Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

Nyt tiedät minne Pohjois-Karjalan talouskäyrät sojottavat?

Oletko joskus pohtinut minne Pohjois-Karjalan talous on kääntymässä – onko suunta positiivisesti ylämummoon vai sukelletaanko umpsukkeliin. Tähän tietämättömyyden tuskaan tuo apua maakuntaliiton julkaisema Trendit-talouskatsaus. Kahdesti vuodessa ilmestyvässä lehdessä ruoditaan mm. maakunnan eri alojen näkymiä ja viennin kehitys.

Kirjoittajina ovat maakuntaliiton, ELYn, kehitysyhtiöiden ja muiden kehittäjäorganisaatioiden asiantuntijat. Artikkelien perusta nojaa Tilastokeskuksesta ostettuun tilastoihin, mutta toki kirjoittajat täydentävät tekstiä omalla, vuosien kenttätyössä kouliintuneella, näkemyksellään.

Kullakin lehdellä on oma teemansa, viime aikoina on käsitelty mm. biotaloutta, Venäjää ja logistiikka. Seuraavassa lehdessä teemana on matkailu. Jokaisessa julkaisussa on tavoitteena nostaa esiin kiinnostavia yrityksiä eri puolilta maakuntaa. Usein erityisesti sellaisia, joita ei ole ehditty vielä puhkikaluta paikallisessa mediassa.

Millään muulla maakunnalla Suomessa ei tiettävästi julkaista aivan vastaavaa paikallista ”Talouselämää”. Vuosi sitten lehden julkaisutilaisuudessa oli pääpuhujana Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Lehti postitetaan yli 700:lle maakunnan päättäjälle ja vaikuttajalle. Myös suuri joukko Etelä-Suomessa asuvia pohjoiskarjalaisen taustan omaavia päättäjiä saa lehden laatikkoonsa.

Trendit-julkaisulle on kertynyt jo mukavasti perinteitä, sillä sitä on julkaistu jo vuodesta 2003. Kirjoittajajoukkue ja rahoittajat ovat vuosien varrella vaihdelleet. Mukana on aina ollut myös EU-tukea.

Seuraava lehti julkaistaan 8.5. kaikille avoimessa tilaisuudessa Kimmelissä. Jos maakunnan talous kiinnostaa, niin kannattaa lähettää viestiä meille maakuntaliittoon, sillä postitamme lehden sadalle ensimmäiselle tilaajalle ilmaiseksi. Toki voit lukea myös lehden sähköisen version netistä.

Keväisin terveisin

Rauno Jussila, viestintäpäällikkö, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
(Lehden tiimissä lisäksi Laura Jussila, Tuukka Arosara, Leena Jämsä ja Kimmo Niiranen)