Pielisjoen virtaamaa nostetaan vähitellen.

Lue lisää

Kontiolahti käynnistää kouluverkkoselvityksen kahden koulun pohjalta

19.4.2018 13:19 | Toimitus

Kontiolahti on aloittamassa kouluverkkoselvitystä kahden yhtenäiskoulun rakentamisesta. Uudet yhtenäiskoulut tulevat kirkonkylälle ja Kylmäojalle. Kirkonkylän koulu on siirtymässä väliaikaistiloihin peruskorjauksen takia. Kontiolahden yläkoulun oppilasmäärä kasvaa lähivuosina niin, että koulukeskukseen tarvittaisiin lisätilaa. Lisäksi selvitys tehdään tässä vaiheessa, koska Kontiolahden kirkonkylän koulu vaatii joka tapauksessa mittavia investointeja. Yhtenäiskouluja on alustavasti suunniteltu Kylmäojalle ja kirkonkylälle. Yhtenäiskoululla tarkoitetaan kouluja, joissa toimii vuosiluokkia esikoulusta yhdeksänteen tai ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan.

Lue lisää

Influenssakausi vain jatkuu - 17 kuollut Pohjois-Karjalassa

19.4.2018 11:45 | Seppo Mustonen

Influenssakausi jatkuu Pohjois-Karjalassa. Talven aikana influenssaan on kuollut jo 17 iäkästä potilasta, kerrotaan Tikkamäeltä. Influenssakausi Pohjois-Karjalassa alkoi poikkeuksellisesti jo lokakuun lopulla. Varsinainen epidemian huippu influenssa B:n osalta ajoittui helmikuun lopulle. Influenssa A-tapauksia on ollut tasaisesti helmikuun alusta lähtien ja tapauksia todetaan edelleen. . Tällä hetkellä varmennettuja influenssatapauksia on 867; influenssa B:tä 584 ja A-influenssaa 283 tapausta, todellisuudessa tautitapauksia on huomattavasti enemmän. Varmennetuista tapauksista keskussairaalassa osastohoidossa on ollut 193 potilasta. Tehohoidossa on ollut kahdeksan potilasta. 17 iäkästä henkilöä on menehtynyt. Influenssaepidemia on kuormittanut päivystystä ja pitkäaikaishoitolaitoksia.

Lue lisää

Kansainvälinen työleiri Nivan kylässä

19.4.2018 11:37 | Toimitus

Nivan kylä Joensuussa järjestää jälleen kansainvälisen työleirin. Nivan kyläyhdistys järjestää viidennen kansainvälisen vapaaehtoisten työleirin Nivan kylässä ensi kesänä. Kyläyhdistys hakee parhaillaan viittä vapaaehtoista ulkomaalaista leiriläistä. Työleiri on avoin kaikille vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille kyläläisille, jotka haluavat osallistua erilaisiin talkoisiin ja tutustua eri kansallisuuksiin.Työt koostuvat maisemanhoitotöistä niin maalla kuin vesillä. Viikon aikana pidetään kansainvälinen ruokailta, tutustutaan alueen luontoon, osallistutaan Nivan onkikisaan, sekä käydään maakunnan nähtävyyksissä.

Kevät toi kaaharin – kaksi törkeää ylinopeutta

19.4.2018 08:15 | Toimitus

Kaksi kuljettajaa on kaahannut törkeää ylinopeutta Pohjois-Karjalassa. Outokummussa Polvijärventiellä eilen puoli kolmen aikoihin outokumpulainen 39-vuotias mies ajoi moottoripyörällä 146 kilometriä tunnissa rajoituksen ollessa 80 kilometriä tunnissa. Pikatesti huumausaineille antoi positiivisen tuloksen ja kuljettajalta puuttui vaadittava ajo-oikeus. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ym.

Savonlinnalainen 21-vuotias mies ajoi henkilöautolla 158 kilometriä tunnissa rajoituksen ollessa 80 kilometriä tunnissa Kiteellä kantatiellä päivällä kolmen aikoihin. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Josballe 12 uutta pelaajasopimusta

19.4.2018 07:49 | Toimitus

Josban miesten edustusjoukkue on tehnyt 12 uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudella. Josban paidassa divarikaudella 2018-2019 jatkavat Joona Auronen, Jere Eiserbeck, Veikka Forsström, Aapo Hämäläinen, Jere Kettunen, Miika Kosonen, Eetu Kuittinen, Joona Pesonen, Niklas Räty, Jere Sivonen, Tuomas Tokila ja Juho Väisänen. Neuvotteluja käydään parhaillaan lisäksi yli kymmenen muun pelaajan kanssa.

Lue lisää

Hoitokodin keittiössä kärähti yöllä

19.4.2018 06:26 | Toimitus

Hoitokodin keittiössä on ollut palovaara yöllä Joensuussa. Liedellä ollut muovipussi syttyi palamaan Kissamäen hoitokodin yhteydessä olevan rivitalon asunnossa. Asunnossa käymässä ollut hoitokodin ohjaaja sai pussin sammumaan ja palo ei päässyt leviämään rakenteisiin. Liedessä olleet hipaisukytkimet mahdollisesti edesauttoivat lieden vahingossa päälle kytkeytymistä. Myös Mutalassa oli illalla palon alku. Ohikulkija huomasi omakotitalon terassilla liekehtivät tuhkakupin ja hälytti asukkaat, jotka saivat palon alun itse sammumaan. Palokunta kävi varmistamassa tilanteen.

Kelan remontti loppusuoralla Joensuussa

19.4.2018 01:01 | Toimitus

Kelan remontti on loppusuoralla Joensuussa. Ensi maanantaista alkaen Kela palvelee tutulla paikallaan Koulukadulla ja Torikadun palvelupiste sulkeutuu perjantaina 20.4. klo 12.00. Koulukadun palvelupisteessä on kaksi asiakaspäätettä. Myös ulkopostilaatikko on jälleen käytössä, kerrotaan Kelasta.

Tiedote:

Joensuun keskustan palvelupiste palaa 23.4. takaisin osoitteeseen Koulukatu 24. Koulukadun tilojen remontin ajan Kela palveli Torikatu 9:ssä.

Koulukadun palvelupiste on 23.4. alkaen auki joka arkipäivä klo 9–16. Asiakkaat voivat asioida palvelupisteessä vuoronumerolla tai ajanvarauksella.

Ajan voi varata osoitteessa www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelaan. Asiakkaan kannattaa varata aika etenkin silloin, kun hänen elämäntilanteensa muuttuu ja hän tarvitsee neuvoja tukien hakemisessa.

Lisäksi palvelupisteen aulassa työskentelee palveluneuvojia, jotka neuvovat ja opastavat, mikä tapa asioida sopii asiakkaan tilanteeseen parhaiten. Palveluneuvojilta voi pyytää apua esimerkiksi ajan varaamiseen tai asiointipalvelun käyttöön.

Palvelupisteessä on kaksi asiakaspäätettä. Myös ulkopostilaatikko on jälleen käytössä.

Torikadun palvelupiste sulkeutuu perjantaina 20.4. klo 12.00.

Venäjän kaupan kasvuun uskotaan

18.4.2018 14:50 | Seppo Mustonen

Venäjän kaupan kasvuun uskotaan jälleen yrityksissä. Yli puolet Pohjois-Karjalan pk-vientiyrityksistä uskoo viennin arvon kasvavan tänä vuonna. Vientiyritykset aikovat panostaa tänä vuonna aiempaa enemmän kansainvälistymiseen. Reilu kolmannes yrityksistä kertoo innovaatiosatsaustensa kasvavan. Tämä selviää kevään Pk-yritysbarometrista. Vientikauppoja maakunnan pk-yritykset tekevät kuitenkin huomattavan suurella riskillä ilman turvaavia vakuuksia.

Lue lisää

Yliopiston tulos oli hyvä

18.4.2018 13:28 | Seppo Mustonen

Itä-Suomen yliopiston tulos oli hyvä viime vuonna. Ylijäämää karttui lähes 9 miljoonaa euroa, kertoo rehtori Jukka Mönkkönen. Vuonna 2017 Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin 163 tohtorintutkintoa, 1 384 ylempää korkeakoulututkintoa ja 1 460 alempaa korkeakoulututkintoa. Yliopiston kansainvälisten tieteellisten julkaisujen määrä säilyi aiempien vuosien tasolla.

Lue lisää

Kultakaivoksessa alkavat yt-neuvottelut - kaivos seisomaan syksyllä

18.4.2018 12:27 | Seppo Mustonen

Ilomantsin kultakaivoksessa aloitetaan yt-neuvottelut. Pampalon omistava Endomines kertoo tänään pörssitiedotteella yhtiön aikovan lomauttaa ja tai irtisanoa lähes koko Ilomantsin henkilöstön. Yt-neuvottelun piirissä on 40 henkilöä. -Kullantuotannon jatkaminen Pampalon kaivoksella syyskuun 2018 jälkeen vaatii huomattavan investoinnin kaivoksen syventämiseen. Yhtiön arvion mukaan investointi ei olisi nykyisellä kullan maailmanmarkkinahinnalla kannattava, minkä vuoksi se harkitsee investoinnin lykkäämistä myöhempään ajankohtaan ja kaivostoiminnan tilapäistä keskeyttämistä, kertoo Endomines.

Lue lisää

Pandat saivat Puuartistin puupallot

18.4.2018 11:04 | Seppo Mustonen

Ähtärin pandat leikkivät Kontiolahdella valmistetuilla puupalloilla. Puuartistin valmistamat pallot on koottu käsin 36:sta lohkosta ja kestävät pandojen kovaakin käsittelyä. Puiset lelut luovutettiin eilen ja ainakin pandoista toinen, Lumi innostui heti leikkiin, kerrotaan Ähtäristä.

Lue lisää

Hammaslahden ampumarataa laajennetaan

18.4.2018 08:39 | Seppo Mustonen

Hammaslahden ampumarataa laajennetaan Joensuussa. Pyhäselän Metsästäjät Ry aikoo rakentaa radalle 300 metrin kivääriradan nykyisen 150 metrin kivääriradan lisäksi. Yhdistys on hakenut lupaa jatkaa kiväärirataa ja rakentaa alueelle melusuojauksia. Hammaslahden ampumarata sijaitsee parin kilometrin päässä kuutostiestä Kiihtelysvaaran päin. Joensuun rakennus- ja ympäristölautakunta käsittelee Hammaslahden ampumarata-asiaa tänään.

Japani-päivää vietetään yliopistolla

18.4.2018 07:43 | Seppo Mustonen

Japani-päivää vietetään tänään yliopistolla Joensuussa. Japanin kielen ja kulttuurin opiskelijoiden järjestämän päivän teemana on kehollisuus Japanin kulttuurissa. Mukana on muun muassa pitkän linjan judoka Marita Kokkonen, joka toimii tällä hetkellä muun muassa paralympialaiskomiteassa.

Katse katiskaan nyt - norppien suojelu ajankohtaista

18.4.2018 06:49 | Toimitus

Saimaannorpan uhkana ovat yhä kalastajien pyydykset. Eityisesti syntyvien norppien uhkana ovat löysänieluiset katiskat, joihin eläin voi eksyä. Kalastusrajoitukset astuivat voimaan sunnuntaina ja ne kestävät kesäkuun loppuun saakka. Mikäli katiskan nielu avautuu yli 15 senttiä, tulee siihen asentaa rajoitin, joita Luonnonsuojeluliitto jakaa ilmaiseksi Saimaan alueen myymälöissä. Norppakanta on viime vuosina kasvanut, mutta edelleen monen kuutin elämä päättyy pyydyksiin.

Lue lisää

Kulmalalta kirjallinen kysymys osoitejärjestelmistä

17.4.2018 12:56 | Toimitus

Kansanedustaja Kari Kulmalaon jättänyt kirjallisen kysymyksen. Rääkkyläläinen Kulmala kysyy osoitejärjestelmästä ja Suomesta maksettavasta lapsilisästä sekä kotihoidontuesta ulkomailla asuville henkilöille. ”Maistraattien toimintaa osoitejärjestelmien osalta on kehitettävä. Puutteellinen osoitejärjestelmä mahdollistaa etuuskeplottelun ulkomaille”, sanoo Kulmala. Kela maksoi lapsilisää ja kotihoidontukea Suomessa töissä oleville ulkomaisille työntekijöille vuonna 2017 kuusi miljoonaa euroa. Valtaosalle maksetuista tuista on asianmukaiset perusteet, mutta väärinkäytöksiäkin tapahtuu. ”Uudenmaan maistraatille tulee ilmi kuukausittain asuntoja, joissa on haamuasukkaita. Nämä haamuasukkaat ovat niitä etuuksien väärinkäyttäjiä, ulkomaalaisia työntekijöitä, jotka ovat jo poistuneet Suomesta, mutta jatkavat etuuksien nostamista pitämällä osoitteensa Suomessa”, Kulmala avaa.