Soita studioon 0700 928 9280700 928928Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 16130
2 € / puhelu + pvm
0,95 € / viesti Kirjoita alkuun REX välilyönti ja viestisi

Joensuu 92,8 MHz • Nurmes 101,0 MHz
• Outokumpu 101,7 MHz • Kitee 102,2 MHz
Juuka 103,3 MHz • Lieksa 92,0 MHz • Kaapeli 94,0 MHz (Joensuu)

Kuuntele nettiradio

Kuuntele netissä

Radiot.fi

#kesänparasviikonloppu on joka viikonloppu ja joka viikonpäivä, myös talvella

Tervehdys! Minä olen Sini, yksi neljästä IskelmäRexin kesäbloggarista. Syntyperäinen kiteeläinen, joka teki Etelä-Suomessa kierroksen ja palasi kahdeksan vuotta sitten takaisin kotikonnuille. Vähän matkaa kolmenkymmenen päälle elänyt, ja eloa pitkin poikin kotimaata ihmetellyt. Tällä hetkellä jälleen Kiteellä asuen ja siellä töitä tehden elän elämääni. Päätyöni teen yrittäjänä fysioterapian parissa, sivussa opiskelen graafiseksi suunnittelijaksi Helsingissä. Työn ja opiskelun ohella aikani kuluu mm. harrastusten parissa. Kuntosali, lenkkipolut, laskettelurinteet, urheilutapahtumien katsomot, vaellusreitit, elokuvateatterit, musiikki, taiteet, Kiteen Nuorkauppakamari, Osuuspankin edustajisto. Pienen pätkän kiinnostusten listaani avatakseni.

Yksi mielenkiinnon kohteistani on jatkuva ihmettely. Ja ihmetellessä elämää täällä itäisimmässä Suomessa, kylmän karussa pohjolassa, huomaakin monia mahtavia asioita. Meitä itäsuomalaisia ja Pohjois-Karjalaa kuuluu määrittävän muutamat yleisesti tunnetut seikat, kuten iloisuus, vieraanvaraisuus, työteliäisyys, puheliaisuus, järvet, vaarat, metsäneläimet, marjat, sienet, lämpimät kesät ja kylmät lumiset talvet. On ihania ystäviä, perhe lähellä, sukukin. Matka harrastusten pariin on lyhyt, työmatkat usein nopeita, asuminen helppoa, elämä turvallista. Mutta arvaatko mitä haluaisin nähdä enemmän täällä kotikonnuilla?

On turvallista elämää ja työntekoa, mutta mitä tapahtuu illalla viiden jälkeen? Miltä työmatka näyttää? Mitä on oman pihan takana? Minä kaipaan päivä päivältä enemmän ympärilleni kauneutta ja elämää työajan ulkopuolella. Kaipaan palveluita, joita voin käyttää työajan ulkopuolella. Palveluita, mitkä todella houkuttelevat. Enkä tarkoita nyt vain harrastusmahdollisuuksia tai luonnonkauneutta, sillä kyllähän täältä meiltä löytyy kaunista koskematonta luontoa silmänkantamattomiin, paikkoja ja polkuja missä liikkua. Minä pysähdyn toisinaan jopa surullisena katsomaan unohdettuja näyteikkunoita, kiinni olevia liikkeitä, unohdettuja liikenteenjakajia, unohdettuja istutuksia pihoilla, unohdettuja rakennusten julkisivuja, unohdettuja mahdollisuuksia, unohdettua uteliaisuutta, unohdettua innokkuutta. Unohdettuja siksi, että kaikkea on, mutta milloin viimeksi tätä kaikkea on uudistettu, ja miksi.

Muutos ja uudistus, nuo pelottavat sanat, mitkä tuovat monelle mieleen erilaisia mielikuvia. Muutos ja uudistus, kuitenkin nuo ainoat mahdollisuudet johonkin uuteen, parempaankin. Omassa ammatissani tarjoan muutosta parempaan vointiin, kivuttomaan arkeen ohjaamalla, auttamalla, korjaamalla, hoitamalla, kannustamalla, neuvomalla. Päiväni rakentuvat asiakkaiden tarpeiden mukaan. Työpäivien pituudet vaihtelevat, jokainen viikko on erilainen, jokainen tunti on erilainen. Työssä käyttämäni “työkalut” vaihtuvat asiakkaan tarpeen mukaan. Ja sitten kotimatkalla katson usein surkeasti, että minulle mahdolliset ainoat käytettävät palvelut ovat ruokakauppa ja bensa-asema. Kuinka monen kahvilanpitäjän tavoitteena on saada asiakkaaksi työssä käyviä ihmisiä? Kuinka monen liikkeen näyteikkuna palvelee asiakasta enemmän kuin liikkeenpitäjää? Kuinka moni aukioloaika vastaa enemmän mahdollisen asiakkaan aikataulua, kuin yrittäjän tarvetta? Niin kuin lääketiede kehittyy tutkimustyön myötä, niin palvelujen uudelleen muotoilu voisi saada ihmisiä käyttämään palveluita.

Uteliaisuus, mielenkiinto, arvostus. Pieniä asioita jokaisen muutoksen taustalla. Halu tehdä toisen hyväksi jotain, millä on positiivinen vaikutus. Halu tehdä yhteiseksi hyväksi jotain, millä on positiivinen vaikutus ympäristöön. Kiitollisuus siitä, että saa tehdä työtä, saa tuntea itsensä tärkeäksi, kun voi auttaa toista ihmistä. Arvostus omaa työtä kohtaan, asiakasta kohtaan, että tarjoaa aina parasta ratkaisua, muutosta ja oman palvelunsa muotoilua siten, että asiakas saa sen mitä tarvitsee, että asiakas tuntee itsensä tärkeäksi.

Näin heinäkuun puolivälin paikkeilla ajattelen usein sitä, että miksi yksi kesän suurimmista tapahtumista täällä Pohjois-Karjalassa on kulkee hästägillä kesänparasviikonloppu. Ihmiset iloisina odottavat tätä viikonloppua, jota on odotettu usein jo edellisestä kesästä asti. Täytyy kyllä todeta, että tämä on kokonaisuus, mikä on tehty asiakkaita silmällä pitäen. Mainonta on kohdillaan. Kokonaisuus muuttunut vuosien saatossa, kehittynyt. Tapahtumassa on tarjolla sitä, mitä sinne tulevat ihmiset odottavat ja ehkä jotain vähän ekstraakin, jotain yllättävää, mitä asiakas ei osannut odottaa, mutta ottaakin ilolla vastaan. Tapahtuma, minkä ajankohta houkuttelee kohderyhmää, vastaa kysyntään. Työtä tehdään normaalin virastoajan ulkopuolella ja aikaan saadaan kokonaisuus, mikä jättää aina hyvän mielen, kesän parhaan viikonlopun kokemuksen.

Mitä jos meillä täällä kaikki palvelut muotoiltaisiin samalla periaatteella? Asiakkaan tarpeiden ja toiveiden näkökulmasta. Uteliaasti, uudistaen, muutosta haluten, innokkaasti kokeillen, mainostaen, yllätyksiä tarjoten. Jos jokaisesta päivästä ja viikonlopusta voisi tehdä “kesänparhaanviikonlopun”. Aurinkoisia heinäkuun päiviä!