Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Paikallisuutiset

Yksi loukkaantui ulosajossa

19.1.2018 18:43 | Toimitus

Kuljettaja on hieman loukkaantunut ulosajossa Ylämyllyllä. Henkilöauto oli ajamassa Kuopiontietä kohti Outokumpua, kun se ajautui hieman tiensivuun osuen lumipenkkaan ja kimmoten siitä pientareen puolelle. Kuljettaja oli yksinään autossa ja hän pääsi omin avuin pois kyydistä. Kuljettaja vietiin tarkastettavaksi Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Ajokeli on ollut päivän aikana huono, joka on ollut yksi mahdollinen syy ulosajoon. Pelastuslaitoksen yksikön tehtäväksi jäi ajoneuvon tarkistaminen vuotojen kannalta ja nauhoittaminen.

Mobiilioppimissovelluksella parempiin oppimistuloksiin?

19.1.2018 15:33 | Liina Matveinen

Mobiilioppimissovelluksella päästään parempiin oppimistuloksiin väiteltiin tänään Joensuussa. Solomon Sunday Oyelerentietojenkäsittelytieteen alaan kuuluva väitöskirja (Design and development of a mobile learning system for computer science education in Nigerian higher education context) tarkastettiin Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnassa. Oyelere suunnitteli ja kehitti väitöskirjatutkimuksessaan mobiilioppimissovelluksen MobileEdu tietojenkäsittelyn opettamiseen Nigerian korkeakoulukontekstissa. Tutkimuksen tulosten perusteella huomattiin, että sovelluksella oli positiivista vaikutusta oppimistuloksiin, opiskelijoiden pedagogisiin kokemuksiin sekä opiskelijoiden asenteisiin tietojenkäsittelytieteen opetusta kohtaa.

Lue lisää

Ylämyllyllä risteyskolari iltapäivällä

19.1.2018 14:06 | Liina Matveinen

Ylämyllyllä on ajettu tänään kahden auton risteyskolari. Onnettomuus sattui, kun henkilöauto lähti huoltoaseman pihalta Ylämyllyltä ja kuljettaja ei huomannut Ylämyllyntiellä ajavaa toista autoa. Ylämyllyntiellä kulkenut auto ei ehtinyt pysähtyä ja osui pihasta lähteneen auton kylkeen. Henkilövahinkoja ei kolarissa tapahtunut, mutta oveen osuneen auton kuljettajan ovi täytyi avata sorkkaraudalla pelastuslaitoksen toimesta. Liikenneohjausta suoritettiin siihen asti kunnes poliisi tuli paikalle ja antoi luvan siirtää ajoneuvot, jotka säilyivät ajokunnossa.

Muistisairas vanhus kateissa Polvijärvellä

19.1.2018 12:24 | Liina Matveinen

Muistisairas 76-vuotias nainen on kateissa Polvijärvellä. Naisen epäillään kadonneen tänä aamuna kotoaan Polvijärven taajamassa. Kadonneen tuntomerkit: pituus noin 170 cm, tummat hiukset, hoikka, violetti pipo ja toppatakki, musta käsilaukku, "köpöttävä" kävelytyyli. Ilmoitukset kadonneesta hätäkeskukseen numeroon 112.

Pesisstadion nouse aikataulussa

19.1.2018 12:10 | Liina Matveinen

Joensuun Mehtimäen pesäpallostadion nousee aikataulussa. Stadionin katsomon rakentaminen on edennyt aikataulussa. Ensi kesänä uudella kentällä pelataan mm. Itä-Länsi-ottelu. Uuteen katettuun katsomoon rakennetaan nykyaikaiset tilat joukkuille, mutta myös yleisölle. Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen kertoi tänään medialle, että kausikorttien myynti on alkanut hyvin ja vilkkaampana kuin vuosi sitten. Myöskään Joensuun Maila ei aio nostaa lippujen hintoja, vaan rahalle saa enemmän vastinetta, Kaksonen jatkoi.

Kuva Joona-Pekka Hirvonen

Henkilöautolla sillan kaiteeseen

19.1.2018 11:28 | Liina Matveinen

Joensuussa on henkilöautoilija törmännyt sillan kaiteeseen. Onnettomuus sattui aamupäivällä Pekkalansillalla. Autoilija menetti autonsa hallinnan ja auto lähti heittelehtimään sillalla törmäten lopulta kaiteeseen. Autossa oli vain kuljettaja ja hänet toimitettiin lääkärin tarkistettavaksi. Autoon tuli vaurioitakeulaan.

Ilosaarirock toi Joensuuhun 14,3 miljoonaa

19.1.2018 09:34 | Liina Matveinen

Ilosaarirock tuo maakuntaan miljoonia euroa. Joensuun Ilosaarirock on selvittänyt viime kesän festivaalin aluetaloudellisen vaikutuksen. Uuden kävijäennätyksen tehnyt festivaali toi Joensuun alueelle selvityksen mukaan yhteensä 14 330 906 euroa. Summassa on laskettu yhteen arvio asiakkaiden rahankäytöstä festivaalilla ja sen ulkopuolella sekä Ilosaarirockin omat ostot. Selvityksessä oli mukana projektitoimisto Proper Oy. - Kävijäaineistojen analyysin perusteella festivaalin laajeneminen kolmepäiväiseksi lisäsi tapahtuman vaikuttavuutta huomattavasti, kertoo Proper Oy:n Teemu Purmonen.

Lue lisää

Mari Laukkasen hiihto sykähdyttävin

19.1.2018 07:42 | Liina Matveinen

Mari Laukkasen voittohiihto kuolleen valmentajan muistolle oli Vuoden 2017 sykähdyttävin urheiluhetki. Enon kisapoikia edustava ampumahiihtäjä Laukkanen voitti maailimancupin-kilpailun ja omisti voiton mm. surunauhaa kantamalla edellisyönä menehtyneelle valmentaja Asko Nuutiselle. Laukkanen ei osallistunut itse eiliseen Urheilugaalaan vaan kiitti huomionosoituksesta videotervehdyksellä.

Rääkkylä ja Tohmajärvi äänestävät eniten

18.1.2018 19:57 | Seppo Mustonen

Rääkkylä ja Tohmajärvi ovat Savo-Karjalan kärjessä äänestysvilkkaudessa. Kahden ennakkoäänestyspäivän jälkeen noin joka viides Rääkkylän äänioikeutetuista, lähes 19 % on käyttänyt äänioikeuttaan. Tohmajärvi on hieman perässä ja kolmantena on Lieksa, missä äänestysprosentti on nyt 17,5. Vähiten ennakkoäänestys on kiinnostanut Kiteellä ja Kontiolahdella Pohjois-Karjalan kunnista. Koko Savo-Karjalan luku on 13,1 ja koko maan 12,3. Ulkomailla ennakkoon äänestäneet eivät näyt luvuissa.

Liperin kunta aloittaa yt-neuvottelut

18.1.2018 15:21 | Liina Matveinen

Liperin kunta aloittaa yt-neuvottelut kouluratkaisuun liittyen. Neuvottelujen tarkoituksena ei ole irtisanomiset tai lomautukset, vaan tavoitteena on kuulla henkilöstöä mahdollisimman hyvin ennen päätösten tekemistä ja muutosten toteuttamista. Yläkoulun koulupaikka muuttuu Liperin kirkonkylältä Ylämyllylle ja henkilöstön työpiste voi muuttua. Myös työnkuvissa ja sen myötä myös henkilöiden palkkauksessa voi tulla muutoksia, kertoo Liperin kunnan henkilöstöpäällikkö Mari Pitkänen.

Lue lisää

Joensuun kaupunginorkesteri teki uuden kuulijaennätyksen

18.1.2018 15:04 | Liina Matveinen

Joensuun kaupunginorkesteri on tehnyt uuden kuulijaennätyksen. Kuulijamäärä nousi viime vuonna (2017) yli 50 000:een. Edelliseen ennätykseen vuodelta 2015 nousua oli 16 %. Kuulijajoukosta suuri osa oli ulkoilmakonserttien, kuten Suomen suven avauksen ja Ilosaarirockin ansiota, mutta myös sinfoniakonserteissa vieraili noin 1 000 kuulijaa enemmän kuin edellisinä vuosina.

Lue lisää

Kaupungintalo tyhjennettiin palohälytyksen takia

18.1.2018 14:50 | Liina Matveinen

Joensuun kaupungintalo on evakuoitu tänään palohälytyksen takia. Automaattinen paloilmoitin hälytti pelastuslaitoksen yksiköt Joensuun kaupungintalolle tänään puolilta päivin. Paloilmoituksen syy käry, jota oli havaittavissa varsinkin teatterin aulassa. Pelastuslaitoksen yksiköt paikallistivat käryn aiheuttajaksi sähköpistokkeen. Kiinteistössä työskennelleet henkilöt poistuivat rakennuksesta kiinteistön tuulettamisen ajaksi. Tapahtuneesta ei aiheutunut vaaraa ihmisille, eikä rakennus kärsinyt vaurioita. Toiminta rakennuksessa pääsi jatkumaan normaalisti tilojen koneellisen tuuletuksen jälkeen.

Maakunnan mikro- ja pk-yrityksille rekrykoulutusta

18.1.2018 14:32 | Liina Matveinen

P-K:n mikro- ja pk-yritysten rekrytointiosaamisen lisäämiseksi alkavat. Ensimmäinen koulutuspäivä on ensi viikon keskiviikkona. Kevään aikana järjestetään kuusi eri aiheista asiantuntijoiden vetämää valmennusta sekä Joensuussa että Kiteellä. Valmennukset järjestää Karelia-ammattikorkeakoulun ja Joensuun seudun kehittämisyhtiö JOSEK Oy:n yhteinen SMErec-hanke. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa paikallisten pk-yritysten kilpailukykyä. Kiteen valmennuksissa yhteistyökumppanina on Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI. Koulutukset ovat yrityksille maksuttomia.

Lue lisää

Joensuun kaupungin sähköpostiosoitteet uusiksi

18.1.2018 14:11 | Liina Matveinen

Joensuun kaupungin sähköpostiosoitteet vaihtuvat. Muutos tehdään kaupungilla vaiheittain toimiala kerrallaan talven ja kevään 2018 aikana. Muutoksen jälkeen sähköpostiosoitteet ovat siis muotoa etunimi.sukunimi@joensuu.fi. Nykyiset @jns.fi-osoitteet tulevat säilymään rinnalla vielä toistaiseksi. Joensuu.fi-domain saatiin Joensuun käyttöön Itä-Suomen yliopistolta muutama vuosi sitten ja nyt on sopiva tilaisuus ottaa laajemmin käyttöön Joensuun kaupungilla sekä yhtenäistää meidän yhteystietoja, kertoo tietohallintopäällikkö Pekka Penttinen.

Lue lisää

P-K:sta vaikuttajia Suomen Yrittäjien valiokuntiin

18.1.2018 12:50 | Liina Matveinen

Pohjois-Karjalasta on valittu viisi vaikuttajaa Suomen Yrittäjien valiokuntiin. Jaakko Hirvonen ja Ali Giray Joensuusta, Hannu Urjanheimo Ilomantsista sekä Suvi Komsa Lieksasta valitiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Lisäksi Kyösti Kakkonen valittiin työmarkkinavaltuuskuntaan. Suomen Yrittäjillä on yhteensä 14 eri valiokuntaa tai verkostoa toimintansa tukena.

Lue lisää

Hautaus- ja puistotoimen kesätyöt haettavina

18.1.2018 12:48 | Liina Matveinen

Joensuun ev.lut seurakuntayhtymän hautaus- ja puistotoimen kesätöihin haku alkaa. Joka vuotiseen tapaan tarjolla kesätöitä mm. kirkonoppaille sekä hautausmaa- ja puistotyöntekijöille. Puutarhapuolella työnhaku on alkanut. Pitkäaikaisten kausitöiden osalta hakijalta odotetaan 18 vuoden ikää. Sen sijaan noin kahden kuukauden pituiset, opiskelijaikäisille suunnatut kesätyöpaikat on tarkoitettu 17 vuotta täyttäneille. Yhteensä paikkoja on tarjolla noin 60. haut päättyvät maaliskuussa.

Lue lisää

Kävelytunnelin työmaa vaikuttaa liikenteeseen

18.1.2018 09:43 | Liina Matveinen

Joensuun keskustaan rakennettavan kävelytunnelin työmaa vaikuttaa Kauppakadun liikenteeseen. Kauppakeskus Metropolin ja Centrumin yhdistävän tunnelin rakentaminen on edennyt telineiden osalta vaiheeseen, jossa liikenne Kauppakadulla joudutaan välillä Niska- ja Yläsatamakatu katkaisemaan ajoittain. Kauppakeskus Metropolin kauppakeskuspäällikkö Marja Mononen muistuttaa kuitenkin autoilijoita, että läpiajoliikenne on mahdollista Kauppa- ja Torikadun välillä Niskakatua pitkin. Uusi kävelytunneli nousee lähes viiden metrin korkeuteen, joten sen ali mahtuu myös rekka-autot kertoo, Rakennusliike Kar.T.O Oy:n työmaapäällikkö Risto Kuusela. Kauppakadun ylittävä kävelytunneli valmistuu huhtikuun loppuun mennessä.

P-K:ssa jo 50 kylän pelastusryhmää

18.1.2018 09:10 | Liina Matveinen

Pohjois-Karjalan kyliin on perustettu jo 50 pelastusryhmää. Heinäkuussa 2015 käynnistyneen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen, Pohjois-Karjalan pelastusalanliiton ja Maaseudun Sivistysliiton Itä-Suomen aluetoimiston yhteisen Turvaa maaseudulle-hankkeen tavoitteena on ollut muodostaa Pohjois-Karjalan maakunnan alueelle vähintään 50 kylän pelastusryhmää, jotka kykenevät tarvittaessa toimimaan pelastustoimen tukena erilaisissa onnettomuus- ja häiriötilanteissa. Kylien pelastusryhmiä on tähän mennessä perustettu ja koulutettu Outokumpua lukuun ottamatta kaikkien maakunnan kuntien alueille. Ryhmien kokoaminen ja koulutus aloitetaan maaliskuussa Outokummun alueen kylissä. Pelastusryhmien peruskoulutusta järjestetään myös Joensuun Kiihtelysvaarassa ja Keski-Karjalan alueella.

Lue lisää

Kontiolahdella murtauduttu bussiin

18.1.2018 09:08 | Liina Matveinen

Kontiolahden keskustassa on murtauduttu linja-autoon viime yönä. Linja-autosta oli anastettu ainakin auton avaimet.Mahdolliset havainnot murrosta tulee ilmoittaa poliisille (vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15).

Sitefactory Oy osaksi Planeetta Internet Oy:ta

18.1.2018 07:34 | Liina Matveinen

Joensuulainen Sitefactory Oy on yhdistynyt osaksi helsinkiläistä Planeetta Internet Oy:ta. Verkkosivujen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut joensuulais-helsinkiläinen yrityksen toiminta jatkuu ennallaan sekä Joensuussa että Helsingissä. Myös yrityksen kuusi työntekijää jatkavat tehtävissään normaalisti, ja tarkoituksena on palkata Joensuuhun ainakin kaksi uutta työntekijää vielä tämän vuoden aikana. - Kun nyt saamme taaksemme ison valtakunnallisen toimijan, pystymme kasvamaan ja auttamaan yrityksiä digitalisoitumisessa entistäkin paremmin, Sitefactoryn yrittäjä ja perustaja Janne Pakarinen kertoo. Pakarinen jatkaa Sitefactoryn liiketoimintajohtajana.

Lue lisää

Pohjois-Karjalassa vilkas ennakkoäänestyksen alku

17.1.2018 21:39 | Seppo Mustonen

Ennakkoäänestys on alkanut vilkkaasti Pohjois-Karjalassa. Ensimmäisenä päivänä villkkaimmin käytiin äänestämässä Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Rääkkylässä, missä yli 9 prosenttia antoi jo äänensä. Joensuussa äänesti 7,3 prosenttia äänioikeutetuista, mikä on lähellä koko maan keskiarvoa, joka oli 6,4 prosenttia. Vain Kontiolahdella, Kiteellä ja Valtimolla jäätiin alle maan keskiarvon.

Jokipojille makea voitto SaPKo:sta

17.1.2018 20:46 | Toimitus

Jokipojat on ottanut tärkeän voiton kotonaan. Mestisottelu Jokipojat – SaPKo Savonlinnasta päättyi joensuulaisten voittoon 3-1 (1-0,1-1,2-0). Joensuulaisten molemmat maalit teki täysillä kentillä teki Mika Koivisto ja kun vierasjoukkue yritti tasoitusta pelin viime sekunneilla ilman maalivahtia, teki Oskari Lehtinen kolmannen maalin. Ottelua seurasi 800 katsojaa.

Katajalle kolmas tappio eurocupissa

17.1.2018 20:23 | Toimitus

Kataja on kärsinyt kolmannen tappion koirpallon eurocupissa. Kataja Basket – Istanbul BBSK päättyi vieraiden voittoon 82-87. Vielä puoliajalla joensuulaiset johtivat kotihallissaan 49-40. Kataja on jatkosarjassa hävinnyt kaikki kolme otteluaan FIBAn eurocupissa.

Asiakkaat valitsemaan vammaispalvelut itse

17.1.2018 15:35 | Liina Matveinen

Siun sote aloittaa vammaispalveluissa itsemäärämisen kasvattamisen uudella kokeilulla. Henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilualueena tulee olemaan koko Siun soten alue, Tohmajärveä ja Rääkkylää lukuun ottamatta. Kunkin asiakkaan tarpeiden pohjalta varataan määritelty rahasumma, jolla asiakas voi hankkia asiakassuunnitelman mukaisia palveluja yrityksiltä, yhdistyksiltä tai muilta palveluntuottajilta sekä valita palveluntuottajan itse, Siun soten hyväksymien palveluntuottajien joukosta. Asiakas voi vaikuttaa myös palvelun sisältöön. Siun sote maksaa suoraan palveluntuottajalle eikä asiakkaan tilille siirry rahaa. Asiakkaita kokeilun piiriin etsitään kevään 2018 aikana.

Lue lisää

Kontiolahti laatii strategisen yleiskaavan

17.1.2018 14:04 | Liina Matveinen

Kontiolahti laatii strategisen yleiskaavan eli maankäytön linjaukset. Nyt laadittava strateginen yleiskaava on laatuaan maakunnan ensimmäonen ja määrittää Kontiolahden kunnan maankäytön tulevia kehityssuuntia aikatauluineen. Strategisessa yleiskaavassa ratkaistaan mm. se, mihin uudet asuntoalueet ja yritysalueet sijoittuvat. Lisäksi siinä päätetään se, mitä alueita, kyliä sekä luonto- ja virkistysalueita etupäässä kehitetään. Myös kuntalaiset voivat osallistua kunnan tulevaisuuden suunnitteluun työpajassa, joka pidetään Lehmon koulun ruokalassa tammikuun lopussa.

Lue lisää